2014 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeklerimizi cinsiyetleri..?

• Ankete Katılan
    451
bende haftaya pıtpıtlar için gidicem :nazar::nazar::nazar::nazar:

o zaman doktoruma;

maydanoz salatalarda bile zararlımı diye sorucam?

naneyi yemeklere 1 çay kaşığı kadar az atıyorum yinede zararı olurmu diye sorucam?

nar çok severim ben,zararı var mı diye sorucam?

siyah çay yasak doluğundan ıhlamur gibi başka almernatif ne gibi çaylar tüketebilirim dicem,papatya gibi?

sıkılaştırıcı kremlerimi halen daha kullanabilirmiyim dicem spor yaparken?

hafif tempolu yürüyüşlere başladım bi zararı olmaz değimi dicem bide..

başka ne sorsam acaba kızlar? :26::26:
aaa cok faydali olucak bunlarin cevaplarini ogrenmek, bizle de paylas canim :KK16:

Nektarcığım birde ben şuan kuran okuyorum bazı sureleri bitirdim bi tanesi kaldı sayısını bitirince sana söylerim sen temmuz anneleri topiğinin başına eklersin olur mu? insallah Rabbim görünen görünmeyen bütün kaza ve belalardan bizleri ve yavrularımızı korusun..hayırlı bi şekilde kucaklarımıza alabiliriz insallah :KK25::nazar::nazar::KK16:

msjda atamadım sana belli bi sayıda olması gerekiyormuş oyuzden burdan yazdım mecburen.. :KK34:
tamamm, sen ekle buraya, ilk sayfaya kopyalarim ben :)

Günaydınlar ben kötüyüm grip oldum :KK43: bağışıklığım zayıflıyor galiba ben doktor kontrolünü geriye aldım ptesi gitcez inşallah
ben de ayni durumdayim, burnum akiyo, hapsuruyorum :/ dikkat etmek lazimm

evet gidicem bana kalsa her hafta giderim :):) şimdilik eski doktoruma gidicem. fırçayı yersem bırakıcam ama. bana hamile kalmadan önce yapmamı istediği testler vardı onları yaptırmadan hamile kaldım. ondan biraz tırsıyorum açıkcası. üç ay bekle dedi 6 ay bekledim. genetik testleri istemişti ben de yaptırmadım inşallah sorun çıkmaz . bir kaç doktor istemmeişti o istedi.şimdi gitmeye biraz çekiniyordum ama yine de beni tanıdığı için eşim de ona gitmem taraftarı . bakalım cumartesiyi iple çekiyorum.
genetik testleri bir kac dusukten sonra istiyolar diye biliyordum. umarim sorun yoktur, doktorun da hamile kaldigina odaklanir ve onlari umursamaz.

yaş 26 şehir sivas sat 6 ekim bat 9 kasım ilk bebeğim
ekledim canim, hosgeldinn :)

kızlar bana bir akıl verin yorum yapın :2: işyerinden izin istemek en nefret ettiğim şey. geçtiğimiz pazartesi doktora gittim muayenemi oldum. yaptırmam gereken testler varmış onları yazdı ve bu hafta içinde yaptır geldiğinde getir dedi. bende demir eksikliği var biraz çok. o yüzden beslenme şeklimi söyleyecek testlere göre. diğer testlerde hamilelikteki rutin testler. anlayacağınız yarın cuma izin alıp hastaneye gitmek istiyorum testler için. ama iş yerime hamile olduğumu söylemedim. ne diye izin alayım :KK43: hadi bir yorum yapın
ufff ben de soylemek istemiyorum is yerinde kimseye. pazartesi is basi yapacagim ve geldigim gun izin almaliyim bir-kac saat.
kara kara dusunuyorum ben de ne soylesem diye.. cumartesi olan dr kontrolume yetisemiyorum maalesef cunku 8 gibi Istanbulda olacakmisim :KK43:

yaş 24 bat 6 kasım şehir konya ilk bebeğim doğacağı tarih 13-07-2014
ekledimmm :) hosgeldin canim

Aslında bizim listeye bir de çin takvimine göre cinsiyet sütunu mu eklesek :KK28: , sonra cinsiyetler belli olunca karşılaştırma gibi olur bir nevi istatistik tutmuş oluruz kızlar :KK34:

harika olur aslında nektar gelsede söylesek :) sen baktın mı
kizlar ekleyebilirim, ama tablo duzenleme yaparken coook karmasik..
her satir kodlardan olusuyo, gercek cinsiyetlerimizi ogrendigimizde silmesi epey zor olucak onlari..
ama isterseniz eklenir yani :) deneriz

heeyy teyzeleri ben bugün bebeğimin kalp atışını duyduuum :KK9: :KK9: :KK9: :KK9: küçücük yavrumun küçücük kalbi varmış yaa rabbim bütün bebekleri anne babasına bağışlasın inşallah,, rabbim onları korusun... daha görülmeyecek kadar küçük bir canın kalbi atıyor inanılır gibi değil ve bedenin içinde senden başka bir kalp daha var inanılmaz birşey.. şükürler olsun allahıma bu duyguyu yaşadığımız için :KK5: :KK5: :KK5: kalp atışını duyduğumdan beri ağlıyorum ah bu hormonlar :2:

selam kızlar ben bugün ilk doktor kontrolümü yaptırdım( sat 'a göre 4+4) henüz kese gözükmez dedi salı günü keseyi görmek için tekrar gideceğim fakat sağ yumurtalığımda 35*38 milimetrelik bir kist varmış ( geçen ay çocuk düşündüğümüz için gittiğimde yoktu ) . bebek için bir sıkıntı çıkarır mı diye sordum bişey olmaz dedi . ama içim rahat değil . hamile olupta kisti olan var mı aranızda ??

canım kisti olup bebeğini sağsalim doğuran çok insan var benim şuan 5 aylık hamile arkadaşımda da yeni görüldü kist ama doktoru sorun olmaz demiş inşallah sende de sıkıntı olmaz içini ferah tut

geçmiş olsun canım..

bi çay kaşığı toz zencefili 1 tatlı kaşığı bal ile karıştırıp üstüne bir iki damla limon suyu sıkıp yut..faydasını göreceksin.

bu arada seninle satlarımız aynı :KK16: aynı gün doğum yapıcazz :KK52::KK34:

genetik test neden istedi canım?düşüğünden ötürümü? eşin haklı seni bilen tanıyan doktor olması daha iyi olur.. Allah korusun herhangi bi müdahalede sana nasıl müdahale edeceğini bilir hem.
benimde genetik bozukluğum var son bir kez daha doğal yol deneyelim dedik şükür ilk ay denemede tuttu bebeğim,insallah kalp atışınıda duyarım :nazar: sonrası 40.hafta ve doğum insallah o günleride görürüm :KK25::KK25::nazar: yok eğer Allah korusun düşerse yine bize tüp bebek yolu gözükür ki ben 6 yıllık evliyim...

demir eksikliğin varsa bolbol yeşil mercimek yemen gerekiyor canım..haşlayıp haşlayıp kaşıklıcaksın..

benim bundan öncekilerde tutmadı kız çıkıyordu erkektiler... şimdi baktım erkek çıkıyor kesin kız olur :KK9::KK9::KK52:

bende elimde olmadan çok tuz atıyorum... eşim çok şikayet ediyor..

tuzlu yememek lazım ama dayanamıyorum :KK19::KK4:

sağol canım dediğini yapayım bir de inşallah iyi gelir akşam olunca ağırlaştı iyice grip.a ne güzel aynıymışız inşallah o günleri de görürürz hayırlısı ile

aaa cok faydali olucak bunlarin cevaplarini ogrenmek, bizle de paylas canim :KK16:

tamamm, sen ekle buraya, ilk sayfaya kopyalarim ben :)

ben de ayni durumdayim, burnum akiyo, hapsuruyorum :/ dikkat etmek lazimm

genetik testleri bir kac dusukten sonra istiyolar diye biliyordum. umarim sorun yoktur, doktorun da hamile kaldigina odaklanir ve onlari umursamaz.

ekledim canim, hosgeldinn :)

ufff ben de soylemek istemiyorum is yerinde kimseye. pazartesi is basi yapacagim ve geldigim gun izin almaliyim bir-kac saat.
kara kara dusunuyorum ben de ne soylesem diye.. cumartesi olan dr kontrolume yetisemiyorum maalesef cunku 8 gibi Istanbulda olacakmisim :KK43:

ekledimmm :) hosgeldin canim

kizlar ekleyebilirim, ama tablo duzenleme yaparken coook karmasik..
her satir kodlardan olusuyo, gercek cinsiyetlerimizi ogrendigimizde silmesi epey zor olucak onlari..
ama isterseniz eklenir yani :) deneriz

sana da geçmiş olsun dikkat etsekte olcaksa oluyor malesef

heeyy teyzeleri ben bugün bebeğimin kalp atışını duyduuum :KK9: :KK9: :KK9: :KK9: küçücük yavrumun küçücük kalbi varmış yaa rabbim bütün bebekleri anne babasına bağışlasın inşallah,, rabbim onları korusun... daha görülmeyecek kadar küçük bir canın kalbi atıyor inanılır gibi değil ve bedenin içinde senden başka bir kalp daha var inanılmaz birşey.. şükürler olsun allahıma bu duyguyu yaşadığımız için :KK5: :KK5: :KK5: kalp atışını duyduğumdan beri ağlıyorum ah bu hormonlar :2:

çok sevindim kalp atışını ilk duyan sensin sanırım darısı başımıza

Herkese iyi akşamlar, biz bugün çok mutluyuz :124: Düşük olan değerimiz katlanmış 136 olmuş, benim miniğim noktacık haliyle vücudumda çalışmalara başlamış.. Telefonda öğrendim değerimi, hemşire onayladı ve tebrik etti hamileliğimi sıcacık bir ses tonuyla. :KK16:

selam kızlar ben bugün ilk doktor kontrolümü yaptırdım( sat 'a göre 4+4) henüz kese gözükmez dedi salı günü keseyi görmek için tekrar gideceğim fakat sağ yumurtalığımda 35*38 milimetrelik bir kist varmış ( geçen ay çocuk düşündüğümüz için gittiğimde yoktu ) . bebek için bir sıkıntı çıkarır mı diye sordum bişey olmaz dedi . ama içim rahat değil . hamile olupta kisti olan var mı aranızda ??

neden kimse bana cevap yazmıyor :KK43:(
onceki sayfalara geri donup baktim ne yazmis ve gozden kacmis diye
canim', dusuk yapan var evet topikte ama kisti sormussun sen.. ben bilgim olmadigi icin yazmadan gectim..
doktorun da bisi olmaz demis, gereksiz stres yapma kendine..
ayyyy masallah miniginee :nazar: :nazar: :nazar:
darisi bize insallah, ne guzel duygular bunlar :KK16:
Herkese iyi akşamlar, biz bugün çok mutluyuz :124: Düşük olan değerimiz katlanmış 136 olmuş, benim miniğim noktacık haliyle vücudumda çalışmalara başlamış.. Telefonda öğrendim değerimi, hemşire onayladı ve tebrik etti hamileliğimi sıcacık bir ses tonuyla. :KK16:
sevindim canim :KK9: ins giderek daha da cok katlanir degerinizz :nazar:

Son düzenleme:
Kızlar merhaba
Yarın keseyi görmek için doktora gidiyoruz. Acaba kalp atışını da duyar mıyım dersiniz?
Bir de ben de ne bir bulantı ne bir ağrı yok normal midir acaba?

Çok sewindm senin adina allah saglikli kucaqina almayi nasip etsin ins bende duyarim
bebisimin kalp atislarini aynen ah su hormanlar:)

Kızlar merhaba
Yarın keseyi görmek için doktora gidiyoruz. Acaba kalp atışını da duyar mıyım dersiniz?
Bir de ben de ne bir bulantı ne bir ağrı yok normal midir acaba?

Canım kaç haftalık hamilesin bilmiyorum ama ben 5.haftadayım keseyi bugün gördük kalp atışı için 2 hAfta sonra çagırdı doktor ancak duyulrmuş bende de bulantı falan başlamadı 😀

Canım kaç haftalık hamilesin bilmiyorum ama ben 5.haftadayım keseyi bugün gördük kalp atışı için 2 hAfta sonra çagırdı doktor ancak duyulrmuş bende de bulantı falan başlamadı 😀

Mrb ben 5haftalik hamileyim ultrasona hic girmedim daha 6.haftada cagardi beni kalp
atisi ve kese icin cok merak ediyorum umarim duyariz ilk bebeginizmi

kan testi sonucun kaç çıktı, merak ettim. Bir de hangi doktora gidiyorsun canım sen? İlki düşükle sonuçlanmıştı benim. Karından gözükmediği için hep vajinal muayene oldum.Ama 5,5 haftalıkken karından gözükmüştü benim. Pazartesiye randevu aldım ilk kontrol için.6+2 olacak ozaman. Umarım karından gözükür. Bu sefer vijinal baktırmayacağım ben de. Doktorlar her nekadar alakası yok dese de, çok duydum vajinal muayeneden sonra düşük yapan maalesef.

kan testi sonucum 1813 çıktı .Dr.a karar vermedim ben iki hafta sonra kalp atışı için Dr.a gideceğim inşallah.kalsiyum eksikliği ve demir eksikliği anemisi çıktı alt sınırın altında değerler.

hamilelikte yapılması gereken altın tavsiyeler

hamileliğin 3.ayı:
• perşenbe ve cuma günleri ali imran süresini oku. sonra 140 salâvat getir.
• namazlardan sonra elini karnının üzerine koy ve salâvat getir. her hafta buğday, et ve süt al.
• sabahları biraz bal ye. hergün aç karnına 1 adet elmaya ayetelkürsüyü oku ve ye

9 ay boyunca devamlı yapabileceğin genel tavsiyeler
1-hep abdestli olmaya çalış. özellikle yemek yerken.
2-bütün günahlardan korunmaya bak.
3-elinden geldiğince müstehap olan şeyleri yapmaya çalış.
4-geceleri aynaya bakma.
5-sinirlenme. huzurlu ve sakin ol.
6-kuran dinlemeye ve okumaya çalış.
7-namazlardan sonra 34 allahuekber,33 elhamdulillah ve 33 defa subhanallah de.
8-sulu ve sağlam bir nara 40 defa yasin süresini oku. bir anda okumayabilirsin. mesela kaç günde 1 haftada oku. hatta eşin de okuyabilir. sonra o narı ye. rivayetlerde 40 gün ve 40 kez yapılan ameller faziletlidir. unutma 9 ay boyunca yapacaksın bunları.
9–1 elmaya 40 defa yusuf süresini oku.
10-en az 40 gece kılabilirsen gece namazı kıl.
11–40 cuma günü cuma guslü al. cuma namazı okumadan her cuma cuma guslü ya da işe gitmeden sabah hemen al guslü niyet ederken de cuma guslüne niyet et. bunu 40 cuma boyunca yap. genel olarak hamilelilik dönemi 40 hafta. ve hadisler de diyor ki:40 cuma guslü alan kabir azabından kurtulur.
12-hamilelik boyunca 1 kere de olsa kuran hatim et.
13-hergün sabah namazından sonra 50 defa ihlâs süresini oku.
14-hergün sabah namazından sonra 50 defa kadir süresini oku.
15-hergün 140 defa salâvat getir.
16-namazlardan sonra 70 defa estağfirullahe ve etube ileyh de ve tövbe et.
17– 40gün boyunca aç karnına kuru üzüm ye. hergün 21 adet kuru üzüm ve her kuru üzüm yerken besmele çek. yani 21 kuru üzüme 21 besmele.
18-bebek hareket ettiği her an elini karnının üzerine koy ve salâvat getir ve ihlâs süresini oku.
19-allahı çok düşün.
20-insanlara yardım et.
21-mümin insanların yüzüne bak.
22-gıybetten ve yalandan uzak dur.
23-namazını vaktinde kıl.
24-devamlı allah allah diye zikirde bulun.
25-eğer evladının sabırlı olmasını istiyorsan elini karnının üzerüne koy ve asr süresini oku.
26-evladına hayırlı bir isim koy ve daha karnındayken elini karnının üzerine koy ve ismiyle ona hitap et. unutma çocuğun anne baba üzerindeki hakkı anne ve babanın ona hayırlı bir isim vermeleridir.
27-enbiya süresini okumak evladın salih bir evlat olmasına yardım eder.
28-eğer anne ve babanın çocukla çok iyi bir ilişkisi, bağı, diyolağu olmasını istiyorsan çocuk doğmadan anne ve baba evlatlarıyla konuşmalılar ve çocuk doğduktan sonra bu seslere aşina olacaktır.
29-hamilelik esnasında düzenli beslenme ve temizliğe çok önem verilmelidir.

armut: eğer anne hamileyken armut yerse evladı güzel ve iyi ahlaklı olur. kalbin güçlenmesine, midenin temizlenmesine, güzellikve cesaret verir. armutta b1,b2,b6 ve c vitamini vardır.
nar: cuma günleri kahvaltı yapmadan nar yemek çok iyidir. bulantıyı engeller. kansızlığı giderir. tansiyona da iyidir.
incir: kuranda adına yemin edilen meyvedir. ağız kokusunu giderir ve kemikleri güçlendirir
kavun: anne hamileyken kavun yerse evladı güleryüzlü olur.

bunların yanısıra; badem, sebzeler, hurma, balık, mercimek, lahana, marul, bal, fasülye, şeftali, zeytinyağı, fındık ve süt ürünleri tüketmek çok yararlıdır. fındık vs yerken aşırıya kaçmamak iyidir.

bunlar hem tıptan hem de hadislerden yararlanılarak edinilmiş bilgilerdir.
bu bilgileri arıyordum ben de teşekkür ederim.

yeni gelen arkadaşlar hoşgeldiniz inşallah sorunsuz hamilelik ve doğum geçiririz hepimiz.

keseyi gördün ,kalp atışları içinmi gidiyorsun

Hayır canım ilk kontrole gideceğim. Alttan muayene olmak istemediğim için, karından gözüksün diye 6. haftayı bekledim. Önceki gebeliğimde 5,5 haftalıkken karından gözükmüştü.Bakalım inşallah herşey yolundadır. Bazıları nadirde olsa 6. hafta da kalp atışı duyabiliyorlar.Gidince göreceğiz artık.

Hayır canım ilk kontrole gideceğim. Alttan muayene olmak istemediğim için, karından gözüksün diye 6. haftayı bekledim. Önceki gebeliğimde 5,5 haftalıkken karından gözükmüştü.Bakalım inşallah herşey yolundadır. Bazıları nadirde olsa 6. hafta da kalp atışı duyabiliyorlar.Gidince göreceğiz artık.

Gunaydin ne zaman gidiyosun kalp atişlari icin bana 6haftalikken gel dedi doktor umarım hepimiz duyariz

Gunaydin ne zaman gidiyosun kalp atişlari icin bana 6haftalikken gel dedi doktor umarım hepimiz duyariz

Günaydın Yağmur, ben pazartesi günü ilk gideceğim kontrole, keseyi görmek için. belki ozaman kalp atışını da duyarım. Duyma ihtimalim yüksek diye düşünüyorum çünkü adet gecikmesinin 1. günü kan testinde 254 çıktı bir hafta sonraki kan testinde ise (5. hafta) 5150 çıktı. 6000 den sonra (kişiye göre değişiyor tabi) kalp atışları duyalabiliyor diye biliyorum ben. Pazertesi günü gittiğimde doktora 6+2 olmuş olacak.Karından muayene olacağım ben oyüzden duyamayadabilirim. Hepimiz için hayırlısı. Senin daha çok yeni sanırım. Kaç haftalıksın?

kan testi sonucum 1813 çıktı .Dr.a karar vermedim ben iki hafta sonra kalp atışı için Dr.a gideceğim inşallah.kalsiyum eksikliği ve demir eksikliği anemisi çıktı alt sınırın altında değerler.

Senin değerin henüz çok yükselmemiş kalp atışı için. Ben ilk gebeliğimde keseyi vajinal muayenede 2500lerde görmüştüm. Ama doktorlar 1500 den sonra görünüyor diyorlar(kişiden kişiye göre değişiyor tabi) . vitamin eksikliği için de doktorlar takviye için birşeyler veriyorlar.Sıkma canını.. Bakalım ben de pazartesi gideceğim. Sonucu paylaşırım sizle de..

kızlar beni de ekleyin kan testi yaptırmadım ama çift çizgiyi gördüm :)

bu arada ilk gebeliğim 9. hafta da kalp durması nedeniyle sonlandırıldı. şimdi olsaydı kasım annesi olacaktım. inşallah temmuzda anne olmayı nasip eder Allah hepimize tüm isteyenlere sağlıklı bir 9 ay geçiririz inşallah

ayy canım benimde seninle aynı zamanda bir boş gebeliğim oldu dursaydı bende kasım annesi olacaktım sen kalp atışını duydun mu bende korkuyorum yine boş gebelik olursa diye inş bu defa bebeklerimiz sağlıklı olur

Slm bende 2012 Kasım annesi olacaktım 2013 temmuz annesi oldum kısmet Böyleymis çok şükür aratmadı boş gebelikti benimki
ayy benimde boş gebelikti bende kasım annesi olacaktım ama 2013 ama bişey farkettim sanki anne olmamız muhtemel ayda tekrar hamile kalmışız buda rabbimizin bize tesellisi gibi bişey çok şükür acımızı unutmamız için

Herkese merhaba, biz de geldik :KK49:

Bat'a 6 gün var ama ben çift çizgiyi gördüm. Çarşamba günü kan testi yaptıracağım.

İlk bebek
Sat:10 Ekim
Beklenen doğum:16 Temmuz.

Benim de ilk gebeliğim düşükle sonuçlandı. Doğum tarihi 6 kasım olacaktı. Çok şükür 6 kasım olmadan tekrar hamile olduğumu öğrendim. Yoksa çok üzülecektim. İnşallah sağlıkla alırız bebeklerimizi kucağımıza.
beimde düşükle sonuçlanmıştı yoksa kasım annesi olacaktım sanki kasımda anne olacaklar hep kasımda hamile kalmış ne güzel

X