2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
Kızlar bebisleri kaç saatte bir emziriyorsunuz benim kiz her ağladıginde emmek istiyor uykuya dalmak için uyuyor yatağına bırakıyorum 5 dak sonra gözler açık inanın ki gece 1 e kadar böyle ne yapabilirım. emzirme için saatine göre emzirirsem uyanma sıklığı
azalır mi acaba sizler nasıl yapıyorsunuz benimle aynı durumda olan var mi

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Canim corekotu nu netten arastirdim.cay gibi demleyip de veriluyormus bebeklere.ben zaten oyle kati bisey i verne taraftari degildim.gel gor anlat.sabah da ilk isim çope dokmejk oldu..iki gundur rezene cayi veriyorum bebek kasigiyla 3 kasik. tavsiye ederim.uyumada cok fayda etti.cok rahatlatti bebeigi.bi de bebek te gaz sikintisi olunca sikintidan kundak falan kalmiyor
ustunde usutunce de karin agririsi oluyor.ayaklarini ve kendisini usutmemeye gayret ediyorum.kakasi yesildi kac gundur.simdi sariya dondu,rahatladi.megersem bebegi usutuyormusuz.yavas yavas ogreniyoruz,her sey daha iyi olacak insallah.
Çörek otunu demlemek kulağa daha iyi geliyor ama anneler ve kayınvalideler anlamıyorlar azıcık ağlasa bu ac doymuyor sut mu gitmiyor mama yapalım bugun doktora gittik ikiz emzirebilrsin sütun maşallah yaramış dedi dolayısıyla kendi düzenimizi geri elimize alınmaya kada sabretmek lazım onlar da bebegin iyiliğini istiyorlar ama yöntemleri herzsman doğru olmuyor. Ayağını ve karnını sıcak tutmamı arkadasım anlatmıştı ben bir kat daha pijama altı giydiriyorum altta bir kısa çorap üstte patikli iki pijama altı gibi gaza iyi geldi bir de sabah aksam bir cay kasığı nurse harvey kullaniyrorum insallah hepimizin bebegi en kısa sitede düzene girer :KK66:

günaydın bayanlar.her gün forumu takip ediyorum ama yazmak kısmet olmadı.10 nisanda normal doğumla kızım oldu.bizimde en büyük sorunumuz gaz sancısı gecesi gündüzü pek belli değil uyku düzeni yok.sormak istediğim benim kızımın başında kepek gibi beyaz şeyler var,tarakla çıkarmaya çalışıyorum olmuyor,zarar vermekten de korkuyorum.bu konuda fikri olan var mı.
Canım Konak önleyici samouanlar var mustela nin Konak önleyici köpüğünü kullandık hiç oluşması hep sac dipleri nemli gibi maşallah sen de saf zeytinyağı ile hafif masaj yap sonra da bu kopukle kafasını yıka insallah iyi gelir bir de tarak yerine kıl fırçaları var bebekler icin onlardan kullanabilirsin :KK66:

kızlar biz ilk asımızı pazartesi olacagız aşı olan varsa ateş falan yapıyormu yada herhangi bi rahatsızlık önlemimi ona göre alayım?
Bugun 1. Ayımız maşallah :KK66: doktordan simdi geldik normalde hepatit b aşısını saglık Ocağı'na yaotiracaktik doktor dediki benim 2 oğlum var saglık ocagindakileri hepatit b asisi Hindistan kökenli ve hepatit b icin orayı önermiyorum ama 2. Aydan itibaren takip aşılarını orda yaotirabilrisinz sıkıntı olmaz dedi 50 lira verdik aşısına ateş olur mu diye sordum bu aşıda ateş olmaz ama 2. Ası sonrası takip edeceksiniz ateş olursa calpol vereceğiz ana ası oncesi sakın ateş düşürücü vermeyin çünkü adını etkisini kırma ihtimali olabilir çeşitli araştırmalar var dedi ateşi bebek cok giyinik degilken ölçülmeyi ve 38 den itibaren ateşi var denebilir dedi umarım yardımcı olmuştur

ayyy kizlar sabah 7 den beri uyanigiz..
mememde uyuyo yerine koyunca uyaniyo..
annemle ne yapacağımızı şaşırdık iyice..
fon makinesi falan denedik ama sadece sakinlesmesine yariyo..
altı temiz karni tok gazını çıkarıyoruz ama sanırım alttan çıkartmak ta zorlandığı için bu kadar husursuz ve uykuya d alamıyo..
baska bi sikintisi varda biz mi anlamıyoruz ki?
Canım bizde de aynı problem vardı doktor 2 saatten daha az ve fazla besliyorsunuz o yüzden hazmedemiyor midesi rahatsız dedi emme refleksi ile doysa bile mizmizlanip emmek isteyebilirmis 1. Aydan itibaren 2 saatten once emzirme ve 10 dk yeterli dedi sizde de böyle bir durum olabilir mı

Bugun 1. Ayımız maşallah :KK66: doktordan simdi geldik normalde hepatit b aşısını saglık Ocağı'na yaotiracaktik doktor dediki benim 2 oğlum var saglık ocagindakileri hepatit b asisi Hindistan kökenli ve hepatit b icin orayı önermiyorum ama 2. Aydan itibaren takip aşılarını orda yaotirabilrisinz sıkıntı olmaz dedi 50 lira verdik aşısına ateş olur mu diye sordum bu aşıda ateş olmaz ama 2. Ası sonrası takip edeceksiniz ateş olursa calpol vereceğiz ana ası oncesi sakın ateş düşürücü vermeyin çünkü adını etkisini kırma ihtimali olabilir çeşitli araştırmalar var dedi ateşi bebek cok giyinik degilken ölçülmeyi ve 38 den itibaren ateşi var denebilir dedi umarım yardımcı olmuştur

Canım bizde de aynı problem vardı doktor 2 saatten daha az ve fazla besliyorsunuz o yüzden hazmedemiyor midesi rahatsız dedi emme refleksi ile doysa bile mizmizlanip emmek isteyebilirmis 1. Aydan itibaren 2 saatten once emzirme ve 10 dk yeterli dedi sizde de böyle bir durum olabilir mı

benım sormadıgım sorumu sinemcim sormus onada cevap vermıs oldun cook sagol cnm bnm
bnde doktoru pazartesıye aldım crsamba gıdıcektım bakalım o nerede yaptır dıyecek ayrıca ıyıkı soyledin bi arkadasım asıdan once ates düşürücü ver dedi vermeyeyim en iyisi cok cok sagol

Yağmurlu bir İstanbul sabahından Günaydın ♥♥♥

Kızım midesinden dolayı uyuyamiyor :KK43:
Güzel bir uykuya dalacak mide içeriği ağzına geliyor.
Rahatsız olup uyanıyor hemen.
İnşallah çabucak atlatiriz şunu.

♥ İdil Deniz ♥

esmercim ne sorucam sana benım bebektede ogurme oluyor kusmuyor ogurme sonrası ama arada kustuguda oluyor
bu reflü gibi bişeymi bugun 2 kere kustu ama az :44:

Günaydin, keyifli hafta sonları:p

Maşallah tosununa, daha ne güzellikler yapacak annesi:KK70::KK70:
Inşallah dinlenirsin canım.

:KK70::KK70::KK70:

saol snowycim! her geçen gün değişiyor yaramazlar!

Yagmurlu bir izmir sabahindan gunaydin :) kizim dun hic uyumadi ama gece uyuyo nasilsa diye dert etmemistim. Masallah gece uykularimiz iyiydi. Nazar degdi, gece de hic uyumadi. Aceba hasta mi ettim bebegimi, capaklsnmasi da cogaldi :KK43: oule huysuz huzursuz da degil ama uykusuz dunden beri balım :KK43: 40 imiz cikti bugun. Ben duzene gircek uykumuz diye beklerken uykusuzluk olmasin duzenimiz.

maşallah cnm 40nız çıkmış.:) 6 aya kadar hep düzenleri değişrmiş bebeklerin 40dan sonra pek ümitlenmeyin diyorlar ya bakalım görücez.

Çok geçmiş olsun canım.
Benim kızın ağzıda pamukçuk geçer diye düşündüm ama geçmedi.
Bende dünden beri uyguluyorum.
İnşallah erken bir zaman da sonuç verir.

♥ İdil Deniz ♥

ben,m oğlumun ağzında ilk doğduğunda mama verdiğimiz için çoktu pamukçuk. karbonatlı suyla silmek ve mikostatin iyi geldi ama hala yanaklarının yanlarında var. bezle silince geçiyor gene oluyor zamanla geçecek sanırım.

kızlar biz ilk asımızı pazartesi olacagız aşı olan varsa ateş falan yapıyormu yada herhangi bi rahatsızlık önlemimi ona göre alayım?

ilk aşısında ağrı ateş olmuyormuş cnm benim oğlumda olmadı. diğer aşılar ağrı ateş yapabiliyormuş.

esmercim ne sorucam sana benım bebektede ogurme oluyor kusmuyor ogurme sonrası ama arada kustuguda oluyor
bu reflü gibi bişeymi bugun 2 kere kustu ama az :44:

Anladığım kadarıyla reflü değil canım.
Ağzının yanından gelmiyor mide içeriği, resmen püskürterek çıkartıyor ama sen önlem al bebeklerin % 80 inde oluyormuş.
Sen başını ve gövdesini yukarıda tutarak yatır canım.
Ben denedim su an huzurlu hir şekilde uyuyor.
İnşallah reflü olmaz.

♥ İdil Deniz ♥

Kızlar bebeklerinizin elleri genelde nasıl.
Açık mı bırakıyor, sıkıyor mu?
Benim minik hep ellerini yumruk yapıyor anca keyfi yerine gelince açıp kapatıyor ellerini.

♥ İdil Deniz ♥

Çörek otunu demlemek kulağa daha iyi geliyor ama anneler ve kayınvalideler anlamıyorlar azıcık ağlasa bu ac doymuyor sut mu gitmiyor mama yapalım bugun doktora gittik ikiz emzirebilrsin sütun maşallah yaramış dedi dolayısıyla kendi düzenimizi geri elimize alınmaya kada sabretmek lazım onlar da bebegin iyiliğini istiyorlar ama yöntemleri herzsman doğru olmuyor. Ayağını ve karnını sıcak tutmamı arkadasım anlatmıştı ben bir kat daha pijama altı giydiriyorum altta bir kısa çorap üstte patikli iki pijama altı gibi gaza iyi geldi bir de sabah aksam bir cay kasığı nurse harvey kullaniyrorum insallah hepimizin bebegi en kısa sitede düzene girer :KK66:

Canım Konak önleyici samouanlar var mustela nin Konak önleyici köpüğünü kullandık hiç oluşması hep sac dipleri nemli gibi maşallah sen de saf zeytinyağı ile hafif masaj yap sonra da bu kopukle kafasını yıka insallah iyi gelir bir de tarak yerine kıl fırçaları var bebekler icin onlardan kullanabilirsin :KK66:

Benim kız her mizmizlandiginda emmek istiyo kuzum doğru soyluyosun..

Kızlar slm bizde bugün 19 günlük olduk sütüm yetiomu diye çok düşünuorum göğsümü sıktığımda süt akıo ama kayınvaldem dıoki sıkmadanda akmalıymış göğüs pedini bayaı ıslatmalymış sitres oldum sizin de öylemi

Kızlar slm bizde bugün 19 günlük olduk sütüm yetiomu diye çok düşünuorum göğsümü sıktığımda süt akıo ama kayınvaldem dıoki sıkmadanda akmalıymış göğüs pedini bayaı ıslatmalymış sitres oldum sizin de öylemi

benımgogus pedını ıslatıyor sureklı ama emzırme sıklıgınada bağlıdır canım o benım mesela tek göğsüm felaket yara dıgerı bırazd aha ıyı ıyı olandan bazen ıkı kere emzırıyorum dıgerı beklemede kalınca akıyor bı kac damla damla

Benimde hiç akmaz sertlesmiyorda hep yumuşak ama kızımin kilo alımi iyi

Ah bu kvler yokmu benimkide öyle diyordu her agladiginda al emzir diyordu emzirmeyincede gaddar anne oluyodum ama gel gorki ilk ayimizda 1400 almisiz .Dr bebeginizin yapisi sinirli her zaman acliktan ağlamaz nekadar çok emerse okadar gaz olur emme araliklarini iki saate çekmeye ca
Lisiyorum şuan ama ne mümkün durmuyor benimki ne yapicam bilmem
Bu arada artik iyice sinirlerim bozulmuş durumda aglamadigim gün yok çok Yoruldum bunaldim hic durmuyor benim oğlan sürekli ağlama .konuşuyorum oynatiyorum ninni falan yok hep aglak durumdayiz sadece kucakta bi pozisyonumuz var onda susuyoruz e beş kg kaç saat tasiyabilirimki kucagimda . esimde aksamlari yardimci oluyor ama ne kadar olabilir ki bi saat gezdiriyor ben o arada kestiriyorum ama onada bisey diyemiyorum bütün ev islerini o yapio .of allahim bana akil sagligi versin hic iyi değil gidisatim.
Biraz disari cikip hava alayim diyorum bebeği kime birakayimki okadar agliyoki kimseye birakmakta istemiyorum .yaninda gotursem disarda Çiğlik cigliga .umarim herşey yoluna girer birer önce yoksa ben kafayi usutucem.

Ah bu kvler yokmu benimkide öyle diyordu her agladiginda al emzir diyordu emzirmeyincede gaddar anne oluyodum ama gel gorki ilk ayimizda 1400 almisiz .Dr bebeginizin yapisi sinirli her zaman acliktan ağlamaz nekadar çok emerse okadar gaz olur emme araliklarini iki saate çekmeye ca
Lisiyorum şuan ama ne mümkün durmuyor benimki ne yapicam bilmem
Bu arada artik iyice sinirlerim bozulmuş durumda aglamadigim gün yok çok Yoruldum bunaldim hic durmuyor benim oğlan sürekli ağlama .konuşuyorum oynatiyorum ninni falan yok hep aglak durumdayiz sadece kucakta bi pozisyonumuz var onda susuyoruz e beş kg kaç saat tasiyabilirimki kucagimda . esimde aksamlari yardimci oluyor ama ne kadar olabilir ki bi saat gezdiriyor ben o arada kestiriyorum ama onada bisey diyemiyorum bütün ev islerini o yapio .of allahim bana akil sagligi versin hic iyi değil gidisatim.
Biraz disari cikip hava alayim diyorum bebeği kime birakayimki okadar agliyoki kimseye birakmakta istemiyorum .yaninda gotursem disarda Çiğlik cigliga .umarim herşey yoluna girer birer önce yoksa ben kafayi usutucem.

Canım aynı durundayiZ emin ol benimkide sürekli ağlıyor memede bu gün 2 saatte vermeye başladım uykuları düzene girer inşallah biraz daha sabır

Kızlar emzirme aralığı için emzirmeye başladığınız andan itibaren mi 2 saat tutuyorsunuz yada emzirme işlemi bittikten sonra mi 2 saat ara veriyorsunuz

Selammm güzel anneler birkaç gündür giremiyorum inşallahh herkes iidir, 40dan sonra değişen bişe olmadı bizde fazla ümitlenmeyin :)

altı temiz karni tok gazını çıkarıyoruz ama sanırım alttan çıkartmak ta zorlandığı için bu kadar husursuz ve uykuya d alamıyo..

Tatlım bebeğinin inşallah bişeyi yoktur ama burnuna dikkat edin nefes alıp vermesine, bnm eşimin bebekliğinde 1 yasına kadar hiç durmamış sürekli ağlamış kayınvalidemde anlamamış sonradan doktora gitmişler burnunda kemik varmış o zorlamış sürekli ağlıyorsa sen bi dikkat et

Kızlar emzirme aralığı için emzirmeye başladığınız andan itibaren mi 2 saat tutuyorsunuz yada emzirme işlemi bittikten sonra mi 2 saat ara veriyorsunuz

Emzirme bittikten sonra tutuyorum Canim benimde bu konuda kafam karismisti kozlar yardimci olmuştu.

Beslenmesi iyi fakat daha çok çıkartıyor midesindekileri.
Emzirmeden sonra rahatlıkla gegiriyor.
Tam uyuyudu uyuyacak huysuzlanip ağlıyor.

♥ İdil Deniz ♥

Kerem de aynı idi canım. Erken fark edip dikkat ederek aştık şükür. Inşallah Idil de düzelecek en kisa zamanda.

Yerini değiştirmeyi dene gülüm. Annem yatakta yatmayinca koltuğu denemişti, misil misil uyudu yaramaz.

saol snowycim! her geçen gün değişiyor yaramazlar!

maşallah cnm 40nız çıkmış.:) 6 aya kadar hep düzenleri değişrmiş bebeklerin 40dan sonra pek ümitlenmeyin diyorlar ya bakalım görücez.

ben,m oğlumun ağzında ilk doğduğunda mama verdiğimiz için çoktu pamukçuk. karbonatlı suyla silmek ve mikostatin iyi geldi ama hala yanaklarının yanlarında var. bezle silince geçiyor gene oluyor zamanla geçecek sanırım.

ilk aşısında ağrı ateş olmuyormuş cnm benim oğlumda olmadı. diğer aşılar ağrı ateş yapabiliyormuş.

Öyle hergün buyuyorlar. Bugün banyo yaptırmıştık, gözüme öyle güzel göründu ; opmelere doyamadim:KK70::KK70::KK70:

Kızlar bebeklerinizin elleri genelde nasıl.
Açık mı bırakıyor, sıkıyor mu?
Benim minik hep ellerini yumruk yapıyor anca keyfi yerine gelince açıp kapatıyor ellerini.

♥ İdil Deniz ♥

Adı gibi eli açık hep:KK66:

Nereden takıldı aklına canım?

Inanma sen onlara canım. Sütun bebeğinin ihtiyacına göre üretilir. Bebeğin memeyi bosaltirsa, beyne daha fazla süt salgılanması için sinyal girer. Bebeğin tam bosaltamaz göğsünde süt kalırsa üretim yavaşlatilir. Kuzunuz günde 8-10 defa idrar yapıyorsa, emerken yanakları içe çöküyor ve yutkunuyorsa, emdikten sonra ağlayıp huysuzlanmiyorsa ve kilo alımı normalse sutte sıkıntı yoktur. Ayrıca süt olduğunu anlamak için göğüslerin sismesine/sertlesmesine gerek yok. Meme siserse bebek memeyi yeterince bosaltamiyor bu da süt üretimini azaltıyor demektir:KK66:

Bittikten sonra canım. Kaç günlük bebeğin? Ilk ayı bitti ise 3 saate cikartabilirsin artik bence.

Slm kizlar
Uykusuz bir gecenin ardindan bebegim nihayet uyudu.dun evimize geldik ama kendimi bi an boslukta hissettim bebegiminde huzursuLugu buna eklenince basladim aglamaya annem aradi o sira esim gidip aldi geldi yanimiza ama keske gelmeseydi sabah esimle birbirine girdiler.bir turlu gecinemiyolar agkaya aglaya gitti kadin cok mutsuzum korkuyorum sutum kesilecek.bende bi anneyim ve annenin kiymetini yeni anladim.annem biraz cok konusur ama icinde zerre kotuluk yoktur 40 gundur kadin duzgun uyku uyumadi hem evin isleri hem bebekle cani cikti.ben tek cocugum o yuzden bana asiribduskun simdi bide torunu var ölüyo bizim icin.ne yapsamda aralarini duzeltsem bilmiyorum.esim biraz sinirli sabredemiyo hicbiseye bagiriyo hemen.ben ozur dilemem diyo.ne yapcam bilemedim

Anladığım kadarıyla reflü değil canım.
Ağzının yanından gelmiyor mide içeriği, resmen püskürterek çıkartıyor ama sen önlem al bebeklerin % 80 inde oluyormuş.
Sen başını ve gövdesini yukarıda tutarak yatır canım.
Ben denedim su an huzurlu hir şekilde uyuyor.
İnşallah reflü olmaz.

♥ İdil Deniz ♥

hım yok püskürmüyor agzından akıyor ama nasıl tiksiniyor anlatamam kimi zaman bi anda agzından cıkıp akıyor kımı zaman oğuruyor
yastık flnmı kullanıyorsun nasıl yuksek tutarak yatırdın

X