Cnm kac gunlik bebegin senin bu arada benimki de oyle inan gece 12-1 gibi yiyo yatio sabaha kadar hic uyanmio gundizde oyle sık acikmiyor bence normal bir durum cunki benm kiizn kilosu ii demek duzene giriyorBebeğim çok uyuyor emmeye bile hali yok. Ateşi de yok. Endişelenmeli miyim :)
Canim nasil aldiniz ben almadim henuz...ne gerekli bide eslerimiz alabilir mi malum çıkamıyoruz disari pekBen aldım canım doğum paramı 15 gün kadar oluyor. Ayrıca süt parası bizlere yok diye biliyorum
Eşin sosyal Yardımlaşmaya başvuru yapacak canım. Bizim adimiza yatiyor diye biliyorum. Çünkü ben gittim ptt ye almak için. Başvuruyu senin yapmana gerek yok. Eşine kimligini verirsin. Bizim 1 buçuk ay snra falan yatti sanırım. Çalışanlar süt parasi almıyor. Yattiginda telefona mesaj geliyorCanim nasil aldiniz ben almadim henuz...ne gerekli bide eslerimiz alabilir mi malum çıkamıyoruz disari pek
Annenin gitmesine gerek yok canım. Eşin yapabilir. Sosyal Yardımlaşma ya başvuru yapılıyor. Sen kimliğini veririsin eşine. Ptt ye yatiyo para. Para benim üstüme yatti. Mesaj geliyor para yattığındaCanim bu dogum parasini nereye basvuruyoruz annenin gitmesi gerekiyormu birde belge olarak ne istiyorlar
Ben çalışanlar alamıyor diye biliyorum canim. Alabiliyor muyuz:) sevindim. Maaş aldığımız bankaya mi yatıyorBen devlet memuruyum süt parası 113 tl bankaya yatacakd dedi sigorta ama he üz gidip almadım.
Canim nasil aldiniz ben almadim henuz...ne gerekli bide eslerimiz alabilir mi malum çıkamıyoruz disari pek
Ziraat bankasına yatacakmış eşim yarın bakacak :) Sigortadan öyle söylediler. Bebek adına yatacak dediler. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi de 40 tl yüklemiş kartıma süt almam için ama gıda alabiliyorsun illaki süt değil :)Ben çalışanlar alamıyor diye biliyorum canim. Alabiliyor muyuz:) sevindim. Maaş aldığımız bankaya mi yatıyor
Çalışan anneler sut biriktirmeye başadınız mı ben günde 100 cc falan atıyorum buzluğa benimki -16 derece 6 ay kalabiliyormuş ben martın başında çalışıcam yani sutum azalır yetmez kesilir mesilir en azından mama bile versem ek onlardan veririm garantim olur diye koymaya başladım mağlum hep hormonlu her şey kesilebilir yani sizde atıyor musunuz buzluğa
Oncesinde uykusuz kaldiysa normaldir.bebeklerin birgunleri birgunlerine uymuyor.benim oglan birgun once gun boyu uykuyla gecti dun gun boyu uykusuz.birak uykusunu iyice alsin.sende hazir o uyumusken yapacsk islerin varsa onlari yok.
Bebeğim 76 günlük. Gece 8 den 11 e kadar zor uyuttuk belki o yüzden gece iyi uyudu. Gündüz de kalkmak istemeyince korktum ama şuanda iyi uyandı emdi uyudu inşallah hep böyle giderler.Cnm kac gunlik bebegin senin bu arada benimki de oyle inan gece 12-1 gibi yiyo yatio sabaha kadar hic uyanmio gundizde oyle sık acikmiyor bence normal bir durum cunki benm kiizn kilosu ii demek duzene giriyor
cnm senin için netten araştırdım iki tur fıtık varmış erkek bebekte su fıtığı birde normal fıtık su fıtığında su toplarmış sadece ama diğerinde bardaklar inip fıtıklaşırmış ağlayınca olan fıtık şişermiş su fıtığı 2 yaşa kadar normalmiş genelde kendi geçermiş geçmezse dr a gidilebilirmiş,ama şişmeyle beraber normale göre fazla ağlama kaka ve kusma varsa hemen dr a gidin diyor ,sen her halükarda dr a git hangisiyse öğren cnm takma kafana bizim kızın da kafasında bilye gibi Bi kitle var biz de 2 aylık olsun öyle gtcez dr a dr 2 aydan once ultrasona girmesin dedi hem kalmaya hem başına baktırcaz o kitleye muhtemelen yağ bezi de bakalım sen bunaltma kendini insan endişeleniyor ama napalım cnmkızlar acil yardım edin lütfen. dün gece bebeğim iki saat boyunca durmadan ağladı. o kadar şiddetli ki yardı kendini resmrn dayanamayıp arabayla gezdirelim dedik çıktık dışarı yine baya bi ağladı bi türlü susmadı. hava da çok soğıktu ama çaresiz.kaldık. yarımsaat sonra uyudu sınra eve geldik yatağına yatırdım bu sabah altını açtım kakası çok sıvı ve durmadan kaka yapıyo bi de testisleri şişmiş yavrumun çok korkuyorum inş kötü bişey değildir. ağlamaktan mı oldu acaba bana bi akıl verin lütfen
Canım benim başta öyle çıkıyordu buzluğa çok attım ama stokları tükettim.Sütüm de azaldı sanki artık buzluğa atacak kadar çok çıkmıyor iki göğüsü sağsam ancak 120 çıkıyor. Önceden tekinden 160 ml çıkardı.Çalışan anneler sut biriktirmeye başadınız mı ben günde 100 cc falan atıyorum buzluğa benimki -16 derece 6 ay kalabiliyormuş ben martın başında çalışıcam yani sutum azalır yetmez kesilir mesilir en azından mama bile versem ek onlardan veririm garantim olur diye koymaya başladım mağlum hep hormonlu her şey kesilebilir yani sizde atıyor musunuz buzluğa
benimki de gece fazla emmiyor göğsüm acıyor ama o zaman uykumu bölüp kalkmak istemiyorum maalesef ama gun içinde 100-110 sağıyorumBen de atıyorum canım çalışmayacağım bu sene ama benim de sütüm fazla geliyor o yüzden sağıyorum 80-90 cc kadar biberona çıkıyor 120-150 arası da buzluğa atıyorum. Şimdiden 20 tane oldu ilerde hasta falan olursam vermek için iyi olacak yoksa elimde bile kalabilir. Biberona koyup kızıma veririm deyip buzdolabı kısmına koyduğum ancak göğsümdekini bitirsin diye emzirirken dolapta kalıp döktüğüm çok oldu. Acıyorum öyle durumda ama ne yapayım
rezene tohumuyla kimyon tohumu al ikisinden de birer çay kaşığı koy su bardağına üzerine kaynamış su dok 15 dakika bekle iç her gün bir kere yap bunu bu hem sütünü artırır hem gazını önler sen niye stokları bitirdin ki canım sütün mu yetmiyor tek seferde 80 ml falan sağ günde iki kere sağ memede bebeğine emecek sut kalsın bu arada mutlaka bebeğini emzir azalır yoksa sade biberonla verme sütü her ağladığında emzir her ağladığında emzir emince ilk bırakmasında ha doydu bıraktı deme bir kere daha ver memeni alırsa açtır 15 dk dan az emzirme gerçekten istemezse bırak emzirmeyi yani daha kısa tut emzirme sureniCanım benim başta öyle çıkıyordu buzluğa çok attım ama stokları tükettim.Sütüm de azaldı sanki artık buzluğa atacak kadar çok çıkmıyor iki göğüsü sağsam ancak 120 çıkıyor. Önceden tekinden 160 ml çıkardı.
Benim ilk başta sol göğsümün ucu yoktu hiç yoktu onu sağıp biberonla verdim sağı emziriyordum ama en fazla 5 dk emiyordu. Sonra tıkanıp hava yutup emmeyi bırakıyordu. Ben de biberonla verdim tıkanmadan doysun diye. Süt azalınca stoktan ilave ettim.rezene tohumuyla kimyon tohumu al ikisinden de birer çay kaşığı koy su bardağına üzerine kaynamış su dok 15 dakika bekle iç her gün bir kere yap bunu bu hem sütünü artırır hem gazını önler sen niye stokları bitirdin ki canım sütün mu yetmiyor tek seferde 80 ml falan sağ günde iki kere sağ memede bebeğine emecek sut kalsın bu arada mutlaka bebeğini emzir azalır yoksa sade biberonla verme sütü her ağladığında emzir her ağladığında emzir emince ilk bırakmasında ha doydu bıraktı deme bir kere daha ver memeni alırsa açtır 15 dk dan az emzirme gerçekten istemezse bırak emzirmeyi yani daha kısa tut emzirme sureni
dediğini yapıcam. Tohumları havanda ezmek gerekiyor mu. Ben baharat reyonunda satılan rezeneden aldım sert nir şeydi pıtır pıtır. ezmek gerekiyor muydu.rezene tohumuyla kimyon tohumu al ikisinden de birer çay kaşığı koy su bardağına üzerine kaynamış su dok 15 dakika bekle iç her gün bir kere yap bunu bu hem sütünü artırır hem gazını önler sen niye stokları bitirdin ki canım sütün mu yetmiyor tek seferde 80 ml falan sağ günde iki kere sağ memede bebeğine emecek sut kalsın bu arada mutlaka bebeğini emzir azalır yoksa sade biberonla verme sütü her ağladığında emzir her ağladığında emzir emince ilk bırakmasında ha doydu bıraktı deme bir kere daha ver memeni alırsa açtır 15 dk dan az emzirme gerçekten istemezse bırak emzirmeyi yani daha kısa tut emzirme sureni
Bu arada çıldırmak üzereyim. Doğum iznim 18 aralıkta bitiyor. Ben 34.haftada ayrılmıştım işten. Adliyede katibim. Bugün komisyon başkanı kaleme gelmiş müdürümüze izin almasın işe başlasın biz onu idare ederiz diyormuş. Ya koskoca adliyeyi ben mi kurtaracağım.Beni başka mahkemeye verecekmişte o yğzden kıvranıyor.
Bebeğim 3 aylık oluyor ya hiç mi vicdan yok bunlarda. Ben rapor bile almayı düşünüyorum. Benim hakimimde son söz ama benim 20 bu seneden 20 de ocaktan sonra 40 gün iznim olacak onlarıda kullanacağım. Şimdiden gelsin başlasın demeye başlamış çok sinirlerim bozuk.
Canım Bebişin artık daha çok emdiği için eskisi gibi çıkmıyordur sütün. Yine çıkan miktar çok iyi, ben dün 90 çıktı diye sevinçten havaya uçtumCanım benim başta öyle çıkıyordu buzluğa çok attım ama stokları tükettim.Sütüm de azaldı sanki artık buzluğa atacak kadar çok çıkmıyor iki göğüsü sağsam ancak 120 çıkıyor. Önceden tekinden 160 ml çıkardı.
Hakimim izin vermeyi pek sevmez ama zaten başka mahkemeye vereceklerse ona bir faydam olmayacaksa başlamışım başlamamışım pek umrunda olmayacaktır. Aynen benim zaten 3 saatlik yasal hakkım var resmen 1 saat için kandırmaya kalkıyorlar koca insanlar. Bir arkadaş ücretsiz izin almıştı onu ücretsiz izinden dönderdiler ama kanmış demekki.Nasıl idare edeceklermiş yahu? En fazla süt iznini 3 saat değil 4 saat kullandırırlar yarım gün çalışmış olursun. Ki yıllık iznin de varmış. Başka katip yok muymuş başka mahkemeye verecek? Boşver canım yıllık iznin yasal hakkın sonuçta, rapor almak da yasal hak. Hakimin nasıldır anlayışlı mıdır?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?