- 24 Kasım 2013
- 2.356
- 757
Canin kafam karosti gecen bugdaydan muhallebi yapiomusun gibi okudum sanki ben onu haslayip blandirda cekerim icine bisi eklerim diye dusunuyodum. Muhallebiye ekle derkn irmik pisiripmi karistircm.?Biraz haslayip muhallebiye ekleyebilirsin canim.
Bu arada biz de artik kahvaltiya basliyoruz:)
Massalahh ozge.. Bir ay sonra demekki bizde gecicez senden kopyaliyorumoturma durumu nasil simdi drsteklmey/QUOTE]
Cok kisa sure desteksiz otuurabiliyo canim devriliyo 5saniye sonra:) destekli yani.
Evet gecen ay baslatmamisti bizi. Yogurt da verme demisti bu ay ypgurt kahvalti mandalina portakal verebilirsin dedi. Butun sebzeleri verebilirsin dedi.
Bi de on gun sonra kahvaltiya iyce ufalanmis ceviz ilave et dedi.
Yok kiz dogru anlamissin irmik yerine bugday koyuyorum yani. İrmik yok. Bugdayi biraz yalniz haslayip 5 dk sonra kayisi vs atiyorum yumusayinca blenderdan cekiyorum iste. :)Canin kafam karosti gecen bugdaydan muhallebi yapiomusun gkayisium sanki ben onu haslayip blandirda cekerim icine bisi eklerim diye dusunuyodum. Muhallebiye ekle derkn irmik pisiripmi karistircm.?
Hayirli olsun kahvaltinizz o zmn peynir yapmaya basla artik canim sende:)
Mandalina pirtakali nasil verdiginide yaz emiCanin kafam karosti gecen bugdaydan muhallebi yapiomusun gibi okudum sanki ben onu haslayip blandirda cekerim icine bisi eklerim diye dusunuyodum. Muhallebiye ekle derkn irmik pisiripmi karistircm.?
Diler labneyi nasil yapiyorsun annem.beyaz peynir yapacak ama onunla baslamasi icin erken sanirimCanin kafam karosti gecen bugdaydan muhallebi yapiomusun gibi okudum sanki ben onu haslayip blandirda cekerim icine bisi eklerim diye dusunuyodum. Muhallebiye ekle derkn irmik pisiripmi karistircm.?
Yok kiz dogru anlamissin irmik yerine bugday koyuyorum yani. İrmik yok. Bugdayi biraz yalniz haslayip 5 dk sonra kayisi vs atiyorum yumusayinca blenderdan cekiyorum iste. :)
Bu arada doktor incir verebilirsin dedi. On gun sonra da kahvaltiya ceviz eklicem
İrmik alarjen diil diye biliyorum ama dene bakalim gene canim. Mandalinayi ben file emzikte verdim bi kac defa somuruyo :)Mandalina pirtakali nasil verdiginide yaz emiben sebze olarak patates havuc kabak karbabahar kulladim bugun corbaya az irmik ekledim alerji yapmazsa muhallebisinide yapcam armutlu elmali muhallebi yiyo severek yogurt.. Simdilik boyle her gun bir ogun veriyordum iki gundur iki ogun verdi
Haz annelerinin.birinin bebeginde alerji yapmis canimTamam canim yapicam bu aksam.insallah oglusum sever bende doktora sordum incir verdedj hatta verdim ben bi defa soylemeyi unutnusum sana. Muhallebiye ekledim. Bu arada senin oglusun adi neydi ?
İrmik alarjen diil diye biliyorum ama dene bakalim gene canim. Mandalinayi ben file emzikte verdim bi kac defa somuruyo :)
Canim labneyi yapmasi cok kolay sutu yogurt yapacak sicakliga getiriyosun az bi beyaz peyniri sutle ezip icine ilave et hafif karistir. Kapagini kapatmadan bi lavlu kagit koy oyle kapat 12 saat falan beklicek saricaksin. Acinca tulbente dok suzulecek 2 saatten fazla suzdurursn teleme gibi oluyo labneligi kalmiyo. Yogurt gibi canim iste cok kolay bide ilk tulbente doktugunde altina bi kap koy suyu cok guzel oluyo ben pogacalarda kullaniyorum. Afiyet olsun efecigeDiler labneyi nasil yapiyorsun annem.beyaz peynir yapacak ama onunla baslamasi icin erken sanirim
Olabilir o zmn canim dikkat etmek lazim tabi.Haz annelerinin.birinin bebeginde alerji yapmis canim
Ben daha incir almadim alimca veririm insallah. Yogurt yapcam bugun.Tamam canim yapicam bu aksam.insallah oglusum sever bende doktora sordum incir verdedj hatta verdim ben bi defa soylemeyi unutnusum sana. Muhallebiye ekledim. Bu arada senin oglusun adi neydi ?
İrmik alarjen diil diye biliyorum ama dene bakalim gene canim. Mandalinayi ben file emzikte verdim bi kac defa somuruyo :)
Masallah yavuz selimeBen daha incir almadim alimca veririm insallah. Yogurt yapcam bugun.
Benim pasamin adi yavuz selim teyzesi:)
Seninki kaan miydi yigit mi sevginin oglusuyla ayni diye kalmis aklmda ama bilemedim:)
Benim
Keci yada inek sutu farketmez bebisler sut icin daha cok kucukler. 8 aydan sonra yari su yari sut yapariz dedi doktorumuz.kızlar sizden cok şey öğreniyorum içinize giremedim ama hergün okuyorummuhallebide keçi sütü kullanan var mı ?
sağol canım yaa kimisi keçi sütüyle yap muhallebiyi besleyici olsun dedi aman bekleyeyim dahaKeci yada inek sutu farketmez bebisler sut icin daha cok kucukler. 8 aydan sonra yari su yari sut yapariz dedi doktorumuz.
Hayir canim yogurt vermedim inek sutuyle yapcam. Alerjik bisey olmazsa devam ederim:)Masallah yavuz selime
Kağan canim ğ miz var bizim. Tek isim.
Yogurdu inet sutuylemi yapicaksin. Daha hic vermesin mi yogurt sen. Ben anne sutuylede yapiyorum.
Aa kolaymis.. Beyaz peynirden daha kolay hemde... Marketten aldigimiz beyaz peynirle mi mayaladin canim çok teşekkür edrimCanim labneyi yapmasi cok kolay sutu yogurt yapacak sicakliga getiriyosun az bi beyaz peyniri sutle ezip icine ilave et hafif karistir. Kapagini kapatmadan bi lavlu kagit koy oyle kapat 12 saat falan beklicek saricaksin. Acinca tulbente dok suzulecek 2 saatten fazla suzdurursn teleme gibi oluyo labneligi kalmiyo. Yogurt gibi canim iste cok kolay bide ilk tulbente doktugunde altina bi kap koy suyu cok guzel oluyo ben pogacalarda kullaniyorum. Afiyet olsun efecige
Olabilir o zmn canim dikkat etmek lazim tabi.
Evet canim cok kolay..yok ben peynirimide kendim yapiyorm ondan mayaliyorum...cok guzel oluyo labneyi kagana yapiyorm ama bizde nasipleniyoruz:)Aa kolaymis.. Beyaz peynirden daha kolay hemde... Marketten aldigimiz beyaz peynirle mi mayaladin canim çok teşekkür edrim
Bende bi degisiklik yok. Ama bu tarz seyler bunyeyle alakali senin azaliyo olabilir tabi sonra duzeliyorsa sorun etme canjm.Gunaydin mutlu hafta sonlari herkese bisey soracam arkadaslar 4. kez adet olusum adet donemimde bariz bi sekilde sutum azaliyo sizde de oyle oluyomu
Gunaydin mutlu hafta sonlari herkese bisey soracam arkadaslar 4. kez adet olusum adet donemimde bariz bi sekilde sutum azaliyo sizde de oyle oluyomu