2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
kızlar selam
öyle böyle gidiyoruz oğlumla alışmaya çalışıyoruz düzene
size bazı sorularım var sizinde böylemi diye bebeğim 13 günlük oldu 2 gündür kakasını günde 2 kere yapıyor öncede 4-5 kez sağlam kaka yaptığı olurdu
sütmü yarıyor acaba emdiğimi yetmiyor ama yetmese ağlardı sanırım ağlamıyorda gercı fırsat vermiyorum 2 saatte bir zorlaaaaa kaldırıp emziriyorum
kaldırılmaktanda nefret ediyor :KK43:
bazen çişini almak için altını acıyorum biraz biraz kaka yapmış oluyor sanırım gaz cıkartırken kaçırıyor sizde de oluyormu böyle durumlar ?:KK53:
günde ortalama 10 kere emiyor sizde dahamı fazla süresi de değişiyor tabi 15 dk dan 40 dk ya bazen daha fazlaya cıkıyor
kilo alımını nasıl takip ediyorsnuz en son hastanede bakıldı şimdi nasıl baktırsam düşünüyorum aile sağlık merkezine mi götürsem ?:KK17:
bebeğim 3100 doğmuştu 2800 e düşmüştü çok kahroldum geçen hafta topladık sağlık merkezinde 3290 olmuştu kıyafeti ile :KK5:
ne zaman böyle tombul olacak merak ediyorum cok minik geliyor gözüme öylede gördükçe başlıyorum ağlamaya :KK14:
hep bi panik halindeyim eşim sakinleştirmeye çalışıyor ama yok yani herkese akıl veren çevremde olgun olan ben şimdi kendi kendimi telkin edemiyorum:KK31:

Gayet normal canım bende senin gibiyim.bebeğinin düzeni senin ki gibi ben bir anormallik görmüyorum

kızlar selam
size bazı sorularım var sizinde böylemi diye bebeğim 13 günlük oldu 2 gündür kakasını günde 2 kere yapıyor öncede 4-5 kez sağlam kaka yaptığı olurdu
sütmü yarıyor acaba emdiğimi yetmiyor ama yetmese ağlardı sanırım ağlamıyorda gercı fırsat vermiyorum 2 saatte bir zorlaaaaa kaldırıp emziriyorum
bazen çişini almak için altını acıyorum biraz biraz kaka yapmış oluyor sanırım gaz cıkartırken kaçırıyor sizde de oluyormu böyle durumlar ?:KK53:
günde ortalama 10 kere emiyor sizde dahamı fazla süresi de değişiyor tabi 15 dk dan 40 dk ya bazen daha fazlaya cıkıyor
kilo alımını nasıl takip ediyorsnuz en son hastanede bakıldı şimdi nasıl baktırsam düşünüyorum aile sağlık merkezine mi götürsem ?:KK17:
bebeğim 3100 doğmuştu 2800 e düşmüştü çok kahroldum geçen hafta topladık sağlık merkezinde 3290 olmuştu kıyafeti ile :KK5:
ne zaman böyle tombul olacak merak ediyorum cok minik geliyor gözüme öylede gördükçe başlıyorum ağlamaya :KK14:
hep bi panik halindeyim eşim sakinleştirmeye çalışıyor ama yok yani herkese akıl veren çevremde olgun olan ben şimdi kendi kendimi telkin edemiyorum:KK31:

Sen bebeğine minik mi diyorsun :)
Gel benim balımı gör.
Teyzesi 2710 doğdu :)
Su an anca 3 kilo olmusuzdur.
Hiç stres e sokma kendini.
3 aylık falan olsun nasıl tombullasir.

ayy hadi hayırlısı maviş:KK52::KK76:

Gözün aydın,sağlıkla büyüsün:nazar:

Oh Şükür hastanede yatmadan sarılık geçti,çatlağı da geçsin çabucak inşallah:nazar::nazar:

canım senin sling hangisi,foto var mı? Ben de araştırıyorum,kanguru mu sling mi alıyım,çok küçük ya bebiş,hangisi daha iyi onun için acep?

Ayyy kuzum Kıyamam yaaa çok geçmiş olsun fındığım..

Gözün aydin canım, maşallah junior esmere. Allah başka sıkıntı vermesin inşallah.

Çok sağolun kızlar .
Diğer hasta olan, , rahatsız olan bebislerde inşallah hemen toparlanir.

♥ İdil Deniz ♥

Esim doktorun yanında bakalım ne diyecek suan herhangi bir sızıntı yok Allah a şükür.Yaa o kadar masum ve savunmasizlarki insan ne yapacagını şaşırıyor.Kuzumun hiçbir seyden haberi yok öylece bakıyor göbişi kanarken ;( gel de dayan.Allah im bütün bebekleri de bizimkileri de korusun insallah.

Oy Cnm benim kıyamam ona :KK43:( bende aynıyım senle ya benimki de reflü olmuş kusuyurdu hep mama değiştirdik bakalım artık

Kızlar şu sling konusunda bana bi yardimci olur musunuz acaba?
max ne kadarlik olana kadar kullaniliyo bu sling?
bid e kullanıp memnun kaldığınızin linkini atabilirmisiniz?

Iyiyiz gülüm. Neredeyse 1 aylık oldu benim yaramaz. Koca adam oldu artik:KK70::KK70::KK70:

Canı rahatsa aglamiyor canım. Konuşuyorum, şarkı söyluyorum, masaj yapıyorum; oyaliyorum:p

Is yapacaksam sling kullanıyorum rahat oluyor. Gaz sorunu yok şükür. Rezene anason çayı içiyorum, kimyon yiyorum ayrıca biogaia kullanıyorum. Artık keramet hangisinde ise:KK70::KK70::KK70:

Yavrumun tek sorunu yemek sonrası gegirme güçlüğü ve.reflu. Onları da aşacağız inşallah.

Beraber agirlarsiniz misafiri boşver yatırma. Koy slinge. Rezil uykuyu sever bu yaramazlar, koynunda uyusun:KK66::KK66::KK66:

maşallahh sizee :nazar::nazar: kaç kilo aldı bu zamana kadar

Gunaydin canlar. Dun aksam misafirimiz vardi. Emmek icin guysuzlanan cocugumu gazi var ondan hutsuz diye aldi, kizim da iyice sinirlendi cok agladi. Agladikca misafir gaz sancisi olduguna daha bi ikna oldu. Neticede kizimi aglatti aglatti verdi bana. Gaz da cikmadi, laf da anlatamadim :KK43: uyumamasini gaz skntisina bagladi hanim. Gaz olunca emme refleksi olurmus, emdikce daha cok gaz olurmus, kisir donguye donusurmus olay. Biz de biliyoruz ama 23 gundur benimle cocugum. Anlarim dimi niye agladigini huysuzlandiguni. Cok bilen insanlardan nefret ediyorum. Bi de ise yarasaydi da madem gazini cikarsaydi...

Gozun aydin. Anali babali saglikla buyusun :)

Bizde de kayisi feci gaz yapti. Onun disinda bisey farketmedik.
Neyseki annen daha gitmemis. Yemek yapmasa da seni yemen konusunda tesvik eder diye dusunuyorum :KK66:

Canim gogus kalkani dene kremle beraber. Beni cok rahatlatmisti

Her çocuk farklı. Insanlar hep çok bilmislik yapıyorlar. Keşke vermeseydin. Benim "tuhaf" misafirler de aman gitme yanımızda emzir, kucağa alışmış bu koy yatağa ağlaya ağlaya uyusun..

Ağzı olan konuşuyor...

Göğüs kalkanı:thumbup::thumbup::thumbup:
Teşekkürler kızlar.çok rahatlattı gerçekten.

Kizlar dogumdan sonra antibiyotik kullanan var mı icinizde.

♥ İdil Deniz ♥

slm kızlar! miniğimi uyuttum bi foruma bakayım dedim.
Allah nazarlardan korusun bebeğimle başbaşa kalınca miniğim çok huzursuz değil. eşim de yardım ediyor ama hala soğuk rüzgarlar esmeye devam ediyor.
sütüm hala yetersiz:KK43: başka yöntemler de denicem bakalım. hem mama hem meme öyle devam ediyoruz. biraz daha büyüyünce memeyi almaz artık diyorlar ama ben emzirebildiğim kadar emziricem inş!

Kizlar dogumdan sonra antibiyotik kullanan var mı icinizde.

♥ İdil Deniz ♥

ben kullandım cnm sezaryenden sonra mutlaka kullanılan bi antibiyotik kullandım. bebeğin nasıl cnm bu arada?
hiç geçmişe bakamıyorum ben herkes iyidir umarım...

Ilk hafta emzirme dışında sürekli kullandım gülüm. Sonra yaptığı baskı neticesi sütun kalkanda birikmeye başlayınca, silikon kısmı çıkartıp sadece koruyucu gibi kullandım (geniş sutyenle). Şimdi sadece göğüs pedi kullanıyorum, ağrı sizi kalmadı şükür.

Ilk hafta 1.5-2 saatte bir emziriyordum. Şimdi 2-4 saat arası. Ve evet kendi bırakana kadar devam ediyorum.

Ben eğer bebek kysmadiysa ve uykusunu güzel aldı ise, acikma saatini bekliyorum. Kusma varsa ya da uyumamis ve aktif kalmissa emzirme zamanını 15-20 dk öne çektiğim de oluyor.

Her bebek farklı canım, sen de kuzunun huyuna suyuna alisacaksin zamanla. Maşallah ikinize de.

Canım süpersin valla.ne sorsak ayrıntılı cevap veriyorsun.teşekkür ederim.:KK16:

:KK34:
Dinlemiyoruz diye bozuluyolar bi de :KK70: yapcak bisey yok, ben de bildigimi yapiyorum. Sadece bâbasiyla konusuyorum, onunla da herhangi konuda zit fikirlerimiz olmadi simdiye kadar. Hep destek oldu kararlarima. Gerisi de konussun dursun.

Ben cok yara oldugu donem surekli kullandim kalkani. Gece cikariyodum sadece. Emzirmeyi sormussun. Doktorum bana bebek istedikce demisti. O yuzdn bizim saatli bi duzenimiz yok. Kizim agladikca saate sureye bskmaksizin emziriyorum.

Bosver o col bilmisleri. Yalniz kalmanin da guzel yanlari var. Bebeginle basbasasin. Baska seyler takilma. Avrupada kadinlar hastaneden cikip bebekleriyle evlerine gifiyolar. Kimse bakmiyo onlara. Kimse de musallat olmuyo. Korkutma kendini

Gozun aydin. Gule gule buyut, saglikla buyusun bebegin :)

Benim kuzum saat başı uyanıyor.acaba doymuyor mu diyorum.kızlar siz mama takviyesi yapıyor musunuz? Ya da yaptınız mı??

kızlar selam

bende senin gibiyim çok paniğim ona baktıkça korkuyorum cok ufak nasıl büyücek diye cok korkuyorum çok tecrübesizim yaşımdan dolayı belkide cok erken anne oldum yenidoğan en ufak en küçük bebek benimki gibi geliyo cok stresliyim stresten sütümde azalıyo

slm kızlar! miniğimi uyuttum bi foruma bakayım dedim.
Allah nazarlardan korusun bebeğimle başbaşa kalınca miniğim çok huzursuz değil. eşim de yardım ediyor ama hala soğuk rüzgarlar esmeye devam ediyor.
sütüm hala yetersiz:KK43: başka yöntemler de denicem bakalım. hem mama hem meme öyle devam ediyoruz. biraz daha büyüyünce memeyi almaz artık diyorlar ama ben emzirebildiğim kadar emziricem inş!

ben kullandım cnm sezaryenden sonra mutlaka kullanılan bi antibiyotik kullandım. bebeğin nasıl cnm bu arada?
hiç geçmişe bakamıyorum ben herkes iyidir umarım...

Su çok bilmiş çevre çok konuşmasın.
Sen sütün gelmese bile emzir canım bırakma.
Humana still tea kullandin mı?
Bak bende hiç süt yoktu ama aksatmadan günde 3 bardak içtim maşallah iyi geliyor.
Mama da vermiyorum.
Eşimle de inşallah düzelir aranız.
Biz hamilelik döneminde ayrılmanin eşiğine geldik ama çocuk doğunca eşim fena değişti.
Çok ilgili alakalı oldu.
Hatta taburcu olduğum gün güzel ömür boyu saklayacagim kullanacağım bir bilezik almış doğum hediyesi olarak :)
Ailemi, beni ve ailesini de şaşırttı :KK70:
Eminim düzelecektir aranız canım.
Biraz zaman tani eşine.
Kızım da iyi çok şükür.
Sarılığı anlattık ama kakasını yaparken çok ağlıyor poposunda çatlak var.
İnşallah o da geçecek.
Kizlarda da rutin aynı şikayetler var :)
Uykusuzluk yorgunluk vs.

♥ İdil Deniz ♥

Iyiyiz gülüm. Neredeyse 1 aylık oldu benim yaramaz. Koca adam oldu artik:KK70::KK70::KK70:

Canı rahatsa aglamiyor canım. Konuşuyorum, şarkı söyluyorum, masaj yapıyorum; oyaliyorum:p

Is yapacaksam sling kullanıyorum rahat oluyor. Gaz sorunu yok şükür. Rezene anason çayı içiyorum, kimyon yiyorum ayrıca biogaia kullanıyorum. Artık keramet hangisinde ise:KK70::KK70::KK70:

Yavrumun tek sorunu yemek sonrası gegirme güçlüğü ve.reflu. Onları da aşacağız inşallah.

Beraber agirlarsiniz misafiri boşver yatırma. Koy slinge. Rezil uykuyu sever bu yaramazlar, koynunda uyusun:KK66::KK66::KK66:
Ben de sling bakiyorum bu aralar. Benim minigim de hiç ış yapmiyim hep onunla olayım istiyor çünkü. Wrap sling mı kullanıyorsun, tavsiye eder misin, nerden aldin. Çok sordum biliyorum ama:26:

Son düzenleme:
Kızlar şu DVit3 damlayı günde kaç kez veriyorsunuz?

♥ İdil Deniz ♥

Su çok bilmiş çevre çok konuşmasın.
Sen sütün gelmese bile emzir canım bırakma.
Humana still tea kullandin mı?
Bak bende hiç süt yoktu ama aksatmadan günde 3 bardak içtim maşallah iyi geliyor.
Mama da vermiyorum.
Eşimle de inşallah düzelir aranız.
Biz hamilelik döneminde ayrılmanin eşiğine geldik ama çocuk doğunca eşim fena değişti.
Çok ilgili alakalı oldu.
Hatta taburcu olduğum gün güzel ömür boyu saklayacagim kullanacağım bir bilezik almış doğum hediyesi olarak :)
Ailemi, beni ve ailesini de şaşırttı :KK70:
Eminim düzelecektir aranız canım.
Biraz zaman tani eşine.
Kızım da iyi çok şükür.
Sarılığı anlattık ama kakasını yaparken çok ağlıyor poposunda çatlak var.
İnşallah o da geçecek.
Kizlarda da rutin aynı şikayetler var :)
Uykusuzluk yorgunluk vs.

♥ İdil Deniz ♥

humana stili tea içiyorum hoşaf içiyorum hurma yiyorum... bakalım artık Allah ım sütümü arttırır inş!
kızının skıntıları en kısa zamanda düzelir umarım. kıyamam ben miniğine...
zaman tanıyorum bakalım zamanı ne zaman dolar artık onu da bilmiyorum.
biz anneler üzülünce bebek de etkilenirmiş onun için de çok canım sıkılıyor...
sabır ya sabır diyorum başka bişey demiyorum...

humana stili tea içiyorum hoşaf içiyorum hurma yiyorum... bakalım artık Allah ım sütümü arttırır inş!
kızının skıntıları en kısa zamanda düzelir umarım. kıyamam ben miniğine...
zaman tanıyorum bakalım zamanı ne zaman dolar artık onu da bilmiyorum.
biz anneler üzülünce bebek de etkilenirmiş onun için de çok canım sıkılıyor...
sabır ya sabır diyorum başka bişey demiyorum...

Amin canım çok sağol.
Meleklerimiz hep iyi olsun inşallah.
Sen kuzunla ilgilen tatlım.
Eminim düzelecektir aranız.
Şu an daha bir sorumluluk yüklendi omuzlarına eslerimizin.
Kimi hamile olduğumuz da idrak edemiyor sanırım.
Kimi çocuk doğunca.
Eslerimiz ne hikmetse bizlerden daha hassas oldular şu süreçte.
Ama onlar içinde bizim içinde zaman lazım.

♥ İdil Deniz ♥

X