- 30 Ocak 2009
- 1.222
- 580
- 40
Arkadaşlarr yaa ben normal doğumdan çok korkuyorumm bi de dün arkadaşım uğramıştı sezaryenla yapmış doğumunu çok rahattı uyudum uyandım bebeğim kucamdaydı ilk üç gün sıkıntı yaşadım okadar dedi bana da tavsiye etti ama bende eşim de normal doğumdan yanayız ne olcak bu korkularım bilmiyorumm yaa
caınım kusura bakma ama bi insan nasıl sezeryanı tavsiye eder.. bildiğin ameliyat.. ben komşumla aynı gün doğum yaptım.. o normaldi.. ben sezeryan.. 15 dakka sonraydı ben kan vermek için doğumhaneye girdim o yeni kalkmıştı masadan .. çok zor oldu dedi.. ama o zor demesine karşın bağdaş kurmuş çocuğunu emziriyordu.. rahattı yürüyor cocuğunu giydiriyordu..
benmi epidural başlayan sezeryanım uyuşmadığm için genele döndü.. bide narkozla uyuttular yani.. ilk iki bıçağıda hissettim .. sonrasımı.. 8 saat resmen kıpırdayamıyorsun.. sütün az geliyor zaten üstüne bide kalkıp rahat pozisyonda emziremiyorsun.. ki inan bana 3-5 farketmez günlerce ameliyat yerinin acısından emzirmek çok zor oluyor.. sondanın acısını söylemiyorum bile..
ha tabiki bunların hepsi yavruna değer.. ama ben çok isterdim normal doğum yapayım çatım çok dardı.. 41 hafta bitmişti ama sancım yoktu acılmam bile yoktu.. bebekte riskteydi kalp atışları bi yükseliyor bir düşüyordu... buna rağmen iki gün daha bekledim ama olmadı..
ama ne bileyim normal doğumun rahatlığı varmıdır sezeryanda.. tamamen temizleniyor için.. yavrunun ilk anını görüyor, ilk sesini duyuyorsun..
ve rabbim vermiş o yolu ..
ben iki de normal doğuma şahit oldum.. biri eltim .. maşallah masaya gitmeden pijamasına düşüvermişti oğlu.. ikinciside ... kanamam olduğunda hastanede yattım bi kız geldi 21 yaşında daha 36 haftalık sabah kalçam ağrıyor dedi gitti doğurdu ve geldi ne dikiş ne yırtık ne zorluk..
hem tabiki ikisininde riskleri sıkıntıları var.. ikiside zor.. düşünsene candan can çıkıyor.. kolaymı.. sen ALLAHA bırak O sana en güzelini verecektir