2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
günaydınnn anneler
aysunayy-şekerine üzüldüm ama zaten dikkat edince düzelecek bir durum muş.bebeğine de maaşşallah,tosun gibi bir kız olacak inşallah:nazar:

dün işten çıktım hafif bir yokuş var orayı çıkarken birden kalbime bıçak saplanır gibi bir ağrılar girdi nefes alamadım...dedim ölüyorum...buraya kadarmış dedim...kalp krizi geçiriyorum sandım...5 dakika falan nefesimi toparlayamadım...oturdum biraz...bir taraftan da ölmeden bebeğimi alsalar yaşar mı acaba diye düşünüyorum...azıcık düzelince tekrar yürüdüm...derin nefes almaya başlayınca ağrımaya başladı sadece...göğsümü tutup bastırınca farkettim ki ağrı kalbimde değil sol göğsümde ,sırtıma kadar vuruyor...gece zor uyuttu ağrı ama sabah uyandığımda geçmişti şimdi dünkü halimi hatırladıkça gülüyorum...kelime-i şehadet getirdim ölüyorum diye ..hala niye öyle bir ağrı oldu bilmiyorum ama geçti şükür....

günaydınnn anneler
aysunayy-şekerine üzüldüm ama zaten dikkat edince düzelecek bir durum muş.bebeğine de maaşşallah,tosun gibi bir kız olacak inşallah:nazar:

dün işten çıktım hafif bir yokuş var orayı çıkarken birden kalbime bıçak saplanır gibi bir ağrılar girdi nefes alamadım...dedim ölüyorum...buraya kadarmış dedim...kalp krizi geçiriyorum sandım...5 dakika falan nefesimi toparlayamadım...oturdum biraz...bir taraftan da ölmeden bebeğimi alsalar yaşar mı acaba diye düşünüyorum...azıcık düzelince tekrar yürüdüm...derin nefes almaya başlayınca ağrımaya başladı sadece...göğsümü tutup bastırınca farkettim ki ağrı kalbimde değil sol göğsümde ,sırtıma kadar vuruyor...gece zor uyuttu ağrı ama sabah uyandığımda geçmişti şimdi dünkü halimi hatırladıkça gülüyorum...kelime-i şehadet getirdim ölüyorum diye ..hala niye öyle bir ağrı oldu bilmiyorum ama geçti şükür....

ayy allah korusun dün çok yorulmuşsun demekki yokuş çıkmak da öyle kolay değil zaten birde hamile hamile hiç zor olmasa gerek, bende de oluyor o nefes nefese kalıyorum yoruluyorum, dinleniyorum felan eee artık rahatsızlıklar başlayacak gebelik zor gelecek ilerleyen zamanlarda oturduğumuz yerden kalkamayacağız

Canim araba alirken 3 tekerlekli olanlari denge konusunda iyi arastirin. On teker tek oldugu icin yolda giderken cukura bosluga gelince filan kolayca dengesini kaybedebiliomus ama manevra kabiliyeti acisindan da 4 tekerleklilerden daha iyiymis kullanimi. Yine de 4 tekerlekli olanlari daha cok oneriyolar. Gerci bu da kullaniciyla alakali tabi. Ama quinny guzel bi araba. Degistirmesen de icine sinerek kullanabilecegin, bebisini rahat ettirecek bi araba. Hayirlisi olsun. Gercekten en zoru bebek arabasini almak :KK66:

Csnim haklisin dikkat edemedik satici cok ovdu hsni guzelde bir araba. Amaa yazlik sraba daha cok sanki yani kumasi ince . korunagi yok kis icin hic biseyi yok..ayrica ana kucaginin tentesi de yokmus ayri satin aliniyormus 130 tl nette ve com pahaliya geliyo bize araba ozaman vs vs icime tam sinmedi.

Chicco ve kraftlara bakiniyorum simdi...

kızlar 25 haftayı bitirdim ama haala kusuyorum ben yaaa :KK50::KK50: normalde bulantımı bastırmak için sabahları uyanır uyanmaz bişeyler yiyodum ama bu sabah biraz oyalandım. sanırım 9 ay boyunca bulantı ve kusma problemi yaşayan şanslı annelerden biriyim bennn:KK9::KK9::KK9: naapalım kızım sağlıklı olsun da, ben razıyım:emir_bebek::KK49: doğduğu zaman poposunu ısırırım, ödeşiriz:KK16::KK16:

kızlar 25 haftayı bitirdim ama haala kusuyorum ben yaaa :KK50::KK50: normalde bulantımı bastırmak için sabahları uyanır uyanmaz bişeyler yiyodum ama bu sabah biraz oyalandım. sanırım 9 ay boyunca bulantı ve kusma problemi yaşayan şanslı annelerden biriyim bennn:KK9::KK9::KK9: naapalım kızım sağlıklı olsun da, ben razıyım:emir_bebek::KK49: doğduğu zaman poposunu ısırırım, ödeşiriz:KK16::KK16:

ben de hala kusuyorum canım, her sabah değil ama arada oluyo tamamen kesilmedi, Allahtan et ve balık tiksintim geçti

günaydınnn anneler

Geçmiş olsun hırsız inşallah şuan daha iyisindir.

Csnim haklisin dikkat edemedik satici cok ovdu hsni guzelde bir araba. Amaa yazlik sraba daha cok sanki yani kumasi ince . korunagi yok kis icin hic biseyi yok..ayrica ana kucaginin tentesi de yokmus ayri satin aliniyormus 130 tl nette ve com pahaliya geliyo bize araba ozaman vs vs icime tam sinmedi.

Chicco ve kraftlara bakiniyorum simdi...

canim hayirli olsun araban bende hala kararsizim buzz a baktin mi zapp yerine?
ben buzz almayi planliyordum ana kucagini tentesiz vermeleri cok sinir bozucu butun hevesim gitti yaa :KK47::KK47:

Merhaba arkadaşlar,
bu benim ikinci gebeliğim. ilk doğumum çatı darlığı!! teşhisiyle doğum belirtileri bile başlamadan planlı sezeryanla olmuştu. Normal doğumu çok istememe rağmen o zamanki doktorumun ikna çabaları ile sezeryanı istemeye istemeye kabul ettim. Böylece bebeğimi ilk gören olabilmenin hazzınından, normal doğumla insana yüklenen enerjiden mahrum kaldım. Dokuz ay içimde taşıdığım bebeğim ben ayılasıya kadar yarım saatte olsa bensiz kalmıştı ve yanıma getirdiklerinde onu kucağıma alacak gücüm yoktu. Sonraları doğru pozisyonda emzirememekten günlerce göğüs yaraları ile sıkıntılı günler geçirdim. Ki bu yaraların acısından sezeryan kesisinin acısını hissetmedim bile.
Şimdi ikinci doğumumda Allah nasip ederse normal doğum yapmak için gerekli tüm şartları yerine getireceğim. Sezeryanın gerçekten gerekli olmadığı bir durumda yapılmasına izin vermeyeceğim. Facebookta ssvd ( sezeryandan sonra vajinal doğum) diye bir gruba üyeyim. oradan çok bilgilendim ve sezeryandan sonra normal doğuma destek veren doktorları ebelerli tanıdım. şimdi eğitimlere katılıyorum.
Burada bunları paylaşmak istedim çünkü ilk sayfaya baktığımda çoğunuzun ilk gebeliği olduğunu görüyorum, güzel bilinçli bir gebelik süreci ile, bilinç altını doğru yönlendirerek, egzersiz yaparak, doktorlara tamamen teslim olmayarak doğal yollardan normal doğum yapabilirsiniz. Ülkemizde çok kolay sezeryan kararı veriliyor, risk kabul edilmeyen durumlarda bile hemen sezeryana alınıyor gebeler. benim doğum yaptığım hastahanenin sezeryan oranı %90. İlk doğum sezeryan ise ikinciside hemen sezeryana alınmak isteniyor, olurda ikinci normal olsun derseniz bu sefer destekleyen doktor bulmak hem zor hemde pahalı.
hepinize sağlıklı keyifli bir doğum dilerim.

Kizlar h.snu arabalara da baktim hatta aldim geldim ama eve gelince bi kac seyini farkettik ve degistircrm.aman ne zormus.

Maxi cosi Quinny zapp xtra araba ve maxi cosi ana kicagi aldik..ama anakucsginin tentesi yok.yani vsr ayri satiliyormus koliden çıkmadı. Birde ona ayri psra vermek istemiyorum. 130 tl nette....birde arabanin kumasi cok guzel ama ince.korunakli degil..iste hafit ve katlanincs azcik yer kaplasin dedik ama ozamanda hersryi ince oluyor...

Birde aklimda wollex marka araba vardi ama gidip gorunce hic begenmedim...oyle iste cok zor.

Günaydın kızlar canım dediğin araba 1000 tl diyo nette yanlışmı okuyorum. :KK30: valla şahsen bir arabaya o kadar para vermem.

ben buzz almayi planliyordum ana kucagini tentesiz vermeleri cok sinir bozucu butun hevesim gitti yaa :KK47::KK47:

Selam canım nerelerdesin? Keyifler nasıl?:107:

Şimdi ikinci doğumumda Allah nasip ederse normal doğum yapmak için gerekli tüm şartları yerine getireceğim. Sezeryanın gerçekten gerekli olmadığı bir durumda yapılmasına izin vermeyeceğim.

Selam, inşallah istediğin gibi normal doğum yaparsın gülüm. "Allah nasip ederse normal doğum yapmak için gerekli tüm şartları yerine getireceğim" kısmını biraz detaylandırarak bize de yardımcı olur musun lütfen:107:

Günaydın kızlar canım dediğin araba 1000 tl diyo nette yanlışmı okuyorum. :KK30: valla şahsen bir arabaya o kadar para vermem.

Alan ve kullanacak olan arkadaşlara hayırlı uğurlu olsun. Araba benim hiç kullanmacağım bir ürün, heryere araba ile gidiyoruz zaten; dolayısı ile gereksiz masraf.

sağol iyiyim şükür...sol memem deymiş ağrı ..süt kanallarımı açılıyor nedir anlamadım...

Geçmiş olsun canım. Ben de dünden beri duramıyorum, sol taraf nasıl sızlıyor. Ne yapacağız?:107:

Ben buzz almayi planliyordum ana kucagini tentesiz vermeleri cok sinir bozucu butun hevesim gitti yaa :KK47::KK47:
fefilifa
nasılsın göremedim ne zamandır...şekerden dolayı biraz rahatsızdın iyi oldun mu biraz
ben daha yaptırmadım şeker yüklemesini benim nasıl çıkacak kim bilir...

geçmiş olsun canım. Ben de dünden beri duramıyorum, sol taraf nasıl sızlıyor. Ne yapacağız?:107:

TEŞEKKÜREDERİM SANA DA GEÇMİŞ OLSUN...
ablama sordum, normal bir şey olur dedi...nasıl normal dedim ,yani bunu her hamile yaşıyor mu...ölüyorum sanıyorum ve normal miş...

Son düzenleme:

Selam, inşallah istediğin gibi normal doğum yaparsın gülüm. "Allah nasip ederse normal doğum yapmak için gerekli tüm şartları yerine getireceğim" kısmını biraz detaylandırarak bize de yardımcı olur musun lütfen:107:
selam tatlim abimi nisanladik yogun bir donemdi cok sukur atlattim sizler nasilsiniz bebisler nasil benim bu aralar cok fazla haraketli yarin kontrolum var 1 aydir gormuyorum minikimiiiiii :KK5::KK5:
fefilifa
nasılsın göremedim ne zamandır...şekerden dolayı biraz rahatsızdın iyi oldun mu biraz
ben daha yaptırmadım şeker yüklemesini benim nasıl çıkacak kim bilir...

canim cok sukur daha iyiyim diyetimi uyguluyorum yarin kontrolum var yukleme yapilacak tekrardan ins sonuclar guzel cikar ve insulin kullanmama gerek kalmaz..
ihmal etme bence biran once yaptir :KK50:
bu arada cok gecmis olsun :KK43:(

Son düzenleme:
ablama sordum, normal bir şey olur dedi...nasıl normal dedim ,yani bunu her hamile yaşıyor mu...ölüyorum sanıyorum ve normal miş...

Aynı annem:107: Ben de ne sorsam, "ben yaşamamıştım ama normaldir kızım hamilelikte olur" der. Ne tuhaftır annem ile hiç bir ortak yönümüz olmaz, kime çektiysem ben:21:

selam tatlim abimi nisanladik yogun bir donemdi cok sukur atlattim sizler nasilsiniz bebisler nasil benim bu aralar cok fazla haraketli yarin kontrolum var 1 aydir gormuyorum minikimiiiiii :KK5::KK5:

canim cok sukur daha iyiyim diyetimi uyguluyorum yarin kontrolum var yukleme yapilacak tekrardan ins sonuclar guzel cikar ve insulin kullanmama gerek kalmaz..
ihmal etme bence biran once yaptir :KK50:

Hayırlı olsun, Allah tamamına erdirsin canım. Yarın kontrolünde güzel haberler alırsın inşallah, tedaviye gerek kalmadan diyetle hamileliliğini sıkıntısız tamamlarsın. Özletme kendini gir arada:107:

Bizim haftalarımızda yapılabilecek şeyler özetle : sırt ve bacak kaslarını kuvvetlendirecek egzersizler yapmak, bol bol bağdaş kurarak oturmak, mümkünse alaturka tuvalet kullanmak, bebeği aşırı kilolu yapacak şekerli gıdaları kontrollü almak.... vs.
son zamanlarda ise miad dolmuş ve hala doğum belirtileri yoksa işinin ehli bir ebeden doğumu başlatacak müdahaleler almak, bizim yapabileceğimiz göğüs masajlarıda var ama bunları 40 hafta dolduktan sonra usulüne uygun yapmak lazım. günde en az 6 hurma tüketmek. Vakti gelmiş bebek dönmemişse bunun içinde pozisyonlar var. Ben gruptan ve eğitimine katıldığım Ebeden öğrendiklerimi yazıyorum bence herkes doğum sancılarını nasıl karşılamak lazım nasıl dayanılır kılınabilir, doğuma engel bir durum varsa bu nasıl ortadan kaldırılabilir öğrenmeli. Ve gebe sürekli kendisine rahminin esnek olduğunu, bir çiçek gibi açılacağını bebeğinin su gibi akıp geleceğini telkin etmeli. Zihnini kirli düşüncelerden arındırmalı vesselam.

bugün çok duygulandım. eşim oğlumuz için hastane çıkış seti ve altın çatal iğneli nazarlık bana da anne ve bebek eli olan altın bir kolye hediye almış. kendi hediyemde güzel ama oğlumun hediyeleri daha çok duygulandırdı beni.

Cidden çok düşünceli bir adım atmış eşin...
Ne kadar mutlu olduğunu tahmin edebiliyorum.
Güle güle kullanın miniğinle :KK16:

günaydınnn :) Gününüz neşe içinde geçsin :)
Dün doğru düzgün giremedim internet hep hata verdi...
Birde dün çok duygulandım, eski çalıştığım yerdeki çok yakın arkim bizim eskiye dair onda kalan benim haberim bile olmayan fotoları atmış evlilik öncesine dair ayy bir baktım bir ah çektim bir baktım bir ağladımm,,,, ne güzel incecik bir belim varmış dedim,hayat daha kolaymış, ye iç gez ohh miss gibi şimdilerse ise evlilik, koca, birde bebekkk ayy ne bilim dün hormonlarım tavan yaptı galiba ...

Bende bekarken ne rahattım diyorum kendime.
Flört dönemi gibi olmuyor evlilik =(
Ahh ahh acele etmişim evlenmek için şimdi daha iyi anlıyorum.

ben de hala kusuyorum canım, her sabah değil ama arada oluyo tamamen kesilmedi, Allahtan et ve balık tiksintim geçti
oh ohhh, yalnız değilim:21::21: benim de öyle her zaman değil. kalkınca kahvaltımı hemen yapıyorum genelde, yapmazsam böyle oluyo ve bütün gün mide bulantım sürüyo. ben haala balık yiyemiyorum. sadece fırında limonlu hamsi buğulama:KK56: halbu ki büyük balıklara bayılırdım:KK9::104::104:

Merhaba arkadaşlar,
bu benim ikinci gebeliğim. ilk doğumum çatı darlığı!! teşhisiyle doğum belirtileri bile başlamadan planlı sezeryanla olmuştu. Normal doğumu çok istememe rağmen o zamanki doktorumun ikna çabaları ile sezeryanı istemeye istemeye kabul ettim. Böylece bebeğimi ilk gören olabilmenin hazzınından, normal doğumla insana yüklenen enerjiden mahrum kaldım. Dokuz ay içimde taşıdığım bebeğim ben ayılasıya kadar yarım saatte olsa bensiz kalmıştı ve yanıma getirdiklerinde onu kucağıma alacak gücüm yoktu. Sonraları doğru pozisyonda emzirememekten günlerce göğüs yaraları ile sıkıntılı günler geçirdim. Ki bu yaraların acısından sezeryan kesisinin acısını hissetmedim bile.
Şimdi ikinci doğumumda Allah nasip ederse normal doğum yapmak için gerekli tüm şartları yerine getireceğim. Sezeryanın gerçekten gerekli olmadığı bir durumda yapılmasına izin vermeyeceğim. Facebookta ssvd ( sezeryandan sonra vajinal doğum) diye bir gruba üyeyim. oradan çok bilgilendim ve sezeryandan sonra normal doğuma destek veren doktorları ebelerli tanıdım. şimdi eğitimlere katılıyorum.
Burada bunları paylaşmak istedim çünkü ilk sayfaya baktığımda çoğunuzun ilk gebeliği olduğunu görüyorum, güzel bilinçli bir gebelik süreci ile, bilinç altını doğru yönlendirerek, egzersiz yaparak, doktorlara tamamen teslim olmayarak doğal yollardan normal doğum yapabilirsiniz. Ülkemizde çok kolay sezeryan kararı veriliyor, risk kabul edilmeyen durumlarda bile hemen sezeryana alınıyor gebeler. benim doğum yaptığım hastahanenin sezeryan oranı %90. İlk doğum sezeryan ise ikinciside hemen sezeryana alınmak isteniyor, olurda ikinci normal olsun derseniz bu sefer destekleyen doktor bulmak hem zor hemde pahalı.
hepinize sağlıklı keyifli bir doğum dilerim.
merhaba. umarım herkes sağlılı bir gebelik süreci geçirir ve planladığı şekilde bebeğini dünyaya getirir. ilk gebeliğim ve ben de normal doğum yanlısı biri olarak kendimi gebeliğimden öncesinden beri hazırlıyorum. egzersiz anlamında tembelim:KK31: ama psikolojik olarak sağlam bir hazırlık yaptım kendimce. umarım planladığım şekilde olur doğumum. sen de bilgilerini bizimle paylaşırsan çok yardımı olur diye düşünüyorum :KK34:
canım geçmiş olsun. ciddi bişey olmamasına sevindim ama o kadar rahatsız edici bi ağrıysa vardır bi sebebi, kendini çok yormuş filan olabilir misin? dikkat et kendine

Bizim haftalarımızda yapılabilecek şeyler özetle : sırt ve bacak kaslarını kuvvetlendirecek egzersizler yapmak, bol bol bağdaş kurarak oturmak, mümkünse alaturka tuvalet kullanmak, bebeği aşırı kilolu yapacak şekerli gıdaları kontrollü almak.... vs.
son zamanlarda ise miad dolmuş ve hala doğum belirtileri yoksa işinin ehli bir ebeden doğumu başlatacak müdahaleler almak, bizim yapabileceğimiz göğüs masajlarıda var ama bunları 40 hafta dolduktan sonra usulüne uygun yapmak lazım. günde en az 6 hurma tüketmek. Vakti gelmiş bebek dönmemişse bunun içinde pozisyonlar var. Ben gruptan ve eğitimine katıldığım Ebeden öğrendiklerimi yazıyorum bence herkes doğum sancılarını nasıl karşılamak lazım nasıl dayanılır kılınabilir, doğuma engel bir durum varsa bu nasıl ortadan kaldırılabilir öğrenmeli. Ve gebe sürekli kendisine rahminin esnek olduğunu, bir çiçek gibi açılacağını bebeğinin su gibi akıp geleceğini telkin etmeli. Zihnini kirli düşüncelerden arındırmalı vesselam.

Sağol gülüm. Ben de içgüdüsel doğum kitabını baş ucu kitabı yaptım, ayrıca online lamaze eğitimi alıyorum. Rabbim inşallah sağlıklı-kolay bir doğum nasip etsin hepimize:107:

X