• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Ekim Anneleri

Hosbulduk.:KK51: Benim de merak ettiklerim var eskilerden. Arada yazan olur belki. Bu arada bebisleri kac gune yikiyorsunuz? Her seferinde sampuan ya da kopuk kullaniyor musunuz?
Canim biz yatma rutini yaptik her gece banyoyu iyice isitip yikiyoruz ve kremle masaj yapiyoruz ama sampuan ve kopugu iki uc gunde bir.

Benim kızım da gece 11.30-12 civarı uyuyor gece en fazla iki kez uyanıp sonra sabah 11-12 ye kadar aralıklarla uyuyup uyanıyoruz.o saatten sonra da gündüz çok kısa kısa uyuyor uyanıyor. Buna da şükür diyorum sabah uykusu benim için çok önemli çok şükür kızım da benim gibi çıktı:)
Demek hepimizinki benziyor. Benimki de ayni boyleydi birkac haftaya kadar. Ama 3. Ayindan sonra biraz daha erken uyuyup biraz daha erken uyanmaya basladi.

Yiğidom saat 11den önce uyumuyor.saat 9da başlıyorum uyutmaya tok olsun yikayim yok saat 11 de dalıyor uykuya. Bu gece 5 te ben uyandım ara ara da uyandım tabi uyuyo diye dokunmadım bu durum çok nadir oluyo çünkü iste 5 te dedim emsin kaldiriyim direk uyumaya devam etsin tabi pişman oldum emdi gözler kapalı güzel yatağına koydum hoooop uyandı ve gülücukleeer atiyo bize nasılda sizi kandırdım diyee saat 7di uyutmaya çalışıyordum ;(
Ben artik geceleri uyandirmiyorum valla. Hatta kaka yapmazsa bezini de degistirmiyorum

Arkadaşlar bebeğim bir yudum sütünden icsin yada su yada ne verirsem anında bagirsaklarindan ses geliyor ve ağlama krizine giriyor süt vermeye korkuyorum bu gaz sancısını acaba aslında gaz sorunumuz yok denecek kadar azalmıştı üç bucuk aya doğru gidiyoz biteceğine arttı sanki.mardinde çok soguk ustuyormyyuz acaba :KK43:
Ay yazik kuzucuguna umarim geldigi gibi cabucak gecer. Bir doktoruna mi sorsan canim. Bazen baska seyler cikabiliyor yok sut alerjisi veya reflu filan gerci oyle birsey olsa cikardi herhalde simdiye.

Ben artik geceleri uyandirmiyorum valla. Hatta kaka yapmazsa bezini de degistirmiyorum

ben 15-20 günlükken bıraktım uyandırma işini. baktım ki ben uyandırmasam da iki saat civarında uyanıyor bıraktım öylece. kendisi ne zaman acıkırsa o zaman emziriyorum kendisine bıraktım gündüzleri de öyle. zaten sürekli emmek isteyen bir bebek değil sadece karnı acıktığında istiyor. bilmiyorum doğru mu yaptım ama düzenimizi bu şekilde kurduk. geceleri ben de yatmadan değiştiriyorum sonra kirletmedikçe almıyorum. uykusu birden açılıveriyor değiştirince sonra 2 saat uyumuyor.sabah da ilk iş değiştiriyorum

Demek hepimizinki benziyor. Benimki de ayni boyleydi birkac haftaya kadar. Ama 3. Ayindan sonra biraz daha erken uyuyup biraz daha erken uyanmaya basladi.

belki bizim düzenimiz de değişir canım. erken yatsa ben de yatıp uyuyacağım ama bazen ne yapsam da uyumuyor cadıcık.

Canım o kitaptan memnun musun?? Faydalımı sence
Ay ben cok faydasini gordum. Yani rutinleri tam oturtamadim belki zamanla olur cok da zorlamiyorum. Ama bebek tiplerinden bahsediyor mesala bizimki biraz "nazli" bebek cikti ona gore davranmaya basladim, hem bebisimi de daha iyi anlar oldum. Sonra ebeveynlik hatalarinin fln aliskanlik yapmadan farkina varmak iyi oldu.

ben 15-20 günlükken bıraktım uyandırma işini. baktım ki ben uyandırmasam da iki saat civarında uyanıyor bıraktım öylece. kendisi ne zaman acıkırsa o zaman emziriyorum kendisine bıraktım gündüzleri de öyle. zaten sürekli emmek isteyen bir bebek değil sadece karnı acıktığında istiyor. bilmiyorum doğru mu yaptım ama düzenimizi bu şekilde kurduk. geceleri ben de yatmadan değiştiriyorum sonra kirletmedikçe almıyorum. uykusu birden açılıveriyor değiştirince sonra 2 saat uyumuyor.sabah da ilk iş değiştiriyorum
Bizimkiler cok benzesiyor canim:KK19:

belki bizim düzenimiz de değişir canım. erken yatsa ben de yatıp uyuyacağım ama bazen ne yapsam da uyumuyor cadıcık.
Aslinda ben gec yatip gec kalkarken daha mutluydum cunku gec kalkmayi cok seviyordum. Birlikte yatip birlikte kalkiyrduk. Ben simdi onun kadar erken yatamiyorum biraz da esimle vakit geciriyim biraz kendime zaman ayiriyim fln derken gece 12 oluyor. Sonra sabah kendime kiziyorum niye daha erken yatmadim diye

Kizlar buarada domuz gribi salgini var. En azindan ankara da kesin var. Birden yataga seriyor iki gun yataktan cikmiyorsun. Cumartesi arkadasim gelmisti hic hasta gozukmuyordu, bizden cikista dogru yataga gitmis. Iki gun sonra esim aynisini oldu. Iki gun yatti 3. Gun hastaneye zor gitti. Domuz gribi olmussun dediler bebis hasta olmasin diye bana da hatta doktor antiviral verdi. Ayni gun ben hastalandim felaket. Doktor antiviral ve antibiyotik verdi. Erken aldigim icin yine daha hafif atlatiyorum ona gore. Ilk iki gun kullanirsan ancak ilaclarin faydasi oluyormus ama. Domuz gribi de soyle anlasiliyormus; eger yetiskini basini kaldiramaz halde yataga bagliyorsa bu siralar domuz gribiymis. Aklinizda olsun guzel anneler. Bizi ve meleklerimizi allah korusun

canım karışmak istemem yanlış anlama ama aranızda yatması güvenli mi? onun da ötesinde sonrası için sıkıntı yaratmaz mı?
Valla her pedegog ayrı bisey söylüyor ben anlamadım bu isten bisey hadi pedegoglari geçtim çocuk yatağında uyumuyo geceleri koyduğum gibi bas bas bagriyo mecbur yanımda yatiriyorum

Kizlar buarada domuz gribi salgini var. En azindan ankara da kesin var. Birden yataga seriyor iki gun yataktan cikmiyorsun. Cumartesi arkadasim gelmisti hic hasta gozukmuyordu, bizden cikista dogru yataga gitmis. Iki gun sonra esim aynisini oldu. Iki gun yatti 3. Gun hastaneye zor gitti. Domuz gribi olmussun dediler bebis hasta olmasin diye bana da hatta doktor antiviral verdi. Ayni gun ben hastalandim felaket. Doktor antiviral ve antibiyotik verdi. Erken aldigim icin yine daha hafif atlatiyorum ona gore. Ilk iki gun kullanirsan ancak ilaclarin faydasi oluyormus ama. Domuz gribi de soyle anlasiliyormus; eger yetiskini basini kaldiramaz halde yataga bagliyorsa bu siralar domuz gribiymis. Aklinizda olsun guzel anneler. Bizi ve meleklerimizi allah korusun
Aaa çok geçmiş olsun. Allah beterinden korusun.

Valla her pedegog ayrı bisey söylüyor ben anlamadım bu isten bisey hadi pedegoglari geçtim çocuk yatağında uyumuyo geceleri koyduğum gibi bas bas bagriyo mecbur yanımda yatiriyorum
Canım evet benimkide öyle yatırır yatırmaz uyanıyor saat 8 den beri uğraşıyorum uyusun diye. Çok yoruluyoruz hatta bazen benim sabrım tukeniyo yok yere etrafa bağırıyorum şuan olduğu gibi göğsümde uyudu yatiricam sanki saatlerce uyumuş gibi 2 dakka sonra kalkiyo buna göğsümde dayanmıyo tabi.ama yanımda yatırmıyorum Allah korusun çok tehlikeli.alışmasını geçtim yani.sen bilirsin ana tekrar bi düşün

Canım evet benimkide öyle yatırır yatırmaz uyanıyor saat 8 den beri uğraşıyorum uyusun diye. Çok yoruluyoruz hatta bazen benim sabrım tukeniyo yok yere etrafa bağırıyorum şuan olduğu gibi göğsümde uyudu yatiricam sanki saatlerce uyumuş gibi 2 dakka sonra kalkiyo buna göğsümde dayanmıyo tabi.ama yanımda yatırmıyorum Allah korusun çok tehlikeli.alışmasını geçtim yani.sen bilirsin ana tekrar bi düşün
Ezmektense kastın 2yegen buyuttum tedbirliyim bide yatak geniş esinle ben eçiş bücüş yatıyoruz beyfendiye 2kisilik yer ayiriyoruz Rabbim kazalardan korur inşallah

Aslinda ben gec yatip gec kalkarken daha mutluydum cunku gec kalkmayi cok seviyordum. Birlikte yatip birlikte kalkiyrduk. Ben simdi onun kadar erken yatamiyorum biraz da esimle vakit geciriyim biraz kendime zaman ayiriyim fln derken gece 12 oluyor. Sonra sabah kendime kiziyorum niye daha erken yatmadim diye

böylesi durumda insan çok yorgun ve mutsuz hissediyor canım bir ara bizim kız da böyle uyuyup uyanıyordu gün içinde mahvoluyordum. dediğin gibi eşimle de zaman geçireyim derken zaman geçiyordu. birbirimize zaman ayırmak önemli diğer türlü sorun olmayan şeyleri bile sorun edip çözümleyemiyoruz. mesela akşamları çay keyfimiz oluyor ben çok içmesem de sohbet edebilmek için fırsat yaratıyor. kahve keyfi de yapmak istiyoruz ama gece gece ikimize de çarpıntı yapıyor.

belki benim bebiş böyledir belki benden kaynaklıdır bilmiyorum ama ben hiç yanımıza yatırmadım. bebiş benim kokumu sıcaklığımı alırsa yatağında uyumaz büyüyene kadar böyle devam eder diye. hem ilerleyen zamanda anne baba için de zorluk yaratır diye düşünüyorum sonuçta özel hayat denen bir şey var. yani bebiş küçük belki bunları düşünmek için erken ancak ben böyle düşündüğümden hiç yatırmadım. uykusu gelince memede uyuyor kucakta uyuyor bazen dalmakta zorlanıyor ama bırakıyorum. kucağa alışsa bu kez de ağırlaştıkça zor olacak taşımak. bazen yatağına bırakıyorum oyuncaklarını ya da dönencesini izlerken uyuyup kalıyor. hatta bir an önce uyusun diye ayağımda saatlerce sallayıp sonra yorulduğum için yatağına bıraktığım kızım çipil çipil bakarken bir dk sonra uyuyabiliyor:KK48: her bebek ayrı bir dünya ona göre davranmak gerekiyor sen de haklısın

Back