2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
yok canım benim geçti o günler ...üzülmüyorum artık :KK76:
hemherkesin söylediği, herşeyi hatırlayacak değilsin yaaa. :44:

Canım iş hayatı nasıl gidiyor bende 3. Ay bittiktdn sonra bsşlucam şimdiden nasıl bırakıcsm kara karz düşünüyorum sen slıştınmı?kıIm beni unutur diye çok korkuyorum çalışmak zorundayım maddi olarak of çok sıkıntı içim daraldı:KK5:

Canım iş hayatı nasıl gidiyor bende 3. Ay bittiktdn sonra bsşlucam şimdiden nasıl bırakıcsm kara karz düşünüyorum sen slıştınmı?kıIm beni unutur diye çok korkuyorum çalışmak zorundayım maddi olarak of çok sıkıntı içim daraldı:KK5:

Canım seni neden unutsun. Arkana ağlar. Ben 40 günlükken bakıcıya bırakmış annem. Unutmak mümkün değil, hep özledim. Annem işten geldiğimde bakicilari bana şikayet ederdin der:KK70::KK70::KK70:

canım SNOWY dediği gibi anneyi unuturmu bebek... unutmaz senin kokunla büyümüş karnında... hatta sen geldiğinde sakinleşir...
iş iyi gidiyor... nekadar erken çıkarsam kşuyorum eve...kv dem bakıyor.... alıştık sanırım... kızımda birazs akinleşti eskisi gibi hırçın değil... alışıyor herşeye yaaaa...eve gidince hemen emziriyorum...sabaha kadar koynumda meleğim...
maddi sıkıntıdan erken başladım yoksa minacık bebeğimi bende bırakmazdım...
bıraktığımda 50 günlüktü...
hayırlısı olsun canım...ilk zamnlar zor oluyor hem sana hem bebeğe hem bakana...sonra alışıyorsun...
ki başka çarede yok ....
unutmaz o seniiiiii :KK50:
uyyy kuzum benim
annesi ağzını burnunu yesin

Son düzenleme:
benim kız akşamları 10 da uyuyor gece saat 3 e -4 e kadar ama ayaklarıyla tekmeleye tekmeleye üstünü açmış buluyorum hep üşümüş buz gibi olmuş...gece giyilen tulum alsam sıcaktan çatlar bu seferde...uyanamıyorumda kalkıp baksam...sizin bebeklerde öylemi...

Kızlar slm doğum sonrası çatlaklar için bi krem öneriniz var mı doğumdan önce son 1 ay feci çatlamıştım :/ şuan berbat karnım

Kızlar slm doğum sonrası çatlaklar için bi krem öneriniz var mı doğumdan önce son 1 ay feci çatlamıştım :/ şuan berbat karnım
hiç paranı şu krem bu krem diye harcama...hiç bir krem geçirmiyor...en fazla görünümünü hafifletir...ablam estetisyen...yaptıkları bir yöntem var kliniklerinde o bile çatlakları daraltıyor sadece....kremle olmazda böyle işlemler yaptırabilirsin belki... uzun süren bir işlem...kendinde kilo verdikçe sıkılaşma hareketleri yaptıkça yapabilirsin...ama onlar hatıra olarak kalıyor :KK49::emir_bebek::KK53:

benim kız akşamları 10 da uyuyor gece saat 3 e -4 e kadar ama ayaklarıyla tekmeleye tekmeleye üstünü açmış buluyorum hep üşümüş buz gibi olmuş...gece giyilen tulum alsam sıcaktan çatlar bu seferde...uyanamıyorumda kalkıp baksam...sizin bebeklerde öylemi...

Sırt üstü yatarken koltuk alti hizasindan sikiatiriyorum altına doğru canım. Yüzüstü yatarken açamıyor zaten.

Hırsızı haklı. 6 ayda renkleri cilt rengini alıyormuş. Benim karnım da çok kötü. Nemlendirici kullanıyorum ama bir faydası yok.

Malum yaz mevsimindeyiz ve bu aralar aldığım duyumlara göre hastanelerin acil servisleri ishal vakalarıyla dolup taşıyormuş.

İshale neden olan pek çok durum olduğunu, nedenlerin başında mikrobik ishaller geldiğini, yaz ishallerinin de bu gruptan olduğunu söyleyen Prof. Dr. Yıldız Pekşen, "Mikroplar dışında başta antibiyotikler olmak üzere çeşitli ilaçlar, çeşitli mide-bağırsak hastalıkları, bazı hormonal hastalıklar, bağırsak veya bağırsak komşuluğunda ortaya çıkan tümöral durumlar, aşırı ve ani ısı değişimleri de ishale neden olabilir" dedi.

Heyecanlanma, üzüntü, korku, stres gibi durumların da ishale neden olabileceğine dikkat çeken Pekşen, yaz ishaline neden olan mikropların, bakteriler ile protozoon denilen gözle görülmeyen parazitler olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Pekşen, doğadaki sıcaklık artışıyla tüm canlıların su ihtiyaçlarının da buna paralel olarak arttığını, dolayısıyla insanların yaz aylarında daha fazla su tükettiğini, bu tüketimin beklenmeyen bir sonucu olan yaz ishallerinin çoğunlukla mikroplu suların içilmesi veya bu sularla yıkanmış meyve ve sebzelerin yenilmesiyle ortaya çıktığını vurguladı.

Bazen insanların ishal olup bu mikropları dışkıları ile çevreye yayabileceğini, dışkıyla bulaşmış ellerin ağza götürülmesi sonucu da ishal olabileceğini açıklayan Pekşen, "Her zaman kullanılan suların sağlıklı olup olmadığını bilmek mümkün olmaz. Doğada, özellikle insan ve hayvan dışkılarıyla kirlenmiş sularda yaşayan, ishal nedeni olabilecek çeşitli mikroplar bulunmaktadır. Bunlar özellikle durgun sularda, kanalizasyonun karıştığı sularda, iyi ilaçlanmamış içme ve kullanma sularında, özellikle yaz aylarında uzun süre canlı kalarak çoğalır. Bu suların içilmesi, sıcak ortamda beklemiş gıdaların, örneğin çiğ sebzelerle hazırlanmış salataların ve meyvelerin tüketilmesi sonucu ishal yapan mikroplar, ağız yoluyla alınarak insanların bağırsaklarına ulaşır. Bunların bir kısmı bağırsak duvarında iltihap oluşturarak, hem bağırsak hareketlerini artırır hem de bağırsağa su ve iltihaplı hücrelerin geçişine neden olur; bir kısmı da bağırsakta iltihap yapmadan, salgıladıkları toksin denilen zehirli maddelerin etkisiyle su ve tuz geçişini artırmak suretiyle ishale neden olur" diye konuştu.

Su gibi tariflenen ishallerin çoğunluğunun paraziter nedenli olduğuna değinerek, "En sık giardia denilen protozoon ishale neden olur. Bu tip ishallerin en ciddisi ve hayatı tehdit edeni ise dışkının pirinç suyu görüntüsü olarak tariflendiği, kolera bakterisinin yaptığı ishaldir" diyen Pekşen, iltihaplı dışkılamaya neden olan bakterilere ise tifo ve tifo benzeri hastalıklara neden olan salmonella bakterilerini örnek verebileceğini kaydetti.

Kalın bağırsakta ishale neden olan bakterilerin bir kısmının ve bazı parazitlerin dışkının iltihaplı, sümüksü görünmesine, aynı zamanda barsak duvarını da zedeleyerek damarların kanamasına neden oldukları için, kanlı olmasına da neden olacağı uyarısı yapan Pekşen, "Dışkının böyle kanlı ve iltihaplı olması dizanteri olarak adlandırılır. Nedenlerinden birisi şigella denilen bakteri, bir diğeri amip denilen protozoondur. İshalle birlikte bulunan diğer belirtiler karın ağrısı, karında buruntu hissi, bazen bulantı, iltihabi durumlarda bunlara ilaveten ateş olarak karşımıza çıkar" şeklinde konuştu.

SIVI VE TUZ KAYBINA DİKKAT
Dışkılamadan sonra tam rahatlayamamanın da bir diğer belirti olabileceğine işaret eden Pekşen, "Örneğin kalın barsak ishallerinde ağrı ve rahatlayamama sıktır. Aşırı su ve tuz kaybına bağlı olarak kalp damar sistemine, böbreklere, sinir sistemine ait kalp ritm bozuklukları, böbrek yetmezliği, şuur bozuklukları gibi belirtiler de olabilir. Dilin kuruması, cildin parlaklık, nem ve yumuşaklığını kaybetmesi, gözlerin göz çukuruna çökmesi gibi belirtiler, su kaybının işaretleridir" açıklamasını yaptı.
İshal olunca ilk tedbir olarak kaybedilen su ve tuzu geri koymak için pratik olarak hazırlanacak şekerli, sofra tuzlu ve karbonatlı suyun içilmesinin önemine dikkat çeken Pekşen, şunları söyledi:
"Bir litre kaynatılmış, soğutulmuş suya 1 çorba kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı sofra tuzu ve 1 çay kaşığı karbonat konularak karıştırılır, içilebildiği kadar sık aralıklarla içilir. Ancak mikrobik ishallerin hemen hepsi 24 saatten fazla devam eder ve hemen hepsi ilaç tedavisi almadan düzelmez. Bu nedenle, 24 saatten fazla süren ishallerde en yakın sağlık merkezine başvurularak muayene ve tetkik olunması gerekir. Çünkü farkında olmadan dışkımız yoluyla çevreye mikrop bulaştırabilir, ayrıca ishalin tedavisiz kalarak daha ciddi sağlık problemlerine yol açmasına neden olabiliriz. Sağlık kuruluşunda, şüphelenilen gıdaların ve suyun olup olmadığı ve ne zaman tüketildiği, ishalin ne zaman başladığı, karın ağrısı, ateş, dışkıda iltihap ve/veya kan olup olmadığı, yakınımızda başka hasta insanların olup olmadığı sorulmalı. Muayenenin ardından dışkı tahlili ve kültürü, kan sayımı ve gerekirse diğer kan tetkikleri istenmeli. Tüm verilere göre hekim tedaviye karar vermeli"

Yaz ishalinin tedavisiyle ilgili de bilgi veren Pekşen, sıvı ve tuz kaybının az olduğu, ishalin hastanın konforunu çok bozmadığı durumlarda, hastaneye yatırılmadan genellikle sadece uygun bir diyetle hastanın ayaktan tedavi edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Pekşen, "Aşırı su ve tuz kaybı, ağır dizanteri halleri, kolera şüphesi olan durumlarda hasta mutlaka hastaneye yatırılarak öncelikle kaybedilen su ve tuzun yerine konması amacıyla serum verilir, daha sonra uygun ilaçlara başlanır. İshali olan kimselerin düzelene kadar posasız ve yağsız gıdalar alması gerekir. Yani sebze ve meyveler, kuru yemiş, çikolata, kızartmalar gibi gıdalar alınmamalıdır. Yağsız makarna, pirinç pilavı, haşlanmış patates-patates püresi, haşlanmış yağsız et ve tavuk, yağsız ızgara köfte yenebilir. Ayrıca bol miktarda içecek alınmalıdır" dedi.
Uygun tedaviyle yaz ishallerinin tedavisinin oldukça yüz güldürücü olduğuna değinen Pekşen, hemen hepsinde iyileşmenin tam olduğunu anlattı. Ancak mikroplu ortamla temas devam ediyorsa, gerekli tedbirler alınmadıysa, ishalin tekrarlama şansının her zaman varolduğunu belirten Pekşen, yaz ishallerinin önlenmesiyle ilgili de şu bilgileri verdi:
"Bu ishallerin önlenmesinin en önemli yolu, menşei bilinmeyen suların tüketilmemesi ve kişisel temizliğe dikkat edilmesi, özellikle ellerin her yemekten önce ve sonra yıkanmasıdır. Kullanılan ve içilen suların klorlanması pek çok mikrobun yaşamasını önler. Şüpheli suların, şüpheli olmasa bile salgın olduğu bilinen yerlerdeki suların kaynatılarak kullanılması gereklidir"

Ben penye battaniye örtüyorum balkon kapisinida araliyorum ravza bataniyeyi iki kolunun altına alıyor uyandığı zamanda ayaklarıyla itip üstünü açıyor sizlerde balkon veya pencere açık bırakıyormusunuz

Eveet 1 oyun saatimizin daha sonuna geldik,kızım uyudu:21:
Selam güzel anneler

Canım seni neden unutsun. Arkana ağlar. Ben 40 günlükken bakıcıya bırakmış annem. Unutmak mümkün değil, hep özledim. Annem işten geldiğimde bakicilari bana şikayet ederdin der:KK70::KK70::KK70:

Valla benim annem de abimle beni 40 günlükken bırakmış mecburen.hatta abimi kreşe vermiş,bebeklere bakan tek bir yer varmış,sonradan bi öğreniyo ki,bebeklere uyusun diye ilaç veriyolarmış,delirmiş kadın,yıktım orayı diyo.o da tesadüf,kreşe taksiyle gelmiş,taksici demiş biz mahkemeliğiz,ilaç veriyolar sakın bırakma diye.

merak etmeye başladım,büyüdüklerinde kreşe verirsek,öğle uykuları için ilaç mı veriyolar acep,Allah hepimizi,yavrularımızı iyi insanlarla karşılaştırsın.Amin.

Bizimki dandik şeyleri seviyor :) ulustan ucuz bi dönence aldım bayılıyor, 200 milyona oyun halısı aldım koyuyorum o etrafa bakınıyor :)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

:KK1::KK1:

Dün kızı dok götürdüm boğazında hirilti vardi birde hafif öksürük bir şey yok dedi burnuna serum fizyolojik damla verdi halen hiriltisi var öksürük aksamdandir yok canım çok sıkılıyor bu hiriltiya acaba iyi mi başladm daha çok küçükler ya bana panik atakta var acaba dok anlamadimi deyip duruyorum bu huyumu hiç sevmiyom eşimde bana kızıyor çok pimpiriklisın diyor gerçekten öyleyim

kızlar
benim kızımın doğumundan 4 gün sonra hayatımda hiç duymadığım bir şey öğrendim...
kızımın bezini her açtığımda biraz kan vardı... kv me sordum doğumdan yuttukları temizleniyor demişti...
ama ben dikaktli baktığımda kan genitalinden geliyor gibiydi...ertesi gün kan çoğaldı ama bebeğim gayet iyi hiç ağrısı varmış gibi değildi...
hemen doktora götürdük...normalmiş...kız bebekelrde oluyormuş...doğduğunda bunun olmaması için iğne yapıyorlarmış ama benimkine yapmayı unutmuşlar dedi...
kızım adet görüyormuş resmen....okadarcık bebek olurmu öyle şey dedim yaaaa.
benim hormonlarım ona geçtiği için... östrojen hormonundan kaynaklanıyormuş...
bir sürü birşey anlattılar ama çok şaşırmıştım...
neyse bir iğne yaptılar kan bir daha gelmedi...
ama hangi anne bba görse telaşlanır yani... bilgilendirmeleri gerekiyordu...
daha önce böyle bir şey ne duydum ne gördüm...
ama başına gelen bi o kadar da çok insan varmış...
daha neler duycaz...
Benim bebiştede oldu ama çok kanamadı bir iki damlacık vardı, dediğin gibi normal birşey bu anneden geçen hormonların etkisiyle adet görüyorlar :) :) bu arada şunu da söyleyeyim kız bebeklerin yine hormonların etkisiyle göğüsleri büyüyebiliyor sakın masaj yapmayın apse oluyor, benimkinin göğüsleride var :)

Kizlar aranizda eklem agrisi cekenler var mi? Benim su gunlerde kogus kafesim felan agriyo boyle kolum kutluyor surekli acaba emzirmekten kalsiyumum azaldi ki :KK43:

Sabah tutukluğu şeklinde mi öğleden sonra azalıyor mu? Özellikle hangi eklemler canım ? Benimde bütün kaslarım ağrıyor sırtım tamamen kulunç oldu zaten :KK43:

Benim bebiştede oldu ama çok kanamadı bir iki damlacık vardı, dediğin gibi normal birşey bu anneden geçen hormonların etkisiyle adet görüyorlar :) :) bu arada şunu da söyleyeyim kız bebeklerin yine hormonların etkisiyle göğüsleri büyüyebiliyor sakın masaj yapmayın apse oluyor, benimkinin göğüsleride var :)
evet benim mkızında memişlerinde sertlik vardı annem süt birikir ovala banyodan sonra masaj yap demişti ...ama ben her seferinde unuttum yapmayı....üst giydirme telaşından...biraz dağıldı sanki şimdii..iyiki unutmuşum o zaman....ağrıda yapıyormuş belki ağlamasının sebebide olabiliyor...

Dün kızı dok götürdüm boğazında hirilti vardi birde hafif öksürük bir şey yok dedi burnuna serum fizyolojik damla verdi halen hiriltisi var öksürük aksamdandir yok canım çok sıkılıyor bu hiriltiya acaba iyi mi başladm daha çok küçükler ya bana panik atakta var acaba dok anlamadimi deyip duruyorum bu huyumu hiç sevmiyom eşimde bana kızıyor çok pimpiriklisın diyor gerçekten öyleyim
serum verdiğine göre burun akıntısı boğazına akıyor olabilir... yani ciğerlerinden kaynaklanan bir durum değildir... boğzanına akan akıntı öksürtüyordur nefes yolunu açmak için...endişelenme doktorada götürmüşsün...

Sırt üstü yatarken koltuk alti hizasindan sikiatiriyorum altına doğru canım. Yüzüstü yatarken açamıyor zaten.
iyi fikir...:KK9:

Son düzenleme:

Geçmiş olsun canım.

Orası öyle csnımda bırskmak çok zor gerçekten sen çslışmayj düşünüyomusun canım yoksa küçük korsanla böyle iyiyîm mi dîyosun:KK1:

Evet anladı:p:p bazen inat ediyorum almıyorum, dudaklarını buze buze bir "anne" deyişi var... Kanım kaynadı bak gidip uyandiracagim:KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:

Ne güzel tatil yapmışsınız canım. Yeni yeni huylar ediniyorlar sürekli. Ama sen ayırt edersin yalancı&gerçek ağlamayı. Çünkü hirsizinin dediği gibi bazen oyun yapıyorlar:p:p

evet cnm iyi geldi tatil bize:) bazen sanki bi yerine birden iğne batırılmış gibi aniden ağlıyor... evet her gün yeni bi huy değişik bişeyler yapmaya başladılar!

o kadarcık bebekler rüya görürlermi bilemiyorum ama ben kızımı uyurken hep izliyorum...
bazen gülüyor bazen mimikler yapıyor...genelde de yırtınır gibi ağlıyor...
bazı doktorlar rüya görmeye başladıklarında ...diş çıkarmaya başladıklarında...ağlayarak uyanabileceğini söylüyor...
ama benim kızın gazdan dolayı böyle uyandığını düşünüyorum...

evet bazen kahkaha atar gibi gülüyor rüyasında uyandı zannediyorum bakıyorum gene uyumuş:)

bu arada aklıma gelmişken kızlar bebekleriniz günde kaç saat uyuyorlar? benim oğlan dünden beri uykucu böcek oldu... normalde gündüz olsun gece olsun 2.5 saati geçmezdi uykusu. dün ve bugün 3 3.5 saattir uyuyor. doktorumuz 3 aylık bebekler günde 14 saat uyurlar demişti.

Orası öyle csnımda bırskmak çok zor gerçekten sen çslışmayj düşünüyomusun canım yoksa küçük korsanla böyle iyiyîm mi dîyosun:KK1:

Kadro bulamıyorum yıllardır canım. Dolayısıyla istesem de işim olmuyor:107:

evet cnm iyi geldi tatil bize:) bazen sanki bi yerine birden iğne batırılmış gibi aniden ağlıyor... evet her gün yeni bi huy değişik bişeyler yapmaya başladılar!

evet bazen kahkaha atar gibi gülüyor rüyasında uyandı zannediyorum bakıyorum gene uyumuş:)

bu arada aklıma gelmişken kızlar bebekleriniz günde kaç saat uyuyorlar? benim oğlan dünden beri uykucu böcek oldu... normalde gündüz olsun gece olsun 2.5 saati geçmezdi uykusu. dün ve bugün 3 3.5 saattir uyuyor. doktorumuz 3 aylık bebekler günde 14 saat uyurlar demişti.

Benim oğlanda da var o ağlama:21:

Gündüz 3 saatte bir 1.5-2 saat, 9 dan sonra sabah 7'ye kadar uyuyor canım (1 kere emziriyorum).

Kadro bulamıyorum yıllardır canım. Dolayısıyla istesem de işim olmuyor:107:

Benim oğlanda da var o ağlama:21:

Gündüz 3 saatte bir 1.5-2 saat, 9 dan sonra sabah 7'ye kadar uyuyor canım (1 kere emziriyorum).

maşallah cnm oğluna. o zaman sabaha sütün iyice birikmiş oluyordur. bizimki de genelde akşam 9 9 buçuk gibi uyuyor sonra gece 3 4 kere uyanıp emziriyorum. sabah 6da ayaktayız. sonra tekrar sabah 9da uyuyor öğleden sonra iki kez daha uyuyor. tabi her zaman aynı saatlerde değil. genelde bu şekilde.

X