• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 ARALIK'ta hamile olduğunu öğrenenler :D

Toplamda 23 tane tahlil vardi cogunu yapti zaten saglik ocagi ama kizamikcik gibi hastaliklarla ilgili olani birde tam idrar tahlilini yapmadi.. Kizilay yapar mi acaba aradim bugun ama telefonlara da bakmiyorlar

Beraber takip etmek de güzel olacak bu Heycanlı serüveni. Rabbim herkese sağlıkla kucağına almayı nasip etsin yavrusunu inşallah.

Kızlar günde bir avuç ceviz ve kuru meyve yemek çok faydalı,bide haftada 3-4 kez kırmızı et ben bunların hepsini yemiştim ve kızım 4200 doğdu maşallah doğumdan sonra ne sarılığı oldu ne de başka bir rahatsızlığı. Tavsiye ederim.

ultrasona göre 5+1 haftalık,sat a göre 5+3 .iki günlük farktan bir şey olmaz dimi

Ilk gebeliginiz sanirim rabbim hayirlisiyla kucaginiza lmayi nasip etsin...
Cig et yani salam sosis sucuk vs yemiyorsunuz .. maydanoz düşüge sebep olabilir detoks etkisinden dolayi fazla tuketmemekte fayda var.
Gunde 2 bardak süt icmek ve meyve sebze vol yemekte fayda var.. simdilik aklima gelenler bunlar.
Evet ilk gebeliğimm beklemiyordum sürpriz olduu acaba zararlı bişey yermiyim diye cok tereddüt ediorum avm de calışıorm ve yemek sıkıntısı cok normalde evden yapıp getirim ama bu aralar canım hiçbişey yapmak istemediği için malum Çay türk kahve bıraktm asitli içecek zaten icmiordm yumurta ve süt ürünlerini meyveyi eksik etmiyorum ve kuruyemiş

Hayirlisi ile kucağına almayi nasip etsin inşallah allah çok güzel bişi tebrik ederim keseyi gördün mü peki :eek:
Tesekkur ederim hepinize iyi guzel dualaruniz icin. Keseyi 5.5 te gormustu.. Bugun tam 6 haftalik belli belirsiZ kalp atislarinida duyduk yani doktor derinlerde biraz dedi ama duydu kendisi.

Merhaba herkeslere,
Ben de hamile olduğumu öğreneli 10 gün oluo, bat: 1 aralık. Daha hiç doktora gitmedim, kan tahlili de yaptırmadım, sadece bi kaç tane idrar testi. Nasipse bu hafta bigün gitmeyi düşünüyorum doktora. İki gündür çok fena midem bulanıyo, buzdolabımın kapağını bile açmak istemiyorum:confused:

Kızlar günde bir avuç ceviz ve kuru meyve yemek çok faydalı,bide haftada 3-4 kez kırmızı et ben bunların hepsini yemiştim ve kızım 4200 doğdu maşallah doğumdan sonra ne sarılığı oldu ne de başka bir rahatsızlığı. Tavsiye ederim.
Canim bunlara cok dikkat ediorm ozellikle gunde 3 bardak sut 1 kase yogurt haftanin 3 gunu kirmizi et aksamlarida kuruyemis yiorm ama daha ilk haftalardayuz bebege faydasi olur mu su an ?

Evet ilk gebeliğimm beklemiyordum sürpriz olduu acaba zararlı bişey yermiyim diye cok tereddüt ediorum avm de calışıorm ve yemek sıkıntısı cok normalde evden yapıp getirim ama bu aralar canım hiçbişey yapmak istemediği için malum Çay türk kahve bıraktm asitli içecek zaten icmiordm yumurta ve süt ürünlerini meyveyi eksik etmiyorum ve kuruyemiş
Benimkide 5. Hamileligim 2 oglum var 2 de düşük yaptim.. çay sekersiz açık icilebilir kahve icmemekte fayda var... maden suyu gunde bir tane icilirse faydaliymis.. çok tuzlu da yememek lazım .. hele avm lerde surekli o fast food lardan aman ha uzak durun.. bil bol ayran için .. taze sıkılmış meyva suyunu tercih edin... isinizde zor ya benim ablamda avm de çalışıyor hep ayakta Allah yardimciniz olsun.

Canim bunlara cok dikkat ediorm ozellikle gunde 3 bardak sut 1 kase yogurt haftanin 3 gunu kirmizi et aksamlarida kuruyemis yiorm ama daha ilk haftalardayuz bebege faydasi olur mu su an ?
Olur canım şimdiden başlamak en iyisi sonuçta gelişim aşamasında gelişimini olumlu etkiler,ben ilk 3 ay çok mide bulantısı çektiğim için sadece ceviz ve kuru meyve yiyordum,3 ay sonra kırmızı et baklagiller fln hepsinden yedim kendine düzenli bir menü hazırla porsiyonları çok olmasın yoksa benim gibi 25 kg ile doğuma gidersin:) Ben bu hamileliğimde porsiyonlara çok dikkat edicem.

Benimkide 5. Hamileligim 2 oglum var 2 de düşük yaptim.. çay sekersiz açık icilebilir kahve icmemekte fayda var... maden suyu gunde bir tane icilirse faydaliymis.. çok tuzlu da yememek lazım .. hele avm lerde surekli o fast food lardan aman ha uzak durun.. bil bol ayran için .. taze sıkılmış meyva suyunu tercih edin... isinizde zor ya benim ablamda avm de çalışıyor hep ayakta Allah yardimciniz olsun.
Allah razı olsun canım ben gözlükcüyüm sürekli ayakta değilim Allahtan. Tavsiyerin için cok saol

Toplamda 23 tane tahlil vardi cogunu yapti zaten saglik ocagi ama kizamikcik gibi hastaliklarla ilgili olani birde tam idrar tahlilini yapmadi.. Kizilay yapar mi acaba aradim bugun ama telefonlara da bakmiyorlar

Doktorum benden hiç tahlil istemedi.Kalp atımını duyduktan sonra mı isticek acaba tahlil? Bide içerikleri neydi tahlilin?

Merhaba arkadaşlar,5 hafta 3 günlük gebeyim ben de,ara sıra kasıklarıma kramp tarzı ağrılar giriyor.Sizin de oluyor mu?sayfayı karıştırdım kimse bu durumdan bahsetmemiş :KK43:
Evet cnm bana da oyle oluodu benim dr um cok normal rahim büyüyor demisti bide bel agrisi yapio telaslanma

Aramıza yeni katılanlar hosgeldiniz :anneadayı:

Nasılsınız kızlar? Şikayetleriniz var mı? Ben son 2 gündür çok halsiz ve bitkindim, iştahsızlık bi yandan bir de mide bulantısına benzer birşey... Ağrı gibi. Ağır kokulara asla gelemiyorum. Başımı döndürüyor. Bugün çok şükür rahat uyandim, gerçi sabahtan beri evdeyim hazırlanıp dışarıya çıkmaya ne enerjim ne isteğim var. Miskin olup çıktım yahu :KK14: Enerjik olmak için birşeyler yapıyor musunuz, ya da önerebileceğiniz bi yiyecek var mı?
Valla ben ara öğün fındık fıstık ceviz kuru uzum yiyorum onlar bana biraz enerji veriyor hem de bebisimi besliyorum

Olur canım şimdiden başlamak en iyisi sonuçta gelişim aşamasında gelişimini olumlu etkiler,ben ilk 3 ay çok mide bulantısı çektiğim için sadece ceviz ve kuru meyve yiyordum,3 ay sonra kırmızı et baklagiller fln hepsinden yedim kendine düzenli bir menü hazırla porsiyonları çok olmasın yoksa benim gibi 25 kg ile doğuma gidersin:) Ben bu hamileliğimde porsiyonlara çok dikkat edicem.
Bende kilo almadan bebisimi beslemeye calisicam cnm doktorumda cok kilo dusmani zaten umarim basarirz... :))

1. 25 inde regly oldum 2 gun surdu genelde 5,6 gun surer
(Arveles aldm ilk günü kesmis olabilir dye dsndum)
2. Yumurtlama donemimden iki gun sonra et kokusundan igrendim
3. Adetimn 14. Gunu adet hali yasadm 2 gun surdu bu hal
(Kasik sancisi,ayaklarda usume,bel agrisi,gaz,bağırsak calismasi)
4. Yne yumurtlamadan sonra avm ye gttgm bi vakit yuruyen merdivenlerden ve parlak fayanslardan rahatszlik duydum midem bulandi,basim dondu
5. En acayibi ise hayatimda ilk kez dun gece uyandim lavaboya gttm tam yatagn basina geldim ki ates basmasi yasadm.terledim nefes alamadim carpintim oldu (iki dk surdu gecti)ilk defa bunu yasadm ve korktum
6. Zaman zaman eksi ve tatliyi ayni anda tuketiyorm (tursu ve pudig gbi ikilemeleri birlikte tuketiyorum bir bucuk haftadr.
Evet adet gordum göğüs hassasiyeti vs yok.belirti icin henuz coook erken.ve ben 1.5 senedr bebek isteyen ama sahip olamayan bir anne adayıyım.umidimi kaybedeli iki ay oldu.artik istemiyorum falan dye kendimi sartladm.aslnda bu kdar heveslenp husrana ugradgm icin aylardr kendime kzgnm.ama bunlari sizinle paylasmak istedm.kendimi gebe hissediyorm sebebi bu belirtiler birazda.ama test mest hic dusunmuyorm.sadece szlere dansmak istedm arkadaslar

Tesekkur ederim hepinize iyi guzel dualaruniz icin. Keseyi 5.5 te gormustu.. Bugun tam 6 haftalik belli belirsiZ kalp atislarinida duyduk yani doktor derinlerde biraz dedi ama duydu kendisi.

ayy ne güzel canım yaaa darısı başıma inşallah bende haftaya gitcem de 5 hafta 3 günlükken çağırdı ben bekleyip 6 haftalıkmı gtsem die düşünmüyo deülm :)

Back