2014 Kasım Anneleri

@efsunkarr dusununce kesinlikle alerji aslında. Kan gordugm gün kaymak yemistim yavrum çok huzursuzdu, bileydim :KK43:
Çok ağlıyodu saatlerce. Kolik sandik. Bir kez mama vermiştik mahvoldu o gün de. Şimdi düşününce anlıyorum.
İnşallah çabuk geçer.

İnşallah kolaycacik olsun Bende ssvd deneyecektim 39. Haftada 6 km yurudum halı yer sildim kolaylastirirmis diye. Nasip olmadı yine sonuç 39+4 sezaryen :KK70:
(Benim cesaretsizligimden)

Çok güzel doğumlar oluyor ssvd grubunda sende onlardan biri olursun inşallah
Nasil gidiyor iki bebisle hayat
Zaman cabuk geciyor baakk buyuttn baya
Kiskanclik var mi
Ne gibi zorluklar yasiyorsun

selam kızlar;
oğlum süt içmiyo diyodum şuan çok bağlandı
bende daha faydalı olur düşüncesi ile bu pınarın
çocuk sütleri var ya ondan veriyorum bi kaç gündür ondan kalmadığından
aptamil çocuk sütünü aldım 2 si de devam sütü diye geçiyor yanlışmı acaba normal
sütmü vermeliyim.
Ben hic bilmiyrm o sutleri cnm ya
Sute alismasina sevindim
Bnmki pek sevmiyr

merhaba kızlar nasılsınız? aralık annesi olacaktım ama kısmet yine kasim ayinaymış. yeni doktordan geldim bebegin sol bobreginde genişleme oldugunu söyledi çok korkuyorum el karar çocuk dogunca birsürü testten tahlilden gececek. heyecanim sevincim istiraba dönüştü resmen. strese girip iki cocugu etjilemk de istemiyorm fakt kendimi düşünmekten alikoyamiyorum. 37.hafta da sezeryan ile alcklar çocuğu. bize bi dua edin.allah razi olsun herkesten.
Naptin cnm sen iyi misin merak ettim

Ay valla özlemiştim topiğimizi. Doğum yapanlar var galiba .ben yine bir Kasım annesi adayı olarak doğumdan sonra nasıl geçecek merak ediyorumdüşündükler uyuyasım geliyor
Hersey yolunda gider insallah
Durumun nasil sanci falan bisi yok demi

Naptin cnm sen iyi misin merak ettim
iyiyim allaha şükür sağol.Bir ara moralim çok boZuldu geceleri yatamadim strese girdm ama sonra düşündüm bebegimi uzmemem lazim bugünlerin tadini çıkarmam lazim.hamilelik bir daha elime gecmeyebilir.herşey allaha kalmış insallah sağlıklı doğar diyorum.başka da biseh elimden gelmiyor

iyiyim allaha şükür sağol.Bir ara moralim çok boZuldu geceleri yatamadim strese girdm ama sonra düşündüm bebegimi uzmemem lazim bugünlerin tadini çıkarmam lazim.hamilelik bir daha elime gecmeyebilir.herşey allaha kalmış insallah sağlıklı doğar diyorum.başka da biseh elimden gelmiyor
Aynen cnm rahat ol bebeginde etkilenmesin
Saglikla dogar insallah
Dua et cnm hem sen rahatlarsin
Insirah suresini oku

Merhabalar kizlar
Oglum sozumu dinlemiyor ozellikle ikinci biri oldugunda yabanci bir kisiden farksiz oluyorum oglum icin
Minik adamla bile ilgilenmiyorum neredeyse
Ama tepkili
Zaman zaman dinliyor
Hamileligimin son ayinda bile yagiz selimi kucagima aliyordum ben herkes alma derken yani ilgisiz mi biraktim ki yavrum bana boyle davraniyor
Inanin oturup cocuk gibi aglamak istiyorum

Nasil gidiyor iki bebisle hayat
Zaman cabuk geciyor baakk buyuttn baya
Kiskanclik var mi
Ne gibi zorluklar yasiyorsun

Üc aylık olduk canım çok şükür. Kıskançlık çok azaldı alıştı artık çok seviyor. Yine de yalnız bırakmiyorum odada ikisini nolur nolmaz diye. Bebeğe Kalk diyor, yemek yedirmeye çalışıyor, eline araba veriyor oynamak istiyo artık kardeşiyle bu da beni çok mutlu ediyor tabi :) bebeğe bakmaya bayılıyor mesela çiş yapmış deyince koşup bez getiriyor çorap giydiriyor vs.
Yani ilk zamanlardaki sıkıntılar azaldı baya.
Korkma sende inşallah güzel olacak.
Bir de tecrübeli anne olmak çok güzel bisey ne yapacağını biliyorsun daha rahat bi anne oluyorsun.
Akşam eşim gelene kadar ter içinde kalıyorum ikisini idare edecem diye. Sağolsun çok yardımcı oluyor oğlanı yediriyo yıkıyor altını bile aliyor :)
Gece oğlum babasıyla uyuyor ben kızce ile uğraşıyorum. Şimdilik böyleyiz :)

Merhabalar kizlar
Oglum sozumu dinlemiyor ozellikle ikinci biri oldugunda yabanci bir kisiden farksiz oluyorum oglum icin
Ama tepkili
Zaman zaman dinliyor
Hamileligimin son ayinda bile yagiz selimi kucagima aliyordum ben herkes alma derken yani ilgisiz mi biraktim ki yavrum bana boyle davraniyor

Alışacak canim şuan çok büyük bi değişiklik onun için bu.
Hiç bebekle ilgilenmiyoruz desek de emzirmek bile cildirtiyodu benim oğlanı. Muhtemelen seninki de öyledir.
Bebeğin eline şeker vs. Verin bak kardeşin sana hediye getirmiş deyin. Sevmesine izin verin. Kardesini uyutalim gel de beraber pis pis pis deyin. İnan çok mutlu oluyor. Ama yine de zaman gerek galiba alışması için. Allah yardimcin olsun.

Merhabalar kizlar
Ama tepkili
Zaman zaman dinliyor
merhaba.lütfen üzülme senin davranışlarınla bır ilgisi yok.cocuklar 2 yas sendromuna gırmısler.bende hamıleyım ama oglum hep kucagımda .sevgıden ılgıden yoksun bırakmıyotum.tabı eskısı gıbı psıkolojm ıyı degıl dogum dusunuyorum esım ısten ayrılmış onu dusunuyorum.bazen atıyor tepem bağırıyom cocuga.huyu cok degışmış eskıden (yanı cok degıl 2 ay once).hersey yerdı aklına gelen ve kendı kendıne yer kalkardı.şimdi hem iştahsız hem sınırlı hem hırçın olmuş.elıne gecenı fırlatıp atıyo:):)guleyım mı aglayayım mı?üstelık daha dıgerını de doğmamışım.onu doğsam hayat nasıl olacak merak edıyorum..

Günaydın kızlar bu kreş olayı tam bi hastalık kapma yuvası,oğlum 1 ay içinde 2 kere antbyotik kullandı uykusz geceler 2 gün önce antbyotiği btmişti bu gece yne geniz akıntısı basladı uyumadı napcağımı şaşırdım acayp gerldim hem uyumayışına hem de bu çareszce hastalık belirtlerini görnce.ne giydirceğimi nasıl önlem alcağımı şaşırdm artk.denemediğm şey kalmadı.ilaca da o kdr karşıyken bi anda bi sürü şey kullandm.o hasta olunca hç keyfim kalmıyo.burnunun tıkanmaması gerek,aspiratörle çeknce kanıyo serum fzyolojk de tam sökmüyo.sümkürmeyi öğrense rahatlar belki ama o da 4 yaşında fln olurmş demekki dedkleri kdr var kreşin ilk yılı çok hasta olurlar dye.allahım dermansz dert vermesin tabi.bağışıklık kazansın inşallah.sizler nasılsınız?

Çocuklar için burun spreyleri var denedin mi onlardan
Sumkurmeyi bayadir yapabiliyor bizimki sende bi dene belki öğrenir
Çok geçmiş olsun kuru incir sever mi oğlusun yiyebildigi kadar yesin gripe karşı çok faydalı.

luul2 luul2 ne denir bilemedim ki :KK43: hayırlısı böyleymis demek, Rabbim hayirlisiyla tekrar nasip etsin

Üc aylık olduk canım çok şükür. Kıskançlık çok azaldı alıştı artık çok seviyor. Yine de yalnız bırakmiyorum odada ikisini nolur nolmaz diye. Bebeğe Kalk diyor, yemek yedirmeye çalışıyor, eline araba veriyor oynamak istiyo artık kardeşiyle bu da beni çok mutlu ediyor tabi :) bebeğe bakmaya bayılıyor mesela çiş yapmış deyince koşup bez getiriyor çorap giydiriyor vs.
Yani ilk zamanlardaki sıkıntılar azaldı baya.
Korkma sende inşallah güzel olacak.
Bir de tecrübeli anne olmak çok güzel bisey ne yapacağını biliyorsun daha rahat bi anne oluyorsun.
Akşam eşim gelene kadar ter içinde kalıyorum ikisini idare edecem diye. Sağolsun çok yardımcı oluyor oğlanı yediriyo yıkıyor altını bile aliyor :)
Gece oğlum babasıyla uyuyor ben kızce ile uğraşıyorum. Şimdilik böyleyiz :)

Alışacak canim şuan çok büyük bi değişiklik onun için bu.
Hiç bebekle ilgilenmiyoruz desek de emzirmek bile cildirtiyodu benim oğlanı. Muhtemelen seninki de öyledir.
Bebeğin eline şeker vs. Verin bak kardeşin sana hediye getirmiş deyin. Sevmesine izin verin. Kardesini uyutalim gel de beraber pis pis pis deyin. İnan çok mutlu oluyor. Ama yine de zaman gerek galiba alışması için. Allah yardimcin olsun.
Yalniz misin canim birileri geldi mi yardima? Sanirim biraz daha zaman lazim
En uzuldugum de tuvalete alismisti hastanede kaldigimiz iki gun de o da bitti gitti yine bezliyiz
Uzuldum cunku cok emek verdim
merhaba.lütfen üzülme senin davranışlarınla bır ilgisi yok.cocuklar 2 yas sendromuna gırmısler.bende hamıleyım ama oglum hep kucagımda .sevgıden ılgıden yoksun bırakmıyotum.tabı eskısı gıbı psıkolojm ıyı degıl dogum dusunuyorum esım ısten ayrılmış onu dusunuyorum.bazen atıyor tepem bağırıyom cocuga.huyu cok degışmış eskıden (yanı cok degıl 2 ay once).hersey yerdı aklına gelen ve kendı kendıne yer kalkardı.şimdi hem iştahsız hem sınırlı hem hırçın olmuş.elıne gecenı fırlatıp atıyo:):)guleyım mı aglayayım mı?üstelık daha dıgerını de doğmamışım.onu doğsam hayat nasıl olacak merak edıyorum..
Inan o kadar geriliyorum ki bazen minik anlamiyor diye bebegi sevmiyoruz bile
Guya kiskanclik donemine girmediler

Yalniz misin canim birileri geldi mi yardima? Sanirim biraz daha zaman lazim
En uzuldugum de tuvalete alismisti hastanede kaldigimiz iki gun de o da bitti gitti yine bezliyiz
Uzuldum cunku cok emek verdim

Inan o kadar geriliyorum ki bazen minik anlamiyor diye bebegi sevmiyoruz bile
Guya kiskanclik donemine girmediler

Kötü olmuş unutması ya çok üzüldüm
15 gün annemlerde kaldım sadece. Yardim eden falan yok nerdeee yarama tuz bastın :KK70:

Selam kızlar nasılsınız ? Biz memeyi bırakmak için çok büyük savaş içindeyiz :KK43: aranızda zorlanan varmı emzirmeyi bırakırken

Kötü olmuş unutması ya çok üzüldüm
15 gün annemlerde kaldım sadece. Yardim eden falan yok nerdeee yarama tuz bastın :KK70:
Ahh canimm
Hic sozumu dinlemiyor ben sesimi yukseltince kaciyor cok uzuluyorum inan
Sabahlari nasil yapiyorsun? Kahvalti etrafi toplama yemek falan

Çocuklar için burun spreyleri var denedin mi onlardan
Sumkurmeyi bayadir yapabiliyor bizimki sende bi dene belki öğrenir
Çok geçmiş olsun kuru incir sever mi oğlusun yiyebildigi kadar yesin gripe karşı çok faydalı.

luul2 luul2 ne denir bilemedim ki :KK43: hayırlısı böyleymis demek, Rabbim hayirlisiyla tekrar nasip etsin
Cnm sümkürüyo güya ama güçlü diil öğretmye çalışıyorum nefesini dışarı veriyo ama yeterli diil taktım burnuna çok dolu,sprey tuzlu su herseyi denedm yumuşatıyo ama atamaynca daha da kötü oluyo

X