2014 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Merhaba kızlar, çok ara ara yazıyorum ama normal doğum yapmak isteyenler için anlatacaklarım var

Öncelikle kendimden bahsedeyim 2012 aralık doğumlu bir kızım var oğlumuda 9 ağustosta bekliyoruz, ayrıca elim kesilde acısından ağlayacak şekilde ağrı eşiğim düşüktür ve inanılmaz nazlıyımdır

39+3 günlük kızıma hamileyken suyum çok aşırı azaldığı için doktor suni sancı vermek için 1 gün sonraya randevu verdi kontrolunde. Ben de eve gittim ve aynı regl ağrısı gibi belim kasıklarım ağrımaya başladı( çok fazla regl ağrısı ceken biride değilimdir) dinleneyim geçer dedim çünkü açılmaya baktıgı zamanlar hafif ağrım oluyordu. Annemle bir yandan sohbet ediyoruz bir yandan da ağrı çekiyorum ama ara ara gidip geliyor. Annem 4 çocuk 2 torun sahbi kadın bi zaman tutalım dedi ve ağrıların 6 dkde bir oldunu anladık. Doktoru aradım gel nst ye bakalım dedi muayenehanesine gittik. Gittim ve inanamadı ağrılarım 100 u buluyor( nstye girenler bilir) ve açıklık 4 cm olmus hemen hastaneye gitdin dedi. Ama benim aşırı rahat kocam once eve uğradı namaz kıldı diş fırçasını aldı ben o sırada onu ayakta bekledim :)) hemen hastaneye yetiştik epiduralim takıldı inanın hiç hissetmedim ama korkudan ağlamaya başladım. Okadar korkak bir insanım ki anlatamam. Ondan sonrası zaten hiç bir şey hissetmiyorsunuz 10 cm olana kadar hastane odasında yürdüm, çömelip ayağa kalktım, 10 cm oluncadadoğumhaneye tek başıma yine yüryerek gittim. Dokorum bu konuda cok ısrarcıydı sizinde elinizde olursa oyle yapın

Ikınma faslı çok kolay ağrım gelince ağrım geldi dediler ve dedikleri şekilde ıkındım doğumhane 10 dk sürmedi ve küçücük bır gık mı desem ıyk mı desem ne desem bi ses duydum. Saremin sesiymiş:) kucagıma verdiler öp annesi koklasın seni dediler. Daha sonra onu alıp odaya götrsüler dıkış işimi ve bebeğin eşinin gelmesini bekledik. O aşamadada bişey hissetmiyorsunuz. Odaya cıkınca sabaha kadar kucagımdan kimseye vermedim sabahda taburcu olduk. Toplamda 12 saat bile kalmadık

Yani kızlar kokmayın dua edin yürüyün ve pozitif olun. Haaaa ben mi , evet 2. Doğumdan korkuyorum :)) ama olup bitiyor işte bunları ben mi yaşadım diyorum inananın. Sorularınıza açığım:)
 
Diğer hhamileliğin de kacinci haftasında doğum yapmistin canim çok mu eerkendi kaç kilo doğmuştu ooğlusun? Dr bu hhamileliğin için 23-24 un de aliriz dedi 38 bitmiş oluyor ama bi sakincasi olur mu ?

35. haftamda doğum yapmıştım cnm.. 2.360 gr. doğdu oğluşum ... tabii şişkinlikte inince 2.100 e düşmüştür o bebekler kilo veriyor çünkü biraz..
38 erken bir hafta değil zaten sezeryanlarde genelde 38 39 da oluyor doğum..
38 bitmişse daha ne ben de ağustosun 4 ünden olursam 39 da olmuş olcam ama bakalım dr. benle aynı fikirde olcak mı:)
 

ben normal doğum yapmadım ama istisnasız herkes son sancıların dayanılmaz olduğunu söylüyor.. yani sezeryan sonrası ağrı o 4 cm e kadar çekeceğin ağrının kat be kat fazlasıdır canım.. epidural normal doğum yapan çok arkadaşım var ve inanılmaz rahat geçtiğini söylüyorlar.. 2 doğum şeklide zor sonuçta..

a

ben de öyleyim..ilki genel anesteziliydi..onu da istemiyorum epiduralden spinalden de tırsnıyorum:)) ay ben sonda da istemiyorumm..ben napıcam yaa:))

inşallah canım haftasını bekler

canım spinalle epiduralde iğneden sonra takıyorlarmış acı hissedilmiyormuş öle isteyebiliriz eğer karar verirsek
 

sondayı diosun dimi canım..ay ewet ya bu sefer sonra takın dicem..herşey bitti onun derdine düştüm şimdi çünkü:))
 

Ne güzel anlatmışsın.İçim rahatladı.Teşekkürler :)
 
Maşallah boyuda kilosuda cok iyi en fazla sezeryan olursun bende benimki.kucuk die uzuluyorum hepimiz bi dert icindeyiz işte sagliklari yerinde olsunda inşallah gerisi önemli değil

başından beri benim sezaryan olacağı belli zaten canım bnde herpes olduğu için ama ben şekerden şişiyor diye üzülüyorum yoksa problem değil... RABBİM SAĞLIK SIHHATLE KUCAĞIMIZA ALMAYI NASİP ETSİN İNŞALLAH
 
Kizlar cok fazla yazamadigim icin konular konusuldu mu takip edemiyorum ama meme ucu çatlaklari icin kreme baslayanlar oldu mu bende garmastan var ve 8.ayda baslanmali diye duymustum sizce?
 
nası ufacık uzuunn bi çizgi diilmii çok şaşırdım..ben abartmıyorum tam bi karış

Canım ben sezaryan ameliyatına girdim iki cm kesik atıyorlar gerisini iki dr elleriyle yırtıyor yaklasık sekiz on cm yırtıyolar küçücük yerden çıkması mümkün değil:)
 
Bugün kadının bitanesi bana yüzüne lohusa sarılığı vurmuş dedi o nedemek ki ya ilk defa duydum😳


iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
 
Kizlar cok fazla yazamadigim icin konular konusuldu mu takip edemiyorum ama meme ucu çatlaklari icin kreme baslayanlar oldu mu bende garmastan var ve 8.ayda baslanmali diye duymustum sizce?

Ben dr.umun söylemesiyle iki hafta önce başladım canım. Biliğim doğumdan iki hafta önce başlanıyor ama benim her an beklendiği için hazırlıklı olalım dedi
 

Öncelikle hepinize merhaba.
Ben mayıs anneleri topiginden misafir geldim:) gerçi kizim nazli cikti 41.haftanın bitiminde 2 haziranda zorrla doğdu ama yine de kendimi mayis annesi kabul ediyorum)
topiginize rastgele girdim ve bianda sizin yorumunuzu gördüm.
Rabbim sizleri de vakti saati gelince hayirlisiyla saglikli sihhatli şekilde evlatlatiniza kavuştursun insaallah..
Ben normal doğum yaptım cok şükür.
Bilerek ve isteyerek:)
Yürüyüş yaparak ve Doğumdan 1 hafta 10 gün öncesinde de özel bolgeme zeytinyagini pamuğa batirip koyarak Allahin izniyle 4 cm acıklıkla doğuma alindim.
Hem de sancisiz gitmiştim, güüya doğuma değil de kontrole:)
Suni sanci aldim.
Saat sabah 10dan yaklasik öğlen 2ye kadar sancim adet sancisini geçmedi.
2den sonra artmaya basladi ve son yarim saat tabi biraz siddetliydi ama 3.25te kizim şükürler olsun kucagimdaydi
Kızım iri bi bebek olduğundan ve doğum aninda eliyle geldiği icin yirtilmam baya oldu. Dikislerim çoktu ama doğumhaneden cikarken kizimi kucagima bi aldim.
Gece ve gündüz hastanede bile sürekli ben ilgilendim herşeyiyle. Normal doğumun bu rahatligi oluyor.
Hemen kendinize gelebiliyorsunuz .
birkaç saattlik sanci için ömür boyu o rahatligi çekmeye değer diye düşünüyorum..
Herşeyden önce kendinize korkmadiginizi ve normal doğum yapabileceginizi inandirin.. Ve emin olun sonrasi öyle kolay ve çabuk oluyor ki..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…