dr. dan dr. a değişiyor bu testler.Bende ikizlerime hamileyim kızlar ama benim doktorum ikili istemedi ben hiç test yaptirmadim bu konuda sadece amerikaya gönderilen bi testten bahsetti onuda bize bıraktı o konuda karar verebilmis degiliz henüz ense kalinliklari 1.2 çıkmıştı ikisininde iyi demişti ne yapmak lazım bilemedim şimdi
aynen canım.. zaten doktorlarımıza güvenip bu yola çıktık itimat etmek gerekiyor gerçekten.. içimi rahatlattı ama söylediklerin epey tedirgin olmuştum amniyosentez yaptırmayı bile düşündüm aslında eşimin abisinin 5 tane çocuğu özürlü olmuştu diye biraz tedirgin olmuştum ama vazgeçtim arkadaşlada konuştuk, şimdi senin yazdıklarında içimi rahatlattı gerçekten çok teşekkür ederim. Allahtan ne gelirse kabulümüz zaten kader kısmet biraz bu işler. ama Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın inşallah..çok teşekkür ederim canım.
hareketlerini izlemek çok hoştu gerçekten.:))
aynı şeyi benim dr.um da söyledi.
bu tesler en nihayetinde matematiksel hesaplamalar.
kan değerleri ve bebk ile ilgili ölçümlerin istatiksel olarak karşılaştırılmasına dayalı.
benim yaş riskim çok yüksek olduğu için açıklama yaptı d.r
diğer değerlerin çok normal,sadece yaşa bakmanın bi anlamı yok dedi.
ama tabi bu bebeklerin % 100 sağlıklı olduğu anlamına gelmez dedi.
seninki de benzer açıklamalar yapmış ama risk düşüklüğüne karşın.
kısacası dr. lar da suçlanmaktan korktukları için tabi ki açık kapı bırakarak konuşuyorlar.
doğrusunu söylüyorlar.
Allaha emanetler artık.sen de içini ferah tut canım.
bak dedim ya benim yaş riskim çok yüksek ama dr. a itimat ediyorum.etmesek ne yapacağız.
ikizlerde amniyosentez riskliymiş.kolay kolay yapmam dedi.
inşallah senin de hepimizin de bebekleri tastamam sağlıklı olurlar.Allah onların herbir hücresine her bir zerresine sağlık versin inşallah.sağlıkla büyüsünler.daha çook yolumuz var önümüzde..
hiçbirimizi sınamasın inşallah evlatlarımızla.aynen canım.. zaten doktorlarımıza güvenip bu yola çıktık itimat etmek gerekiyor gerçekten.. içimi rahatlattı ama söylediklerin epey tedirgin olmuştum amniyosentez yaptırmayı bile düşündüm aslında eşimin abisinin 5 tane çocuğu özürlü olmuştu diye biraz tedirgin olmuştum ama vazgeçtim arkadaşlada konuştuk, şimdi senin yazdıklarında içimi rahatlattı gerçekten çok teşekkür ederim. Allahtan ne gelirse kabulümüz zaten kader kısmet biraz bu işler. ama Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın inşallah..
evet canım onların ki akraba evlililiği ve tanıyı Fransada koyabilmişler buradaki hiçbir doktor anlayamamış. ikisinin genleri birleştiğinde onrtaya çıkan genetik bir hastalıkmış ama bizi etkilemez sanırım. evet amniyosentezin riskinden banada bahsetti doktorum zaten ultrason kontrolünden biliyolar ense kalınlğı burun kemiği bunlar da önemliymiş. bende yaptırmıycam artık ikili, üçlü ve amniyosentez. Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah..hiçbirimizi sınamasın inşallah evlatlarımızla.
hayattaki en büyük acının bu olduğunu düşünüyorum lizz cim.
eşinin abisinin çocuklarına da çok üzüldüm.akraba evliliği var mı?acaba ne ki genetik tanıları.?
onların durumunu net olarak biliyor isen kendinizle bağdaştırıp ta üzülme boş yere.
dediğim gibi Allaha emanetler bebeklerimiz.
ben de amniyosentezi kesin yaptırırım filan diyordum ama dr. riskli deyince ve diğer değerlerin iyi deyince üzerinde durmadım artık.
Canim ben bir defa hareketlerini gördüm dr gösteriyor ama hareket etmiyor yatiyorlar sanki acaba hızlıca bakip aleti bekletmedigi icinmi hareketkerini goremiyoruzçok teşekkür ederim canım.
hareketlerini izlemek çok hoştu gerçekten.:))
aynı şeyi benim dr.um da söyledi.
bu tesler en nihayetinde matematiksel hesaplamalar.
kan değerleri ve bebk ile ilgili ölçümlerin istatiksel olarak karşılaştırılmasına dayalı.
benim yaş riskim çok yüksek olduğu için açıklama yaptı d.r
diğer değerlerin çok normal,sadece yaşa bakmanın bi anlamı yok dedi.
ama tabi bu bebeklerin % 100 sağlıklı olduğu anlamına gelmez dedi.
seninki de benzer açıklamalar yapmış ama risk düşüklüğüne karşın.
kısacası dr. lar da suçlanmaktan korktukları için tabi ki açık kapı bırakarak konuşuyorlar.
doğrusunu söylüyorlar.
Allaha emanetler artık.sen de içini ferah tut canım.
bak dedim ya benim yaş riskim çok yüksek ama dr. a itimat ediyorum.etmesek ne yapacağız.
ikizlerde amniyosentez riskliymiş.kolay kolay yapmam dedi.
inşallah senin de hepimizin de bebekleri tastamam sağlıklı olurlar.Allah onların herbir hücresine her bir zerresine sağlık versin inşallah.sağlıkla büyüsünler.daha çook yolumuz var önümüzde..
Maşallah sizeee çok sevindim canım Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah :)veee bebeklerimin cinsiyetini öğrendim kızlarrrrr:))))))))
tahminim doğru çıktı.Allahın izni ile nasip olursa bir kız ve bir erkek bebeklerimiz
kıpır kıpırlardı.zannedersin cimnastik yapıyolar.kollar bacaklar inip kalkıyor ters dönüyorlar filan.
bir bebekten farklı duygularmış gerçekten ikiz gebelik.
dr. baya uzun inceledi.
kol-bacaklar,karın çapı -kafa çapı gibi ölçümler yaptı.
çok şükür binlerce şükür bugünümüze.inş.sağlıkları daim olur benimkilerle birlikte cümlemizin.
3 lü test yaptırmayacağım dedi,ikili test gayet normal çıktığı için gerek yok dedi.sonuçta 3 lü testin duyarlılığı daha az dedi.tamam dedik.
20. hafta sonrasında da detaylı ultrasona gireceğiz.
bizden haberler bu kadar:))
Bende bir önceki muayenede tam anlayamamıştım.Yani senin haftalar civarı.Canim ben bir defa hareketlerini gördüm dr gösteriyor ama hareket etmiyor yatiyorlar sanki acaba hızlıca bakip aleti bekletmedigi icinmi hareketkerini goremiyoruz
maşallah canımKızlar Günaydın ikili test yapıldı. Ense 1.4 CRL 61.7 iyi dedi doktor. Kıpır kıpırdı velet :) kan sonucu cuma çıkacak. ..
Cnmmm cook sevindimm bebise gordunmu ne guzel haberler aldim bakar bakmaz bakalim bana ne gun verecek bugun tam 11 haftalik olduk :)Kızlar Günaydın ikili test yapıldı. Ense 1.4 CRL 61.7 iyi dedi doktor. Kıpır kıpırdı velet :) kan sonucu cuma çıkacak. ..
Arkadaşlar bende ikili testi yaptırmadim allah göstermesin sıkıntı çıkarsa da aldırmayi düşünmüyordum onun için yaptırmadim tedavisi yokmuş sonuçta iki karar var dedi Dr ya aldırma k ya aldırmamak. Bizim bi tanıdığımız in bir çocuğu vardı karnındaki ni test sonuçlarından dolayi aldırdı suan sağlam çocuğu da menenjit geçirdi suan o hasta . Rabbim nasıl nasip ederse ona isyan edecek halimiz yok
Ben çok kafaya takan bir insanım cnm esimde yaptırayim sadece öğrenme maksatlı dedi fakat ben allah göstermesin olduda birsey çıktı dedim geriye kalan en mutlu altı ayımi zehir edemem dedim onun için yaptırmadim cnmCanm bende istemedim yaptirmayi ayni dusunuyoruz burada diger arkadaslarda esim dedi yaptiralim bilelim diye yoksa bende istemiyodum
Sağol canım eweeet bana hareket çekiyordu. Dr karnimi durtuyor oda zıplıyor ayyy çok acayip :)Bende bir önceki muayenede tam anlayamamıştım.Yani senin haftalar civarı.
Ama artık biraz daha büyümüş oldukları için hareketleri biz de seçebiliyoruz.Hızlıca bakıyorsa zaten sen yakalayamazssın.İleride daha net göreceksin endişelenme:))
maşallah canım
demek seninki de jimnastikteydi:))
Sağol şekerim darısı sana ve diğer arkadaşlara :) Rabbim bebeklerimizi korusunCnmmm cook sevindimm bebise gordunmu ne guzel haberler aldim bakar bakmaz bakalim bana ne gun verecek bugun tam 11 haftalik olduk :)
Sağol canım eweeet bana hareket çekiyordu. Dr karnimi durtuyor oda zıplıyor ayyy çok acayip :)
Sağol canım benim :) senin nasıl çıktıyaramaza bak hele sen :):) maaşallah arkadaşım çok sevindim senin adına :):) ne egüzel haberleralıyoruz bu aralar maaşallah devamı gelsin inşallah
:):)
canım doktor risk yok dedi ense kalınlığı falan iyi çıkmış ama doktor ilerisi için kesin bişey diyemem demis biz de tahlil sonucunu esimin bi arkadaşı var kadın doğumcu ona gösterdik bu sonuçlara göre sıkıntı yok gayet güzel demiş içim rahatladı benim de biraz :):)Sağol canım benim :) senin nasıl çıktı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?