2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
bende 2 gün önce galiba yemekten kaynaklanıyordu mide bulantısı yasadım ve sabaha kadar uyumadım sabahta bütün yediklerimi çıkardım ve rahatladım uyudum öglen uyandım ve midem bulanıyor doktorumu aradım yediklerin dokunmus dedi şimdi de soguk algınlıgı mı mide bulantısı mı anlamıyorum agrım var...ilaç kullanmaya da korkuyorum szce ne yapıyım kızlar

nane limon hazırlayabilirsin cnm aklıma sadece bu geldi belki rahatlatır.

merhaba kızlar bugun sağlık ocağından rutin kan ve idrar sonuçlarrımı aldım şükür birşey çıkmadı sadece çok az iltihap var ama ilaç kullanacak kadar değil dedi zaten bendede yanma felan bir rahatsızlık yok bol su iç dedi.yinede tedirgin oluyorum sizlerdede varmı iltihap falan.birde kızlar çatı kemiğim çok ağrıyor kasığımın altında tüylenmenin olduğu yerde kemiğim çok ağrıyor normalmi sizce
bende de intihap var sanırım akıntıdan belli oluyor...benimde yanmam yok ..dediğin gibi bol su içmeye çalışıyorum...valla nerem ağrısa normal diyor ,tecrübeli anneler...biz mi çok evhamlıyız anlamadım ki... ama doktoruna sor yine de...

kızlar özel olacak ama bugün peçete de kan gördüm meğersem arkadanmış aslında çok zorlanmadım ama neden oldu ne önerirsiniz? ne yapabilirim? ilerlemesinden korkuyorum :KK43:
ne kadar dikkat edersem edeyim 1 defa çok zorlandım 45 dk tuvaletten çıkamadım ...ne kadar hareketli olsam da genel de iş yerinde oturduğum içinde oluyor sanırım bbek baskı yaptıkça bağırsaklara... her akşam vazelin ile masaj yapıyorum yada susam yağı ile ...kayısı kurusu kaynattaım sabahları 1 bardak içiyorum...posalı lifli şeyler ye havuç kabak lahana ...pilav hamur işi yiyince tutulup kalıyorum...ızdırap gibi olur tuvalete çıkmak...ve tuvaletim gelse de gelmese de gidip oturuyorum 2 dakika oturuyorum tuvalette...
geçmiş olsun kanamış bir de , acısı geçmeden tekrar tuvalete çıkmak iyice zorlaştırıyor... orayı sürekli yumuşak tut...iyi geliyor gerçekten...

Son düzenleme:
bende 2 gün önce galiba yemekten kaynaklanıyordu mide bulantısı yasadım ve sabaha kadar uyumadım sabahta bütün yediklerimi çıkardım ve rahatladım uyudum öglen uyandım ve midem bulanıyor doktorumu aradım yediklerin dokunmus dedi şimdi de soguk algınlıgı mı mide bulantısı mı anlamıyorum agrım var...ilaç kullanmaya da korkuyorum szce ne yapıyım kızlar
geçmiş olsun...çok ağır şeyler yeme yağlı salçalı ...mideni de boş bırakma ...çok sıcak çok soğuk şeyler yeme..mideni üşütsen soğuk soğuk terlersin üşürsün ve safra çıkarınca rahatlarsın...

slm kızlar benimde bir sorunum var acaba sizdede hala oluyormu.benim 4 aya kadar mide bulantısı oldu ve ağzıma hiçbirşey koyamadım koca bir günü bir kase çorbayla geçirdiğim oldu.ama o bulantı geçtiğinden beri hiçbirşekilde kendimi tuttamıyorum ve fazla kilo aldım 3 ayımda 3,5 lilo 4.ayımda 2,5 kilo 54 ile hamile kaldım iki hafta önce gittiğimde 62 kiloydum kiloların çoğunu hamilelğimin başında aldım yani.benim tansiyon problemim olduğu için fazla kilo almamam lazım ama canım hep yemek istiyor helede tatlı şeyler tutmaya çalışıyorum ama aklıma gelen şeyi yemedimmi gün boyu aklımda kalıyor hep düşüncemde o oluyor ne yapcam bilmiyorum böyle giderse doğuma kadar 30 kilo alırım toplamında acaba bu durumu yaşıyan varmı aranızda.:KK56:

slm kızlar benimde bir sorunum var acaba sizdede hala oluyormu.benim 4 aya kadar mide bulantısı oldu ve ağzıma hiçbirşey koyamadım koca bir günü bir kase çorbayla geçirdiğim oldu.ama o bulantı geçtiğinden beri hiçbirşekilde kendimi tuttamıyorum ve fazla kilo aldım 3 ayımda 3,5 lilo 4.ayımda 2,5 kilo 54 ile hamile kaldım iki hafta önce gittiğimde 62 kiloydum kiloların çoğunu hamilelğimin başında aldım yani.benim tansiyon problemim olduğu için fazla kilo almamam lazım ama canım hep yemek istiyor helede tatlı şeyler tutmaya çalışıyorum ama aklıma gelen şeyi yemedimmi gün boyu aklımda kalıyor hep düşüncemde o oluyor ne yapcam bilmiyorum böyle giderse doğuma kadar 30 kilo alırım toplamında acaba bu durumu yaşıyan varmı aranızda.:KK56:

cnm ben de 54 kiloyla hamile kaldım ve şimdi 66 kiloyum. doktoruma çok mu kilo almışım diye sordum doktorum bana sen zaten zayıf hamile kaldın sen 20 kilo bile alsan normal dedi. çok kilolu hamile kalanlar için 12 kilo falan tavsiye ediyoruz dedi. benim de canım hep yemek istiyo ben bazen bu açlık hissimi fındık ya da badem yiyerek gideriyorum. belki seni de bunlar tok tutabilir.

ah ah bende aynı durumdayım dolabın önündden ayrılamıyorum 10 kilo yu geçti aldığım zaten kilolu hamile kalmıştım ama bebeğim iyi olsunda daha önce verdim yine veririm kilo dert değil bende aşırı tatlıya düştüm neden bilmiyorum.

canım bende hala kusuyorum o şanslı annelerden biri de benim :KK43:(

canım beni de listeye eklermisin yaş 24 ilk bebeğim şehir izmir sat.16.07.2013 bdt.22.04.2014 cinsiyet erkek ve ismi ege olucak
Bebegimiz arada bi kendini hatirlatiyo :) yapcak bisey yok. Sans iste :KK66:

arkadaslar sizde durum nasil bilmiyorum ama bende son bir iki haftadir ciddi bir uykusuzluk durumu basladi. geceleri uyandigimda tekrar uyumakta cok zorlaniyorum ve genelde sabahliyorum. durum böyle olunca gün boyunca oldukca halsizim. doktorum bu durumun normal oldugunu söyledi. benim gibi uykusuzluktan yakinan anne adaylari var mi?
Olmaz mi canim. Aramiza hosgeldin :KK66: bu gunluerde cogumuz ayni durumdan sikayetciyiz ve ben kendi adima bi cozum bulamadim henuz

Kızlar şimdi hepimiz normal normal diyoruz bende epidurallı normal diyorum kendime hep .... ama
benim memlekette epidurallı normal doğum yaptıran doktor yokmuş ne olacak şimdi hepsi sezaryan ve bu alanda uzmanlaşmış doktorlar çok....
bir arkadaşımda normal istiyor araştırıyor ama bulamadım diyor bir tane varmış onunda yerini beğenmemiş hijyen açısından
doktorun ve hastanen çok önemli
Evet canim, ozellikle hastanede yenidogan yogun bakim olmasi cok onemli. Ve tabii doktorun deneyimli olmasi da. Sonucta bebeklerimizi saglikla dunyaya getirelim ama en sagliklisi her zaman dogal olandir inanisindayim ben. Ben de henuz doktorumla konusmadim. İnsallah gonlumuze gore olur hersey

Merhaba canim. Cok da kilo almamissin, 8 kilo almissin. Normal aslinda. Ben de ilk 4 ay ac yasadim, sonrasinda da ilk ay kontrolsuz bi sekilde kilo aldim. Simdi 25 hafta bitti ve dikkat etmeye calisiyorum ama dikkat etmis halimle bile 6 kilo aldim. Benim oyle cok acilmadi istahim, aman surekli biseyler yeyim demiyorum ama bu aylarda artik istahimiz artacakmis. Dikkat etcez sanirim, gunluk ogun listesi hazirlayip, kontrollu beslenmeyi deneyebilirsin cok kilo almamak icin :KK66:

Bebegimiz arada bi kendini hatirlatiyo :) yapcak bisey yok. Sans iste :KK66:

Olmaz mi canim. Aramiza hosgeldin :KK66: bu gunluerde cogumuz ayni durumdan sikayetciyiz ve ben kendi adima bi cozum bulamadim henuz

Evet canim, ozellikle hastanede yenidogan yogun bakim olmasi cok onemli. Ve tabii doktorun deneyimli olmasi da. Sonucta bebeklerimizi saglikla dunyaya getirelim ama en sagliklisi her zaman dogal olandir inanisindayim ben. Ben de henuz doktorumla konusmadim. İnsallah gonlumuze gore olur hersey

Merhaba canim. Cok da kilo almamissin, 8 kilo almissin. Normal aslinda. Ben de ilk 4 ay ac yasadim, sonrasinda da ilk ay kontrolsuz bi sekilde kilo aldim. Simdi 25 hafta bitti ve dikkat etmeye calisiyorum ama dikkat etmis halimle bile 6 kilo aldim. Benim oyle cok acilmadi istahim, aman surekli biseyler yeyim demiyorum ama bu aylarda artik istahimiz artacakmis. Dikkat etcez sanirim, gunluk ogun listesi hazirlayip, kontrollu beslenmeyi deneyebilirsin cok kilo almamak icin :KK66:

dikkat etmeye çalışıyorum eşim pastanede çalışıyor ve hergün çocuğumu almaya gidiyorum onun yanına gözümün önüne okadar çok şey oluyorki tutamıyorum kendimi ve hepside sevdiğim şeyler ben internetten çıkarttım kendime sabahları bir kibrit kutusu peynir bir yumurta bir bardak süt ve bir dilim ekmek öğlnleri kase yoğurt sebze yemeği iki kaşık pilav akşamda salata çorba sebze yemeği birazda et ama uygulayamıyorumki işteyim aç kalıyorum bunlarla hem herzaman burdaki lokantalarda bulamıyorum bunları olmuyor benim ilk hamilelğimden preeklempsi var var bende duymuş olanlarınız vardır muhakkak fazla kilo iyi değil bu hastalıkta ondan korkuyorum ne kadar dikkat etsemde durduramıyorum kendimi eziyet çekiyorum önemli olan tok durmam değil gözüm kalıyor canım hep birşeyler çekiyor.anlamadım doktorum artık yavaş ilerlememiz lazım dedi böyle giderse diyet uygalayacak artık bana öyle düşünüyorum.

dikkat etmeye çalışıyorum eşim pastanede çalışıyor ve hergün çocuğumu almaya gidiyorum onun yanına gözümün önüne okadar çok şey oluyorki tutamıyorum kendimi ve hepside sevdiğim şeyler ben internetten çıkarttım kendime sabahları bir kibrit kutusu peynir bir yumurta bir bardak süt ve bir dilim ekmek öğlnleri kase yoğurt sebze yemeği iki kaşık pilav akşamda salata çorba sebze yemeği birazda et ama uygulayamıyorumki işteyim aç kalıyorum bunlarla hem herzaman burdaki lokantalarda bulamıyorum bunları olmuyor benim ilk hamilelğimden preeklempsi var var bende duymuş olanlarınız vardır muhakkak fazla kilo iyi değil bu hastalıkta ondan korkuyorum ne kadar dikkat etsemde durduramıyorum kendimi eziyet çekiyorum önemli olan tok durmam değil gözüm kalıyor canım hep birşeyler çekiyor.anlamadım doktorum artık yavaş ilerlememiz lazım dedi böyle giderse diyet uygalayacak artık bana öyle düşünüyorum.

Anladim canim. Hamur isleri ben de cok seviyorum. Pasta borek hele ki tatli kekler kurabiyelere hamilelikten once de dayanamazdim, simdi de aynen devam. Preeklampsi yi biliyorum canim. Bu sebepten bebegini kaybeden bi arkadasim da var, Allah kimselere yasatmasin. Doktorum bana canin cok isterse tadiimlik yiyebilirsin hamur demisti, deneyebilirsin ama bence de en sagliklisi doktorunla gorusup gerekirse bir diyetisyene basvurmak olacak senin dedigin gibi. Hem bebeklerimizin hem de bizim sagligimiz icin az daha sabir :)

kendini tut diycem ama çok zor oluyor... bende tatlıya dayanamıyorum...helede de tansiyonun varmış porsiyonları küçült yani nefsini köreltecek kadar minik minik yemeye çalış... ben de çok kilo aldım 7-8 kilo...tatlılara baka baka geçiyorum aklım kalıyor ama yememeye çalışıyorum oda iyi değil dedğim gibi miktarını küçült.

aman dikkat et sanada bebeğede bir şey olmasan tam kritik zamanın 7 ayda başlıyor...tansiyonunu çıkarma lütfen.. yanında havuç leblebi taşı canın şekerli bir şey isterse onlardan ye hemen...ablamda geçirdi preklempsi ve help...
ne bileyim kuru kayısı at ağzına yada hurma ye... en azından tatlı hissini bulabilirsin...yeme lütfen yersen de bir lokma ye

bu gün sağlık ocağına gittim arkadaşlar, zaten 3 haftadır limoniydim, doktor gene mi sen dedi bu sefer fenasın ama dedi 2 gün istirahat verdi, bi de bu kadar fena üşütmeyi nasıl başardın dedi
bizim okul buz damı bi de dün nöbetçiydim oh bonus oldu.
kendime pek bi kızıyorum şimdi nasılsa okulum yakın arabayla gidip geliyorum die normal montumun önün tam kapatmadan gidip geliyordum, sonuç hiç ii olmadı
aman deyim üşütmeyin, ben hemen internetten hamile kabanı siperiş verdim
kendinize ii bakın

Kızlar şimdi hepimiz normal normal diyoruz bende epidurallı normal diyorum kendime hep .... ama
benim memlekette epidurallı normal doğum yaptıran doktor yokmuş ne olacak şimdi hepsi sezaryan ve bu alanda uzmanlaşmış doktorlar çok....
bir arkadaşımda normal istiyor araştırıyor ama bulamadım diyor bir tane varmış onunda yerini beğenmemiş hijyen açısından

Canım benim ablam geçen gün Anadolu hastanesi'nde doğum yaptı.Sürekli kontrollerinede oraya gitti.Doktoru çok iyiydi ve epiidral normal doğumu önermiyorum çünkü ıkınma yetisini azaltıyor ve doğum çok zor gerçekleşiyor üstelik çocuğu genelde vakum ile çekiyoruz demiş.O yüzden ablamda epidral sezeryan oldu ve hiçbirşeyi yokmuş gibi çıktı.Birde bel fıtığı olmasına rağmen.tabi bu durumlar kişinin bünyesinden bünyesine değişiyor.Kimisi çok çabuk atlatır kimiside daha zor atlatır.Allah hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin inşallah...

bu gün sağlık ocağına gittim arkadaşlar, zaten 3 haftadır limoniydim, doktor gene mi sen dedi bu sefer fenasın ama dedi 2 gün istirahat verdi, bi de bu kadar fena üşütmeyi nasıl başardın dedi
bizim okul buz damı bi de dün nöbetçiydim oh bonus oldu.
kendime pek bi kızıyorum şimdi nasılsa okulum yakın arabayla gidip geliyorum die normal montumun önün tam kapatmadan gidip geliyordum, sonuç hiç ii olmadı
kendinize ii bakın

nisan anneleri olarak bebeklerimiz kırkı çıktığında havalar çok güzel olacak inşallah bi de sağlıkla şu soğukları atlatsaydık

bu gün sağlık ocağına gittim arkadaşlar, zaten 3 haftadır limoniydim, doktor gene mi sen dedi bu sefer f
kendinize ii bakın
çok geçmiş olsun...bitkisel bir şeyler yap...çabucak geçer inşallah...

aman dikkat et sanada bebeğede bir şey olmasan tam kritik zamanın 7 ayda başlıyor...tansiyonunu çıkarma lütfen.. yanında havuç leblebi taşı canın şekerli bir şey isterse onlardan ye hemen...ablamda geçirdi preklempsi ve help...
ne bileyim kuru kayısı at ağzına yada hurma ye... en azından tatlı hissini bulabilirsin...yeme lütfen yersen de bir lokma ye

evet bende dikkat etmeye çalışıyorum bundan dolyı doktora gittim şuan için çok şükür bir problem yok tansiyonumda normal önümüzdeki ay hayırlısıyla şeker yüklemesi yapılacak inş bir problem yaşamam ben çok mandalina tükettim farkında olmadan doktor beni durdurdu inş bir aksilik çıkımaz.dua edin.

merhabalar güzel anneleeeer :nazar::nazar::nazar: mutlu günleer :KK16::KK16:

bebeğimi hissetmeye başladım ben artııık :KK23: bir sürü çeyiz aldık oğluma. çıtçıtlı badileer, hastane çıkışlarıı, battaniyeleer :KK9::KK9::KK9:
ama ben bebeğime yelek, patik örmek istiyorum fakat örgü bilmiyorum:44::44: bana yardımcı olabilir misiniz kızlar :44::44:

Hayırlı olsun canım, bebeğin güzel günlerde giysin. Youtube gir gülüm, ayrıntılı olarak anlatan videolar var; kafana koyarsan yaparsın:107:

Hepimiz normali umuyoruz, ama kısmet. Diğer aylara bakıyorum da, önceden karar verilebilecek bir durum değil. Son anda herşey değişebiliyor, kısmet artık. Ama çok haklısın doktor çok önemli. Ben doktorumu çok seviyorum ve ona çok güveniyorum. Normal doğuma saat kaç olsa kendi giren, sezaryen sonrası normal doğum yaptırabilen bir doktor. Umarım sen de istediğin gibi bir doktor bulabilirsin canım:107:

merhaba kızlar bugun sağlık ocağından rutin kan ve idrar sonuçlarrımı aldım şükür birşey çıkmadı sadece çok az iltihap var ama ilaç kullanacak kadar değil dedi zaten bendede yanma felan bir rahatsızlık yok bol su iç dedi.yinede tedirgin oluyorum sizlerdede varmı iltihap falan.birde kızlar çatı kemiğim çok ağrıyor kasığımın altında tüylenmenin olduğu yerde kemiğim çok ağrıyor normalmi sizce

Geçmiş olsun canım, en iyi çözümü su doktorunun dediği gibi. Pelvik ağrı az çok hepimizde var canım, oldukça normal endişe etme:107: Yatarken bacaklarını paralel tutmak için arasına yastık koy, rahatlatır seni:KK34:

kızlar özel olacak ama bugün peçete de kan gördüm meğersem arkadanmış aslında çok zorlanmadım ama neden oldu ne önerirsiniz? ne yapabilirim? ilerlemesinden korkuyorum :KK43:

Geçmiş olsun canım, bol posalı ye ve suyu ihmal etme. Bir de tuvalette ıkınma, otur klozete bekle; yerçekimini arkana al:21:

Geçmiş olsun canım. Bulantı geçene kadar hafif&ılık şeylerle beslen. Soğuk algınlığı ise iyi gelecektir. Bulantı ile gerçekten hiç tecrübem yok, inşallah tez vakitte atlatırsın.

Benim de gönlüm neler istiyor ama, vücuduma ne lazımsa onları tüketmeye gayret ediyorum. Öncelikle tatlı yediğimizde (hamur işi ve meyve de aynı işi görüyor) bebeğimizin de kan şekeri yükselir ve o da bunu düşürmek için insülin salgılar. Dolayısıyla yüksek miktarda tatlı tüketimi neticesi daha anne karnında bebeğimizi diyabete yatkın hale getirmeye başlarız (Allah korusun). Ben ağzıma birşey atarken, bu gerçekten bebeğime faydalı mı yoksa kendi nefsim için mi yiyorum diye sorgulayıp yiyorum; çoğu durumda işe yarıyor:107: Bir de o takip etmeye çalıştığın liste bomboş, tabi aç kalırsın öyle. Hani sabah kahvaltısında sebzen, neden kibrit kutusu kadar peynir. Yağsız-tuzsuz ürünler (süt, yoğurt ve peynir) seçtikten sonra tansiyon sorununa sebep olmaz ki fazladan yenen peynir. Gün içinde bol protein alman lazım ki karnını tok tutsun. Kısaca sebze-proteinden bol bir diyet takip edersen aç kalmazsın, bebeğini de güzel beslersin canım:107:

Kızlar bugün ne yemek yaptınız bana da fikir verin =)

Salata (marul, domates, salatalık, yeşil biber, ıspanak, soğan, havuç, kara lahana) yaptım, içine haşlanmış yeşil mercimek koydum; tahin ve limon ile tatlandırdım. Yanına da ayran; afiyet olsun:107:

X