• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

bana dr um 2 ayy kulln dedi kanida vitaminide dinlemedim pismanim suan saclarim bi dokukyuo dokulmek ne keline akiyo belim cok agriyo :KK43: bide bnm kiz feci elini yumrugunu emiuo vee cok salyasi akiyi ne yapsamki damaklarini kasiyo resmen
Benımkıde ole cnm hAtta yakaladımı başlarmağını cok cok emıyor, bende korkuyorum baş parmagını emıcek dıye emzıkte almıyor, arada engel oluyorum sadece bas parmagı yakaladıysa ama bılmıyorum dogrumu :(

C
Ben uykudan uyanmissa emzik veriyorum. Bazen gün icinde de emzik veriyorum. Emzikle susmuyorsa hemen aliyorum, seviyorum. Bilmiyorum ne derece dogru bu yeni tezler ama ben de aglatmamaya calisiyorum. Ama bir alti aylik oldugunda ayni seyi yapmayacagim cünkü zaten kizim simdiden cin gibi, her seyi aglayarak elde edecegini sanacak düzeye geldigini fark ettigimde birakcam bu metodu.

Bugün mesela bütün gün onunla oyun oynadim, cok mutluydu. Hic aglamadi. Sonra aksam esim geldi onunla sohbet ediyorum mizmizlanmaya en son aglamaya basladi. Konusuyorum sevip oynuyorum hemen gülüyor. Önemli bir sorun hakkinda konusuyorduk devam ettik, sinirli sinirli sesler cikarmaya basladi yeniden. aavvvvv seklinde öfkeli ciglik gibi :) Gülmekten öldük. Resmen kisa kisa bu cigliklari atti, hala ilgilenmeyince aglamaya gecti.

Bence cok akillilar ve büyüdükce daha cok sey anliyorlar. Ki sürekli birileri yeni teoriler ortaya atiyor, hangisi dogru yüzde yüz bilmedigim icin her söylenene göre degil de kendi gözlemlerime göre ilerlemeyi düsünüyorum. Annem beni aglatmis cocukken baya, cünkü o zamanlar akcigerleri gelisir diyorlarmis ya, bir de isimi yapiyordum bazen öyle her dakika aman yavrum diye kosmuyordum dedi. Eeee ben annemi cok seviyorum, özgüveni yüksek, girisken, gayet saglikli bir bireyim. :)[/QUO
Ben uykudan uyanmissa emzik veriyorum. Bazen gün icinde de emzik veriyorum. Emzikle susmuyorsa hemen aliyorum, seviyorum. Bilmiyorum ne derece dogru bu yeni tezler ama ben de aglatmamaya calisiyorum. Ama bir alti aylik oldugunda ayni seyi yapmayacagim cünkü zaten kizim simdiden cin gibi, her seyi aglayarak elde edecegini sanacak düzeye geldigini fark ettigimde birakcam bu metodu.

Bugün mesela bütün gün onunla oyun oynadim, cok mutluydu. Hic aglamadi. Sonra aksam esim geldi onunla sohbet ediyorum mizmizlanmaya en son aglamaya basladi. Konusuyorum sevip oynuyorum hemen gülüyor. Önemli bir sorun hakkinda konusuyorduk devam ettik, sinirli sinirli sesler cikarmaya basladi yeniden. aavvvvv seklinde öfkeli ciglik gibi :) Gülmekten öldük. Resmen kisa kisa bu cigliklari atti, hala ilgilenmeyince aglamaya gecti.

Bence cok akillilar ve büyüdükce daha cok sey anliyorlar. Ki sürekli birileri yeni teoriler ortaya atiyor, hangisi dogru yüzde yüz bilmedigim icin her söylenene göre degil de kendi gözlemlerime göre ilerlemeyi düsünüyorum. Annem beni aglatmis cocukken baya, cünkü o zamanlar akcigerleri gelisir diyorlarmis ya, bir de isimi yapiyordum bazen öyle her dakika aman yavrum diye kosmuyordum dedi. Eeee ben annemi cok seviyorum, özgüveni yüksek, girisken, gayet saglikli bir bireyim. :)
Canım o konuda haklısın yani annelerimizin büyümesi mesela hastanede uyandırip emzirmezsen kan şekeri düşer zekada sorun olur demişlerdi ki benim bebeğimi uyandırmak işkence gibiydi annem biz uyandırmazdik dedi biZ gerizekalı olmadık bilmiyorum

O avvvv ayyy seso bizimkide kıznca ya da al demek istediğinde arda arda diyor ey ey ey maşallah bebislerimize allah esirgesin korusun. ..

benimde yaklaşık olarak aynı kilo, boy. doktor bana az emzir dedi
canım senin ki kaç ayl
bana dr um 2 ayy kulln dedi kanida vitaminide dinlemedim pismanim suan saclarim bi dokukyuo dokulmek ne keline akiyo belim cok agriyo :( bide bnm kiz feci elini yumrugunu emiuo vee cok salyasi akiyi ne yapsamki damaklarini kasiyo resmen
Bende icmedim benim de çok dökülüyor geçen gün gidip kestirdim ama hala devam.bugünde acayip bacaklarım belim sızlıyor sanki 20 km yol yürümüşum

bana dr um 2 ayy kulln dedi kanida vitaminide dinlemedim pismanim suan saclarim bi dokukyuo dokulmek ne keline akiyo belim cok agriyo :KK43: bide bnm kiz feci elini yumrugunu emiuo vee cok salyasi akiyi ne yapsamki damaklarini kasiyo resmen

ayy aynısı bendede var şu anda biraz yol yürüdüm bacaklarım kopuyor sanki sçlarım aynı şekilde çok fena dökülyor ilaç mı başlasakki ?????

Demir ilacini da kafama gore icmek istemiyorum fazlasi da karacigere zarar veriyor.vitamine de devam etsek icinde d vitamini de var. Bebise zaten veriyoruz bir de bizim kullandigimiz ilactaki de gecer mo acaba oyle olursa d vitamini fazlaligi olacak bebekte bu yuzden doktora sormadan da icmek istemiyorum ilac. Saclar benim de dökülüyor sanirim hamilelikte dokulmeyen saclar yenileniyormus oyle okudum bi yerde

Demir ilacini da kafama gore icmek istemiyorum fazlasi da karacigere zarar veriyor.vitamine de devam etsek icinde d vitamini de var. Bebise zaten veriyoruz bir de bizim kullandigimiz ilactaki de gecer mo acaba oyle olursa d vitamini fazlaligi olacak bebekte bu yuzden doktora sormadan da icmek istemiyorum ilac. Saclar benim de dökülüyor sanirim hamilelikte dokulmeyen saclar yenileniyormus oyle okudum bi yerde
Ben tırnak batması için doktora gittim. Saç dökülmesini de sordum. Aynen dediğin gibi hamilelik te dökülmeyen saçlar şimdi dökülüyor dedi

Benımkıde ole cnm hAtta yakaladımı başlarmağını cok cok emıyor, bende korkuyorum baş parmagını emıcek dıye emzıkte almıyor, arada engel oluyorum sadece bas parmagı yakaladıysa ama bılmıyorum dogrumu :KK43:
Canım şuan bebekler ellerini kesfediyorlar. Ve bunu tadına bakarak ağız yoluyla yapıyorlar. Çok normal ellerini emmesi. Engel olmak doğru değil bence.

C
Ben bunu kullanıyorum memnunum dr browns alacaktım aslında ama aldığım yerden bunu daha çok önerdikleri için bunu aldım ben 120 cc bırakıyorum ister az gelsin ister çok ama benim kız genelde hepsini içiyor valla bende madela elektrikli var 10 dk da iki göğsü sağıyor memnunum elle zor olmuyomu ben manuel aldım çünkü en başta ellerim bileklerim bitti kullanamadım bide taş gibi olmaması sütün azaldığı anlamına gelmez korkma benimde olmuyor artık zamanla öyle olmaması normalmiş ben emzirdikten sonra sağıyorum 120 cc hatta daha fazla bazen süt geliyor azalmaz yani panik olma
İki göğüsten toplam mı 120 geliyor? Neden taş gibi olmuyormuş ki artık. Birde bi bebek bi öğünde ne kadar anne sütü içiyor hiç denedinmi yani cc olarak

Biberon ben taaa başlarda vermek zorunda kaşdım göğüslerim çok yara oldu oyüzden sağdım biberonla verdim şimdi biyere gideceksem kullanıyorum yarın mesela dışarı çıkmam lazım anneme bırakıcam bebeği buzlukta sağdığım sütlerdende bırakıcam ee mecburen biberonla içecek avent kullanıyorum ben eğer marka soracaksın canım
Bu arada buzluktan çıkan süt nasıl kullanılıyor

Canım mekanik bir Problem bunun ilacı yok dedi. Batan yerlerin altına pamuk koymayı öğretti. Pamuk devamlı duruyor orda. Uzadıkça batmamaya başladı

evet pamuk iyi geliyormuş bende koymayı denedım ama beceremedim doktoramı gıtmek gerek yapabılmek için bi tarif edebilirmisin

C

İki göğüsten toplam mı 120 geliyor? Neden taş gibi olmuyormuş ki artık. Birde bi bebek bi öğünde ne kadar anne sütü içiyor hiç denedinmi yani cc olarak
Evet canım iki göğüsten 120 cc geliyor bazen daha fazla olduğuda oluyor benim kıza verdimmi hiç itiraz etmiyor valla bir seferde hepsini içiyor bana biraz fazlaymış gibi geliyor sanki ama içmeye devam edincede veriyorum taş gibi olmamasının sebebi artık göğüsler sadece bebeğin ihtiyacı yani onun emdiği kadar süt üretmeye başlarmış oyüzden süt artmasında emzirmek çok önemli

Bu arada buzluktan çıkan süt nasıl kullanılıyor
Buzluktan sütü bir gece öncesinden buzdolabının alt kısmına koymak gerekli ertesi gün eriyince yine benmari usulu ısıtıp kullanılabiliyor canım buzluktaki süt en fazla 6 ay kullanılabiliyor tarih yazmayı unutmayın kızlar sütlere buzluktan çıkan sütde buzdolabının alt kısmında bir gün kalabilir ısıttıktan sonra süt buzluktan çıkmış olsada olmasada bir daha ısıtılmaz ve bir saat içinde tüketilmelidir

Mesela dışarı çıkarken süt sağip çantama koysam dışarda direk onu verebilir miyim yoksa ilitmali mıyım? Avm ue gidiyoruz ama bir tane vardı oda tıklım tıklım dolu ve soğuk gibiydi biberonla versem ama sütü nasıl yapacam

Back