2014 Kasım Anneleri

kızlar merhaba
ogluma hareketlı kıtap falan aldım
bıde ılk kelımelrım tarzı kıtap almıstım yırtıldı
gorumcemde bı set var
renkler sayılar falan cok guzel
mesela yesıl rengı ogretıyor komple sayfa yesıl ve her yesıl olan seyı gosterıyor cok guzel
yalnız cocukları kıtabı yırttıgı ıcın bılemıyoruz yayın evını ya da setın adını
bu tarz guzel kıtap setı olan var mı
nette de bulamadım

Dediğin kitap bizde var. Remzi Kitabevinin ilk kitabım renkler ve ilk kitabım Sayılar. Gerçekten çok öğretici ve sayfaları baya kalın, parlak renkler.

Kızlar oğlum Hiç kahvaltı yapmıyor. Özellikle son 2-3 aydır yemek konusunda çok seçici. Yine öğünlerde bir şekilde Çorba vs az da olsa yiyor ama kahvaltıda hiçbirşey yemiyor:KK43: farklı farklı bir Sürü şey denedim, yok yemiyor:KK43: ne yapıcam bu durumu bilmiyorum. Peynirin her çeşidini denedim, anında tükürüyor. Yumurta hiç yemiyor. Sadece azıcık yerse domates. Başka birşey kesinlikle Ağzına koymuyor. Böyle olmaz ki, ne yapıcaz bilemiyorum. Çok üzülüyorum ya, neden böyle ki:KK43:

Kızlar oğlum Hiç kahvaltı yapmıyor. Özellikle son 2-3 aydır yemek konusunda çok seçici. Yine öğünlerde bir şekilde Çorba vs az da olsa yiyor ama kahvaltıda hiçbirşey yemiyor:KK43: farklı farklı bir Sürü şey denedim, yok yemiyor:KK43: ne yapıcam bu durumu bilmiyorum. Peynirin her çeşidini denedim, anında tükürüyor. Yumurta hiç yemiyor. Sadece azıcık yerse domates. Başka birşey kesinlikle Ağzına koymuyor. Böyle olmaz ki, ne yapıcaz bilemiyorum. Çok üzülüyorum ya, neden böyle ki:KK43:
Kendi kendine mi yiyor sen mi yediriyorsun

Kendi kendine mi yiyor sen mi yediriyorsun

Karışık diyebilirim. Mesela önceden mutfakta o mama sandalyesinde ben masada beraber yiyorduk. Yiyebileceği şeyleri tabakta onun önüne koyuyordum. Çatala batırıp az da olsa yiyordu. Arada ben de müdahale ediyordum. Çünkü çoğu zaman 2-3 lokma yiyip gerisini mama sandalyesinden aşağı atıyor, oyuna çeviriyor, yiyecekleri elleriyle sıkıp yere atıyor. Baştan beri kahvaltıyı sevmiyor ama az da olsa bişeyler yerdi, sonra 150 ml kadar Pınar devam sütü veriyordum. Sütü şimdi de içiyor ama birşey yemiyor. Tek Yediği şey domates:KK43:

Benimki son zamanlarda böyle. Yumurtasini yerdi birakti. Peynir yerdi birakti. Bende sıkılmıstır herhalde diyip son zamanlarda onlarin hicbir cesidini koymuyorum onune. kahvaltida börek tarzi seyler yediriyorum. Biraz ozlesin onlari diye. Bugün mesela dondurucudan ispanakli börek çıkardım onu yedi. Dün içi cikolatali pogaca aldim pastaneden onu yedi. Boyoz aliyorum, simit falan. Onlardan yiyor. Sende cesitlilige gidebilirsin.

Karışık diyebilirim. Mesela önceden mutfakta o mama sandalyesinde ben masada beraber yiyorduk. Yiyebileceği şeyleri tabakta onun önüne koyuyordum. Çatala batırıp az da olsa yiyordu. Arada ben de müdahale ediyordum. Çünkü çoğu zaman 2-3 lokma yiyip gerisini mama sandalyesinden aşağı atıyor, oyuna çeviriyor, yiyecekleri elleriyle sıkıp yere atıyor. Baştan beri kahvaltıyı sevmiyor ama az da olsa bişeyler yerdi, sonra 150 ml kadar Pınar devam sütü veriyordum. Sütü şimdi de içiyor ama birşey yemiyor. Tek Yediği şey domates:KK43:
Kahvaltı tabaklarını şekillendir mesela Yaman arabaları çok seviyor diye arabalı kurabiye kalıbı aldım omletini o şekilde kesiyorum aaa bak düt düt diyorum seviniyo öyle yiyor bezelye asla yemEzdi adını top yaptık hadi ağzımıza gol yapalım diyorum öyle yiyor azda olsa kaşıkla bir şeyler yemeyi çok sevdiği icin pınar labne alıyorum yoksa tabağa peynir koysam yere fırlatır hemen böyle böyle sevdiği şeylere dönüştürmeye çalışıyorum şimdi Ramazan yapamıyorum ama kahvaltıyı hazırlayıp yanıma bir örtü alıyorum bahçede piknik yapıyoruz açık havada sağa sola bakınırkende az çok yiyor

ZEBEBEK ZEBEBEK sana özelden mesaj atamadım o yüzden burdan yazıyorum yanıtlarsan inan çok sevinirim

forumda parovaryan kist için gezinirken seni gördüm ve dertleşmek istedim
benim durumum şöyle canım sol tarafta paraovaryan kist var ve sağ tüp ise tıkalı.. doktorlar paraovaryan kist hamileliğe engel değil diyor ancak doğumla beraber alırız diyen oldu su an 4 cm falan galiba. benim asıl aklıma takılan sezeryanla beraber alınırken ekstra bide bunun alınması insana doğum sonrasını bayağı ağır atlattırır diye düşünüyorum daha öncede başka bişey yüzünden ameliyatı olduğum için gaz sancısının ne kadar zor olduğunu biliyorum.. sanırım sen hamile kalmışşın
senin hamileliğine bir etkisi oldu mu bu kistin ?
doğum sırasında aldılar mı? süreç nasıl geçti? cevap verirsen inan çok sevinirim canım
bu arada benim eşimde de sorun var dna hasarı ve maorfoloji kaan aydosa gittik ama bi işe yaramadı sen ne kadar sürede hamile kaldın offf canım çok sıkkın

ne işti senin canım.kim bakıcak çocuğuna peki
valla ben yokken benimki de öyle hiç aramıyor.
ama ben gittiğim de fena istiyor.bilmiyorum inş. dediğin gibi olur
orda bırakır üzülsün de istemiyorum bende öyle düşündüm gece uynaır beni
göremeyince belki umudu keser diyorum şimdi beni gördükçe vericem die pes etmiyo.
1 gün babannesinde bırakayım bakalım gece napıcak ona göre karar veririz artık.
birde psikolojisi falan bozulur mu acaba aklım takılıo o konuya da kendimden uzaklaştırarak
bıraktırmak çocukda sıkıntı yapar mı?
Bence bi kere dene direk yollama yazık yavruya. Etkilenebilir. Ben bırakmak için temmuzu bekliyorum memlekette etraf kalabalıkken daha kolay olur diye. Doktoru ile de konuştuk şu an gündüz emmeyi kesmeye çalışıyorum. Sadece akşam eve gidince on dakika kadar emiyor daha önce sürekli emme isterdi. Şimdi gece uyanma sıklığı da azaldı. Sanırım yavaş yavaş uzaklaşıyoruz

Ya benim oğlum da böyle ne yapacagimi şaşıyorum artık senin yine süt içiyormuş biz de o da yok. Sadece emiyor ama bende de süt yok gibi. Bazen sabah bile çorba yiyor aç diye veriyorum valla

ZEBEBEK ZEBEBEK sana özelden mesaj atamadım o yüzden burdan yazıyorum yanıtlarsan inan çok sevinirim

forumda parovaryan kist için gezinirken seni gördüm ve dertleşmek istedim
benim durumum şöyle canım sol tarafta paraovaryan kist var ve sağ tüp ise tıkalı.. doktorlar paraovaryan kist hamileliğe engel değil diyor ancak doğumla beraber alırız diyen oldu su an 4 cm falan galiba. benim asıl aklıma takılan sezeryanla beraber alınırken ekstra bide bunun alınması insana doğum sonrasını bayağı ağır atlattırır diye düşünüyorum daha öncede başka bişey yüzünden ameliyatı olduğum için gaz sancısının ne kadar zor olduğunu biliyorum.. sanırım sen hamile kalmışşın
senin hamileliğine bir etkisi oldu mu bu kistin ?
doğum sırasında aldılar mı? süreç nasıl geçti? cevap verirsen inan çok sevinirim canım
bu arada benim eşimde de sorun var dna hasarı ve maorfoloji kaan aydosa gittik ama bi işe yaramadı sen ne kadar sürede hamile kaldın offf canım çok sıkkın
Mrblar bnzer bi durum yasadigim icin cvp vermeden gecemedim. Bnm basit yumurtalik kistim vardi 4.5 cm hamile kalmada vs hic bi sorun yasamadim yanliz son aylarimda doktorum biras korkuttu kist buyurse bebegin beslenmesine etki edebilir die ama sukur buyumedi.. Dogum sezeryan gelisti dogumumla birlikde kiste alindi doktor cok onemli o kist siyirlirken yumurtana zarar verebilirmis onun icin doktorunu ii sec bnm doktorum saolsn baya bi ter doktum yumurtana bi zarar vermedigini soledi.. Snrasi icin amiliyattan iki uc sbra bagdas kurup bebegimi emzirmistm oldugum gun ayaga kalktim masaallah deyim :))yanlizdim birasda yapmaya mecburdum ama exstra bi durum olmadi icin rahat olsn ..

Esin icinde ibrahim saracoglunun keciboynuzu kurunu deneyebilirsn canm etrafimda cok deneyip fayda goren oldu rabbim tez zamanda sanada hayirli evlatlar nasip eylesin ins gaziliii

Belediyedeyim canım memur oldugum için ıkı sene iznim var. Kızıma eşimin bi akrabası bakmıştı. Yazın denicez oğluma da bakacak buyuk ihtimalle 1 sene baksa yeter krese veririm sonra. Bakamıyorum derse de iznim ocakta bitıyor sona kadar kullanıp ya kadın bulucam yada kreş. 26 aylık olacak zaten.

sen yine kesmeye calışsan daha iyi tabi gıtmeden ama bende de aynı dert var ne desem boş. Once emzirip bırakıp memesiz uyutmayı ogretmemiz lazım ama nasıl olacak hiiç bilmiyprum. Dediğin gibi 1 gece bırak bakalım napacaklar.
Benim oğlum zaten cok gec yatıyor memesiz uyutmaya kalksam 1 i bulur saat :KK43:

1 de uyusa böyle gene iyiydi 4 e kadar ağladı
çok zor bakalım napıcaz.rabbim yardım etsin
ama ben çok taktım napıcam diye inş.çok çabuk bırakırlar
bende seneye kreş düşünüorum ama bakalım durum ne göstericek.

Bence bi kere dene direk yollama yazık yavruya. Etkilenebilir. Ben bırakmak için temmuzu bekliyorum memlekette etraf kalabalıkken daha kolay olur diye. Doktoru ile de konuştuk şu an gündüz emmeyi kesmeye çalışıyorum. Sadece akşam eve gidince on dakika kadar emiyor daha önce sürekli emme isterdi. Şimdi gece uyanma sıklığı da azaldı. Sanırım yavaş yavaş uzaklaşıyoruz

işte benimde bu yazlık işi olmasaydı bende ağustos gibi
başlarım diyodum ama deneyim dedim olmadı 4 saat ağladı hiç susmadan kıyamadım
verdim şimdi de emiyo ama napım benimki baya bağlı bazen çok uzun süre emiyor
bazen 5 dakka emio bırakıo bırakıcam bi gün bakalım gece beni görmeden ağlıcak mı
belli zaman sonra umudu kesip susup uyucak mı?
benim gece 2 kere falan kalkıo çok emmiyo ama 5 dakka falan
ama okadar da olsan istiyor yani..ofo fo çok zormuş ya bu.

1 de uyusa böyle gene iyiydi 4 e kadar ağladı
çok zor bakalım napıcaz.rabbim yardım etsin
ama ben çok taktım napıcam diye inş.çok çabuk bırakırlar
bende seneye kreş düşünüorum ama bakalım durum ne göstericek.

işte benimde bu yazlık işi olmasaydı bende ağustos gibi
başlarım diyodum ama deneyim dedim olmadı 4 saat ağladı hiç susmadan kıyamadım
verdim şimdi de emiyo ama napım benimki baya bağlı bazen çok uzun süre emiyor
bazen 5 dakka emio bırakıo bırakıcam bi gün bakalım gece beni görmeden ağlıcak mı
belli zaman sonra umudu kesip susup uyucak mı?
benim gece 2 kere falan kalkıo çok emmiyo ama 5 dakka falan
ama okadar da olsan istiyor yani..ofo fo çok zormuş ya bu.
Emmek istediginde hayır şimdi degil, süt bitti falan diyorum olmadı dikkat dagitiyorum. Uzun emmek isterse yine dikkati başka bir şeye çekip bıraktırıyorum. Birden bırakmanın uygun olmadığını söyledi doktoru. Gece bırakmasına gelince de uykuyu bırakıp yerine oyun bile oynayacagiz unutması için şimdi kendimi buna hazırlıyorum çünkü ilk iş annenin kafada bitirmesi bizim için de zor bir süreç bende düşündükçe ayrilik kaygısı yaşıyorum zaman zaman

Kahvaltı tabaklarını şekillendir mesela Yaman arabaları çok seviyor diye arabalı kurabiye kalıbı aldım omletini o şekilde kesiyorum aaa bak düt düt diyorum seviniyo öyle yiyor bezelye asla yemEzdi adını top yaptık hadi ağzımıza gol yapalım diyorum öyle yiyor azda olsa kaşıkla bir şeyler yemeyi çok sevdiği icin pınar labne alıyorum yoksa tabağa peynir koysam yere fırlatır hemen böyle böyle sevdiği şeylere dönüştürmeye çalışıyorum şimdi Ramazan yapamıyorum ama kahvaltıyı hazırlayıp yanıma bir örtü alıyorum bahçede piknik yapıyoruz açık havada sağa sola bakınırkende az çok yiyor

Eren'de araba merakı hiç yok ya, nasıl erkek çocuk bu. Tek heyecanla Oynadığı şey top. Nerde top görse onun için ağlıyor. Evimiz top doldu. Kahvaltı işinde dediklerini uygulicam inşallah işe yarar. Bu arada adaşım hangi bezi kullanıyorsunuz? Biz prima kullanıyoduk 4 numara yanlardan taşıyor sürekli. 4+ da her yerde yok. Artık Fenalık geldi bana, sürekli çıt çıt lı badi Değiştiriyoruz. Geçen hafta molfix 4 numara aldık. Büyüklüğü iyi, taşma falan da yok. Tek sıkıntı poposu pişik oldu Eren'in. Bez konusunda ne yapsam ki kararsız kaldım..

Ya benim oğlum da böyle ne yapacagimi şaşıyorum artık senin yine süt içiyormuş biz de o da yok. Sadece emiyor ama bende de süt yok gibi. Bazen sabah bile çorba yiyor aç diye veriyorum valla

Aynı Eren de öyle emiyor ama ne emiyor anlamadım. Süt falan yok gibi, yutkunmuyor bile doğru düzgün. Resmen kullanıyor beni. İşte emdiği birkaç Yudum çocuğun iştahını da kapatıyor. Çoğu arkadaşım memeyi kesince iştahı düzeliyor diyor ama Nasıl ayırıcaz bilmiyorum:KK43:

Eren'de araba merakı hiç yok ya, nasıl erkek çocuk bu. Tek heyecanla Oynadığı şey top. Nerde top görse onun için ağlıyor. Evimiz top doldu. Kahvaltı işinde dediklerini uygulicam inşallah işe yarar. Bu arada adaşım hangi bezi kullanıyorsunuz? Biz prima kullanıyoduk 4 numara yanlardan taşıyor sürekli. 4+ da her yerde yok. Artık Fenalık geldi bana, sürekli çıt çıt lı badi Değiştiriyoruz. Geçen hafta molfix 4 numara aldık. Büyüklüğü iyi, taşma falan da yok. Tek sıkıntı poposu pişik oldu Eren'in. Bez konusunda ne yapsam ki kararsız kaldım..
Prima 4+ kullanıyorum internetten sipariş veriyoruz happy Ebebek joker hepsi Burada falan gibi hangisinde kampanya varsa ordan alıyoruz 4 numara olmaz artık molfixi çok uzun süredir kullanmıyorum Yaman A pişik yapıyor sevmiyorum

http://www.eviminaltintopu.com/noktacikli-sevimli-sablonlar/
kızlar burada şablonlar var
mesela,
untitled.png
buna stıcker yapıstırarak renklerle ılgılı calısma yapabılırız
ben deneyecegım :)
bebıslerımız yemez ya da yırtmazsa guzel olur :)
seffaf dosyaya koyup o sekılde calısabılırız sanırım

X