- 23 Mart 2009
- 1.448
- 625
Doğumdan sonra bir sure nete göremedim tabi benim yaramaz yüzunden.girincede bir nebzede olsada düzeldi psikolojim baktim herkeste genel sorun benim yasadiklarim yalniz değilim dedim .
.6ay once ablam dogum yapti dünyalar güzeli bir kizimiz var allah bagislasin çok güleç bir bebekti ablam emzirir sonra onunla konuşur beşiği koyardik uyurdu banyo saatlerimiz keyifti bakinir güler suda olmaktan hoslanirdi.altini değiştirirken deymeyin keyfine gulucukler atardi hem de daha ayi dolmadan tabi ablam acisindan yine gece emzirmeye uyanma uykusuzluk falan vardi elbette ama kizimin gülen yüzü dunyayi unuttururdu.bende bunlara kandim benim minik ogludumda öyle olacak sandim.
Maalesef olmadi tabi allah saglik versin başka derdimiz olmasin ne sorunları olanlar var cevremde bunada şükür.banyo yapmak alt açmak kriz ağlamaktan yoruluyor.kaslar hep catik dünyaya geldiğine pişman gibi.gecen sahile cikartim arsbasina koydum 10adim gittik başladı ağlamaya ama nasil deli gibi hemen aldim kucagima yanagima yasladim burdayim annecim yanindayim dedim aniden uyudu anlamis gibiydi inanamadim .üzüldüm o an bizlere muhtaç dünyaya tamamen yabancı alisacak inşallah.
Dun 1ayimizi doldurduk.yani uykusuz yorgun bakimsizca gecen 1ay dahada devami olacak gibi ama sanirim alistim artik günler rutin.sabah 10-14 arasi uyku yok oyun dans ağlama gaz sancimiz sonrasında yorgun düşüp 2saatlik uyku sonra emisme falan evde gezinme derken aksam 6 oluyor babamiz geliyor o arada 1saatlik uykumuz daha var aksam allah kerim bazen uyku var yoksa da 10-12 arazi ağlama nöbeti .babamiz kucakliyor hop hop gezdiriyor masaj falan yapıyoruz gazlar uzaklasinca rahatiz gece bazen 1;5 bazen daha uzun belli olmuyor uykumuz var .ilk zamanlar hic uyumuyordu.
Aslında dusunuyorumda beni yoran sadece bunlar değildi rahat birakilmadikki .KV normalde sakin sessiz etkiye sutluye karismaz çok kibar bir hanimdir sağolsun ama bu donemde beni çileden cikardi.
KVmin bbucocuk doymuyor demesi ve beni deli etmesi -uzun sure emdikten sonra agladiginda ay doymadi deyip emzir die bebegi bana tutusturmasi sonra bebegimin fszla emmekten kusmasi benim kustuktan sonra belli bir saat meme vermemem ustune zalim anne olarak nitelendirilmem .duran çocuğa ay bu uykuya dalarken meme istiyor deyip emziği agzina tikmasi ve bebeğimi dahada aglatmasi ardindanda susmayinca kucagima emzir AC bu DİE tutusturmasi .çocuğu üşür bu deyip kat kat sarması .bebegimin ani kusmasinda yada benzeri garip sesler cikariyo bazen telaslanmasi beni sakinlestirecegine ben onu sakinlestiriyorum birde bisi olmaz anne korkma bebek bu fslan die.gelen misafirlerin sabahtan aksama kadar oturmasi hizmet beklemesi bebeğinin gündüz uyuduğu nadir zamanlarda dinlenecegim derken misafirlerin yanina gitmem gerekmesi gerçi hoşgeldiniz deyip odama geciyordum ama ondada KV min ayip oldu otursaydin biraz demesi vsssss..... Allahtan öyle cekinmem yok ne dusunuyorsam o an söylerim bide içime atsam ne olurum bilmem
Bununla beraber doğum sonraki kalan faxlalik 7 kilom .doğum dikislerim 1ay oldu hala hafif yanma oluyor .sanirim emxirirken devamlı oturmaktan anal fissurumde yeniden bas gösterdi
Allahtan annem yanimda destek oluyor bana allah basimdan eksin etmesin.kesimde ayni şekilde yardimci.
Allahin izniyle artik bebegimle günleri başbaşa geciriyorum daha iyiyiz gibi .
Umarim bu zor xamanlari hepimiz cabuk atlatiriz .
Bende esimle gezdigim disari ciktigim cuma aksami keyiflerimizi özledim ama sanirim uzun bir sure ara verdik tüm bunlara allah hepimize sabir ve kolaylık versin.
ne güzel anlatmışsın,bir solukta okudum.işte o bahsettiğin kucağına alınca susması var ya,o herşeye bedel,o insana anne olduğunu hissettiriyo,inşallah gaz sorunu da çabucak geçer,büyüyolar hızla,9 ay da geçmiycek gibi gelirdi,bu günlerin de hızla geçicek inşallah (Amin)