2014 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı


helal olsun sana yürü beee kim tutar seniiiiiinormal doğum yapanlara hayranım ben zaten takdir ediyorum vallaha ben çok ödleğim ya herşeyden korkuyorum:18:
 
canım geneli demiyorum ben epidural de serumdan ağrı kesici veriyorlarmış.o katater mi nedir bende tam bilmiyorum da o uzun süre kalmıyormuş zaten çıkarıyorlarmış dayanıcaz yapıcak bişey yok.

epidural
Bacak ve ayakta uygulanan ortopedi, üroloji ve kadın doğum ameliyatları için uygundur. Ağrısız doğum için de bu teknik kullanılır.
Uygulamada spinal anestezi için kullanılandan daha kalın bir iğne ile epidural aralık denen, dura adı verilen zarın hemen önündeki bölgeye ulaşılarak buraya lokal anestezik madde verilir. Bu bölge sinir ve damardan oldukça zengin bir bölgedir.
Anestetik madde verildikten sonra etkinin başlaması için 20-30 dakika gerekir. Epidural anestezi için, spinal anesteziye oranla daha fazla lokal anestezik kullanılır. Aralığa verilen ilaç, doz ve kombinasyonuna göre yalnızca ağrı kaybı veya hem ağrı hem de hareket kaybına neden olur.
Bu aralığa ilaç verdikten sonra, özel bir katater yerleştirilerek, anestetik maddenin etkisi geçtiğinde bu kateterle yeniden ilaç verme olanağı vardır. Bu şekilde ameliyat sonrası ağrılar için de kullanılabilir


Spinal ve epidural anestezinin farkı nedir?
Spinal ve epidural anestezinin her ikisinde de belden omuriliğe doğru iğne ile ilaç verilir. Yalnız spinal anestezide ilaç omurilik etrafındaki dura zarı geçilerek daha içeriye sıvının içine verilir. Epidural anestezide ise ilaç zarın dışına verilir, zarın arkasındaki sıvıya kadar ilerlenmez. Spinal anestezide etki hemen başlar, epidural anestezide etki 15-20 dakika sonra başlar. Spinal anestezinin etkisi kısa sürer, ilaç bir defada verilir, tekrar ilaç verilerek etki süresi uzatılamaz. Epidural anestezide etki süresi daha uzun sürebilir, tekrar ilaç verilerek anestezi uzatılabilir. Epidural anestezide hastanın belinde takılı bir kateter (ince boru) kalır ve ameliyattan sonra bu kateterden tekrar ilaç verilebilir böylelikle hasta ağrı hissetmez. Spinal anestezide ise anestezinin uygulandığı bel bölgesi hemen kapatılır ve kateter konulmaz. Spinal anestezide ameliyattan sonra başağrısı görülme riski epidural anesteziye göre daha fazladır.
 


bunu okuyunca, hani sınav öncesi hap bilgiler olur ya onları okuyormuş gibi hissettim:))))) her şeyi çok güzel derlemiş toparlamışsın canım:)) ben de okuyorum ara sıra doğum hikayelerini:)))))
 

ben en başta normal doğumu istiyorum.. ki bir sürü arkadaşım normal doğumla bebeklerini kucakladılar, bitanesi şey diyordu.. 10 cm açıklık olana kadar zorlanıyorsun, sancı çekiyorsun ama doğum 5-10 dk lık bişey ve anlatıldığı gibi dayanılmaz bişey değil diyordu... birde zaten doğum yaklaşınca oksitosin diye bir hormon salgılanıyor, o hormon hem doğumu kolaylaştırıyor hem sütün gelmesini sağlıyor hemde anneye mutluluk veriyor. tabi normal doğum istiyorum ama önce bir çatı muayenesi filan yapılsın bebeğin kilosu belli olsun doktor mümkün derse ben istiyorum. ama vakum filan kullanılmamasını istiycem, bazı doktorlar sırf kolay olsun diye kullanıyorlar..

normal doğum mümkün olmazsada epidurali tercih ederim galiba..

yaa şimdi biz gözümüzde büyütüyoruz ama onca insan hala bir çocuğun üstüne ikinci üçüncüyü yapıyorsa o kadarda zor değildir... Allah dayanma gücü verir, yöntemleri tanıdıktan sonra üzerinde çok düşünme, şimdiden stres yaşama boşver, her şey hallolur inşallah :)))
 
canım çok güzel aydınlattın yazıyı nerden buldun süpermiş.Bunu okuduktan sonra da kesinlikle epidurale karar verdim sanırım daha iyi görünüyor
 


tere ve roka bana da doktor sınırsız ye dedi ama tere bulamıyorum ben de roka ile idare ediorum. diğer yeşillikleri de yemeye çalışıyorum.. bunlar demir için de çok önemli
 

Düşünmemeye çalışıyorum ama elimde değil gün yaklaştıkça stres basıyor beni evet dediğin doğru kimler doğuruyor hem de 2 şer 3 er okadar da zor değildir heralde yani inşallah:18::18::18:
 
Ben normal istiyorum :) Ve bu konuda rahatım şükür.Ne canı tatlılar doğuruyor,ben de yaparım.Ama burdaki korkular beni de olumsuz etkiliyor.Arkadaşlar lütfen biraz sakin olalım.

canım korkma sen yaa boşver çatır çatır doğurursun ben inanıyorum aslanım benimm
 
canım çok güzel aydınlattın yazıyı nerden buldun süpermiş.Bunu okuduktan sonra da kesinlikle epidurale karar verdim sanırım daha iyi görünüyor

ya ben bunlardan ziyade doğum hikayelerini okuyorum
orada epidural olanda
kataterden dlayı sırtüstü rahat yatılamadığını söylediler
bilemedim
offf
keşke normal olabilseydim
 


benim tansiyon sorunum şuana kadar olmadı çok şükür ama bildiğim kadarıyla bir hafta boyu hergün aynı saatte ölçtürmen lazım. ve ölçümü dijital ile değil, hastane tipi bir aletle yaptırmalısın.. geçmiş olsun canım inşallah atlatırsın...
 


canım benimkide öyle olabilir ben ilk sınava hiç çalışmamıştım ama yine idare ederdi bundada öyle pek bakamadım neden dersen bilmiyorum yaydım :)

iyi olan dersler vardı ya da bana öyle geliyor hiç kitap açmadıklarım filan :) farkındaysan sınav genel olarak zordu zor derken hani bir iki eski soru çıkar bir iki benzeri çıkar tarzı birşey olmadı..neyse koca sene gitmedi dönem :) ama oda çok kötü üsten ders alamıyorsun filan hayırlısı olsun sıkma canını
sıpacığın pipisini sevsinler strese girme bebemizi kaygılandırma..kayınvalidende bence evine gelmiş ya hizmet bekliyor..

benimkide iyi hoşta yürüyüşten gelince zorla yemek yiyorum hemen masadan kalkıp gidiyor mecbur toplamak zorunda kalıyorum bazen anlamıyorum o kadar ağrım oldugunu gördüğü halde yaptırıyor annemde kızıyor bana kendi evinde olsan yapmayacak mıydın diye kendi evimde yapardım ama anamın evinde yapmazdım yaptırmazdı :) böyle oluor malesef benim adet öncesi bir hafta karnımda ağrı olurdu babamda annemde ne yapacaklarını şaşardı,şimdi ağrım var desem sanki abartıyor gibi geliyor..
 
ya ben bunlardan ziyade doğum hikayelerini okuyorum
orada epidural olanda
kataterden dlayı sırtüstü rahat yatılamadığını söylediler
bilemedim
offf
keşke normal olabilseydim
canım o katater kısa süreliğine kalıyor belde çok uzun değil ki.Zaten hamilelik de yan yatmaya alışıyor insan sırt üstü yatamıyor ki.Bide ertesi gün taburcu oluyorsun zaten eve giderken yanında o katater falan olmuyo
 

güzel duan için çok sağol canım benim.. Allah senin de yüzünü güldürsün inşallah... Allah'ın izniyle hayırlı zamanda sağlıkla sıhhatle evladına kavuşursun inşallah sen de... her şey ALlah'tan geliyor... Senin de hakkında hayırlısı böyleymiş.. Bundan sonrası iyi olur inşallah..
 
Düşünmemeye çalışıyorum ama elimde değil gün yaklaştıkça stres basıyor beni evet dediğin doğru kimler doğuruyor hem de 2 şer 3 er okadar da zor değildir heralde yani inşallah:18::18::18:

üzerinde durdukça korku artıyor canım .. gelip geçecek :) o günlerimizide konuşucaz birgün burda :)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…