2014 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Mesela dışarı çıkarken süt sağip çantama koysam dışarda direk onu verebilir miyim yoksa ilitmali mıyım? Avm ue gidiyoruz ama bir tane vardı oda tıklım tıklım dolu ve soğuk gibiydi biberonla versem ama sütü nasıl yapacam
Eğer sağdığın sütü hiç dolaba koymadıysan dışarıda 4-6 saat arası bekleyebiliyor canım ben çanta içine koymak için biberon termos çantası var rossman satıyor ondan almıştım onun içine koyuyorum sıcak soğuk koruyor evdeysem ısıtmadan ısıtmadan veriyorum ben

Yada şöyle buzluktan çıkarttın ısıtmaman gerekiyor hemen içmicek çünkü hani ısıttıktan sonra bir saatte tüketilmeliya avmde birsürü restaraunt var birinden rica edip biberonla benmari usulu ısıtırsın yardımcı olurlar merak etme

kızlar bi sorum olacak tı , ben çalışmaya başladığım için hergün süt sağıp bırakıyorum hafta sonu evdeyken süt stoğu nasıl yapabilirim sürekli evde bebeğimde yanımda olduğu için malum sürekli emziriyorum,en azından buzlukta bi kaç poşet olsa acil durumlarda kullanırız,nasıl yapabilirim?
bide en büyük hatam doğumdan hemen sonra hiç süt saklamadım,bu kadar erken işe başlamam diye düşünüyordumo_O

Eğer sağdığın sütü hiç dolaba koymadıysan dışarıda 4-6 saat arası bekleyebiliyor canım ben çanta içine koymak için biberon termos çantası var rossman satıyor ondan almıştım onun içine koyuyorum sıcak soğuk koruyor evdeysem ısıtmadan ısıtmadan veriyorum ben

termos çantasında da hiç ısıtmadan 4-6 saat kalıyor demi canım yanlışmı anladım acaba?

kızlar bi sorum olacak tı , ben çalışmaya başladığım için hergün süt sağıp bırakıyorum hafta sonu evdeyken süt stoğu nasıl yapabilirim sürekli evde bebeğimde yanımda olduğu için malum sürekli emziriyorum,en azından buzlukta bi kaç poşet olsa acil durumlarda kullanırız,nasıl yapabilirim?
bide en büyük hatam doğumdan hemen sonra hiç süt saklamadım,bu kadar erken işe başlamam diye düşünüyordumo_O
Bebeği emZitdikten bir yarım saat sonra sağabilirsin sonraki en azından bir saat süt olur

evet pamuk iyi geliyormuş bende koymayı denedım ama beceremedim doktoramı gıtmek gerek yapabılmek için bi tarif edebilirmisin
yok doktora gitmeye gerek yok çok basit zaten..minicik bir pamuğu alıyorsun elinde silindir gibi yuvarlıyorsun.. tırnak makasının törpü kısmı varya onun ucuyla batan tırnağın batık tarafının altına itiyorsun. yani mantığı şu batık kısmın etle temasını kesmek. tırnak battıkça yarım ay şekline giriyor sen o uçları açıp daha düz olmasını sağlıyorsun. birde tırnağı keserken yuvarlak değil düz kesmek gerekiyormuş.

canım bende 3-4 gündür süt stoğu yapmaya başladım. bebeğim 22 gibi uyuyor uyumadan emzirip yatırıyorum. kalan sütümü sağıyorum nasıl olsa gece zaman var tekrar süt olur diye... birde gece kalkınca tek göğsümü emziriyorum uyutuyorum tekrar diğer göğsümü sağıyorum. sabah kalkıncada tek göğsü verip diğerini sağıyorum. günde bir poşet atınca başkada artırmak için zorlamıyorum zaten. 4 günde 4 poşet attım.

Evet canım iki göğüsten 120 cc geliyor bazen daha fazla olduğuda oluyor benim kıza verdimmi hiç itiraz etmiyor valla bir seferde hepsini içiyor bana biraz fazlaymış gibi geliyor sanki ama içmeye devam edincede veriyorum taş gibi olmamasının sebebi artık göğüsler sadece bebeğin ihtiyacı yani onun emdiği kadar süt üretmeye başlarmış oyüzden süt artmasında emzirmek çok önemli
o zaman her emzirdikten sonra birazda sağsak daha artarmı süt??

Bebeğim gece 2 saatte birvbazende saat Bask uyandgi için doy.adgni dusndum ve manaya başlama kararı aldim.aptamil aldm beğenmedi suratini eksitti sipa icmedi :) bu sefer sma aldik ama ilçede olmadgndan il merkezde oturan bi ark.a sipariş verdik o da sma gold almis.bunun normal Sma dan farki ne bilen var mi ?

Buzluktan sütü bir gece öncesinden buzdolabının alt kısmına koymak gerekli ertesi gün eriyince yine benmari usulu ısıtıp kullanılabiliyor canım buzluktaki süt en fazla 6 ay kullanılabiliyor tarih yazmayı unutmayın kızlar sütlere buzluktan çıkan sütde buzdolabının alt kısmında bir gün kalabilir ısıttıktan sonra süt buzluktan çıkmış olsada olmasada bir daha ısıtılmaz ve bir saat içinde tüketilmelidir
o zaman bir poşeti komple ısıtmaya gerek kalmaz.. buzdolabında çözününce mesela yarısını alıp ısıtsakta olur.. ben poşetlere 180 cc dolduruyorum sanırım en fazlada o kadar dolduruluyor. çözününce ziyan olur diye korkuyordum ama sevindim en azından buzdolabında tutup gerektiği kadar ısıtıp 24 saatte bitirmiş oluruz. tarih yazıyorum mutlaka.

Bebeğim gece 2 saatte birvbazende saat Bask uyandgi için doy.adgni dusndum ve manaya başlama kararı aldim.aptamil aldm beğenmedi suratini eksitti sipa icmedi :) bu sefer sma aldik ama ilçede olmadgndan il merkezde oturan bi ark.a sipariş verdik o da sma gold almis.bunun normal Sma dan farki ne bilen var mi ?
doyup doymadığını kilo alımından yada çişinden daha iyi anlarsın canım.

[QUOgün "yesil_sis, post: 37671587, member: 457157"]doyup doymadığını kilo alımından yada çişinden daha iyi anlarsın canım.[/QUOTE]
Kilo alimi iyiydi.soğuk olduğu için hava bu ayki kontrole goturmedm.evdeki dijital tartida darasini aliyorum :) ama bu ay daha az aldi.1 kilo bile almadi.600 gr falan aldi.

[QUOgün "yesil_sis, post: 37671587, member: 457157"]doyup doymadığını kilo alımından yada çişinden daha iyi anlarsın canım.
Kilo alimi iyiydi.soğuk olduğu için hava bu ayki kontrole goturmedm.evdeki dijital tartida darasini aliyorum :) ama bu ay daha az aldi.1 kilo bile almadi.600 gr falan aldi.[/QUOTE]
600-900 gr arası alıyorsa normal sayılıyor.. bir kilo ve üzeri genelde ilk 2 ayda oluyormuş bebeklerde.. bizimkinin kilo alımıda yaklaşık 600-700 oldu bu ay.

kızlar belki geç kalınmış bi soru ama emzirme südyenleriniz nasıl?benim nbb nin normal penye emzrme südyeni.toparlayıcı olanlar var.sizinkiler nasıl memnun musunuz?bady falan giyince ben duruşunu beğenmiyorum ve göğüs ucumu belli ediyo.
bildiğim kadarıyla hepsi belli ediyor penye olduğu için. bu yüzden ben göğüs pedi kullanıyorum

X