• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 de dogum yapacak tüp bebek hamişleri , gelin beraber gün sayalım

Kızlar bir uyarı da benden. Dünden beri bel ve kasık ağrım vardı. Önceleri hamilelikte olur diyip çok önemsemedim ama sonraları araştırdıkça ihmal edilmemesi gerektiğini anladım. Gece de biraz arttı. Öyle olunca bugün doktorumu aradım. Göreyim dedi. Gittik. Çok şükür rahmimde ve oğlum da bir problem yok.. Bir tek idrarım çıkmadı, belki idrarda bişi çıkabilir ama bebeğin ve rahmin büyümesi kaynaklı artık organlara baski var onun yapıyor olma ihtimali yüksek dedi doktorum. Neyse asıl uyarım şu ki; parol al ağrın olursa dedi, dedim dayanabiliyorum. O da dedi ki vucutta bir ağrı varken vucut adını aklımda tutamadım X diyelim X hormonu salgılar. Ve bu hormon da bir süre sonra rahmin kasılmasına sebep olur. Bu yüzden biz vucudun herhangi bir yerinde ağrı sevmeyiz. Yani parol almayacağım diye ağrıyı çekmen rahim kasılmalarına sebep olabilir. Diş ağrısı, kasık ağrısı... Yani ilaç almayalım derken daha büyük bir probleme sebep olmayalım dikkat edin. Ağrınız varsa mutlaka doktorunuza danışın verirse ağrı kesiciyi almayacağım diye direnmeyin.

Ayy ALLAH yardımcın olsun 65 iğne mi :eek: ben iğneyi bırakalı 11 gün oldu hala kalçamda yumrular var seni düşünemiyorum.Rabbim vicdanlı hemşirelerle karşılaştırsın :KK66:
Valla evimin yaninda aile hekimligi var.ordaki hemsiremle arkadas olduk zaten artik.hafta sonlari acilde yaptirirkende anlatiyorum surasi odemli buraya yap, yavas yap odem oluyo diye.kimisi iyi yapiyo kimisi he he diyip bildigini okuyo yine.hemsireler neysede ben ebeler hakkinda cok hikaye duyuyorum.beni asil korkutan o :))

aramızda ikiz bekleyen anneler,
ikizlere nasıl bakıcam diye endişeleneniz var mı aranızda?
açıkcası ben ne kv,ne anne ,ne de kardeş olmadığı için hastanede ne yapacağım diye düşünüyorum şimdiden:KK43:(
başımdan geçtiği için neler yaşayacağımı biliyorum az çok.ne bileyim iki tane olunca sadece eşim yeterli olacak mı?hiçkimsem olmayacak bayan olarak yanımda.
sonra evde de öyle.
tamam Allah bir kolaylık verecektir diye teselli ediyorum ama annem olmadığı için de çok üzülüyorum.keşke sağ olsaydı,köşede otursaydı gölgesi yeterdi.varlığından kuvvet alırdım.
ben de bunlara sardım iyice.düşünmek istemiyorum ama elimde değil.
Haklısın zor bir konu. Bir destek lazım eşin dışında. Hastane için de bir arkadaş , dost varsa yanında güzel olur :) Sen dileğini gönderdin Allah ım mutlaka bir cevap verecektir bence :)

Kızlar bir uyarı da benden. Dünden beri bel ve kasık ağrım vardı. Önceleri hamilelikte olur diyip çok önemsemedim ama sonraları araştırdıkça ihmal edilmemesi gerektiğini anladım. Gece de biraz arttı. Öyle olunca bugün doktorumu aradım. Göreyim dedi. Gittik. Çok şükür rahmimde ve oğlum da bir problem yok.. Bir tek idrarım çıkmadı, belki idrarda bişi çıkabilir ama bebeğin ve rahmin büyümesi kaynaklı artık organlara baski var onun yapıyor olma ihtimali yüksek dedi doktorum. Neyse asıl uyarım şu ki; parol al ağrın olursa dedi, dedim dayanabiliyorum. O da dedi ki vucutta bir ağrı varken vucut adını aklımda tutamadım X diyelim X hormonu salgılar. Ve bu hormon da bir süre sonra rahmin kasılmasına sebep olur. Bu yüzden biz vucudun herhangi bir yerinde ağrı sevmeyiz. Yani parol almayacağım diye ağrıyı çekmen rahim kasılmalarına sebep olabilir. Diş ağrısı, kasık ağrısı... Yani ilaç almayalım derken daha büyük bir probleme sebep olmayalım dikkat edin. Ağrınız varsa mutlaka doktorunuza danışın verirse ağrı kesiciyi almayacağım diye direnmeyin.
Çok geçmiş olsun canım. . Rabbim bebeğini korusun

Valla evimin yaninda aile hekimligi var.ordaki hemsiremle arkadas olduk zaten artik.hafta sonlari acilde yaptirirkende anlatiyorum surasi odemli buraya yap, yavas yap odem oluyo diye.kimisi iyi yapiyo kimisi he he diyip bildigini okuyo yine.hemsireler neysede ben ebeler hakkinda cok hikaye duyuyorum.beni asil korkutan o :))
Benim evin yakınında eczane ve sağlık ocağı var.sağlık ocağında ki hemşire bildiğin ruhsuz odun vurduğu yerler dışa doğru ceviz gibi şişmişti sağolsun eczaci bayanla alışveriş hukukumuz olduğu için sonuna kadar o vurdu sadece pazar günleri özelde oluyordum iğneyi.bir keresinde "iğneyi vurmadan söyleyin derin nefes alayım "derken derinn nefes alın dedi ve cart diye soktu iğneyi.kasap desen değil,insan desen değil işini severek yapmıyorlar ay sonunu getirmeye çalışıyorlar... Bu arada ebe hikayelerini okumak nerden geldi aklına okuma arkadasim korkun kaygın bebişi üzer.okuma annesi ;)

Kızlar bugün yine dotora gittim bu kez merkez değil kadın doğumcuya yanımda eşimde vardı o ilk defa kalp atışı dinleyecekti öncekinde yoktu çünkü...Daha önce gittiğimde yani 2gün önce bebeklerimden birinin kalbi atmiyordu...Bugun o bebegin kesesinin yok olduğunu eridiğini öğrendik :KK43: Dıger bebek çok saglam maşallah pit pıt kalbi atıyor...Doktirum hayırlısının böyle olduğunu söyledi çünkü erken doğum riski çok oluyormuş şimdi rahat bir hamilelik yaşayacaksin dedi.Yine de içim buruldu.Artık ikiz annesi değilim tekiz annesiyimRabbim ona sağlık ve uzuun bir ömür nasip etsin!

Kızlar bugün yine dotoim bu kez merkez değil kadın doğumcuya yanımda eşimde vardı o ilk defa kalp atışı dinleyecekti öncekinde yoktu çünkü...Daha önce gittiğimde yani 2gün önce bebeklerimden birinin kalbi atmiyordu...Bugun o bebegin kesesinin yok olduğunu eridiğini öğrendik :KK43: Dıger bebek çok saglam maşallah pit pıt kalbi atıyor...Doktirum hayırlısının böyle olduğunu söyledi çünkü erken doğum riski çok oluyormuş şimdi rahat bir hamilelik yaşayacaksin dedi.Yine de içim buruldu.Artık ikiz annesi değilim tekiz annesiyimRabbim ona sağlık ve uzuun bir ömür nasip etsin!
Valla canım hiç üzülme senin için en hayırlısı buymus. . Benim de öyle olsa hiç üzülmem rabbim kalp atışı olan bebeğimizi korusun.hic üzülme

Kizlar karin catlaklarini onlemek icin bebe yagi alicam.onerdiginiz bi marka varmi? Badem yagi ayni zamanda killandirdigi icin kullanmicam.dokulen kaslarim ciksin diye kullanmistim bi ara badem yagini.ayni mantik olsa gerek...

çok geçmiş olsun canım.dr.un ne güzel bilgilendirmiş.dikkat etmekte fayda var
Kızlar bugün yine dotora gittim bu kez merkez değil kadın doğumcuya yanımda eşimde vardı o ilk defa kalp atışı dinleyecekti öncekinde yoktu çünkü...Daha önce gittiğimde yani 2gün önce bebeklerimden birinin kalbi atmiyordu...Bugun o bebegin kesesinin yok olduğunu eridiğini öğrendik :KK43: Dıger bebek çok saglam maşallah pit pıt kalbi atıyor...Doktirum hayırlısının böyle olduğunu söyledi çünkü erken doğum riski çok oluyormuş şimdi rahat bir hamilelik yaşayacaksin dedi.Yine de içim buruldu.Artık ikiz annesi değilim tekiz annesiyimRabbim ona sağlık ve uzuun bir ömür nasip etsin!
üzülme canım.hayırlısı böyleymiş.Allah kalan bebeğine sağlık versin inş.

Günaydın kızlar :) hepinize hayırlı cumalar. Rabbim dualarımızı kabul etsin yavrularımızı korusun bize bağışlasın:KK36::KK36::KK36:
Günaydın canım,
Amin güzel duaların için.
Herbirimize sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza almamızı nasip etsin rabbim,onlara bakacak kudreti bahşetsin,hayırlı evlatlar olarak yetiştirebilmemiz için maneviyatımızı güçlendirsin inş.
tek arzum sağlıkla hayırlısı ile bebklerime kavuşmak ve onlara layıkıyla bakabilmek.Allahım bu güzelliği nasip eder inşallah cümlemize.

Günaydın canım,
Amin güzel duaların için.
Herbirimize sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza almamızı nasip etsin rabbim,onlara bakacak kudreti bahşetsin,hayırlı evlatlar olarak yetiştirebilmemiz için maneviyatımızı güçlendirsin inş.
tek arzum sağlıkla hayırlısı ile bebklerime kavuşmak ve onlara layıkıyla bakabilmek.Allahım bu güzelliği nasip eder inşallah cümlemize.
Amiiiiinnnn :)

Hakkınızda hayırlısı böyleymiş arkadaşım, inşallah doktorun dediği gibi rahat bir hamilelik geçirir, bebeğine kavuşursun hayırlısıyla. Haftaya cuma benim kontrolüm , bakalım neler olacak, korkuyor insan ister istemez. Allah ım hayırlısını nasip eder, diye dua ediyorum ben de :)

benimde gece yatarken bel agrim cok oluyor ama sanirim göbisin büyümesinden kaynaklaniyor. ben zaten bel fitigi ameliyati da olmustum 13-14 yil önce. haftasonu hamilelik yastigi alacagiz yatarken hem göbegi hem de sirti destekliyormus. hayirlisi artik. agri kesici ile ilgili verdigin bilgi icin de sag ol. bende mümkün mertebe uzak durmaya calisiyordum ama rahmin kasilmasi da iyi bir sey degil.

canim cok üzülme yoksa bebisini de üzersin. ben ikinci bebegimi 9. haftada kaybettim. yani kalp atislari 9.haftada durdu. kesesi ve kendisi hala rahimde kardesinin yaninda. doktorun bize dedigi tekizin daha iyi oldugu cünkü ikizin her zaman komplikasyonlari olabiliyormus. bebeisler birbirinin alanini aliyorlar ve genellikle de erken geliyorlar dünyaya. senin bebisin de kendisini kardesi icin feda etmis. Allah kalan bebegine saglik uzun ömürler versin. bende cok heyecanlanmistim 2 kalp atisi duyunca. bir kiz bir erkek diye düsünüyorduk hatta birkac kiyafeti 2 kez bile aldik ama kismetten öteye gidilmez. tek cift farketmez. bir tane olsun saglikli ve bizim olsun.

Kizlar bbgni hisseden var mi hc elimi karnima koyuyorum hafif bastiriyorum boyle kalp atissi hissediorun bnm hissettigimi hisseden var mi merak ettm de :KK15::KK15:

hissettigin kendi kalbin :) bende senin gibi düsünmüstüm ve doktoruma sormustum. kendi kalbini hissediyorsun demisti bebeginin kalbini disaridan hissetmen pek mümkün degil demisti. ama yine de seviyordum elimi karnima koyup pit piti hissetmeyi. hala da yapiyorum :)

Back