• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 de dogum yapacak tüp bebek hamişleri , gelin beraber gün sayalım

Dün gece kırmızı leke geldi yine morelim sıfır oldu yine şuan çok şükürbişeyok ama ara ara gelen bu lekeler gercekten perişan ediyor beni
canım seninde mi iki kesen vardı. Benim öyle olduğu için doktor diğer kese kaybolduğundan kanama ve lekenin sebebi o dedi. Eğer öyleyse normal bir durum kafana takma. Yada böyle bir durum yoksada bazı hamilelerde yaşanan sıradan bi durum ama doktorun rahmi iyice incelemesi lazım.. Neyden kaynaklandığına bakılmalı temkinli olmak lazım progesteron kullanıyor musun iğne hap jel vs..
Ben kendi kafama göre çarşamba günü kestim progesteron 50 mg ampülü dogrumu yaptım bilmiyorum yarın doktora gidicem hala lekelerim var ama miktarı azaldı rengi daha açık artık. Kalçam delik deşik beze oldu hep her akşam gitmeye üşenir oldum.. Ama doktor devam derse tabiki tekrar başlıcam.. Rabbim hepimize güç kuvvet versin, bebeklerimize sağlık sıhhat...

tüm güzel anne adaylarina güpgüzel bir hafta dilerim.

Merhaba 2015 in güzel anneleri :Dhepiniz iyi siniz inşallah. Kızlar size bi sorum var. Hamileliginizi öğrendikten sonra kese görmeye tüp bebek doktorunuza mi gittiniz? Ben gebzede oturuyorum doktorum Istanbulda. Normalde devam etmeyi düşünmüyorum çünkü hem uzak hem pahali. Ama ilk aşamada kese için bi kere gitmeyi göze almıştım. Nasıl devam edeceğim konusunda bilgi verir diye,ilaçlar falan. Pazartesi randevum vardı ama bugun öğrendim ki istifa etmiş. Ben simdi ne yapayım? Illaki tüp bebek doktoruna mi devam etmek lazım, yoksa burdaki doktorum a gidebilir miyim? Büyük ihtimalle beni diğer doktora yonlendirecekler. Karar veremedim

ben Cek Cumhuriyetinde yaptirdim tüp bebek islemini ve Almanya'da oturuyorum. Hamileligimi idrar testi sonunda ögrendigimden beri normal kadin dogum doktoruma gidiyorum. tüp bebekle alakasi yok adamcagizin ama tüm bulgularimi 12.ci haftaya kadar tüp bebek doktorumla da paylastim e-posta yoluyla. hatta lekelenme veya kanama oldugunda da ilacin dozuna tüp bebek doktoru karar verdi.

valla canım benim dr um zaten gebelik takibi yapmıyor. sadece tüp bebek işleri.. tüp bebek merkezi zaten.. dr um en başından demişti kalbini duyunca bizimle işin bitecek diye. zaten ben küçük bi ilçede oturuyorum. gittiğim merkez buraya bir buçuk saat sürüyo kendi aracımızla.. gebelik takibi yapıyor olsaydı da oturduğum ilçeden bi dr la devam edecektim mecburen. sende tüp bebek doktoruna durumunu anlatırsın. en kolayına geleni seçersin. benim işim daha da zor oturduğum ilçede aman bu çok iyi denebilecek bi kadın doğum dr u da yok :110: ki ben çok eserekliyim.. bugün kuaföre gittim ağdaya orda da ortalığı karıştırdım ağda sıcak diye. bilemiyorum artık naparım :eek:

bence bir süre yaptirma agda. hatta 12.ci haftaya kadar cok fazla alt kismi temizleme. bu doktorumun bana tavsiyesi oldu. biz Türklerin bu konuda ne kadar hassas oldugumuzu biliyordu ilk söyledigi sey oldu. kusura bakmayin kullanacagim tabirler icin. bana dedi ki alt kisimda bulunan killar icerisinin korunmasina katkida bulunuyormus. o sebeple 2-3 ay idare et dedi.

Gunaydin kizlar 9 haftaya girdim ve bu dusuk riski ne zaman bitecek cunku birazda olsa eski halime donmek istiyorum

artik eski hale dönmek yok. bunu kimse demedi mi sana :) biz artik bebek bekliyoruz hayatimiz bebegimizin rahme tutundugu anda kesin olarak degisti. eski aliskanliklar rafa kalkti. genelde düsük tehlikesi 12.ci haftada bitiyor denir ama sonrasinda da bebegin saglikli gelisimi icin dikkat edilmesi gereken seyler var. ben 20.ci haftadayim ve halen acaba bebegimde her sey yolunda mi diye endiseler yok degil. gönlünü ferah tut ve doktorunun sana söylediklerini harfiyen yerine getir. her sey güzel olacak.

kızlar bişey sorcam; herkes günlük yaptıgı işleri, tükettiği su miktarını ve beslenme şeklini söyleyebilir mi? bir de benim artık pantolonlarım olmuyor ne giyiyorsunuz. Karnımda inanılmaz şişlik var sanki 4 aylık hamileyim.
Ben günde 1.5 litre suyu zar zor içiyorum. Beslenmemde çok dengeli değil çünkü canım hiç bişey istemiyor zorla yemeye çalışıyorum sabah işe giderken simit poğaça öglen yemekhane yemeği akşamlarıda bazen dışarda et türü veya annemlerin yaptığı yemeklerden azar azar ve hamileliğimi öğrendiğimden beri balık hiç yemedim. normalde çok severim ama düşününce midem bulanıyor. evde hiç iş yapmıyorum ufak tefek makineye çamaşır atıyorum seriyorum bi de mutfak tezgahını topluyorum süpürme silme toz hiç birini yapmıyorum ama ev çok dagılıyor.. Bazen çok mu abartıyorum acaba diyorum. Sizler nasılsınız

ne kadar cok su tüketirsen o kadar güzel olusur bebegin su kesesi dedi bana doktorum. zaten ilerleyen dönemde tüketeceksin suyu. mesela bende hamilelikten dolayi kafa derim ve tenim cok kurudu ve hicbir krem ise yaramadi. tek ise yarayan cok su icmek oldu. gerci kafa derime tam cözüm olmadi ama azaltti. bu arada su icmek dert degil de ilerleyen dönemde tuvalet ile olan iliski önem kazaniyor. ne kadar cok su o kadar cok tuvalet ziyareti. calisirken de pek kolay olmuyor. ama karnindaki bebegin sevgisinden ve sagligindan daha önemli hicbir sey yok bu dünyada. yemek konusuna gelince. bende ilk baslarda cok takintiliydim özellikle de esim. cok meyve ye, sebzeleri unutma falan diye ama benim canim cekmiyordu. gerci Allaha cok süküt bir gün bile bulanti cekmedim ama yiyesim de yoktu. esim doktora sikayet ettiginde adamin dedigi "simdiye kadar nasil besleniyorsan öyle devam et. sadece cig et, cig yumurta, cig süt (pastörize olmayan) ve alkolden uzak dur. geri ne yersen ye dedi. 1 elma yesen karnindaki bebise 4 hafta yeter dedi. o zamanlar da 8 haftalik hamileydim. evimiz 3 katli ve elimden geldigince ev islerini yapmaya calisiyorum. 1 saat is yarim saat dinlenme seklinde. esim de yardimci oluyor. elektrik süpürgesini ve temizlik kovasini asla katlar arasinda tasimiyorum esim yapiyor. camasir sepetini de o tasiyor ben asiyorum. isleri bir nevi paylastik. hatta esim artik ütülenmesine gerek olayan kiyafetlerinin listesini bile yapti. biliyor adamcagiz herseyi ütüledigimi :)
Yok dinletmediler de duyabilir miydik ki. Ben dinletmeyince dr duyamiyorz daha diye dusundum.

o kadar erken ancak görülüyor sonrasinda duyuluyor.
Dün gece kırmızı leke geldi yine morelim sıfır oldu yine şuan çok şükürbişeyok ama ara ara gelen bu lekeler gercekten perişan ediyor beni

moralini bozma sakin kötü bir anlama gelmeyebilir. benim 7-8.haftada 2-3 pedi dolduracak kadar kanamam oldu ve 2 gün sonra doktora gittigimizde iki bebegimizin de kalp atislari vardi. bana yaptigi aciklama suydu: hamilelikten dolayi vücudumuzda olmasi gerekenden daha yogun bir kan akisi var ve rahimde ciddi bir insaat devam ediyor. bebek/bebekler kendilerine yer edinmek ve bu yeri saglamlastirmak icin gece gündüz calisiyor ve bu tip olaylar bazen de kanamaya neden olabilir. kanama taze kan seklinde ve yogun ise doktora danismakta fayda var. belki ilaclarin dozunu artirir ve aspirin kullaniliyorsa bu kesilmeli.

Kızlaaar kalp atışımızı gòrdük çok şükür. Güzel güzel büyüyor kuzucum :) doktor bgün ilk defa hayırlı olsun dedi :) Artık sağlam yani çok şükü, herşey çok iyi dedi. Haftaya tekrar kontrole cağırdı. Allah isteyen herkese yaşatsın bu duyguyu harika birşey :)

canımmm benimm çok sevindimmm cok harika bişey hayırlı olsun bebişin insan şimdi anlıyor hamile olduğunu.. Allah tamamına erdirsin canım saglıkla kucagına al bebişini..
bende saat 14:30 da merkezdeydim kimsecikler yoktu bir baktım herkes yemek salonunda toplanmış çok şaşırdılar sevindiler hepsini birarada gördüm süper geçti:)

günaydın hanımlar,
güzel bir hafta olmasını dilerim.
benim gibi ikiz bekleyip te 12. hafta civarı olanlara sorum olacak.
dr.unuz ikili test yapıtıracağını söylemişmiydi size.
araştırdığıma göre ikiz gebeliklerde ikili test doğru sonuç vermediği için önerilmiyormuş.
bana dr. um bi dahaki muayenede yaptırıcaz dedi ama bir an ikiz olduğunu atlayıp ta söylemiş olabilir.haftaya anlayacağım artık yaptıracak mıbakalım.
ama sizlere bahsetti mi merak ettim.
artık 12. haftadan sonra testler önem kazanıyor.ense kalınlığı ölçümü ,detaylı ultrasın gerekirse amniyosentez filan.
iki tane de olunca benim endişe de ikiye katlandı ,sürekli aklımda:((

Merhaba
merhabalar 4 yıllık evliyim bir aşılama yaptık ve sonra hemen tüp bebek denedik ilk denememde hamile kaldım çok şükür 8 haftalık hamileyim .süreçte bu sayfayı çok okudum.gerçekten yardımcı olan paylaşımlar var.herkese hayırlı doğumlar.
Hoş Geldin canım sağlıkla kucağına al bebeğini:)

canım seninde mi iki kesen vardı. Benim öyle olduğu için doktor diğer kese kaybolduğundan kanama ve lekenin sebebi o dedi. Eğer öyleyse normal bir durum kafana takma. Yada böyle bir durum yoksada bazı hamilelerde yaşanan sıradan bi durum ama doktorun rahmi iyice incelemesi lazım.. Neyden kaynaklandığına bakılmalı temkinli olmak lazım progesteron kullanıyor musun iğne hap jel vs..
Ben kendi kafama göre çarşamba günü kestim progesteron 50 mg ampülü dogrumu yaptım bilmiyorum yarın doktora gidicem hala lekelerim var ama miktarı azaldı rengi daha açık artık. Kalçam delik deşik beze oldu hep her akşam gitmeye üşenir oldum.. Ama doktor devam derse tabiki tekrar başlıcam.. Rabbim hepimize güç kuvvet versin, bebeklerimize sağlık sıhhat...
Hem lekelerin var hem progestani kesmissin bence iyi yapmamissin. Onceki sayfalarda yazmistim bende progestan igne oluyordum o bezeler sikintili oldugu icin dr.um igneyi hapa cevirdi. Vajinaya konuluyor o da progestan. Iki gundur hap koyiyorum ona ragmen ignede olmayan kasik agrilarim olmaua basladi. Korkutmak istemem ama bence dr.una danismalisin. Igenenin kotu yaptigini soylersen muadili biseye degistiri. Cunku biz bunlari 12. Haftaya kadar kullanmak zorundayiz

günaydın hanımlar,
araştırdığıma göre ikiz gebeliklerde ikili test doğru sonuç vermediği için önerilmiyormuş.
bana dr. um bi dahaki muayenede yaptırıcaz dedi ama bir an ikiz olduğunu atlayıp ta söylemiş olabilir.haftaya anlayacağım artık yaptıracak mıbakalım.
artık 12. haftadan sonra testler önem kazanıyor.ense kalınlığı ölçümü ,detaylı ultrasın gerekirse amniyosentez filan.
iki tane de olunca benim endişe de ikiye katlandı ,sürekli aklımda:KK43:(
Ginaydin canim sanada
ben 11. Haftamin basindayim ama dr.umla cumartesi bunu konustuk. 2li 3lu testlerin skorlari bzim icin saglikli sonuc vermiyor. Bu nedenle ben zaten taraftar degildim. Amniyosentez sivisi almanin filan da cok riskli oldugunu biliyorum ki dr. Da anlatti. Bir ikiz gebelik. Bebegin birinden sivi aliyorlar bebek oluyor ardinda ikincisi oluyor ve sonra anne. Bu testleri yaptirip yaptirmamakta su cok onemli. Eger down senromu cikarsa ben bu coxugu aldirirmiyim aldirmazmiyim. Cevabin hayir aldirmam sa kendini hic strese sokma testleri yaptirma bence tabi karra senin. Biz en son 12 hafta da sadece detayli ultrasona kararvverdik. Belki ona bile gerek yoktu da iste biz bebisleri gorelim diye. Perinatolog yapiyor muayeneyi ama benim drum da yanimda gelecek. Galiba birde 22. Haftalarda bir detayli iltrason daha oluyor. Baska da bilmiyprum ne gerekli. Hayirlisi

günaydın hanımlar,
iki tane de olunca benim endişe de ikiye katlandı ,sürekli aklımda:KK43:(
Gunaydin kizlar. Ben haftasonu doktordaydim.gecen gittigimde birdahaki grlisine ikili test yapariz demisti ama simdi ikiz gebelikte ikili test olmaz dedu.dediginiz gibi degerler yuksek cikacak gereksiz endise yaratacak dedi.ben psikopati manyaga baglardum kesin:KK11:ense kalinliklarini olcttu.burunlarina bakti.iyi gorunuyor merak etme dedi.2 hafta sonraki kontrolde detayli ultrasona girmek istedigimi soyleyecegim.

Yaaa sizlere bir sorum birde haberim vardi. Soru progestan fitilden dolayi ne kadar gunluk ped kullansamda alt tarafta yanma ve yaralar var biraz.tatli tatli kasiniyor.benim gib olup ilac kullanan varsa kullndigi ilaci yazabilir mi lutfeeennn habere gelince doktor bir tanesi kiz dedi:KK54::KK15:digerinde bir uzanti var ama simdi belli olmaz o uzantinin ne tarafa gidecegi o yuzden onu iki hafta sonra soyleyeyim dedi:KK51:

Ginaydin canim sanada
ben 11. Haftamin basindayim ama dr.umla cumartesi bunu konustuk. 2li 3lu testlerin skorlari bzim icin saglikli sonuc vermiyor. Bu nedenle ben zaten taraftar degildim. Amniyosentez sivisi almanin filan da cok riskli oldugunu biliyorum ki dr. Da anlatti. Bir ikiz gebelik. Bebegin birinden sivi aliyorlar bebek oluyor ardinda ikincisi oluyor ve sonra anne. Bu testleri yaptirip yaptirmamakta su cok onemli. Eger down senromu cikarsa ben bu coxugu aldirirmiyim aldirmazmiyim. Cevabin hayir aldirmam sa kendini hic strese sokma testleri yaptirma bence tabi karra senin. Biz en son 12 hafta da sadece detayli ultrasona kararvverdik. Belki ona bile gerek yoktu da iste biz bebisleri gorelim diye. Perinatolog yapiyor muayeneyi ama benim drum da yanimda gelecek. Galiba birde 22. Haftalarda bir detayli iltrason daha oluyor. Baska da bilmiyprum ne gerekli. Hayirlisi
perinatolog a ben de gidicem mutlaka.ense kalınlığı titizlikle değerlendirildiğinde önemli oranda hastalıları tespit edebiliyormuş.
sağlıklı sonuç veren bütün testleri yaptırmakta sakınca görmüyorum ben açıkcası yani ikili test üçlü test gibi.
ancak bizim durumumuzda bir anlamı yokmuş sonuçların.bu sebeple bizlerin detaylı ultrasona girmesi daha da önem arz ediyor.
amniyosentez kararını ise zamanı geldiğinde dr. lara bırakırım zaten şimdiden net bi düşüncem yok.risklerini gözel alabilirmiyim bilmiyorum ben de.

kızlar bişey sorcam; herkes günlük yaptıgı işleri, tükettiği su miktarını ve beslenme şeklini söyleyebilir mi? bir de benim artık pantolonlarım olmuyor ne giyiyorsunuz. Karnımda inanılmaz şişlik var sanki 4 aylık hamileyim.
Ben günde 1.5 litre suyu zar zor içiyorum. Beslenmemde çok dengeli değil çünkü canım hiç bişey istemiyor zorla yemeye çalışıyorum sabah işe giderken simit poğaça öglen yemekhane yemeği akşamlarıda bazen dışarda et türü veya annemlerin yaptığı yemeklerden azar azar ve hamileliğimi öğrendiğimden beri balık hiç yemedim. normalde çok severim ama düşününce midem bulanıyor. evde hiç iş yapmıyorum ufak tefek makineye çamaşır atıyorum seriyorum bi de mutfak tezgahını topluyorum süpürme silme toz hiç birini yapmıyorum ama ev çok dagılıyor.. Bazen çok mu abartıyorum acaba diyorum. Sizler nasılsınız

tatlımmmm tamda aklımdan geçen soruları yazmışsın bende merak ediyordum bunu:) çünkü bende evde pek iş yapmıyorum eşim yardım ediyor zaten bütün gün işte olduğum için akşam da direk dinlenmeye geçiyorum.
Normalde ctesi günleri temizlik günüm evi siler süpürürüm artık yanıma kayınvalidemi çağırıyorum o süpürüyor ben yemek yapıyorum toz alıyorum lavabolarını temizliyorum biraz camasır suyuna maruz kalıyorum ama cok değil napıyım onsuz yapamıyorm her an da sürekli birini çağıramayız ki kendi başımızın çaresine bakmalıyız...
sabah kalkıp jelimi yaptıktan sonra trioid ilacımı içiyorum malesef evde kahvaltı yapamıyorum işyerinde kaşar peyniri, yumurta (her gün değil) zeytin kendime hazırlıyorum yiyorum. Haftada bir gün balık yemeye calışıyorum normalde çok severim ama bu aralar zorla yiyorum. Çorbalarla aram iyi. Kızlar her gün yeşil elma tüketiyorum bu çok önemli bir de maden suyu mutlaka içmeye çlışıyorum. Ceviz, fındık, badem, kuru üzüm sürekli elimin altında (yiyemesemde)... Su içmekle aram hiç iyi değil malesef bir litre bile zor:( Bu dönemde çok şükür pek bulantım yok ama iştahım da hiç yok yemek gerektiği için yiyorum inşallah yakında geçer çünkü ben yemek yemekten cok zevk alıyordum iştahla yemek yemeyeli çok oldu..
Kıyafetlere gelince, bende 2 kilo aldım otururken mutlaka düğmemi açma gereği hissediyorum:) hele gece yatarken karnım baya şiş oluyor sanırım gaz oluyor. Biraz daha idare edip yavaştan hamile kıyafetleri almaya başlasam iyi olcak sanırım:)

Gunaydin kizlar. Ben haftasonu doktordaydim.gecen gittigimde birdahaki grlisine ikili test yapariz demisti ama simdi ikiz gebelikte ikili test olmaz dedu.dediginiz gibi degerler yuksek cikacak gereksiz endise yaratacak dedi.ben psikopati manyaga baglardum kesin:KK11:ense kalinliklarini olcttu.burunlarina bakti.iyi gorunuyor merak etme dedi.2 hafta sonraki kontrolde detayli ultrasona girmek istedigimi soyleyecegim.
muhtemelen benim dr. um da yaptırmayacak.
zaten bir anlamı yok ise boşu boşuna yaptırmasınlar.
ultrason sonuçlarını güzel görmüş maşallah.
umarım hepimizin ki sağlıkla dünyaya gelirler.

tatlımmmm tamda aklımdan geçen soruları yazmışsın bende merak ediyordum bunu:) çünkü bende evde pek iş yapmıyorum eşim yardım ediyor zaten bütün gün işte olduğum için akşam da direk dinlenmeye geçiyorum.
Normalde ctesi günleri temizlik günüm evi siler süpürürüm artık yanıma kayınvalidemi çağırıyorum o süpürüyor ben yemek yapıyorum toz alıyorum lavabolarını temizliyorum biraz camasır suyuna maruz kalıyorum ama cok değil napıyım onsuz yapamıyorm her an da sürekli birini çağıramayız ki kendi başımızın çaresine bakmalıyız...
sabah kalkıp jelimi yaptıktan sonra trioid ilacımı içiyorum malesef evde kahvaltı yapamıyorum işyerinde kaşar peyniri, yumurta (her gün değil) zeytin kendime hazırlıyorum yiyorum. Haftada bir gün balık yemeye calışıyorum normalde çok severim ama bu aralar zorla yiyorum. Çorbalarla aram iyi. Kızlar her gün yeşil elma tüketiyorum bu çok önemli bir de maden suyu mutlaka içmeye çlışıyorum. Ceviz, fındık, badem, kuru üzüm sürekli elimin altında (yiyemesemde)... Su içmekle aram hiç iyi değil malesef bir litre bile zor:KK43: Bu dönemde çok şükür pek bulantım yok ama iştahım da hiç yok yemek gerektiği için yiyorum inşallah yakında geçer çünkü ben yemek yemekten cok zevk alıyordum iştahla yemek yemeyeli çok oldu..
Kıyafetlere gelince, bende 2 kilo aldım otururken mutlaka düğmemi açma gereği hissediyorum:) hele gece yatarken karnım baya şiş oluyor sanırım gaz oluyor. Biraz daha idare edip yavaştan hamile kıyafetleri almaya başlasam iyi olcak sanırım:)
valla ben sizlere göre kendimi hiç korumuyorum.
evde baya bi iş yapıyorum çünkü.süpürge,paspas,temizlik,yemek,ayrıca market alışverişi.
tabi cam silme filan gibi temizlik değil.onları yapmam.kadın çağırmaya başladım.düzenli çağırıcam artık büyük temizlik için. ama diğer tüm gündelik işleri eşimin de biraz katkısıyla kendim yapıyorum.
yeşil elma benim de sabit hergün ve de soda:))
arymy beslenmemiz benziyor bak.
sodayı da mecburen içiyorum çünkü yemekler çok dokunuyor.başka türlü sakinleşmiyor midem.
bir eksiğim süt malesef.

herkese günaydın... bugün hiç mutlu deağilim kendimi de kötü hissediyorum dün gece çok ağladım bilmiyorum haklımıydım değilmiydim, acaba gerçekten hamilelik hormonları mı tetikledi yoksa ben saçmaladım mı kafam karışık moralim bozuk keyfim yok hiç iyi hissetmiyorum kendimi bugün :(:(

herkese günaydın... bugün hiç mutlu deağilim kendimi de kötü hissediyorum dün gece çok ağladım bilmiyorum haklımıydım değilmiydim, acaba gerçekten hamilelik hormonları mı tetikledi yoksa ben saçmaladım mı kafam karışık moralim bozuk keyfim yok hiç iyi hissetmiyorum kendimi bugün :KK43::KK43:
Dun bende ayni patlamayi yasadim.sabah ned3nsiz aglayarak gune basladim.aksam yatarken yine aglayacak birsey buldum.ilk defa boyle oldum.simdi ise dunu dusunup guluyorum.havalar kapali o da moral olarak etkiliyor insani.olumlu dusun poazitif ol annesi

Back