2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
Kesinlikle :) sanki 1 günde bebekte ne kadar büyük bir değişiklik olabilir ki :)
ama biz 2 kontrol dışında hiç dışarı çıkadığımız için yarın bizim için büyük gün dışarı çıkacağızzz yaşasınnnn:)

Annemin bir sözü var " Kitlik kaç gün diye sormuşlar. 40 gün denmiş.

40 güne biz de alisiriz nasılsa" demişler.

Aynı hesap. Çocukların değişmesinden ziyade, biz alisiyoruz gibi geliyor bana

Canım benim bebeğim de 15 gün kuvode kaldı doğduktan sonra enfeksiyondan dolayı.Bu arada serum veriyorlardı , anne sütü de almadığı için her gün görmeye gittiğimizde sarılık için fototerapi veriyolardı.Yarın tam 40 gün olacak 1 ay kontrolunde gittiğimizde hala vardı sarılığı.Doktor bazı bebeklerde 2 ay kadar sürebileceini söyledi.Kan uyuşmazlığı vardı bizde eğer sizde de varsa bu durumda genelde uzun olmaı normalmiş.
Çok panik yapma çünkü sarılık hemen gecen bir şey değil ama değer için doktoru arayıp sor derim.

Canım anne sütü alıyor değil mi?

Uzamis sarilikta genelde anne sütü sariligi teşhisi konur ve bol bol emzirilmesi istenir. 2 aydan sonra gecmezse başka tetkikler yapılır. Üzülme, duzeleçektir.

Merhaba arkadaslar ben yenı hamıleyım 9+3 ve hamıle olmakla hepatıt b olmamı öğrenmem bır oldu ve sevınemedım bıle bulantılarınız yenı geçit ve seçimle ben araştırmadayım doğumdan sonra neler oluyor bebeğe ası vurulacak ama hemen koruyacaktı hemenmı emzırmemekmı ne olacak geçerse ne olur hıc bılmıyrum doktorlar her hafta kna alıyorlar suan duruma başlıcasında bır kaç hafta sonra net bellı olur dmıyorlar ama eğer benım yaşadıklarımı yaşayan varsa lutfen yardımlasalım

Canım anne sütü alıyor değil mi?

Uzamis sarilikta genelde anne sütü sariligi teşhisi konur ve bol bol emzirilmesi istenir. 2 aydan sonra gecmezse başka tetkikler yapılır. Üzülme, duzeleçektir.

Evet snowycim emziriyorum, kilo almış zaten ve güzel emiyor çok şükür. Bir ton tahlil de aldılar zaten dediğin gibi ama henüz sonucu gösteremedik. Ptesiye kadar yusuf yusufum ((

Evet canim. Gun icinde idare ediyoruz. aksamlari da sut sorunumuz olmuyo, cuunku bende sut olmuyo veriyoruz mecbur mama
Masallah sizin anne kiz askiniza iyiyiz cok sukur. Suz de iyisiniz anlasilan

Hayırlı olsun canım. 5. Gün kontrolünde doktoruna söyledin mi durumu. Uygun birşey yazabilirdi. Çoğumuz rezene çayı ve kimyon kullanıyoruz sanirim. Büyüdükçe onlar da gaz çıkarmayı öğreniyorlar. Benim 36. Gün ama hala kaniyorum. Kadın doğum doktorunla bu ara randevun olması lazım. O seni aydınlatır.

Yaa söyledim normal1,5-2 aydevam eder dedi doktor. Ama dayanılacak gibi değil. Bende Rize'ne çayı kullanıyorum ama kendim içiyorum. Siz bebeklerinize mi veriyorsunuz. Kanamam içinde kontrole gittiğimde rahmimden bi sorun yoktu. Söyledim kanamamın az olduğununçok olursa iyi olur dedi :)) nasıl olacaksa artık..

Madem sütun var memeni ver seni bırakmasın

Arkadaşlar bizim gazımız çooooooooooooook
Kullanmadığımız şey kalmadı ...Zinco , nurse harvey ve en son bugün doktor metsil verdi...
Bi de bizim küçük kaplumbağ saatte bir mama istiyor...Benim sütüm azaldığı için mama takviyesi yapıyorum ...1 aylık kuzum ...
Sizler mama takviyesi yapıyorsanız ne kadar yapıyorsunuz mesela kaç saatte kaç CC ...
Bizim ki sancıdan mı yoksa açlıktan mı bilmiyorum parmağımı kapıyor böyle hırslı hırslı emiyor biz de koşup mama yapıyoruz ne yapalım sakinleşiyor ...
Mesela 1,5 saatte 120 CC yedi normal mi sizce 1 aylık bebek ???

Evet snowycim emziriyorum, kilo almış zaten ve güzel emiyor çok şükür. Bir ton tahlil de aldılar zaten dediğin gibi ama henüz sonucu gösteremedik. Ptesiye kadar yusuf yusufum ((

Maşallah, o zaman fizyolojiktir canım. Bir ton tahlil yaptılar demissin, karaciğer için de tahlil yaptılar mi, sonuçlar nasıl çıktı?

Yorucu bir süreç ama, 2 gün kaldı canım sabret. Ise yarar inşallah. O zaman bu emeğine değecek.

Sese takılma. Meme ucunu düzgün tuttuğundan emin ol yeter. Benim oğlan da yapıyor o kibarligi, açmıyor ağzını bazen. Bıraktır yeniden tuttur. Rabbim güç kuvvet versin. Yakın olsam yardım ederdim

Canım kiminle konuştuysam gaz için maksimum 3 ay dediler. Sayılı gün çabuk gecer

Ben kendim içiyorum canım. Oğlana sadece biogaia veriyorum, günde 5 damla.

Canım hayırlı olsun .bende hepatit b var ve gebelikte hic sorun yaşamadım bebeğin doğar doğmaz emzirmeden aşı olacak.

Benim junior korsanın da dünden beri ishali var. Aile dostumuz çocuk doktoru, onu aradık. Ne olur ne olmaz diye gaita analizi istedi. Yolladım laba ama, bez sıvı kısmını çektiği için yeni diskiyi bekliyoruz

Sadece anne sütü veriyorsanız 6 defadan fazla sıvı diski görürseniz siz de doktorunuzu arayın arkadaşlar.

Gecmis olsun tatlım aynı durumdayız bnm bebegim de sarılık geçirdi en yüksek 13 çıktı o yüzden hastaneye yatmadık bol bol emzir dedi doktor bende öyle yaptım 1 aylıkken tekrar bakacağız dedi 1 aylıkken değer 9 cikti doktor anne sütü sarılığı dedi. Korkulacak birsey yok dedi değer 20 den asagi cikarsa etkilemez bebeği dedi ama sarılık belirtileri geçmesi için bebeğin sarılığı bir an önce atması için bir hap verdi luminalletten diye bir ilaç sutunle bebegi ne ez ve ver dedi 4 gün kullandık bugün sondu 15 gün sonra birda olcecek bakalım bu ilaç karaciğerin hızlı çalışıp sarılığı atmasına yardimci oluyormuş . Fikir olur diye söyledim endiselenme geçer inşallah cnm birde sarılık aşısı diye aşımı var ben hiç duymadım bize hepatit b yaptılar 1 aylıkken

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Son düzenleme:
Canım hayırlı olsun .bende hepatit b var ve gebelikte hic sorun yaşamadım bebeğin doğar doğmaz emzirmeden aşı olacak.

Evet kadın doğum doktoru aynı seyı soyledı ama gastroentolojıyle yede gıdıyorum aynı zamanda her hafta kan tahlılıme bakıyor bu ay devamlı bakacakmış ve dedi kı gastroentolojı son uç ay kala askıya başlayabiliriz öyle bır önerdi sundu kadın doğumda bana sormadan ıgne yaptırma derdi durumu bırlıkte degerlendırelım dedı.bebege yapılıyor fakat aklıma takılan kocamdan iğne vuruldun ikinci ıgnesını vurulucak ozamana kadar dıkkat edın dedıler bende bebek asılandıktan sonran emzirmeden dev geciyormuş ası vurulucak ama ası daha korumaya başlamadan daha emzırınce geçme olasılığında sen gastroentolojıyle gttınmı bır şey dedılermı Avrupa'da bunun aşıları cok farklıymıs tedavı yöntemlerde tamamen kmesen iğnelerde varmış sen neler yapıyorsun bunlar ilgili

Cnm 120 cc sencede çok değilmi suan onun 30 40 cc yemesi gerekir kaç kilo senin bebis tatlım

Son düzenleme:

Gecmis olsun cnm hayırlı beklemeler. bak bu sıvı dışkı ilgincmis ben bilmiyordum 6 dan fazla sorun olduğunu bizim oglusta bazen sulu çıkartıyor ama hic saymadim dur bide ben sayayim. Senin başka bi şikayet varmiydi yoksa sadece ishal olmasimi bizimki bazen ishal gibi yapıyo ama bunu yaparken zorlanıyor bunun gibi oldumu mesela.

Biz 32 günlüğüz. Haftada ortalama 500 gr alıyoruz ..doktorumuz 3 saate çıkardı emzirme aralığını... Yrn yine kontrol var tekrar konuşacağım..

benım bebıs gece bazen 4-5 saat uyanmıyor bende uyuyakalıyorım ıkı saat sanra uyandırıyım derken doktora sordum 4 saat normal 4 saatı gecmesın ama emzırme aralığı dedı zaten arstırdıklarıma gorede 8-12 kez emzirmek gerekıyormus ben bazen bır saatte bır bazen ıkı uc saatte bır emzırıyorum uyandıkça ağladıkça uyanmazsa uc saatı geçmeden ben uyandırıyorum günde 4-5 kez kakasını yapıyor doymasa yapmaz heralde 11 günlükken gıttıgımızdede 3230dogmustu 3400gr cıktı

Evet ikiniyor sıkılıyor, sonra gazla beraber çıkıyor canım.

arkadaşlar 13 yıldır bebegım olmuyor tefrıcıye okuyorum yardım edermısınız

Haftaya perşembe okumaya başlayabilirim canım (40 günüm bitiyor). Kaç tane okuyayım?

Günaydın canım maşallah kuzuna..
bizde bugün 20 günlük olduk şaka gibi :)
3 saatte bi vermeyi nasıl başarıyosun canım?
bizim cimcime emmek için uyandiysa hay a tta zapt olmuyo.

Canım başlarda saat başı verdim.. Sonra 2 saate çıkardım .. Maşallah uykumuz güzel bizim.. 2,5-3 saat rahat uyuyabiliyoruz.. Bugün kontrole götürdüm.. Gündüz 2,5 3 saatte bir, gece 4 saatte bir verebilirsin ama 5 saati geçmesin kilo alımı yavaşlar dedi doktorumuz..

Bir de çok şükür sütüm fazla.. Doyuyor fazlasıyla..

Canım gece saatin alarmını kuruyorum bizim ufaklık uyanmıyor.. Doktorumuz 4 saate çıkardı aralığı ama 5 saati bulmasın dedi. Vicdanım elvermez zaten o kadar..gündüz2,5-3 saatte bir emziriyorum.. Bizim Kakamız fazla biraz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…