• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 de dogum yapacak tüp bebek hamişleri , gelin beraber gün sayalım

Gunaydin kizlar sabahtan beri saglam dislerimde bir hassasiyet bir agri ne yapacagumi bilemedim gebelikle alakasi var mi dersiniz cunku saglam disler nasil agrio yardimci olun kizlar
Canim gebelikte tukuruk bezleri bir sivi salgılanirmis o sivi disleri curuturmus ilk gunlerde bendede agri oldu duzenli bakim yapılması onerildi bana ve benimki gecti sukur

hızlı nefes alma gibi değil de bazen zorlanıyorum ben de açıkcası.hamileliğe yormuştum ben de.
valla iğnelerden sıkılmaya başladım ben de.bi de üstte yazdım ya kalçamda bir sorun oluştu ,iyice yıldım artık.
neyse bugünümüze şükür diyorum artık.
Evet sanki nabzim hizli gibi ama tansiyon olcuyorum nabiz 80 filan cikiyor. Bilmiyorum dr.um coksa kardiyologa gorunmelisin dedi korkuyorum.
aramızda ikiz bekleyen anneler,
ikizlere nasıl bakıcam diye endişeleneniz var mı aranızda?
açıkcası ben ne kv,ne anne ,ne de kardeş olmadığı için hastanede ne yapacağım diye düşünüyorum şimdiden:KK43:(
başımdan geçtiği için neler yaşayacağımı biliyorum az çok.ne bileyim iki tane olunca sadece eşim yeterli olacak mı?hiçkimsem olmayacak bayan olarak yanımda.
sonra evde de öyle.
tamam Allah bir kolaylık verecektir diye teselli ediyorum ama annem olmadığı için de çok üzülüyorum.keşke sağ olsaydı,köşede otursaydı gölgesi yeterdi.varlığından kuvvet alırdım.
ben de bunlara sardım iyice.düşünmek istemiyorum ama elimde değil.

Olmaz mi simdiden iki derdim var. Biri saglikla zamaninda dogacaklar mi digeri nasil bakacam. Annem yaslandi kalir benle ama cok faydasinin olacagini sanmiyorum. Kayinvaliemde Bilmiyorum kp filan topluca gelecekleri icin gozum korkuyor. Fayda degil zarar olurmus gibi geliyor. Yakin bir arkadasim var. Cok sogukkanli ve cocugu var. Onun yardimini cok alirim gibi geliyor. Ilk yikamalar bakimlar filan
Kizlar günaydinn neden igne kullanionuz ben vajinal progestron verdi igne dahai etkili yoksa sebebe göremi verior:)
bilmem ben alternatiflerinin oldugunu bilmiyordum burda ogrendimgaliba tamamen dr.un secimine bagli

Evet sanki nabzim hizli gibi ama tansiyon olcuyorum nabiz 80 filan cikiyor. Bilmiyorum dr.um coksa kardiyologa gorunmelisin dedi korkuyorum.

Olmaz mi simdiden iki derdim var. Biri saglikla zamaninda dogacaklar mi digeri nasil bakacam. Annem yaslandi kalir benle ama cok faydasinin olacagini sanmiyorum. Kayinvaliemde Bilmiyorum kp filan topluca gelecekleri icin gozum korkuyor. Fayda degil zarar olurmus gibi geliyor. Yakin bir arkadasim var. Cok sogukkanli ve cocugu var. Onun yardimini cok alirim gibi geliyor. Ilk yikamalar bakimlar filan

bilmem ben alternatiflerinin oldugunu bilmiyordum burda ogrendimgaliba tamamen dr.un secimine bagli
anladim canim igneyide ben sizleri okudukca duydum meraktan sordum galiba dedigin gibi doktora bagli saol canim:)

bi süre daha takip et bakalım kendini.kardiyologluk bi sorunun yoktur zannedersem.evham yapma şimdiden
aynı endişeler işte canım.zamanında doğmazlar erken gelirlerse ne yapacağım diye kurup duruyorum.Bir de sağlıklı olmazlar ise diye ednişem.ne yapayım elimde değil.bunları düşünmekten geceleri uyuyamıyorum kaç haftadır.Allah büyük artık.bir kolaylık gösterir inş. hepimize

Tüp bebek doktorum söylemedi eşime kızdı. Ben simdi orda devam edemiyorum çünkü uzak.. bende oturduğum yerde bir kadın doğum doktoruna gidiyorum.. Sağol canım Rabbim sağlıkla kucağıma almayı nasip etsin. .
Uzulme canim gittigin yerin ultrason cihazi hassas olmadigindan oyle olmustur bendede aynisi oldu tup bebek unitesi okan hastanelerin cihazlari daha hassas oluyor

benim mide bulantılarım başladı galiba kızlar:110: öğürme kusma yok ama acıktığımda ne yesem diye düşünürken aklıma ne gelse midem kalkıyo sanki midemin içindeki herşey yer çekimsiz bi yermiş de havada uçuşuyormuş gibi oluyo.:eek: geri dönüyorum mutfaktan.. bide kalçam artık tamamen morardı progestan iğneden ve hep beze var. iğne yaptırırken yapcak yer bulunamıyo.. çok ağrıyo. hem zor hem de sonunda bebeğime kavuşacaksam hiç biri sıkıntı deil diyorum... :anneadayı:.. inşallah bebeğim sağlıkla sıhhatle hayırlısıyla gelir.. tabi hepimizin.:KK49:
Tatlim bugun 65. Ignemi olacagim :) en az 10 gun daha devam.12.haftamizla birlikte bitecek insallah.bide benim popolimi dusun :) kolanyayla ovala bezelerinin ustunu.bide hemsireye yavas yavas ilaci vermesini soyle.bazilarinin batirmasiyla cikarmasi bir oluyo.o da aninda beze oluyo.agrisida cabasi...

Kizlar günaydinn neden igne kullanionuz ben vajinal progestron verdi igne dahai etkili yoksa sebebe göremi verior:)
tamamen dr. un tercihi gibi.
ancak ben dr. uma çok ısrar ettim bana bıraktırmak istemedi günlük progesteron iğneyi.
zorla haftalık depo iğneye ve günlük vajinal jele geçirttim kendimi:))
dr. ların yaklaşımı farklı olabiliyor ancak hepsi aynı amaca hizmet ediyor nihayetinde.
bu sebeple endişelenmemek lazım uygulama farklılıklarında.

Tatlim bugun 65. Ignemi olacagim :) en az 10 gun daha devam.12.haftamizla birlikte bitecek insallah.bide benim popolimi dusun :) kolanyayla ovala bezelerinin ustunu.bide hemsireye yavas yavas ilaci vermesini soyle.bazilarinin batirmasiyla cikarmasi bir oluyo.o da aninda beze oluyo.agrisida cabasi...
canım benim iğneleri eşim ve annem yapıyolar. annem hemşire eşimde benim üzerimde öğrenmişti 3 yıldır filan yapıyo. adetlerim çok sancılıydı. iğneyle geçiyordu sancım. annem yapınca beze olmuyo dediğin gibi o yavaş yavaş veriyo ilacı. eşim biraz aceleyle yapıyordu. zaten eşime yaptırmıyorum artık her akşam anneme gidcem :) bana da en az 10. haftaya kadar kullancaksın dedi. Allah yardımcımız olsun.. hamilelik bi çok insana kolay ama bizim için her evresi zor.. inşallah sonumuz güzel olur bebişlerimize kavuşuruz.. (amiiiiinnnn)

bi süre daha takip et bakalım kendini.kardiyologluk bi sorunun yoktur zannedersem.evham yapma şimdiden
aynı endişeler işte canım.zamanında doğmazlar erken gelirlerse ne yapacağım diye kurup duruyorum.Bir de sağlıklı olmazlar ise diye ednişem.ne yapayım elimde değil.bunları düşünmekten geceleri uyuyamıyorum kaç haftadır.Allah büyük artık.bir kolaylık gösterir inş. hepimize
Evet ya hani diyorlar ya hamilelikte cok uyku olur. Surekli uyumak istersin diye malesef en cok olmasini istedig8m sey buydu ama tik yok. Aksam zorluyorum kendimi gec yatiyimda gec uyaniyim diye ama kacta yatarsam yatayim 4.5 - 5 uyaniyorum uyu uyuyabilirsen. Heyecandan kafamda kurup durmaktan nasil olacak dyd dusnmekten uyuyamiyorum.

off o iğnelerden çok çektim ben.3 hafta önceye kadar günlük 2 ampuldu.
yalvar yakar jele ve haftalık depo iğneye döndük.
yalnız o bezeler zor dağılıyor.ben sürekli masaj yaptım kolonyayla ve sıcak su torbası koydum.
şimdi ise 2 hafta önce yapılan iğne nedeni ile kalçamda feci bir ağrı-acı var.içerde yırtık oluşmuş gibi ,basarken acıyor resmen.
çok ciddi moralim bozuk buna da.acemi bir hemşireye denk geldim.mahvetti beni.sanki kas kırtılması gibi.sordum kapsüle denk gelmiş olabilir filan dediler.sinirimden araştırmadım bile google daha nedir diye.
sen de masj yap kalçalarına yapmıyorsan.
dün gece başladım canım iğne yerlerime masaja.. morarmış yeşillenmiş sararmış berbat olmuş.. gece uykumda dönerken filan o bezelerin üstüne denk gelince uyanıyorum resmen. neyse geçer inşallah biran önce.. sana da çok geçmiş olsun canım..

Uzulme canim gittigin yerin ultrason cihazi hassas olmadigindan oyle olmustur bendede aynisi oldu tup bebek unitesi okan hastanelerin cihazlari daha hassas oluyor
Artık üzülmüyorum :) Rabbim kalp atışı olan Bebeğimi korusun

Sendemi iğne kullanıyorsun bende transferden bu yana kullanıyorum doktor ne zamana kadar dedi. Sana ben birde progestan hap içiyorum günde 3 defa
bana da iğneye transferin ilk günü başlandı canım. 25 eylüldü transfer tarihim.. günde bi iğne 3 tane de progestan yumuşak kapsulu fitil olarak kullanıyorum... iğneye 10. haftaya kadar devam dedi. ondan sonra nolur bilmiyorum.

canım benim iğneleri eşim ve annem yapıyolar. annem hemşire eşimde benim üzerimde öğrenmişti 3 yıldır filan yapıyo. adetlerim çok sancılıydı. iğneyle geçiyordu sancım. annem yapınca beze olmuyo dediğin gibi o yavaş yavaş veriyo ilacı. eşim biraz aceleyle yapıyordu. zaten eşime yaptırmıyorum artık her akşam anneme gidcem :) bana da en az 10. haftaya kadar kullancaksın dedi. Allah yardımcımız olsun.. hamilelik bi çok insana kolay ama bizim için her evresi zor.. inşallah sonumuz güzel olur bebişlerimize kavuşuruz.. (amiiiiinnnn)
Benim vücut artık alıştı ne yanma ne acı :) eşim yapıyor bana da

Benim vücut artık alıştı ne yanma ne acı :) eşim yapıyor bana da
eşim bana yapmıyo artık canım korkuyomuş :) annemin evi bizim evle arası 15 dk fılan arabayla her akşam götürürüm annen yapsın dedi. yapacak yer bulamıyo adam artık basenlerime doğru kaydırmaya başlamıştı iğne yerlerini :) bide dalga geçiyo hiç etkileyici değilsin o poponun haliyle diye.. bida göstermicem bende popomun bu halini :) :) :)

tamamen dr. un tercihi gibi.
ancak ben dr. uma çok ısrar ettim bana bıraktırmak istemedi günlük progesteron iğneyi.
zorla haftalık depo iğneye ve günlük vajinal jele geçirttim kendimi:))
dr. ların yaklaşımı farklı olabiliyor ancak hepsi aynı amaca hizmet ediyor nihayetinde.
bu sebeple endişelenmemek lazım uygulama farklılıklarında.
Aynen canim hedef ayni doktorlarin tercihi bencede endiselenmek degil merak canim bilgilerin icin cok saol canim

Artık üzülmüyorum :) Rabbim kalp atışı olan Bebeğimi korusun
Amin canım benimd birinin kalp atışı göründü diğeri görünmüyor rabbim bir tane olsun bize bağışlasın. Seninkini şaşırdım ama önce nasıl görmemiş ler kese yi belki diğerinin kalbi de sonradan duyulur bana bi çok kişi öyle diyor ama ben pek umutlu değilim rabbim hayırlısını versin inşallah

Back