2014 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

okudum..Allah gönlüne gore wersin..
 


Canim bende okutturdum arkadasin icin 1 tane,ben ezbere bilmiyorum teyzeme okutturdum,Allah en yakin zamanda anne olmayi kismet eder insaAllah arkadasina,Allah isteyen herkese nasip etsin..
 
Kizlar merhabalar. Benim sat 24 kasim, yani bebeğimin muhtemel doğumu 31 agustos ya da 1 eylul gibi. Eylul anneleri topigindeydim ama sanirim burda olsam daha iyi olacak, benden daha ileri haftalarda olanlarin tecrübelerinden faydalanmak guzel olur.
Ben su anda 9+5 teyim diye hesapliyorum ama tam gününü haftaya kontrolumde net ogrenirim sanirim.

Mide bulantilari hafifleyen/gecen var mi, cok muzdaribim bu durumdan
 

Cnm bu mide bulantisindan bende çok çekmiştim
5 ay boyunsa surekli kustum haşlanmış patates,galete
çubuk kraker çok iyi geliyor
 
Evet canim yaa benim oyle ama ben sebebinin bu oldugunu bilmiyordum dogru ama cunku ben ilaci kullandigimdan beridir boyle oldu.. sagol tatlim yaa ben de endiseleniyordum neden diye. Adi neydi senin ilacin adi?
 

bende 1 tane okudum. Allah kabul etsin inşallah hayırlısıyla...
 
Evet canim yaa benim oyle ama ben sebebinin bu oldugunu bilmiyordum dogru ama cunku ben ilaci kullandigimdan beridir boyle oldu.. sagol tatlim yaa ben de endiseleniyordum neden diye. Adi neydi senin ilacin adi?

Merhaba arkadaslar..cok uzunnn sureler kansizlik cekmis ve envayi tur kan ilaclari kullanmis biri olarak aydinlatayim sizi) demir ilaclari doktrlarin ciook sik yazdigi ilaclardir...bircok kansizligin nedeni demir eksikligi oldugundan ilk verdikleri ilac bu demir haplari..ferro ile basliyor isimleri.vucutta kesinlikle birikme yapmadigi icin doktrlar korkusuzca veriyor..birikme yapmiyor cunku vucut yeterli miktari alip gerisinj diski ile atiyor ve renk koyu kahve siyah arasi olabiliyrr..ama hamileler kullanmdan mutlaka doktra sormalilar...
 
Merhaba arkadaşlar.Adım Pınar.bEN kAYSERİ DE yaşıyorum.Son adet tarihim 10 Kasım.2. bebeğim olcak.Listeye beni de ekleyebilirmisiniz.
 
dogru ecem bende4 doktora boyle cabuk kesin belli olurmu dedim kesin kiz dedi goruyrum ben dedi yinede 2 hafta sonra kesin belli olur dedi
bende sasdim kaldim ama benim kuzenlerimde boyle erken ogrenmisler dediklerine gore 12 hafta icindeyim canim
ilk evladim Rabbim sagsalim versinde kiz erkek fark etmez ama kesin dedi
benim solda demisdiler ilk baslarda demek ki uyum sagliyor
ay zullu ya bir tanesiz hepiniz iyi ki varsiz
yok kiz sen bekle daha
kizin kucuk hem sana bu kadar erken olmaz
insallah vakti gelince Rabbim oglusunuda vericek kizin abla olucak
 
Canim valla her şeyi denedim, en fazla hafifletiyo ama ona da raziyim tabi :) 12-14 haftalarda gecen var mi merak ettim, umudum o haftalarda :)

benim çok fenaydı aç durunca bile midemden çıkcak bişeyler oluyodu..sonra azalıyor canım merak etme.. 2 günde 1, 3 günde 1 derken geçiyor..psikolojiylede alakalı sanırım birazcık, benim aklıma gelince hemen etkileniyorum mesela düşünmemek lazım.bide özellikle bazı şeyler çok rahatsız ediyor..ben kıymadan ve soğandan çok rahatsız oluyordum bunu farkettiğimden beri soğandan herşekilde uzak duruyorum...kıymalı böreğin hastasıydım şimdi asla yemiyorum..bunun yanında, iyi gelen mide bulantını bastıran şeyler vardır mutlaka onları keşfetmeye çalış..bana kuşburnu çayı çok iyi geliyordu..1 bardak suya yarım limon sıkıp içtiğimde o da iyi geldi ama bunu geç keşfettim...c vitamini eksikliği olunca bulantı riski fazla oluyormuş..inşallah senin bulantılarında geçicek canım merak etme..ben artık yavaş yavaş yemek pişirmeyede başladım..makarna yapabiliyorum artık he bak makarnada çok iyi geliyor :)
 
kızlar merhaba ben 15 haftalık hamileyim bugün sanki rahmim büyümüş dışarı doğru şişmiş gibi hissettim sizde de böyle birşey var mı normal mi dersiniz??ilk gebeliğim olduğu için hiç bilgim yok bilgi verirseniz sevinirim...
 
Hayirlisiyla gelsin guzelimmmm minik kizlarimiz )) nub topiginde ben kiz diye kesinlestirdim bebisimi sen de yuklesene ultrason fotosu varsa yorum yapar arkadaslar... eglenceli oluyooo))))
Daha biz 12 13lerdeyizki ))) 15de olan yok daha ama ic gobekle ilgili karin cikmasi...misal benim 13haftam bu hafta cikti daha gobis ..ama ic gobegi dar olanlar erkenden de cikar...bebisin buyumus istee sevin sen arkdsim takma hic birseyi kafana tadini cikar gobisin...)))) ha bazen de 1 2gun gazdan dolayi karin firlamis gibi cikar gaz gidince gobek de soner misal ben )))))))
 

Canim tesekkur ederim verdigin bilgiler icin. Benim tahlil sonucu kanim cok dusuk cikti ve doktor yazdi ilaci ama adi ferroyla baslamiyor maltofer diye bi ilac...
 
Canim tesekkur ederim verdigin bilgiler icin. Benim tahlil sonucu kanim cok dusuk cikti ve doktor yazdi ilaci ama adi ferroyla baslamiyor maltofer diye bi ilac...

Tamm canim korkmana gerek yok malto-fer..de ayni ilaclardan fer 'ekin sona koymuslar.demir latincede ferrum demek.insallh derdine derman olur bende en alt sinirdayim ama doktorum 12.haftadan sonra baslatacakmis oyle demisti ..
 
Kızlar 12+4 haftalık hamileym nye hç karnım şişmiyo nezaman büyücek pazartesi doktora gdicem cinseyet belli olurmu 13+0 oluyo pazartesi
 

Ay cok tesekkur ederim canim, olumlu seyler okumak iyi geliyo insana :) Allah'ima bin şükür iki gündür fena degilim, sadece 1-2 kere kustum, gun icinde sürekli bulantım vardi ama daha dayanilabilir boyuttaydi. Insallah artik azalma dönemine girmisimdir :)

Ya canim sorma, karbonhidrattan baska bi sey yiyemiyorum ki. Sabah tost, oglen makarna, aksam haslanmis patates :)) et, sebze hak getire.. meyve yiyorum 1-2 tane o kadar. Bebege bi sey olmaz biliyorum ama kendime de yazik, insallah tez zamanda toplanirim.

Bu arada tüm tatli annelere gunaydin :)
 
Evet canim yaa benim oyle ama ben sebebinin bu oldugunu bilmiyordum dogru ama cunku ben ilaci kullandigimdan beridir boyle oldu.. sagol tatlim yaa ben de endiseleniyordum neden diye. Adi neydi senin ilacin adi?

Maltofer cnm benımkı şurup. çok iğrenç rengi dimi ya , ilk baş kanama var zannettim paniğim ya
sonra ne olabilir diye araştırdığımda demir takviyesi alanlarda görülür yazıyodu şükür
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…