2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
Slm kizlar
Uykusuz bir gecenin ardindan bebegim nihayet uyudu.dun evimize geldik ama kendimi bi an boslukta hissettim bebegiminde huzursuLugu buna eklenince basladim aglamaya annem aradi o sira esim gidip aldi geldi yanimiza ama keske gelmeseydi sabah esimle birbirine girdiler.bir turlu gecinemiyolar agkaya aglaya gitti kadin cok mutsuzum korkuyorum sutum kesilecek.bende bi anneyim ve annenin kiymetini yeni anladim.annem biraz cok konusur ama icinde zerre kotuluk yoktur 40 gundur kadin duzgun uyku uyumadi hem evin isleri hem bebekle cani cikti.ben tek cocugum o yuzden bana asiribduskun simdi bide torunu var ölüyo bizim icin.ne yapsamda aralarini duzeltsem bilmiyorum.esim biraz sinirli sabredemiyo hicbiseye bagiriyo hemen.ben ozur dilemem diyo.ne yapcam bilemedim

canım valla bnce annen buyuk oldugu ıcın ne olursa olsun saygı duymalı annen cok konussa bile yaşına vermeli şahsen bnm kayınvalidem oyle ama hem eşimi sevdıgımınden hemde yaşına hürmeten cok şeye cevap bile vermıyorum sende eşine arada sen oldugun ıcın hatırın oldugunu belirterek konuyu acabilirsin sıkıntındsn bshset asla ustunu kapatıp canını sıkma bebeklerı tek yapmadık sorunlarıda tek asamayız konusmak en ıyısı hıc stres yapma olur bu tarz olaylar sende yorgunsun gergınlıkler normal ama uzatmayın buguzel zamanların degerını bılmesı gerektıgını eşinede güzel bi dille anlat inşallah düzelir hersey
ama sen ve bebegın en onemlısınız onların arasını yapıcam dıye de kendını heba etme lütfen:KK3:

hım yok püskürmüyor agzından akıyor ama nasıl tiksiniyor anlatamam kimi zaman bi anda agzından cıkıp akıyor kımı zaman oğuruyor
yastık flnmı kullanıyorsun nasıl yuksek tutarak yatırdın

Reflü yastığı almıştım önceden ama pek kullanmadım şimdi onu kullanıyorum yatağında.
Ev içinde anakucagi yardimci oluyor.
Başı ve gövdesini yüksek tutuyorum.
Şükür işe yaradı.
Ve emzimeyi sık ve az yapıyorum canım.

♥ İdil Deniz ♥

Kerem de aynı idi canım. Erken fark edip dikkat ederek aştık şükür. Inşallah Idil de düzelecek en kisa zamanda.

Yerini değiştirmeyi dene gülüm. Annem yatakta yatmayinca koltuğu denemişti, misil misil uyudu yaramaz.

Öyle hergün buyuyorlar. Bugün banyo yaptırmıştık, gözüme öyle güzel göründu ; opmelere doyamadim:KK70::KK70::KK70:

Adı gibi eli açık hep:KK66:

Nereden takıldı aklına canım?

Inanma sen onlara canım. Sütun bebeğinin ihtiyacına göre üretilir. Bebeğin memeyi bosaltirsa, beyne daha fazla süt salgılanması için sinyal girer. Bebeğin tam bosaltamaz göğsünde süt kalırsa üretim yavaşlatilir. Kuzunuz günde 8-10 defa idrar yapıyorsa, emerken yanakları içe çöküyor ve yutkunuyorsa, emdikten sonra ağlayıp huysuzlanmiyorsa ve kilo alımı normalse sutte sıkıntı yoktur. Ayrıca süt olduğunu anlamak için göğüslerin sismesine/sertlesmesine gerek yok. Meme siserse bebek memeyi yeterince bosaltamiyor bu da süt üretimini azaltıyor demektir:KK66:

Bittikten sonra canım. Kaç günlük bebeğin? Ilk ayı bitti ise 3 saate cikartabilirsin artik bence.

1aylik oldu bu gün gündüz 2saat arayla vermeye çalıştım kolay olmadı tabi hep ağlama krizi mesleğin ne canım çok güzel yararli bilgiler veriyorsun

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Son düzenleme:
Ah bu kvler yokmu benimkide öyle diyordu her agladiginda al emzir diyordu emzirmeyincede gaddar anne oluyodum ama gel gorki ilk ayimizda 1400 almisiz .Dr bebeginizin yapisi sinirli her zaman acliktan ağlamaz nekadar çok emerse okadar gaz olur emme araliklarini iki saate çekmeye ca
Lisiyorum şuan ama ne mümkün durmuyor benimki ne yapicam bilmem
Bu arada artik iyice sinirlerim bozulmuş durumda aglamadigim gün yok çok Yoruldum bunaldim hic durmuyor benim oğlan sürekli ağlama .konuşuyorum oynatiyorum ninni falan yok hep aglak durumdayiz sadece kucakta bi pozisyonumuz var onda susuyoruz e beş kg kaç saat tasiyabilirimki kucagimda . esimde aksamlari yardimci oluyor ama ne kadar olabilir ki bi saat gezdiriyor ben o arada kestiriyorum ama onada bisey diyemiyorum bütün ev islerini o yapio .of allahim bana akil sagligi versin hic iyi değil gidisatim.
Biraz disari cikip hava alayim diyorum bebeği kime birakayimki okadar agliyoki kimseye birakmakta istemiyorum .yaninda gotursem disarda Çiğlik cigliga .umarim herşey yoluna girer birer önce yoksa ben kafayi usutucem.[/QUO

Sabredicez artik.ben de senin gibiyim.bu durumda olan bir suru arkadas var.ben de sadece ben miyim ,diyodum.stres yapiyorum,cok geriliyorum.suan kv yanimda sagoksun her isime kosturuyor .ama haftaya gidicek.o gidince napicaz bilemiyorum..
bebek aglayi nca susmak bilmiyor.hep kucakta ayakta gezdiriyoruz.
Ben de cok agkadim. Agladikca bebek de cok agliyor .ben de sabretneye calisiyorum.hic bulanima girme canim bebegin de etkilenmesin.hepimiz ayni durumdayiz .bugunler de gececek.baska dert gostemesin allah.firsatini buldukca dinlen yat.vucud muz daha yerine gelmedi,o yuzden de geriliyoruz cok.saglikla buyusun bebegin.

canım valla bnce annen buyuk oldugu ıcın ne olursa olsun saygı duymalı annen cok konussa bile yaşına vermeli şahsen bnm kayınvalidem oyle ama hem eşimi sevdıgımınden hemde yaşına hürmeten cok şeye cevap bile vermıyorum sende eşine arada sen oldugun ıcın hatırın oldugunu belirterek konuyu acabilirsin sıkıntındsn bshset asla ustunu kapatıp canını sıkma bebeklerı tek yapmadık sorunlarıda tek asamayız konusmak en ıyısı hıc stres yapma olur bu tarz olaylar sende yorgunsun gergınlıkler normal ama uzatmayın buguzel zamanların degerını bılmesı gerektıgını eşinede güzel bi dille anlat inşallah düzelir hersey
ama sen ve bebegın en onemlısınız onların arasını yapıcam dıye de kendını heba etme lütfen:KK3:

Haklisin canim.bende oyle dusunuyorum ve esimlede konustum.ama inatci mubarek.duzelecek insallah.

Kızlar şu hepatit b sanırım reaksiyon yaptı.
Sebepsiz ağlıyor, huysuzluk, kusma vs hepsi var.
Eşim ağrı kesici ateş düşürücü alamaya gitti.
Saat 11 den beri uğraşıyoruz :KK43:

♥ İdil Deniz ♥

Kizlar ben yarin doktora gideceğim için bacaklarimi ağda yaptirmaya gittim.agdacim kanaman bittiyse özel bolgenide yapayim dedi. Ben acir DİE düşünmüştüm ama hic acimadi birde zaten bu ay garip bir şekilde az tuglenme oldu ve dikislerimin olduğu bölgede zaten tuglenme yoktu hic zor olmadi .tabi hijyenine guvendigim bir yerdi.

Supersin cnm
Ben dikisli yerlere cesaret edemem sanirim :KK43:
Dunden beri de daha cok aciyor yaniyor gibi dikisin biri dusmus sanirim dikisler kaynarken de yanma olur mu ki?

aynen eller bacaklar yuzude soyuluo gibi
losyon yaramıo bıze ya hala kuru oglumun cildi 1 aylık olduk dun ılk defa kullandım bebe yagı canım
masaj yapmadıkca sıkıntı yok dedı doktor masaj ıcın kucukler demişti:26:

Kuzumun elleri biraz duzeldi ama ayaklarina pek faydasi olmadi losyonun dedigin gibi
Masaja 6 haftalikken baslaniyormus cnm

Kızlar bebeklerinizin elleri genelde nasıl
Açık mı bırakıyor, sıkıyor mu?
Benim minik hep ellerini yumruk yapıyor anca keyfi yerine gelince açıp kapatıyor ellerini.

♥ İdil Deniz ♥

Benim kuzumun da acik
Annemin tezine gore eli yumruk olursa cimri acik olursa da acik elli bonkor olurmus :)

Gunaydin. Anne olarak gecirecegim ilk anneler gunu, cok mutluyum. Bir cogumuz ilk defa anne oparak bugunu gecireck. Daha once anne olanlar icinse yeni aile fertleriyle bu sefer daha bi farkli olacak. En kotu gunumuz boyle olsun. Hepimizin anneler gunu kutlu olsun. Ailelerimiz saglik ve huzurla hep bir arada olsun. :KK16:Annecigim gozumde daha bi kiymetli artik :))

Anneler günümüz kutlu olsun, kuzularimiz hep sağlıklı yuvalarimiz huzurlu olsun:KK66::KK66:

1aylik oldu bu gün gündüz 2saat arayla vermeye çalıştım kolay olmadı tabi hep ağlama krizi mesleğin ne canım çok güzel yararli bilgiler veriyorsun

Oturur inşallah düzeniniz canım. Ben işsizim:p

Kızlar şu hepatit b sanırım reaksiyon yaptı.
Sebepsiz ağlıyor, huysuzluk, kusma vs hepsi var.
Eşim ağrı kesici ateş düşürücü alamaya gitti.
Saat 11 den beri uğraşıyoruz :KK43:

♥ İdil Deniz ♥

Geçmiş olsun canım, ilaç vermeden doktora görürseydiniz keşke.

Gunaydin. Anne olarak ogecirecegim ilk anneler gunu, cok mutluyum. Bir cogumuz ilk defa anne oparak bugunu gecireck. Daha once anne olanlar icinse yeni aile fertleriyle bu sefer daha bi farkli olacak. En kotu gunumuz boyle olsun. Hepimizin anneler gunu kutlu olsun. Ailelerimiz saglik ve huzurla hep bir arada olsun. :KK16:Annecigim gozumde daha bi kiymetli artik :))

Anne gibisi var mi:KK70::KK70::KK70:
Ben zaten kıymetini biliyordum da, oğullarından fırsat kalmıyor bana. Evlenip gitselerdi anam bana kalsaydi:KK70::KK70::KK70::KK70:

Gunaydin dun dikislerimin kontrolü vardi sorun yok allahtan birinde lizaeiklik var onasa medecassol krem verdi Dr dun gece basladim iki güne geçer dedi
Buaarada babasling almistim geldi deneme firsatim olmamisti şuan oglusumda slingde uyudu inşallah sever bende oda rahat eder kullanimi rahat geldi bana sadece boyunu kendine ayarladim klipsle okadar
Bakalim kullandikca sizlerle paylasirim

günaydın herkese!
Hepimizin Anneler günü kutlu olsun:KK16: minik kuzularımız büyüyünce anneler günümüzü kutlasınlar inş! Annemin kıymetini çok daha iyi anladım canım annem!
sabah uykumu iyice almış bi şekilde uyandım. saolsun kvdem baktı 2 gündür oğluma... aramızdaki buzlar da çözüldü iyi ki... uzunca bi süre iyce uyuynca oğlumu özledim:) emzirmek için uyandığımda kendimi bi ara kötü hissettim. ama iyice dinlendim iyi geldi bana.

Slm kizlar
Uykusuz bir gecenin ardindan bebegim nihayet uyudu.dun evimize geldik ama kendimi bi an boslukta hissettim bebegiminde huzursuLugu buna eklenince basladim aglamaya annem aradi o sira esim gidip aldi geldi yanimiza ama keske gelmeseydi sabah esimle birbirine girdiler.bir turlu gecinemiyolar agkaya aglaya gitti kadin cok mutsuzum korkuyorum sutum kesilecek.bende bi anneyim ve annenin kiymetini yeni anladim.annem biraz cok konusur ama icinde zerre kotuluk yoktur 40 gundur kadin duzgun uyku uyumadi hem evin isleri hem bebekle cani cikti.ben tek cocugum o yuzden bana asiribduskun simdi bide torunu var ölüyo bizim icin.ne yapsamda aralarini duzeltsem bilmiyorum.esim biraz sinirli sabredemiyo hicbiseye bagiriyo hemen.ben ozur dilemem diyo.ne yapcam bilemedim

cnm benim eşim de seninkine benzer. annemin her yaptığına ön yargılı yaklaşır. annelerimizin tabiki hiç bir kötü niyeti yok. hep daha iyi olalım diye konuşur hareket ederler ama işte anlayana. sabret artık cnm ama anne de destek ol onun arkasında olduğunu hissettir. seni çok iyi anlıyorum...

Hayırlı olsun canım, güle güle kullan.

Ben 6 ay uyumamisim, herşeyim normal şükür; endişe etme:KK66::KK70:

Hayırlı olsun canım gözün aydın. Allah anali&babalı buyutmeyi nasip etsin. Bebeğine geçmiş olsun canım, inşallah çabuk geçer.
:KK52::KK52: o zaman dert etmeyim
Yağmurlu bir İstanbul sabahından Günaydın ♥♥♥

Kızım midesinden dolayı uyuyamiyor :KK43:
Güzel bir uykuya dalacak mide içeriği ağzına geliyor.
Rahatsız olup uyanıyor hemen.
İnşallah çabucak atlatiriz şunu.

♥ İdil Deniz ♥
Canimcim gecmis olsun yaaa, zor bebislerin sıkıntılaria ugrasmak.
kızlar biz ilk asımızı pazartesi olacagız aşı olan varsa ateş falan yapıyormu yada herhangi bi rahatsızlık önlemimi ona göre alayım?
Yapmaz canim. Ama sen yine de evinde doktorunun onerecegi bi agrikesici etesdusurucu bukundur. Her zaman lazim olma ihtimali var, dursun elinin altinda
Kızlar bebisleri kaç saatte bir emziriyorsunuz benim kiz her ağladıginde emmek istiyor uykuya dalmak için uyuyor yatağına bırakıyorum 5 dak sonra gözler açık inanın ki gece 1 e kadar böyle ne yapabilirım. emzirme için saatine göre emzirirsem uyanma sıklığı
azalır mi acaba sizler nasıl yapıyorsunuz benimle aynı durumda olan var mi

Canim ben haala duzen oturtamadim emzirmede. Emmek istedikce veriyorum. Kusmuyorsa istedikce emzir dedi doktorumuz. Zamanla bebek kendi duzenini kurarmis.
saol snowycim! her geçen gün değişiyor yaramazlar!

maşallah cnm 40nız çıkmış.:) 6 aya kadar hep düzenleri değişrmiş bebeklerin 40dan sonra pek ümitlenmeyin diyorlar ya bakalım görücez.

ben,m oğlumun ağzında ilk doğduğunda mama verdiğimiz için çoktu pamukçuk. karbonatlı suyla silmek ve mikostatin iyi geldi ama hala yanaklarının yanlarında var. bezle silince geçiyor gene oluyor zamanla geçecek sanırım.

ilk aşısında ağrı ateş olmuyormuş cnm benim oğlumda olmadı. diğer aşılar ağrı ateş yapabiliyormuş.
Tesekkurler phloxin :) daha nice gunler, aylar, yillar gorsun kuzum ve tum kuzular :KK66:
Ah bu kvler yokmu benimkide öyle diyordu her agladiginda al emzir diyordu emzirmeyincede gaddar anne oluyodum ama gel gorki ilk ayimizda 1400 almisiz .Dr bebeginizin yapisi sinirli her zaman acliktan ağlamaz nekadar çok emerse okadar gaz olur emme araliklarini iki saate çekmeye ca
Lisiyorum şuan ama ne mümkün durmuyor benimki ne yapicam bilmem
Bu arada artik iyice sinirlerim bozulmuş durumda aglamadigim gün yok çok Yoruldum bunaldim hic durmuyor benim oğlan sürekli ağlama .konuşuyorum oynatiyorum ninni falan yok hep aglak durumdayiz sadece kucakta bi pozisyonumuz var onda susuyoruz e beş kg kaç saat tasiyabilirimki kucagimda . esimde aksamlari yardimci oluyor ama ne kadar olabilir ki bi saat gezdiriyor ben o arada kestiriyorum ama onada bisey diyemiyorum bütün ev islerini o yapio .of allahim bana akil sagligi versin hic iyi değil gidisatim.
Biraz disari cikip hava alayim diyorum bebeği kime birakayimki okadar agliyoki kimseye birakmakta istemiyorum .yaninda gotursem disarda Çiğlik cigliga .umarim herşey yoluna girer birer önce yoksa ben kafayi usutucem.
Canim hepimiz ayniyiz merak etme. Herseyi sana bagli oldugu icin bunalmissin ama gececek. Biraz sabir. Disarda da mi agliyo, genelde pusette uyur bebekler
Anneler günümüz kutlu olsun, kuzularimiz hep sağlıklı yuvalarimiz huzurlu olsun:KK66::KK66:

Oturur inşallah düzeniniz canım. Ben işsizim:p

Geçmiş olsun canım, ilaç vermeden doktora görürseydiniz keşke.

Anne gibisi var mi:KK70::KK70::KK70:
Ben zaten kıymetini biliyordum da, oğullarından fırsat kalmıyor bana. Evlenip gitselerdi anam bana kalsaydi:KK70::KK70::KK70::KK70:
Evlendirin o ogullari bi an once o zaman :KK1:

Kızlar bebeklerinizin elleri genelde nasıl.
Açık mı bırakıyor, sıkıyor mu?
Benim minik hep ellerini yumruk yapıyor anca keyfi yerine gelince açıp kapatıyor ellerini.

♥ İdil Deniz ♥

Kızımın eileri genelde açık oluyor

Allah'ın bir kadına nasip ettiği en güzel en yeri doldurulmaz tarifsiz şey annelik...Günümüz kutlu olsun...Annem annem beni buyuturken neler yasamış simdi cok daha iyi anlıyorum.Allah kimseyi annesiz bırakmasın aminnnnnnn :KK66:

X