Birşey sormak istiyorum bizim ki 26 nisan doğumlu yani yeni 2 aylık oldu ben oyun halısı aldım ama hiç ilgisini çekmiyor sizin bebişler ne zaman oynamaya başladı halıyla
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Günaydın kızlar =)
Bebekler ne zaman oturmaya başlar?
Nette bir çok site 4. Aydan itibaren destekli oturmaya hazırdır diyor.
4. Ay erken değil mi?
♥ İdil Deniz'im ♥
Ben de 4. Ayda destekli oturabulir diye buliyorum. Ama surekli degil sanirim. Doktoruna danismak en iyisi.Napim bulmuşken hal hatır sorayım dedim :))
Diğer arkadaşları bende merak ediyorum özellikle suay çok uzun zamandır yok.
Kötü zamanlar geçirdik iyiyiz falan demişti iyice merak ediyorum.
inşallah iyilerdir.
♥ İdil Deniz'im ♥
Dene derim zeytinyagini. Ama kullanmadan once ocakta isitip asidini almak gerek.Bebekten bebeğe degisiyormus canım. Annem 5. Ayda destekli oturur 6 da kendi oturur demişti. Sanirim benim bebekligimden yola çıkarak söyledi.
Başında yok canım. Cildinde banyo sonrası pullanma oluyor. Deneyeyim bulasmiyorsa.
Anar ise başladı sanirim. Dalokay başka topicte yazıyor arada. Suay umran aysun face kullanıyorlar.
Filiz ameliyattan sonra yazdı mi?
Masallah pasana. Artik hersey cok guzel olsun sizin icin. Bebegim icin hayir yapacagim. Tum topik ve ozellikle de sen ve pixese de dualar okutacagim insallah. Oglusuna da sana da saglik diliyorum canim. Ve tabi tum evlatlara ve annelere deCanim merhaba...simdi hastaneden cikis islemlerimizi yapıyoruz. Tam okuyayip diyorum yazilanlari okuyamadan cikiyorum. Bitiremedim gecmisi...oglum ameliyat oldu.bagirsaklari iceri alindi yogunbakimda yatti uc gündür de bemimle birlikte yatiyor.sabah doktor geldi artik cikabilirsiniz dedi.bundan sonrasi hepimiz için daha kolay olacak dedi.cok şükür. Bakalim hayirlisi.4.800 gr idi şimdi 4.500 gr hep sivi aldı o yuzden.boyu da 56 cm olmus.
AFİYETLER OLSUN...
inşallah hep böyle olur...
hayırdır inşallah.... bende çok sık böyle rüyalar görüyorum...ama sırt üstüde pek yatmam ...dönmem bile uykumda... ama kan dolaşımımda bozukluk olduğunu biliyorum... eğer bundan kaynaklanıyorsa dediğin gibi olabilir...
ama hamileleikten sonra böyle rüyalar olabiliyor.... psikolojik...
valla ben eve gittiğimnde kv min giydirdiklerini çıkarıyorum... o üşümesin diye sıkı giydiriyor bende soyuyorum yanıyor kuzum sıcaktan....sen sürekli kontrol halinde oluırsan üşütmezsinde terletmezsinde...
yaşayıp görmeden anlamazlar... senden habersiz bile bukadar büyük meblağ gönderdiğine göre sözle lafla anlayacak bir durumda değil... sen çırpınıp dursan...bir kamyon laf etsende o doğruyu yaptığını sanıyor.... inşallah kendini ve seni fazla yıpratmadan atlatırsınız bu durumu... ödemeler başlayınca ve ödeyemez duruma gelince anlayacaktır.... ama işte sorun şu ki o duruma gelmeden neden anlayamıyorlar... AİLE DİYİNCE HERŞEY DURUYOR ONLAR İÇİN AMA BAZI AİLELERDE ÇOK BENCİL OLUYOR ÇOCUKLARI İÇİN...VERDİKÇE İSTİYOR...VAR Kİ VERİYOR DİYORLAR... HALBUKİ OLMASADA BORÇ HARÇ SIRF AİLE İÇİN BULUP BULUŞTURDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORLAR...
HİÇ ÜZÜLME BEBEĞİN İÇİN...bu zamnları çabuk atlatacak... benim yeğenimde öyle bekledi 1-2 ay şimdi görsen kalçası poposu çok güzel yakışıklımın... bizde üzüldük hatta çıkarmaya bile kalktık o aparatı ama sakın öyle düşünme... ilerde tamiri zor bir duruma geliyor... Allah korusun.... vakit çabuk geçiyor inan hatırlamıyacaksınız bile bunu gaçmiş olsun canım benim... şimdi ağlar ve unutur ama tedavi olmazsa ömür boyu ağlar öyle düşün...bebekler dayanıklı... dikkatini dağıt hemen gülmeye başlıyor... ama o şeyi bize taksalar onu çıkarana kadar hiç gülmeyiz inan...
Ben de pek sirt ustu yatmam. Ruyamda dualar okumam cok etkileri beni.ben çok üşüyen biriyim..yazın bile yorganla yatarım.. onu düşünerek ne kadar sıcak olsada pek kolsuz ve beziyle bekletmiyorum kızımı yine üzerinde kollu ve ince bir pjama oluyor... çokta giydirip isilik yapma benim gibi...(ne kadar giydirceğimi ondan sonra öğrendim)
:):):):) kolay gelsin. Sinirler yipraniyor o atak atarlarinda. Biz simdi de uyuma donemindeyiz. Yine sık emiyor ama aralarda bol bil uyuyor. Gecti o hirsli sinirli haller.Oğlan büyüme atağına girdi. 2 saate bir emzir&yatir. Besleme ve uyutma hizmetlerinde gecikme olursa basıyor çığlığı. Hafta sonuna kadar konusmayi ya da yürümeyi ogrense de ikimizin de emeğine değse bari
Bruja siz ne yaptıniz, var mi bir değişiklik?
Aynı benim babam, hoş bizim ailede herkes annemin ilgisini kıskanır da
Benim eşim de çok dikkat etmesine rağmen bazen akıl almaz hatalar yapıyor, sonra kendi de pişman oluyor amakasti olmadıktan sonra büyütmemek lazım bence.
Artik yabancilari da biliyor. bugun uyandiginda ben gitmedim yanina, kizimi gormeye gelenlere kahve yapiyordum. Gelen akrabalardan biri gitti. Onu gorunce basmis cigligi. Kosarak odaya giytim, sanki atese atmislar gibi ciyak ciyak bagiriyor. Nasil agladi kuzum, nasil korkmus. Sakinlestirene kadar canim cikti. Emzirirkenn bile soylendi ara ara agladi durdu. Bilemedim boyle olacagini, icim parcalandi. Aklinizda olsun. Ozellikle uykudan uyandiklarinda once sizi gorsunler.
Bizimde atagimiz var:)) surekli emmek istemesi huysuzluk , benim velet bu donemde daha cok uyuyo normalden uyuyamadiginda yaygara kopuyor.Ben gaz sancısı falan saniyorum ama büyüme atağı geçiriyor sanki.
Sürekli tok olsada emmek istemesi, uykusu olduğu halde uyuyamama, huysuzluk, Hırçınlık...
Cidden atağa geçti :))
Anneyi yıldırma atağı bu
♥ İdil Deniz'im ♥
Evet insallah bizde herseyin cok iyi olacagina inanıyoruz. Bakalim kolo alimi da duzene girerse super olacak
Gözün aydin canım, geçmiş olsun. Op paşanı yerime
Amin cok tsk ederimcanım Rabbim şifalar versin...bundan sonra herşey iyi güzel olur inşallah...
Merhabalar herkese
Haziran annesiyim bebegim 20 gunluk. Burdan sute ihtiyaci olan anneler varsa seve seve sut gonderebilirim. Sutum fazla buzluk doldu ve bosuna gitmesin istiyorum. Istanbul pendikte oturuyorum. Ihtiyaci olan anneler bana yazarsa sevinirim.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Cok gecmis olsun tatlim.kalça ultrasonu sonucu doktor kalça çıkığı var dedi. yarın başka doktora gideceğiz. aynı durumu yaşayan var mı, ne olacak şimdi
Canim hic bi fikrim yok. Herhangi bir rapor hazirlanmadi kalcayla ilgili. Esim kendisi bakti zaten. Bi de yenidogamlarda gorulmesi normal dedi. 3. Ayinda tekrar bakilip eger haala devam ediyosa tedavi sureci basliicak. O alfa deheri o zaman belirlencek herhalde. Ben de tam bilemiyorum.çok geçmiş olsun
bizdede aynı sorun var canım 8 gün önce fark edildi ultrason sonyucunda şimdi pavlik bandaj denen bir aparat kullanıyoruz
alfa değerleriniz kaç çıktı
Birşey sormak istiyorum bizim ki 26 nisan doğumlu yani yeni 2 aylık oldu ben oyun halısı aldım ama hiç ilgisini çekmiyor sizin bebişler ne zaman oynamaya başladı halıyla
Benimki çok sevdi,1,5-2 ay arası başladım oyun halısında ara ara yatırmaya,2 ayı geçtik,artık iyice sesi çıkıyo müzik çaldıkça bağırıyoArkadaşımın oğlu sevmemiş,bize geldiler,bizdeki halıyı sevdi,baya takıldı,neye göre seçiyolarsa bu yaşta biz de anlamadık:26:
İnşallah oynar yoksa sürekli emzirmek ve onunla konuşmak zorunda kalacağım :)Tatlos biz oyun halisi aldigimizda kizim tam 2 aylikti. O zaman bi yarim saat filan oyyalaniyodu. Simdi 3. Ay bitmek uzere. Bazen 1 saate yakin oynar. Cok sevdi benimki haliyi. Zamanla senin yaramazonin da ilgisini ceker eminim
canım tarihi geçmişse hiç kullanma...hem ilaçların pek bi faydası yok... hatta bence sancıyıda artırıyor bazıları ...bol bol hareket ettir...daha iyi ilaçtan...Kızlar 1 buçuk ay önce aldığım Nurse harveys bitkisel şurup var .
ısırıyorlar...bizim gelini yeğenimin kafasını yumruklarken buldum... ısırmış memesini bırakmamış vede gülüyordu bizim sıpa bunu yaparken... bıraktırmak içinde kafasını yumrukluyordu...canı çok yanmış bizim gelinin ama yavruma öyle vurması beni delirtti... çenesini ayır nebilim başka birşey yap. ama ısırıyorlar...diğer yeğenimde ısırıyordu...koparsalarmış keşke...Canım bu kuzular diş çıkarınca emzirme işi nasıl olacak, isiriyorlar mi?
canım benim erkenden öğrenmeniz iyi bir şey... tedavisi var ve düzeliyor... geç kalmış olsaydın daha büyük sıkıntılarla düzeltmeye çalışacaklardı... bacakları 1-2 ay yada daha kısa süre ayrık duracak okadar....geçmiş olsun...düzeliyor merak etme....kalça ultrasonu sonucu doktor kalça çıkığı var dedi. yarın başka doktora gideceğiz. aynı durumu yaşayan var mı, ne olacak şimdi
ben doğumdan beri dökülüyorum... ayak parmaklarımın kemikleri bile ağrıyor.... o kadar kan kaybettik ...ben kendime bakamadım pek... heryerim ağrıyor... emzirmektende sırtım ağrıyordu... şimdi uzanarak emziriyorum mecburen...öne doğru eğiliyorsan emzirirken göğüs kafesini sıkıştırdığın zamn... doğrulduğunda feci bir sancı giriyor değilmi ... eğzersiz yapmamız lazım... boğazımıza bakmamız lazım...Kizlar aranizda eklem agrisi cekenler var mi? Benim su gunlerde kogus kafesim felan agriyo boyle kolum kutluyor surekli acaba emzirmekten kalsiyumum azaldi ki
işte ne güzel mütevazi bir meleğin var...Bizimki dandik şeyleri seviyor :) ulustan ucuz bi dönence aldım bayılıyor, 200 milyona oyun halısı aldım koyuyorum o etrafa bakınıyor :)
Tatlım ilk defa senden duydum ve çok şaşırdım.kızlar
benim kızımın doğumundan 4 gün sonra hayatımda hiç duymadığım bir şey öğrendim...
kızımın bezini her açtığımda biraz kan vardı... kv me sordum doğumdan yuttukları temizleniyor demişti...
ama ben dikaktli baktığımda kan genitalinden geliyor gibiydi...ertesi gün kan çoğaldı ama bebeğim gayet iyi hiç ağrısı varmış gibi değildi...
hemen doktora götürdük...normalmiş...kız bebekelrde oluyormuş...doğduğunda bunun olmaması için iğne yapıyorlarmış ama benimkine yapmayı unutmuşlar dedi...
kızım adet görüyormuş resmen....okadarcık bebek olurmu öyle şey dedim yaaaa.
benim hormonlarım ona geçtiği için... östrojen hormonundan kaynaklanıyormuş...
bir sürü birşey anlattılar ama çok şaşırmıştım...
neyse bir iğne yaptılar kan bir daha gelmedi...
ama hangi anne bba görse telaşlanır yani... bilgilendirmeleri gerekiyordu...
daha önce böyle bir şey ne duydum ne gördüm...
ama başına gelen bi o kadar da çok insan varmış...
daha neler duycaz...
Kullanmadım attım dün canım.canım tarihi geçmişse hiç kullanma...hem ilaçların pek bi faydası yok... hatta bence sancıyıda artırıyor bazıları ...bol bol hareket ettir...daha iyi ilaçtan...
ısırıyorlar...bizim gelini yeğenimin kafasını yumruklarken buldum... ısırmış memesini bırakmamış vede gülüyordu bizim sıpa bunu yaparken... bıraktırmak içinde kafasını yumrukluyordu...canı çok yanmış bizim gelinin ama yavruma öyle vurması beni delirtti... çenesini ayır nebilim başka birşey yap. ama ısırıyorlar...diğer yeğenimde ısırıyordu...koparsalarmış keşke...
canım benim erkenden öğrenmeniz iyi bir şey... tedavisi var ve düzeliyor... geç kalmış olsaydın daha büyük sıkıntılarla düzeltmeye çalışacaklardı... bacakları 1-2 ay yada daha kısa süre ayrık duracak okadar....geçmiş olsun...düzeliyor merak etme....
ben doğumdan beri dökülüyorum... ayak parmaklarımın kemikleri bile ağrıyor.... o kadar kan kaybettik ...ben kendime bakamadım pek... heryerim ağrıyor... emzirmektende sırtım ağrıyordu... şimdi uzanarak emziriyorum mecburen...öne doğru eğiliyorsan emzirirken göğüs kafesini sıkıştırdığın zamn... doğrulduğunda feci bir sancı giriyor değilmi ... eğzersiz yapmamız lazım... boğazımıza bakmamız lazım...
işte ne güzel mütevazi bir meleğin var...
biri 60 diğeri 62 çıktı. sizinki kaç canım :26:
doktor ilgilenmedi. çocuk hastanesine gidin dedi. özel hastaneydi. üstelik doktor grip olmuş maske bile takmadan tüm çocukları muayene etti.
yarın sabah gideceğiz. inşallah yanlışlık vardır.
inşallah...
Arada cekip sunduruyolar cnm dis olmasina gerek yok damaklariyla bile yapacaklar. Ben 15 aylikken biraktim emzirmeyi artik kapak gibi olmustu isirmaktan. Kopar diye korktum biraktim.
Ben de 4. Ayda destekli oturabulir diye buliyorum. Ama surekli degil sanirim. Doktoruna danismak en iyisi.
Kizlar iyilerdir insallah. Arada girip ce deseler bari
Dene derim zeytinyagini. Ama kullanmadan once ocakta isitip asidini almak gerek.
Masallah pasana. Artik hersey cok guzel olsun sizin icin. Bebegim icin hayir yapacagim. Tum topik ve ozellikle de sen ve pixese de dualar okutacagim insallah. Oglusuna da sana da saglik diliyorum canim. Ve tabi tum evlatlara ve annelere de
Ben de pek sirt ustu yatmam. Ruyamda dualar okumam cok etkileri beni.
:):):):) kolay gelsin. Sinirler yipraniyor o atak atarlarinda. Biz simdi de uyuma donemindeyiz. Yine sık emiyor ama aralarda bol bil uyuyor. Gecti o hirsli sinirli haller.
Artik yabancilari da biliyor. bugun uyandiginda ben gitmedim yanina, kizimi gormeye gelenlere kahve yapiyordum. Gelen akrabalardan biri gitti. Onu gorunce basmis cigligi. Kosarak odaya giytim, sanki atese atmislar gibi ciyak ciyak bagiriyor. Nasil agladi kuzum, nasil korkmus. Sakinlestirene kadar canim cikti. Emzirirkenn bile soylendi ara ara agladi durdu. Bilemedim boyle olacagini, icim parcalandi. Aklinizda olsun. Ozellikle uykudan uyandiklarinda once sizi gorsunler.
kizlar bebisim ishal oluyor gibi.. ne yapmam lazim lutfen yardim edin.
canım tarihi geçmişse hiç kullanma...hem ilaçların pek bi faydası yok... hatta bence sancıyıda artırıyor bazıları ...bol bol hareket ettir...daha iyi ilaçtan...
ısırıyorlar...bizim gelini yeğenimin kafasını yumruklarken buldum... ısırmış memesini bırakmamış vede gülüyordu bizim sıpa bunu yaparken... bıraktırmak içinde kafasını yumrukluyordu...canı çok yanmış bizim gelinin ama yavruma öyle vurması beni delirtti... çenesini ayır nebilim başka birşey yap. ama ısırıyorlar...diğer yeğenimde ısırıyordu...koparsalarmış keşke...
canım benim erkenden öğrenmeniz iyi bir şey... tedavisi var ve düzeliyor... geç kalmış olsaydın daha büyük sıkıntılarla düzeltmeye çalışacaklardı... bacakları 1-2 ay yada daha kısa süre ayrık duracak okadar....geçmiş olsun...düzeliyor merak etme....
ben doğumdan beri dökülüyorum... ayak parmaklarımın kemikleri bile ağrıyor.... o kadar kan kaybettik ...ben kendime bakamadım pek... heryerim ağrıyor... emzirmektende sırtım ağrıyordu... şimdi uzanarak emziriyorum mecburen...öne doğru eğiliyorsan emzirirken göğüs kafesini sıkıştırdığın zamn... doğrulduğunda feci bir sancı giriyor değilmi ... eğzersiz yapmamız lazım... boğazımıza bakmamız lazım...
işte ne güzel mütevazi bir meleğin var...
Günaydın...Günaydınçok sıcak...
Nasıl özel hastane imiş o...inşallah güzel haberler ile gelirsin canım.
Ay yapmaDesene bu 2 yıl emzirmek hikaye ısırinca nasıl biraktiracagiz biraz taktik ver gülüm. Eşimin dişi 4 aylıkken çıkmış. Korkuyorum şimdiden
Iyi sevindim kisa sürmesine canım. Bu yaramaz da sürekli uyumak istiyor. Yedir yatirmeraktayim ne öğrenecek hafta sonuna kadar. Şimdilik bana yumruk atmayı öğrendi. Prioriiiiii duy sesimi, evlat siddeti görüyorum
Canım kaç defa oldu? Arka arkaya 6 defaya kadar normal demişti doktor. Numune al analize götür, sıkıntı varsa söylerler. Bezini ters bağla, kaka yaptıktan sonra onu götür canım.
Gelininizi de çok seviyorsun gördüğüm kadarıylaacı ile ne yaptığını unutmuştur o, yoksa bu kuzulara el kalkar mi...
atlatacaklar inşallah canım...hepimizin bebekleri aynı sanırım bu dönemlerdeKullanmadım attım dün canım.
Zaten gaz diyorum ama benim minik büyüme atağı döneminde büyük bir ihtimal belirtiler aynı.
♥ İdil Deniz'im ♥
evet hiç sevmem kendisini...bıraktı gitti 2 çocuğunuda demiştim daha önce... annem büyütüyor onları... 2 sene oldu...Gelininizi de çok seviyorsun gördüğüm kadarıylaacı ile ne yaptığını unutmuştur o, yoksa bu kuzulara el kalkar mi...
Günaydın...
Antep şimdi kavruluyordur :)
Benim ev serin , arada Üşüyorum ben.
♥ İdil Deniz'im ♥
atlatacaklar inşallah canım...hepimizin bebekleri aynı sanırım bu dönemlerde
evet hiç sevmem kendisini...bıraktı gitti 2 çocuğunuda demiştim daha önce... annem büyütüyor onları... 2 sene oldu...
yok canım benim geçti o günler ...üzülmüyorum artıkHaberim yoktu canım. Kusura bakma hatırlatıp üzdü isem.