merhaba kızlar
oncelıkle şunu belırtmek isterım hepinizi cook sevıyorum ve sayenızde cok sey ogrendım.
allaha sukurlerr olsun kı oglumu 22 aylık edıp saglıklı bır sekılde buyutebıldım. ve allah bana ıkıncı kez bu duyguyu tattıracak.. 26 haftalık hamıleyım az cok acemılıgı attım ustumden ıkıncıye hazırım her sekılde.
Fakat bazı seyler var dusunmeden edemediğim ve bu durum canımı sıkıyo dusundukce esımlede konustum en buyuk destekcım sırdaşım o olmasa ne yaparım bılmıyorum.
Kayınvalıde ıyı gorunumlu bır kadın ama topluma kapalı ıce dönuk. bız gelınlerle sohbet etmez,aılemızı bırgun sormaz vs. Ilk dogumumda yanımdaydı ama ne bılıyokı ne ogrtsın fakat kendıne gore uzman dr gıbı. hamılelıgımde bırgun sormadı sen kac aylık oldun?Canın bırsey ıstıyor mu?eksık bırseyın var ? sormadı yapı meselesı dedım.
dogum yaptım sorular basladı
_kızım sutun var mı?
_bu cocugun gazı var gazı
altını kirletır poyraz
_bunun karnı ac.
ılk gun yıkadı
_suyu sevmı a bellıdır.(ondan sonra ben yıkadım dusunebılıyor musun 24 yasında cıcegı burnunda anne ve bebegım hep uykuya dalardı suda)
altını degıstı
_pipisı dar yok makatı dar (halbukı bı bahanesı yok kendısı bastan sona bozuk)
yav ne alaka bnden ıyı mı bılecen elımde ınternet var etrafım dr dolu.yanı bu ne bılmıslık bu ne donanımsızlık.ben ne yapacam bılmıyorum.sımdıde aynı durumlar.ama dogunca eskısı kadar konusturmayacagm kesın.bnları dusundukce kramp gırıyor bana..
amann cnm hepsi aynı malesef
çok bilmişler.normalde ilgilenmezler
çodcuk olunca ben kaçtane büyttüm tecribeliyim
havasına girerler he de geç tamam de gene kendi bildiğini yap
he bazen yapamıyoruz ama kendimizi üzmeye gelmez dimi..
Bir cümle vardı geçen okumuştum tuvalet eğitimini 3 yaşında verirsen 3 yaşında öğrenir 2 yaşında verirsen 3 yaşında öğrenir diye
İşaretleri izlemek lazım hazır olduklarının sinyallerini bize verecekler Yaman çiş ve kaka yapınca söylüyor yaptım diye ama bundan rahatsız değil şimdilik beze devam
peki en uygun ne zaman canım
bizle aynı gün doğumlu yiğenimin kızı var
memlekte gittiğimde alışmıştı bezlenmiyodu
biz malesef hala bezleniyoruz sanırım annesi yanında
olanlar alışmış bile.şimdi kış da geldi çok zor görünüyor
2 yaşını geçicekler gibi görünüyor.lazımlık falan aldık
alıştırma kiloduda aldık ama yaza kadar kullanamıcaz galiba..
Eren de kaka yapinca söylüyor ama ben inşallah seneye yaz gibi tuvalet eğitimini düşünüyorum. Tam 2,5 yasinda oluyorlar. Su an da ogretirsem sanki tam ogrenemicek gibi geliyor. Stresle öğrenmesini istemiyorum. Tam hazir olmali çocukta anne de. Bir de hava artik serinledi usutmesinden de korkuyorum acikcasi. Bu konuda farklı görüşler var ama uzmanlar en az 27 aylık olmali cocuk diyor. En iyi zaman hatta 27. Aymis ama kişa denk geldiği için bi 3 ay da ben ertelicem
canım çocuk alışmaya yakınsa öğrenebilir bence
üşütmez çabuk öğrenir diyosan başlayabilirsin bence
benimkiyle aynı yaşıt olanlar öğrenince bende çok hevesleniyorum
ama bakalım ne zaman bide ben yanında olmayınca çok zor..
Herkese selam...tuvalet eğitiminden bahşedilmiş kreşte tuvalet eğitimi için ayrı bir ücret ödeniyor mu? Bir arkadaş ayrı ücret istediler dedi geçenlerde...bilgisi olan yada araştıran arkadaşlar yazarsanız sevinirim.
bezli olanlara 200 300 fazla istiyorlar ama
eğitim için daha artı istiyorlarmı hiç duymadım ayrıca
tuvalet eğitimi veriyolar mı onu da bilmiyodumm :):)
ya ıste bende seyden korkuyrm
boyle dıyerek 3,5 4 yasında hala egıtım verememıs ornekler var etrafımda
bana o kadar buyuk cocugun bezlenmesı tuhaf gelıyor
annem bızı 1 yasında alıstırmıs ya, belkı dogru degıldı ama alısmısız kolay
eger 2 cıvarı bıraktıramazsak bu surec 3 lere dogru akar gıder gıbı gelıyor
etrafımdakılerden yola cıkarak soyluyrm
aynen bana da inş.bizimkiler okadar sürmez
çabucak öğrenirler eskiler hep öyle diyo ama
bilemedim üzerine düşsek sanki öğrenirler gibime geliyo..
İşte ben de anlık öfkeleniyorum erene bagiriyorum o da daha şiddetli agliyor sinirleniyor kendini yere atiyor.. Sonra vicdan yapiyorum çok üzülüyorum. Öfkemi kontrol edemiyorum bazen. Bu yüzden çalışmak bana iyi geliyor. Eminim senin de öyle olacaktır. 2 yaş kreş için erken diye düşünüyorum. En azindan tuvalet eğitimini alsin sonra krese baslasin istiyorum. Şimdi daha savunmasiz gibi geliyor bazen de kreşteki çocukları döver diye korkuyorum. Sagi solu belli değil hic. Masumlugun arkasinda fena yaramaz bir cocuk var. Küçük ergenler aklimizi basimizdan aldi valla. Allah bizlerin ve onlarin sagligini eksik etmesin bize de dayanma gücü versin inşallah
ay cnm sorma ufukhan da öyle bazen çok sinirleniyorum
bende bağırıyorum sonra üzülüyorum ama elimde değil
15 gün memlekete gittim beni mafetti orda.sebepsiz ağlama
sinirlenip herşeyi fırlattma ısırma saç yolma vs bi sürü şey
inş.düzelir diye umud ediyorum valla.
hoşgeldi dünyamıza.
allah analı babalı büyütsün canım..
hayırlı olsun.