2014 Kasım Anneleri

Vallahi iyiyim demeyi çok isterdim ama hiç iyi değilim...eren beyle yaptığım hiç bir şeyden tat almıyorum...ne tatil ne bayram..2 yaş sendromu mu ne naneyse tamamen berbat etti beni...1 hafta sonra doğum günü plan bile yapmak gelmiyor içimden onu da mahvedeceği için...neyse ben böyle depresif hallerdeyim işte...
Kreş araştırmalarım devam ediyor ama görüştüğüm yerlerde bunun için ayrı bir ücretten bahsetmedi...ben mi atladım diye aklıma takıldı...belki dediğin gibi kreşe göre değişir ama yine de gereksiz bi talep bence...
Burayı sizi özlemişim paşam nasıl okul da başladı bakıcısı devam ediyor mu?

Seni çok çok iyi anlıyorum. 2 yas sendromu denen şeyi bizde dibine kadar yaşıyoruz. İnsan herşeyi mi ağlayarak ister, kendini yere atmalar kafasina oyuncak vurmalar.. Anlatmakla bitmez valla dostum. Baktim ki çare yok sardim yine kitaplara. Çocuğunuza Sınır Koyma diye bir kitap okuyorum. İnşallah faydasi olur da erene nasil davranmam gerektiğini öğrenirim. Çocuk yetiştirmek kitaplardaki gibi olmuyor ama en azindan öfkemi nasil kontrol etmem gerektiğini öğreneyim. Bazen çıldırma noktasına geliyorum maalesef.. Bakici işi de canimi sıktı. Eskisi bakmıyor görüştüğüm kişiler de benim içime sinmedi. Şuan yerime geçici öğretmen bakiyor ama çok vaktim yok yakin zamanda bulmam lazim. Hayirlisi olsun inşallah. Şuan erene de bakabilecek kişiye helal olsun diyorum valla. Sen ne yaptin basladin mi işe

Eveeeeetttt arkadaslarim uzun zamandir gelemedim yaniniza. :anneadayı::anneadayı:
Ve Yagiz Selimin kardesi kismet olursa pazartesi gelecek
Doktorumuz 38+4 de sezeryani yapalim dedi:emir_bebek::emir_bebek:
Sizinle fikirlerimi paylasmak istiyorum
Inanin Yagiz Selime hamile iken ne brixton hicks (ismini dogru yazdim mi ki:bicak:) kasilmasi yasadim ne de sanci ne de kasilma
Hic birini yasamamisim
Simdi o kadar net agrilar kasilmalar yasiyorum ki korkmuyor degilim:olamaz:
Benden simdilik bu kadar bana dua edin canlarim cok optum hepinizi:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

Hayirla sağlıkla kolaylikla bebeğini kucagina alirsin inşallah. Allah yardimcin olsun. İnşallah herşey dilediginden de güzel olur

Canim bence tuvalet egitimini baskalarina verdirme hele ki yabancilara yine de sen bilirsin
Şuan bizim için erken eren çok çiş yapan yapınca da rahatsız olan bir çocuk...kız bitince başlatıcam orda da üstünde dursunlar istiyorum.
Sana da sabır ve güç diliyorum...inşallah sağlıkla ve hayırlısıyla kucağına alırsın kuzunun...bizi habersiz bırakma:KK200:

Seni çok çok iyi anlıyorum. 2 yas sendromu denen şeyi bizde dibine kadar yaşıyoruz. İnsan herşeyi mi ağlayarak ister, kendini yere atmalar kafasina oyuncak vurmalar.. Anlatmakla bitmez valla dostum. Baktim ki çare yok sardim yine kitaplara. Çocuğunuza Sınır Koyma diye bir kitap okuyorum. İnşallah faydasi olur da erene nasil davranmam gerektiğini öğrenirim. Çocuk yetiştirmek kitaplardaki gibi olmuyor ama en azindan öfkemi nasil kontrol etmem gerektiğini öğreneyim. Bazen çıldırma noktasına geliyorum maalesef.. Bakici işi de canimi sıktı. Eskisi bakmıyor görüştüğüm kişiler de benim içime sinmedi. Şuan yerime geçici öğretmen bakiyor ama çok vaktim yok yakin zamanda bulmam lazim. Hayirlisi olsun inşallah. Şuan erene de bakabilecek kişiye helal olsun diyorum valla. Sen ne yaptin basladin mi işe
Aynen aynen anlattığın gibi arkadaşım...ben daha tahammülsüzÜm sanırım...okuduklarından arada paylaş bizde faydalanalım kitap okumaya fırsatım olmuyor netten bir demet anneye bakıyorum ben de...
İşe ocakta başlıyorum biraz kendimi toparlarm belki...zaten asabiydim hepten agresif bi gadın oldum :KK14:
Kreşe versen aslında 2 yaş alan yerler vardır mutlaka.

Aynen aynen anlattığın gibi arkadaşım...ben daha tahammülsüzÜm sanırım...okuduklarından arada paylaş bizde faydalanalım kitap okumaya fırsatım olmuyor netten bir demet anneye bakıyorum ben de...
İşe ocakta başlıyorum biraz kendimi toparlarm belki...zaten asabiydim hepten agresif bi gadın oldum :KK14:
Kreşe versen aslında 2 yaş alan yerler vardır mutlaka.

İşte ben de anlık öfkeleniyorum erene bagiriyorum o da daha şiddetli agliyor sinirleniyor kendini yere atiyor.. Sonra vicdan yapiyorum çok üzülüyorum. Öfkemi kontrol edemiyorum bazen. Bu yüzden çalışmak bana iyi geliyor. Eminim senin de öyle olacaktır. 2 yaş kreş için erken diye düşünüyorum. En azindan tuvalet eğitimini alsin sonra krese baslasin istiyorum. Şimdi daha savunmasiz gibi geliyor bazen de kreşteki çocukları döver diye korkuyorum. Sagi solu belli değil hic. Masumlugun arkasinda fena yaramaz bir cocuk var. Küçük ergenler aklimizi basimizdan aldi valla. Allah bizlerin ve onlarin sagligini eksik etmesin bize de dayanma gücü versin inşallah

Eveeeeetttt arkadaslarim uzun zamandir gelemedim yaniniza. :anneadayı::anneadayı:
Inanin Yagiz Selime hamile iken ne brixton hicks (ismini dogru yazdim mi ki:bicak:) kasilmasi yasadim ne de sanci ne de kasilma
Hic birini yasamamisim
Benden simdilik bu kadar bana dua edin canlarim cok optum hepinizi:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:
Sağlıkla al inşallah yavrunu kucagina.
Şimdiden kolaylıklar dilerim...
Biz 47 günlük olduk. Bazen çocuk değil canavar gibi gözüküyolar gözüme :KK53:

Merhaba kızlar geçenlerde konuşulmus ataturk universitesi çocuk gelişimi bölümünun kayıtları hakkında bitti mi kayıtlar birde bu bölüm ıki yıllık değil mi 4 yıla tamamlama gibi bir şans var mı is bulma açısından nasıl olur özel mi yoksa devlette ogretmenlik olur mu çok soru sordum farkındayım ama kafam karışık daha önce 2.uni olarak aof den bir bölüme kayıt olmuştum yarım bıraktım çocuklar olunca yapamam diye şimdi tekrar okumak istiyorum eski bölüme devam mı edeyim yoksa çocuk gelişimi daha mı avantajlı olur diye düşündüm yardimci Olursaniz çok mutlu olurum.bu arada doğum yapanlar olmuş yapacak olanlarda sağlıkla kavusursunuz umarım bebislerinize sevgiyle kalin...

Hayirla sağlıkla kolaylikla bebeğini kucagina alirsin inşallah. Allah yardimcin olsun. İnşallah herşey dilediginden de güzel olur
Sagol canim iyi dileklerin icin guc katti bana ilkinde birsey anlamadim sezeryandan simdi minik korkularim var galiba
Şuan bizim için erken eren çok çiş yapan yapınca da rahatsız olan bir çocuk...kız bitince başlatıcam orda da üstünde dursunlar istiyorum.
Sana da sabır ve güç diliyorum...inşallah sağlıkla ve hayırlısıyla kucağına alırsın kuzunun...bizi habersiz bırakma:KK200:
Canim rahatsiz oluyorsa hemen basla egitimine eminim cabucak alisacaktir illaki arada kacaklar olacak ama olsun daha minicik bu adamlar zaten konusuyor mu canim?
Cok tesekkur ederim canim insallah
Haber veririm insallah
İşte ben de anlık öfkeleniyorum erene bagiriyorum o da daha şiddetli agliyor sinirleniyor kendini yere atiyor.. Sonra vicdan yapiyorum çok üzülüyorum. Öfkemi kontrol edemiyorum bazen. Bu yüzden çalışmak bana iyi geliyor. Eminim senin de öyle olacaktır. 2 yaş kreş için erken diye düşünüyorum. En azindan tuvalet eğitimini alsin sonra krese baslasin istiyorum. Şimdi daha savunmasiz gibi geliyor bazen de kreşteki çocukları döver diye korkuyorum. Sagi solu belli değil hic. Masumlugun arkasinda fena yaramaz bir cocuk var. Küçük ergenler aklimizi basimizdan aldi valla. Allah bizlerin ve onlarin sagligini eksik etmesin bize de dayanma gücü versin inşallah
Malesef bende de o anlik yukselisler var sonrasinda cok pisman oluyorum oturup agliyorum
Yavruma iyi bakamadigimi dusunuyorum yetersizlik duygusu iste...
O an gozlerini korkuyla acip bana bakiyor ya kahroluyorum kendimden nefret ediyorum
Su ani ofke ataklarindan kurtulmak lazim ama nasil?
Zaten takintili agresif bir yapim var off off...
Sağlıkla al inşallah yavrunu kucagina.
Şimdiden kolaylıklar dilerim...
Biz 47 günlük olduk. Bazen çocuk değil canavar gibi gözüküyolar gözüme :KK53:
Canim sakin olmaya calis bende oyle yapmaya calisacagim insallah yavrularimizin omurleri uzun kaderleri guzel olur

Merhaba annişlerrrr
Bu sene doğumgünü yapacaklar el kaldirsinnn.vala ben bu sene düşünmuyorum.anladığı zaman tapicam valla o koşuşturmaya girmicem sadece bi pasta oda inşaat kepçeli olacak çok sevdiği için o kadar.aile arasinda bi üfledikmi tmm.

Kızlar bebekleriyle aktivite yapan annişler hangi siteleri takip ediyorsunuzz bana yardımcı olurmusunuzz.bu konuda iyi degilim ve artik evde daha çok vakit geçirdigimiz için zor oluyorr.şimdiden teşekkürlerrr.

Hic birini yasamamisim
Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin

merhaba kızlar
oncelıkle şunu belırtmek isterım hepinizi cook sevıyorum ve sayenızde cok sey ogrendım.
allaha sukurlerr olsun kı oglumu 22 aylık edıp saglıklı bır sekılde buyutebıldım. ve allah bana ıkıncı kez bu duyguyu tattıracak.. 26 haftalık hamıleyım az cok acemılıgı attım ustumden ıkıncıye hazırım her sekılde.
Fakat bazı seyler var dusunmeden edemediğim ve bu durum canımı sıkıyo dusundukce esımlede konustum en buyuk destekcım sırdaşım o olmasa ne yaparım bılmıyorum.
Kayınvalıde ıyı gorunumlu bır kadın ama topluma kapalı ıce dönuk. bız gelınlerle sohbet etmez,aılemızı bırgun sormaz vs. Ilk dogumumda yanımdaydı ama ne bılıyokı ne ogrtsın fakat kendıne gore uzman dr gıbı. hamılelıgımde bırgun sormadı sen kac aylık oldun?Canın bırsey ıstıyor mu?eksık bırseyın var ? sormadı yapı meselesı dedım.
dogum yaptım sorular basladı
_kızım sutun var mı?
_bu cocugun gazı var gazı
altını kirletır poyraz
_bunun karnı ac.
ılk gun yıkadı
_suyu sevmı a bellıdır.(ondan sonra ben yıkadım dusunebılıyor musun 24 yasında cıcegı burnunda anne ve bebegım hep uykuya dalardı suda)
altını degıstı
_pipisı dar yok makatı dar (halbukı bı bahanesı yok kendısı bastan sona bozuk)
yav ne alaka bnden ıyı mı bılecen elımde ınternet var etrafım dr dolu.yanı bu ne bılmıslık bu ne donanımsızlık.ben ne yapacam bılmıyorum.sımdıde aynı durumlar.ama dogunca eskısı kadar konusturmayacagm kesın.bnları dusundukce kramp gırıyor bana..

amann cnm hepsi aynı malesef
çok bilmişler.normalde ilgilenmezler
çodcuk olunca ben kaçtane büyttüm tecribeliyim
havasına girerler he de geç tamam de gene kendi bildiğini yap
he bazen yapamıyoruz ama kendimizi üzmeye gelmez dimi..

Bir cümle vardı geçen okumuştum tuvalet eğitimini 3 yaşında verirsen 3 yaşında öğrenir 2 yaşında verirsen 3 yaşında öğrenir diye

İşaretleri izlemek lazım hazır olduklarının sinyallerini bize verecekler Yaman çiş ve kaka yapınca söylüyor yaptım diye ama bundan rahatsız değil şimdilik beze devam

peki en uygun ne zaman canım
bizle aynı gün doğumlu yiğenimin kızı var
memlekte gittiğimde alışmıştı bezlenmiyodu
biz malesef hala bezleniyoruz sanırım annesi yanında
olanlar alışmış bile.şimdi kış da geldi çok zor görünüyor
2 yaşını geçicekler gibi görünüyor.lazımlık falan aldık
alıştırma kiloduda aldık ama yaza kadar kullanamıcaz galiba..

Eren de kaka yapinca söylüyor ama ben inşallah seneye yaz gibi tuvalet eğitimini düşünüyorum. Tam 2,5 yasinda oluyorlar. Su an da ogretirsem sanki tam ogrenemicek gibi geliyor. Stresle öğrenmesini istemiyorum. Tam hazir olmali çocukta anne de. Bir de hava artik serinledi usutmesinden de korkuyorum acikcasi. Bu konuda farklı görüşler var ama uzmanlar en az 27 aylık olmali cocuk diyor. En iyi zaman hatta 27. Aymis ama kişa denk geldiği için bi 3 ay da ben ertelicem

canım çocuk alışmaya yakınsa öğrenebilir bence
üşütmez çabuk öğrenir diyosan başlayabilirsin bence
benimkiyle aynı yaşıt olanlar öğrenince bende çok hevesleniyorum
ama bakalım ne zaman bide ben yanında olmayınca çok zor..

Herkese selam...tuvalet eğitiminden bahşedilmiş kreşte tuvalet eğitimi için ayrı bir ücret ödeniyor mu? Bir arkadaş ayrı ücret istediler dedi geçenlerde...bilgisi olan yada araştıran arkadaşlar yazarsanız sevinirim.

bezli olanlara 200 300 fazla istiyorlar ama
eğitim için daha artı istiyorlarmı hiç duymadım ayrıca
tuvalet eğitimi veriyolar mı onu da bilmiyodumm :):)

ya ıste bende seyden korkuyrm
boyle dıyerek 3,5 4 yasında hala egıtım verememıs ornekler var etrafımda
bana o kadar buyuk cocugun bezlenmesı tuhaf gelıyor
annem bızı 1 yasında alıstırmıs ya, belkı dogru degıldı ama alısmısız kolay
eger 2 cıvarı bıraktıramazsak bu surec 3 lere dogru akar gıder gıbı gelıyor
etrafımdakılerden yola cıkarak soyluyrm

aynen bana da inş.bizimkiler okadar sürmez
çabucak öğrenirler eskiler hep öyle diyo ama
bilemedim üzerine düşsek sanki öğrenirler gibime geliyo..

ay cnm sorma ufukhan da öyle bazen çok sinirleniyorum
bende bağırıyorum sonra üzülüyorum ama elimde değil
15 gün memlekete gittim beni mafetti orda.sebepsiz ağlama
sinirlenip herşeyi fırlattma ısırma saç yolma vs bi sürü şey
inş.düzelir diye umud ediyorum valla.

Egemen Yigit geldiiiiii:nazar::nazar::nazar::KK200::KK200::KK200::KK200::KK200:

hoşgeldi dünyamıza.
allah analı babalı büyütsün canım..
hayırlı olsun.

kızlar selam..
17 gün tatildeydim memleketimde
ufukhan beni orda mafetti sebepsiz ağlama