- 22 Mart 2014
- 332
- 267
- 53
Ama arkadasin e2 sonucuna bakarak doktor zayiflaman gerek yoksa tutmaz demisuygulanan tedaviye yumurtaların cevabını E2 ile takip ediyorlar. Ayrıca E2 4500 lere yaklaştığında OHSS riski oluyor , başıma geldi tecrübeyle sabittir :)
Sağol canım teşekkür ederiz :) amin inşallah bizde o günlere gelelimEvet tatlim ya bende okurken gormustum tebrik edeyim demistim sanirim unuttum.ablana ve ailenize hayirli olsun.darisi hepimizin basina insallah
Merhaba canım :) hoş geldin aramıza rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallahmerhaba kızlar
bu topikte olduğuma inanamıyorum şu an çok mutluyum, umarım hepinizle beraber bu mutluluğumuz mutlu sonla biter de meleklerimizi sağ salim hayırlısıyla kucağımıza alıp büyütürüz.
1 aşılama 2 negatiften sonra ALLAHIMA çok şükür ikizlerime hamileyim :) darısı bekleyenlere olsun inşallah.
Onunda cevabı şuymuş canım :)Ama arkadasin e2 sonucuna bakarak doktor zayiflaman gerek yoksa tutmaz demis
Hoşgeldin canım hayırlısı olsun , sağlıkla kucağına almak nasip olsunmerhaba kızlar
bu topikte olduğuma inanamıyorum şu an çok mutluyum, umarım hepinizle beraber bu mutluluğumuz mutlu sonla biter de meleklerimizi sağ salim hayırlısıyla kucağımıza alıp büyütürüz.
1 aşılama 2 negatiften sonra ALLAHIMA çok şükür ikizlerime hamileyim :) darısı bekleyenlere olsun inşallah.
bende pco hastasıyım tek korkumda yumurtalıkların gelşmiyce korkusuu nie kimse cap atmıyoFSH değeri sık sık yumurtalık rezervinin bir ölçüsü olarak değerlendirilir.Genel olarak FSH değeri 6’ nın altında ise mükemmel , 6-9 arası ise çok iyi , 9-10 ise oldukça iyi, 10-13 ise rezervde azalma var,13 üzeri ise uyarılma çok zor demektir.LH:FSH oranı ,PCOS (Polikistik over sendromu) için bir tanı değeri olarak kullanılabilir. Ve bu oran genellikle 1:1 oranındadır , ama eğer LH büyük ise olası bir PCOS göstergesinden söz edilebilir.
Küçük değerler uyarılmaya daha meyilli olunduğunu gösterir. Adetin 3. gün E2 değerinin çok yüksek çıkması , fonksiyonel bir kist veya yine yumurta rezervinin azalması göstergesiolabilir.
Uyarılma sırasında E2 değerlerinin kaç tane folikül oluşuğuna ve onların büyüklüklerine bağlı olarak geniş bir dağılım gösterdiklerinden , E2 degerlerini gösteren bir tablo yoktur. Çoğu doktor E2 lerin pozitif yönde artmaları gerektiğini düşünürlerken , kimileride ya uyarılmanın 4 .günü den sonra 100 pg/ml veya adetin 3. gün değerini iki katlayarak çoğaldığını formüle ederek kullanırlar.
Olgunlaşmış (18 mm) folikül başına E2 seviyesi 200-600 arasında bir değer olmalıdır. Bu değerler kimi aşırı şişman hanımlarda bazen daha düşük olabilir.
Kaçıncı denemede hamile kalınacağı şans işidir canım, şanslıysan ilkinde hamile kalırsın. Pco hastasıysan elini çabuk tutmanı öneririm. PCO hastası olupta hamile kalan çok var.bende pco hastasıyım tek korkumda yumurtalıkların gelşmiyce korkusuu nie kimse cap atmıyo
canım cok saol umutluyum umudumu yitirmiyorum ama iste aşılamada sorun yasadıgım icin aynısı bundada olcak zanediyorumm rabbim emeklerimizi bosa cikarmasinn zor bir asamaaKaçıncı denemede hamile kalınacağı şans işidir canım, şanslıysan ilkinde hamile kalırsın. Pco hastasıysan elini çabuk tutmanı öneririm. PCO hastası olupta hamile kalan çok var.
Anladım canim cookk saol ben diyorum burasi hastaneden daha aydınlatıcı diye:)Onunda cevabı şuymuş canım :)
"Vücuttaki yağ hücreleri hormon üretimi yapar.Östrojenin 2/3 ü yağ hücrelerinde üretilir.Yağ hücrelerinin sayısı ne kadar fazla ise o kadar fazla östrojen üretilir.
Östrojen düzeyi azaldığı ya da yükseldiğinde çeşitli problemler ortaya çıkar.Sonuç olarak şişmanlık kısırlık nedenleri arasında yer almaktadır."
Bende pco luyum canim ilk seferde tuttu elhamdulillahkızlar ilk denemede hamıle kalan varmı aranızda? bu arada burda yeniyim :)
Kalp atışı için 2 hafta çok uzun değilmiHayirlisi olsun Rabbim devamini gostersin canim :)
İnşallah pazartesi görüceksin sende... Hem ptesiye çok var kalbinide hörürsün belki....Yok canim gidemedim doktorun acil ameliyati varmis. Pazartesiye kaldk artik . Ama cok sevindim senin adina ☺ inşallah saglicakla kucagimiza almak da nasip olur
Canım bende pko hastasıyım ama sadece düzensizlik var bende hormonların hepsi normal.kızlar ilk denemede hamıle kalan varmı aranızda? bu arada burda yeniyim :)
Ay canım inşaallah , bir an evvel görsem de hissedebilsem bebegimi. o kadar cok istiyorum ki :)İnşallah pazartesi görüceksin sende... Hem ptesiye çok var kalbinide hörürsün belki....
Çok aşırı bulantım yok benim hafif hafif oluyo bazen... Şuanda var mesala:) ama derin derin nefes alınca rahatlıyorum... Yaptırma artık test gerek yokki malallah bu güne kadar güzel ilerlemiş... Vence rahat ol hersey yolunda:)Ay canım inşaallah , bir an evvel görsem de hissedebilsem bebegimi. o kadar cok istiyorum ki :)
Gidip tekrar kan testi yaptırasım var degerim ne alemde ögrenip rahatlamak için .
Bu arada iki gündür yemekten hemen sonra bulantı ve kusma basladı bende. sende durumlar nasıl?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?