Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Hem lekelerin var hem progestani kesmissin bence iyi yapmamissin. Onceki sayfalarda yazmistim bende progestan igne oluyordum o bezeler sikintili oldugu icin dr.um igneyi hapa cevirdi. Vajinaya konuluyor o da progestan. Iki gundur hap koyiyorum ona ragmen ignede olmayan kasik agrilarim olmaua basladi. Korkutmak istemem ama bence dr.una danismalisin. Igenenin kotu yaptigini soylersen muadili biseye degistiri. Cunku biz bunlari 12. Haftaya kadar kullanmak zorundayiz
valla ben sizlere göre kendimi hiç korumuyorum.
evde baya bi iş yapıyorum çünkü.süpürge,paspas,temizlik,yemek,ayrıca market alışverişi.
tabi cam silme filan gibi temizlik değil.onları yapmam.kadın çağırmaya başladım.düzenli çağırıcam artık büyük temizlik için. ama diğer tüm gündelik işleri eşimin de biraz katkısıyla kendim yapıyorum.
yeşil elma benim de sabit hergün ve de soda:))
arymy beslenmemiz benziyor bak.
sodayı da mecburen içiyorum çünkü yemekler çok dokunuyor.başka türlü sakinleşmiyor midem.
bir eksiğim süt malesef.
tatlımmmm tamda aklımdan geçen soruları yazmışsın bende merak ediyordum bunu:) çünkü bende evde pek iş yapmıyorum eşim yardım ediyor zaten bütün gün işte olduğum için akşam da direk dinlenmeye geçiyorum.
Normalde ctesi günleri temizlik günüm evi siler süpürürüm artık yanıma kayınvalidemi çağırıyorum o süpürüyor ben yemek yapıyorum toz alıyorum lavabolarını temizliyorum biraz camasır suyuna maruz kalıyorum ama cok değil napıyım onsuz yapamıyorm her an da sürekli birini çağıramayız ki kendi başımızın çaresine bakmalıyız...
sabah kalkıp jelimi yaptıktan sonra trioid ilacımı içiyorum malesef evde kahvaltı yapamıyorum işyerinde kaşar peyniri, yumurta (her gün değil) zeytin kendime hazırlıyorum yiyorum. Haftada bir gün balık yemeye calışıyorum normalde çok severim ama bu aralar zorla yiyorum. Çorbalarla aram iyi. Kızlar her gün yeşil elma tüketiyorum bu çok önemli bir de maden suyu mutlaka içmeye çlışıyorum. Ceviz, fındık, badem, kuru üzüm sürekli elimin altında (yiyemesemde)... Su içmekle aram hiç iyi değil malesef bir litre bile zor Bu dönemde çok şükür pek bulantım yok ama iştahım da hiç yok yemek gerektiği için yiyorum inşallah yakında geçer çünkü ben yemek yemekten cok zevk alıyordum iştahla yemek yemeyeli çok oldu..
Kıyafetlere gelince, bende 2 kilo aldım otururken mutlaka düğmemi açma gereği hissediyorum:) hele gece yatarken karnım baya şiş oluyor sanırım gaz oluyor. Biraz daha idare edip yavaştan hamile kıyafetleri almaya başlasam iyi olcak sanırım:)
Kızlar soda zararlı değil mi hamilelikte sanki öyle bişey okumuştum. Bende midemde bazen sıkıntı yaşıyorum gazoluyor.. İyi geliyorsa sakıncası yoksa bende içerimmmmm ozamann :)
Tebrikler canım Allah devamını getirsin inşallah!
Hayırlısı olsun canım gözün aydın rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin
canımmm benimm çok sevindimmm cok harika bişey hayırlı olsun bebişin insan şimdi anlıyor hamile olduğunu.. Allah tamamına erdirsin canım saglıkla kucagına al bebişini..
bende saat 14:30 da merkezdeydim kimsecikler yoktu bir baktım herkes yemek salonunda toplanmış çok şaşırdılar sevindiler hepsini birarada gördüm süper geçti:)
sordum ben dr. a.sakıncası yok içebilirsin dedi.beni baya rahatlatıyor.Kızlar soda zararlı değil mi hamilelikte sanki öyle bişey okumuştum. Bende midemde bazen sıkıntı yaşıyorum gazoluyor.. İyi geliyorsa sakıncası yoksa bende içerimmmmm ozamann :)
Kizlar doktordan geldim simdi bebegimz 9 haftalik olmus cok sukur allahima hersey guzel gidio kassim 15 zeka gelisimine bakmak ucin randevu verdi birde birsey soracam kizlar crl yani bas popo uzunlugu 23.05 yaziyo bu kac cm demk doktora sormayi unuttum bnde anlamiorum yardimci olursaniz sevinirim kizlar
23 mm yani 2,3 cm canim.Kizlar doktordan geldim simdi bebegimz 9 haftalik olmus cok sukur allahima hersey guzel gidio kassim 15 zeka gelisimine bakmak ucin randevu verdi birde birsey soracam kizlar crl yani bas popo uzunlugu 23.05 yaziyo bu kac cm demk doktora sormayi unuttum bnde anlamiorum yardimci olursaniz sevinirim kizlar
2buçuk santime yakın olmuş annesi.. Allah esirgesin yavrularımızı..Kizlar doktordan geldim simdi bebegimz 9 haftalik olmus cok sukur allahima hersey guzel gidio kassim 15 zeka gelisimine bakmak ucin randevu verdi birde birsey soracam kizlar crl yani bas popo uzunlugu 23.05 yaziyo bu kac cm demk doktora sormayi unuttum bnde anlamiorum yardimci olursaniz sevinirim kizlar
Yok CNN Tek kese. 'de benim bir an geldi bitti leke progesran iğne gemde hapını içiyorum ben de transferden bu yana iğne oluyorum alıştım artık 10 gündürde hap eklendicanım seninde mi iki kesen vardı. Benim öyle olduğu için doktor diğer kese kaybolduğundan kanama ve lekenin sebebi o dedi. Eğer öyleyse normal bir durum kafana takma. Yada böyle bir durum yoksada bazı hamilelerde yaşanan sıradan bi durum ama doktorun rahmi iyice incelemesi lazım.. Neyden kaynaklandığına bakılmalı temkinli olmak lazım progesteron kullanıyor musun iğne hap jel vs..
Ben kendi kafama göre çarşamba günü kestim progesteron 50 mg ampülü dogrumu yaptım bilmiyorum yarın doktora gidicem hala lekelerim var ama miktarı azaldı rengi daha açık artık. Kalçam delik deşik beze oldu hep her akşam gitmeye üşenir oldum.. Ama doktor devam derse tabiki tekrar başlıcam.. Rabbim hepimize güç kuvvet versin, bebeklerimize sağlık sıhhat...
Maşallah canım inşallah kalp atışını da duyacaksınız :)kızlar birazdan dr a gidcem tekrar... önemli bişeyi atlamışım ben. son gittiğimde tüp bebek dr um kese altında hafif bi kanama var ama hiç önemli bişe değil sakın korkma telaş yapma lekelenme tarzı kanaman olur demişti. ve daha öncesinde de bizde kan uyuşmazlığı var eşimle dr a bunu soylediğimde 24. hafta normalde kan uyuşmazlığı iğnesi yapılır ama kanaman olursa hemen yapılır demişti. şimdi bu lekelenme tarzı kanama olduğunda kan uyuşmazlığı iğnesi yapılcak mı bunu sormayı unutmuşum. bebişin kalp atışları aklımı başımdan almış.. burdan devam edeceğim dr da aksi gibi askere gidecekmiş. o yuzden ona hiç başlamıycam. annemin çalıştığı hastanede bi kadın doğumcuya gidcem mecburen... hem belki duyarım kalp atışlarını..gördük nasılsa ama duysak da fena olmaz demi ben hep demiştim ben bi gün çocuk sahibi olursam çok görgüsüz bi anne olurum diye. şimdiden başladım neyse hakettim ben görgüsüz bi anne olmayı 8 yılın birikimi var sonuçta
Canım merhaba...kızlar birazdan dr a gidcem tekrar... önemli bişeyi atlamışım ben. son gittiğimde tüp bebek dr um kese altında hafif bi kanama var ama hiç önemli bişe değil sakın korkma telaş yapma lekelenme tarzı kanaman olur demişti. ve daha öncesinde de bizde kan uyuşmazlığı var eşimle dr a bunu soylediğimde 24. hafta normalde kan uyuşmazlığı iğnesi yapılır ama kanaman olursa hemen yapılır demişti. şimdi bu lekelenme tarzı kanama olduğunda kan uyuşmazlığı iğnesi yapılcak mı bunu sormayı unutmuşum. bebişin kalp atışları aklımı başımdan almış.. burdan devam edeceğim dr da aksi gibi askere gidecekmiş. o yuzden ona hiç başlamıycam. annemin çalıştığı hastanede bi kadın doğumcuya gidcem mecburen... hem belki duyarım kalp atışlarını..gördük nasılsa ama duysak da fena olmaz demi ben hep demiştim ben bi gün çocuk sahibi olursam çok görgüsüz bi anne olurum diye. şimdiden başladım neyse hakettim ben görgüsüz bi anne olmayı 8 yılın birikimi var sonuçta
Yaaa sizlere bir sorum birde haberim vardi. Soru progestan fitilden dolayi ne kadar gunluk ped kullansamda alt tarafta yanma ve yaralar var biraz.tatli tatli kasiniyor.benim gib olup ilac kullanan varsa kullndigi ilaci yazabilir mi lutfeeennn habere gelince doktor bir tanesi kiz dedidigerinde bir uzanti var ama simdi belli olmaz o uzantinin ne tarafa gidecegi o yuzden onu iki hafta sonra soyleyeyim dedi
Kizlar doktordan geldim simdi bebegimz 9 haftalik olmus cok sukur allahima hersey guzel gidio kassim 15 zeka gelisimine bakmak ucin randevu verdi birde birsey soracam kizlar crl yani bas popo uzunlugu 23.05 yaziyo bu kac cm demk doktora sormayi unuttum bnde anlamiorum yardimci olursaniz sevinirim kizlar
Sagol tatlim darisi basiniza insallah. Gerci saglikli olsunlar saglikla kucagimiza alalim gerisi bos ama.olsun yine de insan merak ediyor.kasinti ile ilgili doktoru aradim zalain krem onerdi.baska ihtiyaci olan olursa diye yazacakt8m simdi.Canım alt taraftaki sorun günlük ped den kaynaklanıyor olabilir. Bana hemşire pedleri içerisinde sentetik madde olduğu için tavsiye etmiyoruz demişti. Pamuklu bez ya da gazlı bez kullanabilirsin demişti. Sende dene bence ve sık sık değiştir. Bu arda bebişinin birinin cinsiyetini öğrenmişsin, hayırlı olsun