2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
bu arada aklıma gelmişken kızlar bebekleriniz günde kaç saat uyuyorlar? benim oğlan dünden beri uykucu böcek oldu... normalde gündüz olsun gece olsun 2.5 saati geçmezdi uykusu. dün ve bugün 3 3.5 saattir uyuyor. doktorumuz 3 aylık bebekler günde 14 saat uyurlar demişti.

Bizim ki de dün öyleydi canım ya ...
Hatta noluyor dedim yeter uyuduğun:nazar:
Maşallah uyusunlar da bizimkinin bu ara azıcık iştahı azaldı ...Sanırım dönem dönem uyku ve iştah değişiyor

maşallah cnm oğluna. o zaman sabaha sütün iyice birikmiş oluyordur. bizimki de genelde akşam 9 9 buçuk gibi uyuyor sonra gece 3 4 kere uyanıp emziriyorum. sabah 6da ayaktayız. sonra tekrar sabah 9da uyuyor öğleden sonra iki kez daha uyuyor. tabi her zaman aynı saatlerde değil. genelde bu şekilde.

Sizin de düzeniniz güzel. Ama gece çok uyanıyormus. Bebeğin uyanıp ağlıyor mu, yoksa sen mi uyandırıyorsun?

Bizim ki de dün öyleydi canım ya ...
Hatta noluyor dedim yeter uyuduğun:nazar:
Maşallah uyusunlar da bizimkinin bu ara azıcık iştahı azaldı ...Sanırım dönem dönem uyku ve iştah değişiyor

evet ben de bi ara dedim öyle yeter uyuduğun diye. acıkmadı mı acaba diye düşündüm ama uyandığında baya acıkmış.
galiba aydan aya bütün düzenleri değişiyor ve yenileniyor:)

Sizin de düzeniniz güzel. Ama gece çok uyanıyormus. Bebeğin uyanıp ağlıyor mu, yoksa sen mi uyandırıyorsun?

evet gece sık uyanıyor. sadece ilk 9 9 buçuk gibi uyuduğunda aralıksız 5 saat uyuyor. ondan sonra 2 yada 1 saatte bir uyanıyor. ağlayıp da kendi uyanıyor cnm bazen de uyanmadan önce sesler çıkarıyor ben öyle uyanıyorum. uykum gece çok bölününce de gündüz uyumaya ihtiyacım çok oluyor. artık eren ne zaman iyice uyursa ben de hemen oğlumun yanına kıvrılıyorum:)

Merhaba kızlar size bir sorum olacak 2 gün önce dışardan yrmek yedim ve hiç iyi gelmedi bana gaz ishal ve mide bulantısı yaptı. Geceden beri de kızım ishal gibi yeşil renkte kaka yapıyor, emmesi iyi halsizligi ateşi yok. Sanırım beslenmemden kaynaklandı. Ne yapmamı önerirsiniz? Nedeni ne olabilir? Ben yarına kadar bekleyip eğer geçmezse doktora başvurmayı düşünüyorum ama sizin fikriniz nedir bu konuda?:26:

Merhaba Sevgili anneler,

Doğum sonrası olum 15 gün kadar kuvezde kaldı ve ben surede sütümü sağıp buzluğa attım.Daha sonra kullanmak için.
şimdi kullanmak için çıkarıyorum fakat bana bozuk gibi geliyor.Bebeğime veermeye de korkuyorum.Kendi sütümün tadına bakmıştım ona benzemiyor.
ama dün similac mama yaptım vermek çin onun tadına da az benziyor.Sankı boyle demir tadı varmış gibi ne bilim bilemedim.Hepsi mi bzulur yaçok üzülüyorum :KK43::KK50:

Merhaba Sevgili anneler,

Doğum sonrası olum 15 gün kadar kuvezde kaldı ve ben surede sütümü sağıp buzluğa attım.Daha sonra kullanmak için.
şimdi kullanmak için çıkarıyorum fakat bana bozuk gibi geliyor.Bebeğime veermeye de korkuyorum.Kendi sütümün tadına bakmıştım ona benzemiyor.
ama dün similac mama yaptım vermek çin onun tadına da az benziyor.Sankı boyle demir tadı varmış gibi ne bilim bilemedim.Hepsi mi bzulur yaçok üzülüyorum :KK43::KK50:

Eğer düzgün koşulda sakladığına inanıyorsan kullan bence, dolaba atılıp çıkartılan sütlerin tadı ve kokusu farklı oluyor, özellikle kokusu bozulmuş gibi kokuyor,sütün içindeki lipaz yüzünden oluyor bu tat ve koku, eğer kokmasını istemiyorsan sütü sağdıktan sonra hızlıca 82 dereceye gelene kadar ısıtıp sonra hemen soğutun ve buzluğa öyle atın.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

yani düzgün koşulda sakladığıma inanıyorum, Özel poşetlerine koyup önce alt tarafta soğıtup daha sonra buzluğa attım. ve daha 3 ay bile olmadı normalde 6 ay kullanılabiliyor deniyordu.ama nedense ısıtıyorum tuhaf bir tadı oluyo kokusundan ziyade. ben de emin olamıyorum vemek konusunda ...

Eğer düzgün koşulda sakladığına inanıyorsan kullan bence, dolaba atılıp çıkartılan sütlerin tadı ve kokusu farklı oluyor, özellikle kokusu bozulmuş gibi kokuyor,sütün içindeki lipaz yüzünden oluyor bu tat ve koku, eğer kokmasını istemiyorsan sütü sağdıktan sonra hızlıca 82 dereceye gelene kadar ısıtıp sonra hemen soğutun ve buzluğa öyle atın.

yani düzgün koşulda sakladığıma inanıyorum, Özel poşetlerine koyup önce alt tarafta soğıtup daha sonra buzluğa attım. ve daha 3 ay bile olmadı normalde 6 ay kullanılabiliyor deniyordu.ama nedense ısıtıyorum tuhaf bir tadı oluyo kokusundan ziyade. ben de emin olamıyorum vemek konusunda ...

Ben dışarıda 3saat buz dolabında 3gün buzlukta 3ay diye biliyorum, yanlışta biliyor olabilirim

Dün kızı dok götürdüm boğazında hirilti vardi birde hafif öksürük bir şey yok dedi burnuna serum fizyolojik damla verdi halen hiriltisi var öksürük aksamdandir yok canım çok sıkılıyor bu hiriltiya acaba iyi mi başladm daha çok küçükler ya bana panik atakta var acaba dok anlamadimi deyip duruyorum bu huyumu hiç sevmiyom eşimde bana kızıyor çok pimpiriklisın diyor gerçekten öyleyim

canim sakin olmaya calis lutfen. bende cok pimpirikliyim annemde bana cok kiziyor ama anne olmak boyle bisey sanirim. o yuzden sen sakin ol damlasini ver gecer o hirilti ins..

Merhaba Sevgili anneler,

Cnm bozuk degildir sut buzluga atip cikarildigindaki kokudan mi bozuk olduguni dusundun ? Anne sutu koku yapiyor zaten buzluktan cikinca.Buzluktaki sut bozulmaz .

Cnm bozuk degildir sut buzluga atip cikarildigindaki kokudan mi bozuk olduguni dusundun ? Anne sutu koku yapiyor zaten buzluktan cikinca.Buzluktaki sut bozulmaz .

Aynen cnm tadi sanki normal taze sutumu denemistim onun gibi degil tdegisik demir tadini benzer agizda tuhaf bir rad birakiyor. O yuzden anlayamadim. Kac tane ciardiysam hepsi ayni. Kokusu aslinda cok yok tadi sadece beni tedirgin eden.

Amma yanlis yazmisim telefondan :)6 ay heheheh aldigim sut saklama kaplarinin icinden cikan recete gibi bi kagit var orda yaziyor.

Heheee ben de oyle biliyorum canim. Doktor da oyle dedi deepfreeze de 6 ay bekleyebilirmis.

Aynen cnm tadi sanki normal taze sutumu denemistim onun gibi degil tdegisik demir tadini benzer agizda tuhaf bir rad birakiyor. O yuzden anlayamadim. Kac tane !ciardiysam hepsi ayni. Kokusu aslinda cok yok tadi sadece beni tedirgin eden.

Bende birsuru koydum tabii tadina bakmadim hic !ama bi kackere kullandim benimki hemen biberona alisiyor onun icin 4.aya gelince cozdurup yogurt yapicam oyle yap istersen canim .ama bozuk sut belli oluyor hemen goruntusu cok farkli olur.

kızlar
benim kızımın doğumundan 4 gün sonra hayatımda hiç duymadığım bir şey öğrendim...
kızımın bezini her açtığımda biraz kan vardı... kv me sordum doğumdan yuttukları temizleniyor demişti...
ama ben dikaktli baktığımda kan genitalinden geliyor gibiydi...ertesi gün kan çoğaldı ama bebeğim gayet iyi hiç ağrısı varmış gibi değildi...
hemen doktora götürdük...normalmiş...kız bebekelrde oluyormuş...doğduğunda bunun olmaması için iğne yapıyorlarmış ama benimkine yapmayı unutmuşlar dedi...
kızım adet görüyormuş resmen....okadarcık bebek olurmu öyle şey dedim yaaaa.
benim hormonlarım ona geçtiği için... östrojen hormonundan kaynaklanıyormuş...
bir sürü birşey anlattılar ama çok şaşırmıştım...
neyse bir iğne yaptılar kan bir daha gelmedi...
ama hangi anne bba görse telaşlanır yani... bilgilendirmeleri gerekiyordu...
daha önce böyle bir şey ne duydum ne gördüm...
ama başına gelen bi o kadar da çok insan varmış...
daha neler duycaz...
:KK70: ben bunu biliyodum ama kansmayi engellemek icin igne oldugunu bilmiyodum. Brn de dogumdan sonra ogrendimm. Kizimin basina gelseydi odum kopardi herhalde.
Günaydın:p çok sıcak...

Nasıl özel hastane imiş o...inşallah güzel haberler ile gelirsin canım.

Ay yapma:KK70::KK70: Desene bu 2 yıl emzirmek hikaye:p:p ısırinca nasıl biraktiracagiz biraz taktik ver gülüm. Eşimin dişi 4 aylıkken çıkmış. Korkuyorum şimdiden:KK70:

Iyi sevindim kisa sürmesine canım. Bu yaramaz da sürekli uyumak istiyor. Yedir yatir:KK70: meraktayim ne öğrenecek hafta sonuna kadar. Şimdilik bana yumruk atmayı öğrendi. Prioriiiiii duy sesimi, evlat siddeti görüyorum:KK70::KK70::KK70:

Canım kaç defa oldu? Arka arkaya 6 defaya kadar normal demişti doktor. Numune al analize götür, sıkıntı varsa söylerler. Bezini ters bağla, kaka yaptıktan sonra onu götür canım.

Gelininizi de çok seviyorsun gördüğüm kadarıyla:KK70::KK70::KK70::KK70::KK70: acı ile ne yaptığını unutmuştur o, yoksa bu kuzulara el kalkar mi...
:KK70: evlat siddeti :KK70: bizim kiz henuz degisik bisey ogrenmedi. İzliyorum ama pek bi fark yok gibi.

Bende birsuru koydum tabii tadina bakmadim hic !ama bi kackere kullandim benimki hemen biberona alisiyor onun icin 4.aya gelince cozdurup yogurt yapicam oyle yap istersen canim .ama bozuk sut belli oluyor hemen goruntusu cok farkli olur.

Anlamadim valla aslinda goruntu olarak fark yok biraz sari sadece birde yag kalintilari oluuo o da dondugu icin sanirim ya bozuka ve bebege veeirsen ne bilim ya sanki bu arlar sutun aZaldi gibi ayrica 700 gr almia doktor normal dedi am bence az ya gecen ay 1300 almisti

Anlamadim valla aslinda goruntu olarak fark yok biraz sari sadece birde yag kalintilari oluuo o da dondugu icin sanirim ya bozuka ve bebege veeirsen ne bilim ya sanki bu arlar sutun aZaldi gibi ayrica 700 gr almia doktor normal dedi am bence az ya gecen ay 1300 almisti

Sutun azalmamistir canim merak etme ! Bazen daha az yedikleri icin sut bezleride kendini cocugun osyegine gore ayarliyor dogal olarak.gayet iyi cnm ilk ay cok aldigi icin bu ay daha az almistir .Bende senin gibi dusunuyodum az yiyor diyor uyuyu ca uyandiriyordum emsin acikti diye cocuk aglayinca ver acikinca aglamaz zorlama her cocuk bir degil, kilolu olmamasi sagliksiz oldugu anlamina gelmez cocugu anneler sonra obez yapio dedi bende simdi aglayip araninca veriyorum.suttunde saginca cogalio zaten senin gibiydim azaldi diye sagdim simdi cocugun isteginden fazla sut var dolup aciyor .sagmiyorumki azalsin.anladim ki distan mudahale etmemek lazim :))) bu arada herkes uyanik

Normalde isininca yada karistirinca yaglar eriyip sut sekliningeri aliyor Bozulunca karistirdiginda daha garip bi goruntusu oluyor canim.benim sutu saginca bazen yorgunluktan cok unuttum disarda farkettigimde sut sutlukten cikmis ordan biliyorum.

X