• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

kızlarrr ne yapacam ben yardım edinn :KK43: haftasonu eşimin abisi size geleceğiz dedi tamam dedim çok kalabalık olmaz yorulmam fazla ama şimdi aradı eşim diğer iki kardeşi ve kv de gelecekmiş ev 2+1 dedim onca insan Nerede yatacak bizim koltuklar yatak da olmuyor kv diyormuş eviniz küçük ama herkes bulduğu yere kıvrılır..kardeşleri 3 yıllık evloyiz bir kere evimize gelmediler hamile olunca gelmeleri tuttu..ne yapacam sinirden kudurdum resmen eşimde onlar yapar diyor da evde ne nerde bilmiyorlar herşeyi eğil kalk ben yapcam haftasonu bu sinir ve stresle doğurcam gibi :KK43: gelmeyin diye bağırmak istiyorumm:KK43::cry:

sen neden dert edıyorsunkı yatacakları yerı neticede senın yatak odan var yatacagın yer bellı onlar düşünsün :KK66:

malzemelerin yerınıde sen goster onlar alsınlar eğilip kalkma sen .

Doğuma yakın ve doğum anında okunacak dualar

MERYEM SURESİ 23-24-25-26. AYETLER
Bismillahirrahmanirrahim
“Fe ecaehel mehadu ila ciz'ın nahleh kaletya leytenı mittü kable haza ve küntü nesyem mensiyya. Fe nadaha min tahtiha ella tahzenı kad ceale rabbüki tahteki seriyya. Ve hüzzı ileyki bi ciz'ın nahleti tüsakıt aleyki rutaben ceniyya. Fe külı veşrabı ve karrı ayna fe imma terayinne minel beşeri ehaden fe kulı innı nezertü lir rahmani savmen fe len ükellimel yevme insiyya”
“Derken doğum sancısı onu bir hurma dalına sürükledi. Dedi ki: “Keşke bundan önce ölseydim de, hafızalardan silinip unutuluverseydim. Altından (bir ses) ona seslendi: “Hüzne kapılma, Rabbin senin altında bir ark kılmıştır. Hurma dalını kendine doğru salla, üzerine henüz oluşmuş-taze hurma dökülüversin. Artık, ye, iç, gözün aydın olsun. Eğer herhangi bir beşer görecek olursan, de ki: “Ben Rahman (olan Allah)’ a oruç adadım, bugün hiç kimseyle konuşmayacağım.”

ARAF SURESİ 54. AYET
Bismillahirrahmanirrahim
“İnne rabbekümüllahüllezı halekas semavati vel erda fı sitteti eyyamin sümmesteva alel arşi yuğşil leylen nehara yatlübühu hasısev veş şemse vel kamera ven nücume müsehharatim bi emrih ela lehül halku vel emr tebarakellahü rabbül alemın”
“Gerçekten sizin Rabbiniz, altı günde gökleri ve yeri yaratan, sonra arşa istiva eden Allah’tır. Gündüzü, durmaksızın kendisini kovalayan geceyle örten, Güneş’e, Ay’a ve yıldızlara Kendi buyruğuyla baş eğdirendir. Haberiniz olsun, yaratmak da, emir de (yalnızca) O’nundur. Alemlerin Rabbi olan Allah ne Yücedir.”

İNŞİRAH SURESİ
Bismillahirrahmanirrahim
". Elem neşrah leke sadrek. Ve vada'na 'anke vizreke. Elleziy enkada zahreke. Ve refa'na leke zikreke. Feinne me'al'usri yüsren. İnne me'al'usri yüsren . Feiza ferağte fensab. Ve ila rabbike ferğab”
“Biz, senin göğsünü yarıp-genişletmedik mi? Ve yükünü indirip-atmadık mı? Ki o, senin belini bükmüştü. Senin zikrini (şanını) yüceltmedik mi? Demek ki, gerçekten zorlukla beraber kolaylık vardır. Gerçekten güçlükle beraber kolaylık vardır. Şu halde boş kaldığın zaman, durmaksızın (dua ve ibadetle) yorulmaya-devam et. Ve yalnızca Rabbine rağbet et.”

İNŞİKAK SURESİ İLK 6 AYET
Bismillahirrahmanirrahim
“İzessemaunşakkat. Ve ezinet lirabbiha ve hukkat. Ve izel'ardu muddet. Ve elkat ma fiyha ve tehallet. Ve ezinet lirabbiha ve hukkat. Ya eyyuhel'insanu inneke kadihun ila rabbike kedhan femulakıyhi.”
“Gök, yarılıp-parçalandığı, Ve ‘kendi yaratılışına uygun’ Rabbine boyun eğdiği zaman; Yer, düzlendiği, İçinde olanları dışa atıp boşaldığı, Ve ‘kendi yaratılışına uygun Rabbine boyun eğdiği zaman. Ey insan, gerçekten sen, hiç durmaksızın Rabbine doğru bir çaba harcayıp durmaktasın; sonunda O’na varacaksın.”

ABESE SURESİ 19-20. AYET
Bismillahirrahmanirrahim
“Min nutfetin halekahu fekadderehu. Summessebiyle yesserehu.”
“Bir damla sudan yarattı da onu ‘bir ölçüyle biçime soktu. Sonra ona yolu kolaylaştırdı.”

Ashâb-ı Kehf İsimleri:
Yemlîhâ, Mekselînâ, Mislînâ, Mernûş, Debernûş, Şâzenûş, Kefeştatayyûş, Kıtmîr.

Rabbiyesir vela tuassır Rabbi temim Bil hayr.
Rabbim! kolaylaştır zorlaştırma, Rabbim hayırla sonuçlandır.

Lailahe illa ente subhaneke inni kuntuminezzalimin.

kızlarrr ne yapacam ben yardım edinn :KK43: haftasonu eşimin abisi size geleceğiz dedi tamam dedim çok kalabalık olmaz yorulmam fazla ama şimdi aradı eşim diğer iki kardeşi ve kv de gelecekmiş ev 2+1 dedim onca insan Nerede yatacak bizim koltuklar yatak da olmuyor kv diyormuş eviniz küçük ama herkes bulduğu yere kıvrılır..kardeşleri 3 yıllık evloyiz bir kere evimize gelmediler hamile olunca gelmeleri tuttu..ne yapacam sinirden kudurdum resmen eşimde onlar yapar diyor da evde ne nerde bilmiyorlar herşeyi eğil kalk ben yapcam haftasonu bu sinir ve stresle doğurcam gibi :KK43: gelmeyin diye bağırmak istiyorumm:KK43::cry:
sen hiç takma cnm onlar yapar diyorsa yapsınlar bi zahmet senden bu halinle bişey beklerlerse onların ayıbı.ne düşüncesizler ya hamile halinle cümbür cemaat geliyolar

sen neden dert edıyorsunkı yatacakları yerı neticede senın yatak odan var yatacagın yer bellı onlar düşünsün :KK66:

malzemelerin yerınıde sen goster onlar alsınlar eğilip kalkma sen .
Ev işleri konusunda kısıtlamaya başladınız mı kendinizi? Benim malesef yakınımda kimse yok, eşim de yoğun çalıştığı için haliyle bana kalıyor her şey. Yüklenmemeye çalışıyorum ama yapmasan olmuyor. :/

ramazan içinde köfte,sigara böreği,kuru fasulye nohut fln haşlayıp koycam buzluğa yazık kocacım yemek yapmayı hiç bilmiyor aç kalmasın adam çıkarır ısıtır yeriz.
Oy maşallah canım sen baya teferruatlı düşünüyorsun herşeyi :) Ramazanda ben sahurda zorlanacağımı düşünüyorum.. Evlenmeden önce annecim hazırlardı ben hazır sofraya kalkar yer yatardım :) Şimdi eşim kalkmazsın yer yatarım diyor ama kıyamam da :KK43:

Bence de yatacak yeri sorun etmedilerse eğer o kadar yatağı kurmak için bence de sen yüklenme canım.

bencede gelmesinler ne işleri var önce bi bebeğe alışalım ne işleri var hemen :)

canım bize 4 ay yasaktı sonra doktor haftada bir kez izin verdi hakkımızı kullandık biraz ama şuan tık yok :) korkuyor eşim sanırım bebeğe bişey olur diye

kayınvalıdenlerde yapsın bari hepsini kendi aılene yıkma :)
ben etmeyi düşünmüyorum açıkcaşı zaten uykusuzluk şu bu derken kimsenin aç karnını düşünecek halde olmam. kayınvalıdem yanımda olursa o yapar bişeyler yaparsa.

bizim insanımızda halden anlamaz normalde 40 ı cıkana kadar bebe görmeye gidilmez. lohusa halınle onlaramı hızmet edeceksın cocugunlamı ılgıleneceksın

kv uzakta cnm baya o anca doğuma yada doğumdan sonra gelir çok bişey beklemiyorum.hizmet ben etmem zaten kuzenler annem falan yanımda olur sürekli halleder onlar.hazır almak istemiyorum zatn bi dünya masraf ettik etmeyede devam ediyoruz o yüzden hazırlatayım bişeyler dedim

kızlar bu haftasonu eşimle kızımın odasını boyayacağız. Aldık boyamızıda :) 16 haziranda dolabımız ve beşiğimizde gelecek. ondan sonrada kızımın kıyafetlerını yıkayıp yerleştircem dolabına
ohh ne güzel cnm en zevkli hazırlıklar benceee..biz oda yapmadık 3 yaşında fln yapıcam ama şimdiden hevesleniyorum

Aaaaa guzel fikir.cok pratik.sarma ve sigaraboregi de olabilir
gerçekten çok işe yarıyor.şimdi aman uğraşamam yemesinler bebek önemli diyoruz ama misafir gelincede ikram etmek istiyor insan gördüklerimden yola çıkarak bişeyler hazırlayıp koymaya karar verdim o yüzden.yardım edicek biri varsa 2 günde yapılcak şeyler.tek başına isen hergün bir çeşit yapsan çok yorucu olmaz zatn

kv uzakta cnm baya o anca doğuma yada doğumdan sonra gelir çok bişey beklemiyorum.hizmet ben etmem zaten kuzenler annem falan yanımda olur sürekli halleder onlar.hazır almak istemiyorum zatn bi dünya masraf ettik etmeyede devam ediyoruz o yüzden hazırlatayım bişeyler dedim
benim kimsem yok yanımda doğuma gelcekler:)

daha temızlık bıle yapmadım. kadın almakta ıstemıyorum camları sılerken duer falan ssk sız çalışıyorlar neticede al başına belayı firmalardakılerde temız yapmıyormuş.

bende eşim ve arkadasıma yaptıracağım kaba işleri geri kalanıda eşimle bırlıkte yavas yavas yaparım.

kızlar bu haftasonu eşimle kızımın odasını boyayacağız. Aldık boyamızıda :) 16 haziranda dolabımız ve beşiğimizde gelecek. ondan sonrada kızımın kıyafetlerını yıkayıp yerleştircem dolabına
Ne güzel bu aşamaya geldin sen.. Ben hala beşik konusunda muallakta olduğum için bu konuda yerimde sayıyorum :/ Ayaz bebeğin ani doğumuyla gaza gelmiştim eksikleri tamamladım gibi ama beşik konusu hala havada o_O

ohh ne güzel cnm en zevkli hazırlıklar benceee..biz oda yapmadık 3 yaşında fln yapıcam ama şimdiden hevesleniyorum
canım bende oyle ahım şahım bısey yapmıcam.
bir dolap aldım birde beşik zaten beşik once benım odamda olcak birde boya yapacağım odayı o kadar .
dün perde sordum 927 tl dedi çocuk odası perdesine tül ve fon perdesine çüşşşşş dedim.

yaptırmıcam perde falan şuan odadaki dursun zaten çocuk ne anlar perdeden :)

Ev işleri konusunda kısıtlamaya başladınız mı kendinizi? Benim malesef yakınımda kimse yok, eşim de yoğun çalıştığı için haliyle bana kalıyor her şey. Yüklenmemeye çalışıyorum ama yapmasan olmuyor. :/
ben temmuz başında izne ayrılıyorum kadın mı tutsam yoksa şimdiden yavaş yavaş kendim mi yapmaya başlasam kararsızım hala.kadın gelince ben daha çok yoruluyor ve stres oluyorm.üstün körü yapıyo arkasında dolanmak daha yorucu.eşim ben koltukları camları silerim dedi,tülü perdeyide ben yıkarım o asar.geriye bitek dolapların içi kalıyo onuda yukarıları eşim siler aşağılarıda ben silerim.ama bilemiyorum karar veremedim

Biz besimizi aldık kurduk sayılır ama bebişim kısmetli geldi bize ev almayı nasip etti 2+1 ona malesef oda yapamicaz şimdiden besini kurduk her sabah ona bakıp huzur buluyorum inşallah içinde Oğlumu da görürüm 20150528_121038.jpg

canım bende oyle ahım şahım bısey yapmıcam.
bir dolap aldım birde beşik zaten beşik once benım odamda olcak birde boya yapacağım odayı o kadar .
dün perde sordum 927 tl dedi çocuk odası perdesine tül ve fon perdesine çüşşşşş dedim.

yaptırmıcam perde falan şuan odadaki dursun zaten çocuk ne anlar perdeden :)
bencede yuhhhhh deseydinnn yaaa.bende dolap aldım 4 kapaklı,sepet beğik aldık bide tüllü felan.4. ayda flnda park yatak alıcam.perdeleri ışık geçirmez perde yaptırmıştım tülüde dantel kelebekli.halıyıda geçn odası aldığım zaman uydururm bişeyler

Bende gecen hafta yaptirdim temizligi, simdi gelen oda takimini sildirteyim rahatim sonra. Ne bileyim bir arkadasim aniden dogurdu oyle hic bir seyi hazir degildi ,yapayim dursun kenarda kapatirim cekmeceye dedim.Allah vaktinde gelmelerini nasip etsin
amin canım bütün temennimiz o...

Back