• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Miting alanın in yanında oturmak da ne fena hdp nin mitingi var olaylar olaylar ...sorunsuz gitseler de iyiydi

ben hiç bir hazırlık yapmadım bebek gormeye gelende börek çörek yemeyemı gelecek hiç yapamam ben valla gelen yicekse alıp gelsin :KK70:
ben yapmıcam cnm çoğunu annem kuzenler felan yapıcak bizim ekip sağlam o konuda.bn sadece köfte sigara böreği fln yapıp atarım.sonuçta gelen giden çok olcak hiç bişey ikram etmemekte olmaz hazır bulunsun buzlukta

Kuzuummm masallah sana. Ne hummali hazirlik planlamissin.Ben hicbir sey hazirlamayacagim.Gelen kimse de kusura bakmasin yani. O halde, lohusa lohusa damak zevklerini tatmin edip kimseye dort basi mamur sofra kuramam. Kurduklarima sayacaklar epeyce bir sure :KK70:Evin karsisinda 24 saat acik firin ve unlu mamul dukkani var. Artik reyonlarinda ne varsa tabaklarinda da o olacak yapacak bisey yok :kk77: :KK76:
hahaha cnm bizim sülale o konularda uzamn ben bişey yapmam zatn onlar gelir iki günde yapar giderler.sonuçta misafirle annem ilgilencek kadına kolaylık olur.hem bana eşime hergün yemek yapıcak bide misafire ne ikram ediyim diye düşünmesin o yüzden şimdiden pişirip attırcam buzluğa kafam rahat olsun :KK53:

ramazan içinde köfte,sigara böreği,kuru fasulye nohut fln haşlayıp koycam buzluğa yazık kocacım yemek yapmayı hiç bilmiyor aç kalmasın adam çıkarır ısıtır yeriz.

Ben ilk zamanlar komsulara bie haber vermeyo dusunmuyorum:)))
bencede gelmesinler ne işleri var önce bi bebeğe alışalım ne işleri var hemen :)
Bize ilk 3 ay yasak dedi biz o yasagi hala delmedik.ben korkuyorum esimde korkuyor yok yani:)
canım bize 4 ay yasaktı sonra doktor haftada bir kez izin verdi hakkımızı kullandık biraz ama şuan tık yok :) korkuyor eşim sanırım bebeğe bişey olur diye

ben yapmıcam cnm çoğunu annem kuzenler felan yapıcak bizim ekip sağlam o konuda.bn sadece köfte sigara böreği fln yapıp atarım.sonuçta gelen giden çok olcak hiç bişey ikram etmemekte olmaz hazır bulunsun buzlukta

kayınvalıdenlerde yapsın bari hepsini kendi aılene yıkma :)
ben etmeyi düşünmüyorum açıkcaşı zaten uykusuzluk şu bu derken kimsenin aç karnını düşünecek halde olmam. kayınvalıdem yanımda olursa o yapar bişeyler yaparsa.

bizim insanımızda halden anlamaz normalde 40 ı cıkana kadar bebe görmeye gidilmez. lohusa halınle onlaramı hızmet edeceksın cocugunlamı ılgıleneceksın

bencede gelmesinler ne işleri var önce bi bebeğe alışalım ne işleri var hemen :)

canım bize 4 ay yasaktı sonra doktor haftada bir kez izin verdi hakkımızı kullandık biraz ama şuan tık yok :) korkuyor eşim sanırım bebeğe bişey olur diye

kayınvalıdenlerde yapsın bari hepsini kendi aılene yıkma :)
ben etmeyi düşünmüyorum açıkcaşı zaten uykusuzluk şu bu derken kimsenin aç karnını düşünecek halde olmam. kayınvalıdem yanımda olursa o yapar bişeyler yaparsa.

bizim insanımızda halden anlamaz normalde 40 ı cıkana kadar bebe görmeye gidilmez. lohusa halınle onlaramı hızmet edeceksın cocugunlamı ılgıleneceksın
boşver canım ya yapan olur takma kafana çocuğunla ilgilen gitsin amannn :)

Kuzuummm masallah sana. Ne hummali hazirlik planlamissin.Ben hicbir sey hazirlamayacagim.Gelen kimse de kusura bakmasin yani. O halde, lohusa lohusa damak zevklerini tatmin edip kimseye dort basi mamur sofra kuramam. Kurduklarima sayacaklar epeyce bir sure :KK70:Evin karsisinda 24 saat acik firin ve unlu mamul dukkani var. Artik reyonlarinda ne varsa tabaklarinda da o olacak yapacak bisey yok :kk77: :KK76:
ah canım ne güzel söyledin öyle.aynen bende senin gibi düşünüyorum.önce çocuğum gerisi boş.

iyi yapmışsın cnm Allah razı olsun onlarda bir can.ben kedi aşığıyım hepsi çok tatlı elimde olsa bütün kedileri eve sokarım :KK76:
Aynen butun hayvanlara bakacak gucumuz olsa keske. Allahin sessiz kullari onlar. Bir dogurayim butun sokaktakileri minciklicammm:))

hahaha cnm bizim sülale o konularda uzamn ben bişey yapmam zatn onlar gelir iki günde yapar giderler.sonuçta misafirle annem ilgilencek kadına kolaylık olur.hem bana eşime hergün yemek yapıcak bide misafire ne ikram ediyim diye düşünmesin o yüzden şimdiden pişirip attırcam buzluğa kafam rahat olsun :KK53:

Hazirlikli hatun seni. :KK9:Her sey gonlunce olsun canim.

Ne sıklıkta emzireyim ?
  • Her istediğinde emziriniz
  • (8-12 kez/gün) Dört saatten fazla aç kalmasın
Sütümü nasıl saklayabilirim ?

• Buzdolabında 48 saat
  • Buzdolabı buzlukta 3-4 ay
  • Derin dondurucuda 6 ay
Vitamin kullanmamız gerekiyor mu ?

Yenidoğan döneminde mutlaka kullanılması gereken vitaminler vardır. Bunları doktorunuza danışarak kullanmalısınız. Bunlar;

• K vit 1 mg (doğumda)
  • D vit 400 Ü/gün
  • Demir 1 mg/ kg/ gün
  • Flor 0.25 mg/gün
Göbek bakımını ne ile yapalım ?

%60-70 alkol Kuru ve temiz tutma

Bebeğimizi hangi sıklıkta banyo ettirelim ?

Sabun ve şampuanı haftada 2 defadan fazla kullanmak doğru değildir Ama bunlar kullanılmadan her gün duş aldırabilirsiniz.

Banyo sırasında; Oda ısısı 22-25 0C ise Banyo suyu 32 0C olmalıdır.

Hangi pişik kremini kullanalım ?

Sürekli bir pomat kullanmanız gerekmez.

• %10 çinko oksid, parafin içerenleri kullanınız.
  • Talk pudrası kullanmayınız.
Bebek için uygun oda ısısı kaç derece olmalıdır ?

Gündüz 20-240C Gece 16-18 0C

Sizin giydiğinizden bir kat fazla giydirmeniz yeterlidir.

Ne kadar kilo alması gerekir ?

• Bebeğinizin ağırlığı günde 20-30 gram artmalı.
  • Boyu ayda 3,5 cm uzamalı ve baş çevresi ayda 2 cm artmalıdır.
Aşılarına ne zaman başlayacağız ?

Doğumda

Hepatit B,

1 Ayında

Hepatit B,

2.Ayında

BCG(Verem), Difteri-Tetanoz-Boğmaca, Çocuk Felci, HİB(Heamofilus İnfluenza B)

4. Ayında

Difteri-Tetanoz-Boğmaca, Çocuk Felci, HİB

6. Ayında

Hepatit B, Difteri-Tetanoz-Boğmaca, Çocuk Felci, HİB

9. Ayında

Kızamık

15. Ayında

HİB, Kızamık-Kabakulak-Kızamıkçık, Varicella

18. Ayında

Difteri-Tetanoz-Boğmaca, Çocuk Felci

4-6 Yaşında

Difteri-Tetanoz-Boğmaca, Çocuk Felci, Kızamık-Kabakulak-Kızamıkçık

7. Yaşında

BCG(Verem)

11-12 Yaşında

Hepatit B, Tetanoz-Difteri(yarım doz)

Bebeğimizin odasını ne zaman ayıralım ?

Bunun için ; 2 ile 6 ay arası dönem en uygun dönemdir. En geç 6 aylık iken bebeğin bir düzeni olması gerekir.

Arabaya bebek koltuğu almak gerekir mi ?

• Emniyet standartlarına uygun bir emniyet koltuğu kullanılmalıdır.
  • En az 9 kg olana ve 1 yaşına dek bebekleri arkaya bakacak şekilde yerleştirin.Daha sonra öne bakabilir.
  • En güvenli yer arka koltuğun ortasıdır.
  • Ön yolcu hava yastığı olan arabalarda bebek öne oturtulmamalıdır.
  • Araba içinde herşey sabit hale getirilmelidir.
Tekrar ne zaman doktora kontrole getirelim ?

İlk 3 yılda en az 9 kez sağlık kontrolü yapılmalıdır. 1, 2, 4, 6, 9, 12, 18. ay, 2 ve 3. Yaşta doktor kontrolünden geçmesi uygundur.

ENDİŞELER

Bebeğim bu günlerde çok sık emmeye başladı. Neden olabilir?

Bebeğiniz zaman zaman büyümesi hızlanır. Bu büyüme hamleleri

• 8-12. gün
  • 3-4. hafta
  • 3. Ay
Acaba sütüm yetmiyor mu ?

Aşağıdaki durumların bir veya birkaçı bebeğinizde görülüyorsa sütünüz yetmiyor olabilir. Bir doktora başvurmalısınız.

• Günde 6 dan az idrar yapma
  • Günde 3-4 den az sarı renkli gaita
  • Yeşil, kahverengi ve siyah gaita
  • Günde 8 den az meme emme
  • Devamlı meme isteme
  • Yutma sesi duyulmaması
  • 5. Günde süt gelmemesi
  • Hep 4-6 saatten fazla uyuma
  • Doğum kilosuna 10.günde yeniden ulaşmama
  • Memelerde hep aşırı gerginlik
  • Meme uçlarında ağrı
  • Günde 15-30 gramdan az ağırlık artışı
Her emzirmeden sonra az miktarda kusuyor. Bu normal mi ?

3 ay altındaki bebeklerin % 80’i günde en az bir kez kusar.

Bebeğim çok uyuyor. Bu normal mi ?

Yenidoğan bir bebek ortalama 14-16 saat uyur

Bebeğim niçin çok ağlıyor ?

Bütün bebekler ağlar. Aşağıdakiler ağlamasının nedenleridir.

• Açlık
  • Uykusuzluk
  • Fiziksel ağrı
  • Altının ıslak olması
  • Üstünün değiştirilmesi
  • Çok soğuk veya sıcak olması
  • Kucaklanma isteği
  • Kolik
Zaman zaman gözleri şaşı oluyor. Bu normal mi ?

Bebeklerde ilk altı ayda olabilir Devam ederse mutlaka göz doktoru veya çocuk doktoruna danışmanız gerekir.

Bebeğimin bacakları eğri mi ?

Bebeklerin bacakları yürümeye başladıktan 6-9 ay sonra düzelir

Saçları ne zaman büyümeye başlayacak ?

3-6 aydan sonra saçları uzamaya başlar

ACABA

Bebeğimizin bulunduğu odada klimayı çalıştırmamızın sakıncası olur mu ?

Oda ısısı 22 0C altında olmamak ve doğrudan bebeğe üflememek kaydıyla klima çalıştırabilirsiniz.

Göz rengi değişir mi ?

Kalıcı göz rengi 8-9 ayda belli olur.

Bebeğim şu anda görebiliyor mu ?

Yenidoğanda görme keskinliği 20/400 ' dür. 20-35 cm.den görür. Görme keskinliği 8 aylık bebekte 20/40, 5 yaşında 20/20 olur. Renkleri doğumdan itibaren farkeder. Derinlik algılanması 4. ayda başlayıp 8.ayda tam olarak gelişir.

Evde köpeğimiz / kedimiz var. Bebeğimiz açısından bir sakıncası var mı ?

Beslediğiniz ev hayvanı bebeğinizi kıskanabilir ve uyumluluk eğitimi programına gerek olabilir.Bebeğin odasına girmelerine izin vermemek daha doğru olur.

Ana kucağı kullanabilir miyiz ?

Kullanmanızın bir sakıncası yoktur. Ancak bebeği ana kucağı ile taşır iken koşmamalıdır.

Bebeğimizle ne zaman yolculuk edebiliriz ? Uçakla gidebilir miyiz ?

Emniyet koltuğu varken ilk günden itibaren kısa yolculuk yapılabilir. Uçak için mümkünse 6 haftalık olması beklenebilir. İniş ve kalkışta emzirilmeli

UYARILAR

Başka dikkat etmemiz gereken bir şey var mı ?

Aşağıdaki durumlarda DERHAL HEKİME BAŞVURUNUZ

• Emmede zayıflama
  • Uzun süre uyuma
  • Vücudunda gevşeklik
  • Hareketlerinde yavaşlama
  • Ağlamama
  • Tiz sesle ağlama
  • Fışkırır tarzda kusma
  • Morarma
  • Kilo alamama

NELERE DİKKAT ETMELİ SİNİZ ?

• Bebeğinizi masada yalnız bırakmayın
  • Banyo küvetine 5 cm.den fazla su koymayın. Altına havlu koyarak kaymasını engelleyin
  • Evcil bir hayvanla bebeğinizi yalnız bırakmayın
  • Beş yaşın altındaki kardeşiyle bebeğinizi yalnız bırakmayın
  • Bebeğin üzerinde veya karyolasında 12 cm.den uzun kurdele-ip bulundurmayın
  • Evde yangın dedektörleri kullanın
  • Bir bebek baş kontrolünü tam olarak kazanmadan havuza girmemelidir. 6 ay altı bebekler 28-29 0C altında suya sokulmamalı
  • On dört yaşın altında bakıcıyla bırakmayın
  • Bebeği havaya atmayın ve sarsmayın
  • Bebeği hiçbir zaman evde bir an bile yalnız bırakmayın
  • Arabada bebeğinizi yalnız bırakmayın. Sıcak havada sıcak çarpması riskini unutmayın

ve bebeğinizi sesli ortama alıştırın televizyona elektrik süpürgesine . yanında sesli konuşmaya.. çünkü bebek anne karnında gürültülü ortamdadır. sessize alıştırırsanız bi zil sesinde dahi uyanması sizi ilerleyen zamanlarda zorlayacaktır.

bence erken daha canım ya yıka hurca koy yada sonra yıka derim.ben şimdi yavaştan derin temizliğe başladım gardırop indi yıkandı yerleşti ,bazada aynı şekilde.bir evin dip bucakları bitsin sonra yıkıcam.
Bende gecen hafta yaptirdim temizligi, simdi gelen oda takimini sildirteyim rahatim sonra. Ne bileyim bir arkadasim aniden dogurdu oyle hic bir seyi hazir degildi ,yapayim dursun kenarda kapatirim cekmeceye dedim.Allah vaktinde gelmelerini nasip etsin

kızlarr bir başka soru dahaaa..misafirlere ikramlık buzluğunuza neler stoklayacaksınız?? ben açma börek,pohaça fln koycam pişirip çk rahat oluyormuş kuzenime yapmıştık.gelen olursa tavada ısıtır veririm.yanına bi kısır yada rus salatası yada patates salatı bide sütlü hafif bi tatlı yeter diye düşünüyorum ama değişik fikirlerede açığım
Aaaaa guzel fikir.cok pratik.sarma ve sigaraboregi de olabilir

Ne sıklıkta emzireyim ?

• Her istediğinde emziriniz
    • (8-12 kez/gün) Dört saatten fazla aç kalmasın
Sütümü nasıl saklayabilirim ?

• Buzdolabında 48 saat
    • Buzdolabı buzlukta 3-4 ay
    • Derin dondurucuda 6 ay
Vitamin kullanmamız gerekiyor mu ?

Yenidoğan döneminde mutlaka kullanılması gereken vitaminler vardır. Bunları doktorunuza danışarak kullanmalısınız. Bunlar;

• K vit 1 mg (doğumda)
    • D vit 400 Ü/gün
    • Demir 1 mg/ kg/ gün
    • Flor 0.25 mg/gün
Göbek bakımını ne ile yapalım ?

%60-70 alkol Kuru ve temiz tutma

Bebeğimizi hangi sıklıkta banyo ettirelim ?

Sabun ve şampuanı haftada 2 defadan fazla kullanmak doğru değildir Ama bunlar kullanılmadan her gün duş aldırabilirsiniz.

Banyo sırasında; Oda ısısı 22-25 0C ise Banyo suyu 32 0C olmalıdır.

Hangi pişik kremini kullanalım ?

Sürekli bir pomat kullanmanız gerekmez.

• %10 çinko oksid, parafin içerenleri kullanınız.
    • Talk pudrası kullanmayınız.
Bebek için uygun oda ısısı kaç derece olmalıdır ?

Gündüz 20-240C Gece 16-18 0C

Sizin giydiğinizden bir kat fazla giydirmeniz yeterlidir.

Ne kadar kilo alması gerekir ?

• Bebeğinizin ağırlığı günde 20-30 gram artmalı.
    • Boyu ayda 3,5 cm uzamalı ve baş çevresi ayda 2 cm artmalıdır.
Aşılarına ne zaman başlayacağız ?

Doğumda

Hepatit B,

1 Ayında

Hepatit B,

2.Ayında

BCG(Verem), Difteri-Tetanoz-Boğmaca, Çocuk Felci, HİB(Heamofilus İnfluenza B)

4. Ayında

Difteri-Tetanoz-Boğmaca, Çocuk Felci, HİB

6. Ayında

Hepatit B, Difteri-Tetanoz-Boğmaca, Çocuk Felci, HİB

9. Ayında

Kızamık

15. Ayında

HİB, Kızamık-Kabakulak-Kızamıkçık, Varicella

18. Ayında

Difteri-Tetanoz-Boğmaca, Çocuk Felci

4-6 Yaşında

Difteri-Tetanoz-Boğmaca, Çocuk Felci, Kızamık-Kabakulak-Kızamıkçık

7. Yaşında

BCG(Verem)

11-12 Yaşında

Hepatit B, Tetanoz-Difteri(yarım doz)

Bebeğimizin odasını ne zaman ayıralım ?

Bunun için ; 2 ile 6 ay arası dönem en uygun dönemdir. En geç 6 aylık iken bebeğin bir düzeni olması gerekir.

Arabaya bebek koltuğu almak gerekir mi ?

• Emniyet standartlarına uygun bir emniyet koltuğu kullanılmalıdır.
    • En az 9 kg olana ve 1 yaşına dek bebekleri arkaya bakacak şekilde yerleştirin.Daha sonra öne bakabilir.
    • En güvenli yer arka koltuğun ortasıdır.
    • Ön yolcu hava yastığı olan arabalarda bebek öne oturtulmamalıdır.
    • Araba içinde herşey sabit hale getirilmelidir.
Tekrar ne zaman doktora kontrole getirelim ?

İlk 3 yılda en az 9 kez sağlık kontrolü yapılmalıdır. 1, 2, 4, 6, 9, 12, 18. ay, 2 ve 3. Yaşta doktor kontrolünden geçmesi uygundur.

ENDİŞELER

Bebeğim bu günlerde çok sık emmeye başladı. Neden olabilir?

Bebeğiniz zaman zaman büyümesi hızlanır. Bu büyüme hamleleri

• 8-12. gün
    • 3-4. hafta
    • 3. Ay
Acaba sütüm yetmiyor mu ?

Aşağıdaki durumların bir veya birkaçı bebeğinizde görülüyorsa sütünüz yetmiyor olabilir. Bir doktora başvurmalısınız.

• Günde 6 dan az idrar yapma
    • Günde 3-4 den az sarı renkli gaita
    • Yeşil, kahverengi ve siyah gaita
    • Günde 8 den az meme emme
    • Devamlı meme isteme
    • Yutma sesi duyulmaması
    • 5. Günde süt gelmemesi
    • Hep 4-6 saatten fazla uyuma
    • Doğum kilosuna 10.günde yeniden ulaşmama
    • Memelerde hep aşırı gerginlik
    • Meme uçlarında ağrı
    • Günde 15-30 gramdan az ağırlık artışı
Her emzirmeden sonra az miktarda kusuyor. Bu normal mi ?

3 ay altındaki bebeklerin % 80’i günde en az bir kez kusar.

Bebeğim çok uyuyor. Bu normal mi ?

Yenidoğan bir bebek ortalama 14-16 saat uyur

Bebeğim niçin çok ağlıyor ?

Bütün bebekler ağlar. Aşağıdakiler ağlamasının nedenleridir.

• Açlık
    • Uykusuzluk
    • Fiziksel ağrı
    • Altının ıslak olması
    • Üstünün değiştirilmesi
    • Çok soğuk veya sıcak olması
    • Kucaklanma isteği
    • Kolik
Zaman zaman gözleri şaşı oluyor. Bu normal mi ?

Bebeklerde ilk altı ayda olabilir Devam ederse mutlaka göz doktoru veya çocuk doktoruna danışmanız gerekir.

Bebeğimin bacakları eğri mi ?

Bebeklerin bacakları yürümeye başladıktan 6-9 ay sonra düzelir

Saçları ne zaman büyümeye başlayacak ?

3-6 aydan sonra saçları uzamaya başlar

ACABA

Bebeğimizin bulunduğu odada klimayı çalıştırmamızın sakıncası olur mu ?

Oda ısısı 22 0C altında olmamak ve doğrudan bebeğe üflememek kaydıyla klima çalıştırabilirsiniz.

Göz rengi değişir mi ?

Kalıcı göz rengi 8-9 ayda belli olur.

Bebeğim şu anda görebiliyor mu ?

Yenidoğanda görme keskinliği 20/400 ' dür. 20-35 cm.den görür. Görme keskinliği 8 aylık bebekte 20/40, 5 yaşında 20/20 olur. Renkleri doğumdan itibaren farkeder. Derinlik algılanması 4. ayda başlayıp 8.ayda tam olarak gelişir.

Evde köpeğimiz / kedimiz var. Bebeğimiz açısından bir sakıncası var mı ?

Beslediğiniz ev hayvanı bebeğinizi kıskanabilir ve uyumluluk eğitimi programına gerek olabilir.Bebeğin odasına girmelerine izin vermemek daha doğru olur.

Ana kucağı kullanabilir miyiz ?

Kullanmanızın bir sakıncası yoktur. Ancak bebeği ana kucağı ile taşır iken koşmamalıdır.

Bebeğimizle ne zaman yolculuk edebiliriz ? Uçakla gidebilir miyiz ?

Emniyet koltuğu varken ilk günden itibaren kısa yolculuk yapılabilir. Uçak için mümkünse 6 haftalık olması beklenebilir. İniş ve kalkışta emzirilmeli

UYARILAR

Başka dikkat etmemiz gereken bir şey var mı ?

Aşağıdaki durumlarda DERHAL HEKİME BAŞVURUNUZ

• Emmede zayıflama
    • Uzun süre uyuma
    • Vücudunda gevşeklik
    • Hareketlerinde yavaşlama
    • Ağlamama
    • Tiz sesle ağlama
    • Fışkırır tarzda kusma
    • Morarma
    • Kilo alamama

NELERE DİKKAT ETMELİ SİNİZ ?

• Bebeğinizi masada yalnız bırakmayın
    • Banyo küvetine 5 cm.den fazla su koymayın. Altına havlu koyarak kaymasını engelleyin
    • Evcil bir hayvanla bebeğinizi yalnız bırakmayın
    • Beş yaşın altındaki kardeşiyle bebeğinizi yalnız bırakmayın
    • Bebeğin üzerinde veya karyolasında 12 cm.den uzun kurdele-ip bulundurmayın
    • Evde yangın dedektörleri kullanın
    • Bir bebek baş kontrolünü tam olarak kazanmadan havuza girmemelidir. 6 ay altı bebekler 28-29 0C altında suya sokulmamalı
    • On dört yaşın altında bakıcıyla bırakmayın
    • Bebeği havaya atmayın ve sarsmayın
    • Bebeği hiçbir zaman evde bir an bile yalnız bırakmayın
    • Arabada bebeğinizi yalnız bırakmayın. Sıcak havada sıcak çarpması riskini unutmayın

ve bebeğinizi sesli ortama alıştırın televizyona elektrik süpürgesine . yanında sesli konuşmaya.. çünkü bebek anne karnında gürültülü ortamdadır. sessize alıştırırsanız bi zil sesinde dahi uyanması sizi ilerleyen zamanlarda zorlayacaktır.

Çok iyi oldu bu sağol canım ;)

kızlarrr ne yapacam ben yardım edinn :( haftasonu eşimin abisi size geleceğiz dedi tamam dedim çok kalabalık olmaz yorulmam fazla ama şimdi aradı eşim diğer iki kardeşi ve kv de gelecekmiş ev 2+1 dedim onca insan Nerede yatacak bizim koltuklar yatak da olmuyor kv diyormuş eviniz küçük ama herkes bulduğu yere kıvrılır..kardeşleri 3 yıllık evloyiz bir kere evimize gelmediler hamile olunca gelmeleri tuttu..ne yapacam sinirden kudurdum resmen eşimde onlar yapar diyor da evde ne nerde bilmiyorlar herşeyi eğil kalk ben yapcam haftasonu bu sinir ve stresle doğurcam gibi :( gelmeyin diye bağırmak istiyorumm:KK43::cry:

Back