atleti bilemedim alsam mı diye rezene çayınıda evet burda biri demişti ama kimdi hatırlamıyorumbi arkadaş emzirme sütyeninden ziyade emzirme atletinin daha kullanıslı olduğunu söylemişti ben de atlet aldım bilen var mı acaba bu konuda ?? bi de hastane çanrtana rezene, çay kaşığı ve çay bardağa koymayı unutma demisti
Canim benim insallah suyun normale donerde 38 e kadar filan dursa yine yeter... Ama haftaya da alinsa cok bi sikinti olmaz artik kanimca. Ben de aynen senin gibi katip karistirmistim. Bugun yavastan yavastan gircekim hareketlerle baya toparladim. Olmadi esinden yardim istrsin ki benimki kadar umursamaz deil anladigim kadariyla. ona anlatirsin yerlerine yerlesecekleri yerlestirir. Bi de kadin cagirir temzligi hallettirirsen tamamdir. Ben ne kocadan bi hayir ne goruyorum ne kolu komsudan.. bi kadin da bulamadimGeldik biz ama pek sevimli haberlerle geldiğimizi söyleyememNst de problem yok ama yine suyumuz azalmış perşembe günü yine gel su azsa haftaya alırız bebeği dedi Herşey gözümün önünden film şeridi gibi geçti valiz,küvet,kova,biberon,şampuan,karyola,yatak,temizlik,halılar,mutfak temizliği aaaaaa diye bağırasım geldi Bol su içip dinlenmem gerekmiş ve eşim hastaneden eve gelene kadar susmadı bıdı bıdı bıdı söyledi durdu ""bak yatacaksın,yormaycaksın,suyu bol içeceksin,sen durmazsın annen gibi,yemek te yapma,aman ha yat tamam mı" diye diye hastaneden sağlık ocagına kadar susmadı o konuştu ben şiştim . Sağlık ocagında ki numara veren kızın yerine çaycı oturmuş numara veriyor ve demezmi"10 dakika kalmış öğle tatiline erken gelin,olmaz böyle" daha kim tutar beni"Ben kaçta geleceğimi biliyorum,hem on dakika var mecbur bakacaklar,hastaneden geliyorum anca " diye bir sert çıktım eşim kolumdan çekiyor beni sakin ol diyor.ilk önce doktor sonra eşim şişirdi beni kızda patladım.Arkadaş herkes kraldan kralcı olmuş sen ver çayını memur mu sandın oraya oturunca birde netten oyun oynuyor
Ayyy kızlar evi bir görseniz temizlik yapılacak diye herşeyi kattım karışırdım,pisliği ayrı karışıklıgı ayrı haftaya dogum olursa ne halt edeceğim ben
storu bu yüzden sevmiyorum yıkaması bi dert bencede erken değil canım temizlik için bende bu hafta başlıcam kayınvalidem gelicek camları falan o silicek perdeler yıkanıcak çocuğun dolapları silinicek kyafetleri yıkanıcak çanta hazırlanıcak bir sürü iş var sende çok geçe bırakma canım zaten 35 e girmişiz allah göstermesin ne zaman ne olucağı belli olmuyorkızlar simdi bahar temizliği için erken değil mi diyorsunuz ?? ben daha mayıs sonu gibi yaparım diyordum ama erkene mi alsam ki ? bide benim ev de büyük camlar, dolaplar, halılar, anca bu hafta sonu başlasın mı kza söyliim de bilemedim ki benim de gözüm kesmiyor hiç o karmaşaya girmeyi.. perdeler çok gözümü korkutuyor o storlar zebralar nasıl yıkanacak ben evlendiğimden beri onları hiç yıkamadım
Ben bayadir yemek yapmiyorum ki evdeAy boğasım geldi inankine vicdan varmış onda da be el insaf yani.temizleri bulaşık makinesinden,çamaşırları seleden,yemeğidepişirme de tek tek malzemeleri dolaptan yesin bari,midesinde yemeğe dönüşür
Size ne oldu yaaaa ne güzel anlaşan bir ciftiniz nazar değdi herhaldeBen bayadir yemek yapmiyorum ki evdeisi inada doktum. Genelde annemlere gidiyorum. Yazik babacigim dun et pisirmis aradi ya gel yada gelip alayim dedi. Farkinda galiba bizim durumun. Yemekten sonrada yarin ne pisirsek die bana soruyo Gitmezsem de ya beyfendi lutfedip getiriyo biseler yada carsidan soyluyorum etli butlu yemekler esim dukkanda yiyo artik. Zaten de umrumda deil zikkimin kokunu yesin oglumla ben ac kalmazsak yetiyo bana. Bide dun sinirimden onun camasirlarini katlamadim hepsini tiktim dolabina alip alip giysin madem
şimdi senin burdaki tarih yanlış mı canım bu hafta de değilmisin sen da mısınCanim benim insallah suyun normale donerde 38 e kadar filan dursa yine yeter... Ama haftaya da alinsa cok bi sikinti olmaz artik kanimca. Ben de aynen senin gibi katip karistirmistim. Bugun yavastan yavastan gircekim hareketlerle baya toparladim. Olmadi esinden yardim istrsin ki benimki kadar umursamaz deil anladigim kadariyla. ona anlatirsin yerlerine yerlesecekleri yerlestirir. Bi de kadin cagirir temzligi hallettirirsen tamamdir. Ben ne kocadan bi hayir ne goruyorum ne kolu komsudan.. bi kadin da bulamadimgunlerimiz seninle ayni ben haftaya sali filan kontrole giderim. Artik zahmet edip bi gun verir insallah benim dr da.. 37. Haftam olacak haftaya
Sen şimdiden giriş hastaneye gidince ne çıkacağı hiç belli olmuyor canım
Dogru canim burdaki tarihim yarin 36 oluyor. Haftaya da carsamba 37 olcak...şimdi senin burdaki tarih yanlış mı canım bu hafta de değilmisin sen da mısın
Valla bende bilmiyorum ama ben gormezden gelip gulup gectikce yuz buldu galiba. Zaten cok da zorda kalmasam ondan yardim filan beklemezdim de ettim bi hata... biraz da hamileligin vermis oldugu gelli gitli psikolojiyle cattim bi kac gundur. Dun de patladikSize ne oldu yaaaa ne güzel anlaşan bir ciftiniz nazar değdi herhalde
Valla benim işler bitti halılar camlar beklemedeyim halıları sermedik. Doğuma gitmeden sercez. Sizde işlerinizi yapın benim sancim varmış ben hissetmiyordum. Gizli sancı çıktı Allahtan kayınvalidem yanımda bütün işler bitti. Ben sadece yatıp oturuyorumValla dogru soyluyosun canim. bugun bende bi nst icin gidecektim. Korkuma vazgectim nolur nolmaz diye. Sabah uyandigimda yuruyemeyecek sekilde bi kasik agrim vardi. Bide igne batiyo gibi yirtiliyo gibi oluyo ara ara. Ama cok sukur gecti. Bi yandan sabirsizlNiyoruz kucagimiza alsak die bi yandan da isler bitmedi pfff
Ay boğasım geldi inankine vicdan varmış onda da be el insaf yani.temizleri bulaşık makinesinden,çamaşırları seleden,yemeğidepişirme de tek tek malzemeleri dolaptan yesin bari,midesinde yemeğe dönüşür
Aman boşver kuzum bütün erkekler aynı dün kocam oğluma dedi ki bütün kadınlar aynı mı ayniysa tekme at dedi oda tekme attıValla bende bilmiyorum ama ben gormezden gelip gulup gectikce yuz buldu galiba. Zaten cok da zorda kalmasam ondan yardim filan beklemezdim de ettim bi hata... biraz da hamileligin vermis oldugu gelli gitli psikolojiyle cattim bi kac gundur. Dun de patladikama bugunden itibaren yine ozume donuyorum gormemeye umursamamaya devamm ancak bu sartlarda iyi anliyoruz cunku
Fenaymis Allah yardımcınız olsun üzülme canım canınız sağ olsunkızlarr mrblar ne güzl doğumlar yaklaşmış çoğunuzun bnde görürüm işallah o günleri.bnmde taşınma işim war tekrr ew döşeneck bştan aşağı.eşim tayin istedi çıkar çıkmaz belli değil.doğumu ankarada yapamam burda kimse yok bana bakack.ew lojman 1+1 gelip kim kalckRabbim yardım etsin valla hepimizin bi sıkıntısı var .bide 1 ay sonra ayrıntılı ultrasyoum war ama bn 1 ay görmezsem çatlarım heralde
inşallah görürsün senden bu günleri canım ev taşımak ayrı bi serüven allah kolaylık versin canımkızlarr mrblar ne güzl doğumlar yaklaşmış çoğunuzun bnde görürüm işallah o günleri.bnmde taşınma işim war tekrr ew döşeneck bştan aşağı.eşim tayin istedi çıkar çıkmaz belli değil.doğumu ankarada yapamam burda kimse yok bana bakack.ew lojman 1+1 gelip kim kalckRabbim yardım etsin valla hepimizin bi sıkıntısı var .bide 1 ay sonra ayrıntılı ultrasyoum war ama bn 1 ay görmezsem çatlarım heralde
ilk torun değil ya tatlım ondan rahattır ailen yoksa torun evlattan daha tatlıymış burda bencillik yapmazlar . ben annemlere altın taktırmıycam hiçbişey zaten bu yok halleriyle yeterince masraf yaptılar kıyamam ben onlara ilk torun heyevanı var şimdi onlar da ikinci de durulurlar ben kendi kendime yaparım alışverişimi :)Bizde sağolsun kayınpederin bebek odasının 2. Karyolasını uyku setlerini ve karyola yataklarını aldı.en büyük kaynım da park yatağını aldı.annemler ana kucaklarıyla buhar makinesini,görümcemde C&A dan 5'li body almış sağolsunAllah razı olsun yinede,eşimin tarafı daha çok kuvvet verdi,bide onlar babamlar gibi değil.babsm bi memur emeklisi adam,kayınpederimin sırtı kalın,alsın tabikide ama iş bunlarla bitmiyo tabi.kaynanam kafası basıpta bi kaç kuruş kenara atamadı mesela,kızım beğendiğin varsa al ne alacaksan diye.yada benim kardeşlerimden de hiç ne lazım,bi parçayıda biz alalım diyen olmadı.herkes komşu gibi gelip altınını takıp gidecek.babam desen kendini hiç zora sokmaya gelmez,eli dar biliyorum ama dişini sıkıpta kızımın yüzü kara çıkmasın,şu şu şuda benden deyip şöyle ele avuca gelir bişey yapmaz hiçhep böyleydi huyu,hiç değişmeyecek sanırım.önce ben diyor ne yazıkki.
kafasına kafasına atsaydın o sepeti... ben senin yerined olsam elimi bişeye atmam vallani yapma diyorsa tatlım canından kıymetli mi beklesin bulaşıklar tezgahta sen git annenlere yatmadan yatmaya gel.. birini de bul gelsin haftalık evini temizlesin çıksın gitsin sakın kendini yorma. bak Allah korusun benim bi arkadaşım bu temizlik yüzünden erken doğum yaptı bebeği 10 gün küvezde kaldı sakın ha sakın hiçbişey bebeklerin ve bizim sağlığımızıdan önemli değil..Ahh canim benim hallediyorum yavas yavas. Biricik dostum birakti gitti ya beni ondan baska kkmseden iki kurusluk hayir bekleyemem gece kiyametleri kopardik esimle. Yikanmis camasirlar vardi iki gundur sepette. Onlari katliyordum sana zerre kadar acimam dedi niye dedim. Kendine is cikartiyon dursun orda o kiyafetler ne zarari var dedi. bide bulasik makinasini dizerken dedi aynisini neymis icinden alip kullanabilirmisiz batiyormuymus bana. Ee kirliler nolcak dedim. Makina bosalana kadar tezgahta dursunmus... bu ikisi bardagi tasiran son damla oldu esmen iyce bi tartistik. Once biraz bagirdim sonra sesimi kestim soylendi soylendi yatti uyudu. Acik acik dedi ki benden bise bekleme gucun yetiyosa yap yetmiyosa dursun yada anneme soyle o yapsin dedi. Bende annen kendi evini temzlemiyo ki benimkini temzlesin dedim. Sen bilirsn naparsan yap dedi. Keske diyorum bu kadar titiz olmasaydim. Pislik icinde yasamayi becerebilseydim. Gerci oglum boyle pis eve de gelmesin istiyorum bi yandan Ama bugun Allahim sen koru sen esirge diyerekten epeycene hallettim Isleri cok sukurr.. yarina hallolur hic dert etme sen canm biseyi cook iyi anladim kimseye muhtac olmiycaksin. Allah guc kuvvet versin insallah hepimize. Berbat biseymis valla.
ama ben evlendiğimden beri hiç bahar temizliği yapmadımYavrum sen prosedürü geç,ne bahar temizliği? Seninki doğum temizliği olcak,şurda son 3-4 haftan.bi an evvel yaptır tabi
doğru söylüyosunuz valla ben bu hafta sonu halledeyim hepsini..Sen şimdiden giriş hastaneye gidince ne çıkacağı hiç belli olmuyor canım
hafta sonuna hallediyorum canım kararımı verdim haklısınız ne olur ne olmaz..storu bu yüzden sevmiyorum yıkaması bi dert bencede erken değil canım temizlik için bende bu hafta başlıcam kayınvalidem gelicek camları falan o silicek perdeler yıkanıcak çocuğun dolapları silinicek kyafetleri yıkanıcak çanta hazırlanıcak bir sürü iş var sende çok geçe bırakma canım zaten 35 e girmişiz allah göstermesin ne zaman ne olucağı belli olmuyor
Öyle amaayyy nasıl güldüm yaaa midesinde yemeğe dönüşür lafına sensizim89 canım gerçekten eşin çok duyarsız bi insanmış
Ben bayadir yemek yapmiyorum ki evdeisi inada doktum. Genelde annemlere gidiyorum. Yazik babacigim dun et pisirmis aradi ya gel yada gelip alayim dedi. Farkinda galiba bizim durumun. Yemekten sonrada yarin ne pisirsek die bana soruyo Gitmezsem de ya beyfendi lutfedip getiriyo biseler yada carsidan soyluyorum etli butlu yemekler esim dukkanda yiyo artik. Zaten de umrumda deil zikkimin kokunu yesin oglumla ben ac kalmazsak yetiyo bana. Bide dun sinirimden onun camasirlarini katlamadim hepsini tiktim dolabina alip alip giysin madem
Haklısın,onlarda şaşırdı napıcağını.kızkardeşim şubatta ikinciyi doğurdu,abimin hanımıda durdu durdu 11 sene üstüne hamile kaldı binbir naz niyazla,benden bi kaç hafta sonra doğum yapacak.bir yılda 3 yeni torun.adam hangimize yetsin.ilk torun değil ya tatlım ondan rahattır ailen yoksa torun evlattan daha tatlıymış burda bencillik yapmazlar . ben annemlere altın taktırmıycam hiçbişey zaten bu yok halleriyle yeterince masraf yaptılar kıyamam ben onlara ilk torun heyevanı var şimdi onlar da ikinci de durulurlar ben kendi kendime yaparım alışverişimi :)
kafasına kafasına atsaydın o sepeti... ben senin yerined olsam elimi bişeye atmam vallani yapma diyorsa tatlım canından kıymetli mi beklesin bulaşıklar tezgahta sen git annenlere yatmadan yatmaya gel.. birini de bul gelsin haftalık evini temizlesin çıksın gitsin sakın kendini yorma. bak Allah korusun benim bi arkadaşım bu temizlik yüzünden erken doğum yaptı bebeği 10 gün küvezde kaldı sakın ha sakın hiçbişey bebeklerin ve bizim sağlığımızıdan önemli değil..
ama ben evlendiğimden beri hiç bahar temizliği yapmadımayy ne pis kadınn dediğinizi duyar gibiyim ama öyle de değilim kızlar duvar silmedim hiç zaten yeni ev duvarları ne kadar kirlenecek ki.. perdelerim de tertemiz tül olanları kışa girerken yıkamıştım storlar ve zebralar kaldı bi tek bahar temizliği dediğimde duvar ve perde zaten öyle dolapları falan indirip kaldıramam
doğru söylüyosunuz valla ben bu hafta sonu halledeyim hepsini..
hafta sonuna hallediyorum canım kararımı verdim haklısınız ne olur ne olmaz..
ee tamam o zaman tatlım adamcağızda altın takacak takat kalmışsa sesini çıkarma bence al altınını tak yastığınaHaklısın,onlarda şaşırdı napıcağını.kızkardeşim şubatta ikinciyi doğurdu,abimin hanımıda durdu durdu 11 sene üstüne hamile kaldı binbir naz niyazla,benden bi kaç hafta sonra doğum yapacak.bir yılda 3 yeni torun.adam hangimize yetsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?