canım allah yardımcın olsunmerhaba kızlaaar,burayı çok özledim.bayramdan beri giremedim hiç ya.artık iznim bitti bayramdan sonra okula başladım.sabahçıyım şimdilik ama öğlenci olcam inşallah haftaya,müdür kabul ederse.kayınvaldemi getirdik.bu hafta o bakacak.annemle birer hafta sırayla bakacaklar.
geceleri uyumuyordu oğlum ama ben işe başlayalı 12,12buçuk civarı gece uykusuna geçmeye başladı.kayınvaldemle aynı odada yatıyor.gece uyanacak olursa kayınvaldem telimi çaldırıyor ben gelip emziriyorum.yine de öğlenci olsam iyi olacak.bir de sağdığım sütü biberonla içmiyormuş neyseki sabahları uyuyor da fazla huysuzlaşmıyor.biberona nasıl alıştırcaz bilmem.
Yaa kızlar dün gece oğlum 2saatte bir uyandı ve emdi 5er dakika sonrada uyudu. Bügünde hep huzursuzdu ve uyumadı doğru dürüst acaba doymuyomu diye sağdım iki göğsümü ama hiç süt gelmedi bi 20 dk uğraştım ama yok gelmiyo acaba makinamı çekmiyo yoksa gerçekten sütümmü yok çok canım sıkıldı. Elimle sıkınca süt geliyo ama sağdım süt falan yok niye acaba yaaa?
benim kızımın aşısı da bir haftadr kızarık.Aşıyı 30 ağustosta olmuştu.
kızlar dün 3 ay kontrolümüz vardı.herşey yolunda çok şükür ama kızımın kusması da gazı da bitmiyor maalesef.
sürekli hareket halinde bunları çıkarmak için.
doktor gaviscon toz verdi bir hafta kullan dedi yine.
süte karıştır içir dedi.unuttum sormayı ne kadar sğte karıştırıcam bilen var mı acaba?
birde 15 günlükken sab simblex almıştık onu kullanabilir miyim şimdi açılmıştı o zaman?
3 aylıkken hani gaz geçerdi bizde tık yokk
biraz daha sabretsem diyorum ama çocuk bölük pörçük uyuyor kıyamıyorum yaa((
ıznımın son gunu rapor aldımDoğum izninden sonra hemen rapor alabilir miyiz bayanlar bir arkadaş almış sanırım mesela benim perşembde ise başlanan lazım perşembe gidip rapor alabilir miyim:44:
canım yarım lıtre suya kuru ıncır ve havuç koy kaynat ıc hergun sutu arttıtrırmısSağlık ocağına gittim de hemşire zaten bakan,, ben dedim anne sütüne devam etmek istiyorum o zaman bir ay daha bakalım dedi,,sütüm var ama arttırmaya yönelik şeyler yapiim bakiim bu ay biraz çaba inşallah kapatırıs arayı teyzesi
ay kızlar benim kızımın boynu yok terliyo bi şeyler birikiyo iğrenç kokuyo ne olacak böyle ilerde arası açılır mı hep mi böle olacak nasıl temizlenir sürekli banyo da olmuyo
ben geldım paşayı uyutummm
ark.gıttım oglenn 1 st kahfe ıctık geldık hava guseldı sonra paşay uyuttum melemen yaptımm
kurbandan kalan kemıkler vardı hasladımm ılerkı aylar da corba yapıp paşam ıcın buzluga atıcam ınsll kemık suluu sıfa nıyetıne ınsll
aksam ıcın gusel menu hazırladımm bır salaata kaldı az dınlenım sıze bakıp onuda paşa uyanmaz ıse yapıcam ınsl
paşa dunden berı kaka yapamyo o yusden az uyuyor bırde burnu tıkalı oldugu ıcın rahat nefes alamıyor 3 ogun serum fızyolojık damlatıp pompa ıle burnunu temıslıyorum ınl dogru yapıyorumdurr
maşallah tospikineeee :81::81::81:benım bebegım 15 temmuz doğumlu ve sadece soluna tam donebılıyor artık bıraz uğraşıyor tabı ama donuyor.Ama henüz bır oyuncağa uzanma yok.ayaklarını kaldırıp oylece durabılıyor
Benim de bittti iznim perşembe heyet raporu almaya çalışacağım bir aylık. benim kızımda biberon almıyor çalışmaya başladığımda ne yapacağım bilmiyorum. annem kayınvalidem de uzakta sen ne kadar sanslısın:)maşallahmerhaba kızlaaar,burayı çok özledim.bayramdan beri giremedim hiç ya.artık iznim bitti bayramdan sonra okula başladım.sabahçıyım şimdilik ama öğlenci olcam inşallah haftaya,müdür kabul ederse.kayınvaldemi getirdik.bu hafta o bakacak.annemle birer hafta sırayla bakacaklar.
geceleri uyumuyordu oğlum ama ben işe başlayalı 12,12buçuk civarı gece uykusuna geçmeye başladı.kayınvaldemle aynı odada yatıyor.gece uyanacak olursa kayınvaldem telimi çaldırıyor ben gelip emziriyorum.yine de öğlenci olsam iyi olacak.bir de sağdığım sütü biberonla içmiyormuş neyseki sabahları uyuyor da fazla huysuzlaşmıyor.biberona nasıl alıştırcaz bilmem.
çok sağol ne bileyim ilaç antibiyotik kullanmaktansa bir de çayı deneyeyim dedim sütümü de denemedim değil ama geçmedi. masajı günde kaç defa yapayım?ayy canım çayla silme bence yaaa. banada hep çayla sil dediler ben kesinlikle kabul etmedim. bana doktor gazlı bez dışında hiçbişey deydirme gözüne dedi. pamukla kesinlikle silme dedi. kaynamış ılımış suyla gazlı bezi ıslat öyle sil bence. çay sağlıklı bişey değil ki. birde tam göz yaşının aktığı yer var ya burunla göz arası o çukura masaj yap parmak ucunla hafif baskı uygulayarak. öyle yapınca içindeki iltihap daha çok çıkıyor. ben öyle kurtulmuştum yoğun çapaktan 3 gün inanılmaz iltihap aktı ovdukça 4. gün hiçbişey kalmadı. 1 aydırda hiç çapaklanma yok. gazlı bez dışında hiçbişeylede silmedim. sütümü bile sürmedim bişey olmasın diye. inşallah seninde geçer biran önce
evet alabilirsin benim de 11 ekimde bitti 2 günlük aldım bayram tatili boşa gitmesin diye dün 3 günlük aldım bu perşembe 1 aylık heyet rapor almaya çalışacağım.Doğum izninden sonra hemen rapor alabilir miyiz bayanlar bir arkadaş almış sanırım mesela benim perşembde ise başlanan lazım perşembe gidip rapor alabilir miyim:44:
Evet canım göğüslerim son bir aydır baya bi yumuşak bunun için zaten bikaç gün arayla sağıp bakıyorum sütün durumuna. Birde antalyadayken beslenmeme dikkat etmedim düzenim bozuldu ondanda olabilir diyorum. Artık aklamaları mutlaka mama vericem bebeğim açlıktan yatamıyoupmuş öğelercanım bende sağamıyorum makinayla ilk ay sağıyordum sonra göğüslerim çok yumuşadı. elimle sıkınca geliyor ama makinada tam oturtamadım sağamadım. ama oğlum 2 ay aldı iyi bi şekilde kilo. seninde yumuşak olabilir mi o yüzden sağamamış olabilir misin
Canım demek başladın işe Allah kolaylık versin bizlerinde az kaldı nasıl özlüyomusun duyguların nasıl paylaşsana bizde bilelimmerhaba kızlaaar,burayı çok özledim.bayramdan beri giremedim hiç ya.artık iznim bitti bayramdan sonra okula başladım.sabahçıyım şimdilik ama öğlenci olcam inşallah haftaya,müdür kabul ederse.kayınvaldemi getirdik.bu hafta o bakacak.annemle birer hafta sırayla bakacaklar.
canım pompadan olabılıyor ben avent aldım bır turlu sağamadık sonra tekrar avent ıle degısım yaptık ve sağdım.
kol asısı 2 ay sonra kabuklanıp yara oluyormuş normalmıs
ben hala nurse harveys kullanıyorum canım sab sımplex mıde gazını çıkarıyor ama sancı yapıyor bırde amerıkada yasaklandı dedıler onun ıcın ben kullanmadım nurse harveys uzun surelı kullanabılırsın dedı doktor zıncoda bızde kabızlık yaptı. bırde rezene kımyon cayı var onuda ıcırebılırsın demıstı doktor
ıznımın son gunu rapor aldım
canım yarım lıtre suya kuru ıncır ve havuç koy kaynat ıc hergun sutu arttıtrırmıs
her gun yıkayamıyorsan eger bezı ıslat sıl hava almıyor henüz boyunlarını kaldıramadıkları ıcın bırde terliyor ve koku oluyor hatta bazen pişik bile oluyor
kabızlık varsa zeytınyagı ıcır ve mutlaka su ver benımkı oyle gectı sımdı duzenlı su verıyorum artık burun tıkanıklığı varsa sureklı damlat saat bası 3er damla dedı doktorumuz burnu dışında nefes alamıyor bebekler onun ıcın tıkanıklığın gecmesı lazım.sonra da cek
benim kuzenim çocıuklugunda baslamişti anasiz babasizla evlencem die :)
eşi çocuk esirgemede büyümüş
ayyyy ben kızçemle size bi bakış atayım da bakın siz:81::81:
özendimm bende bir resim koyayım dedimoğluşumla ben bayramda annemelere giderkenn Eki Görüntüle 834664
Yaa kızlar dün gece oğlum 2saatte bir uyandı ve emdi 5er dakika sonrada uyudu. Bügünde hep huzursuzdu ve uyumadı doğru dürüst acaba doymuyomu diye sağdım iki göğsümü ama hiç süt gelmedi bi 20 dk uğraştım ama yok gelmiyo acaba makinamı çekmiyo yoksa gerçekten sütümmü yok çok canım sıkıldı. Elimle sıkınca süt geliyo ama sağdım süt falan yok niye acaba yaaa?
Canım regl olmaya başladın mı bilmiyorum ama ben regl olmadan bikaç gün önce sütüm çok azalıyor 2-3 gün öyle sürüyor sonra normale dönüyor. Onla alakası var mıdır bilemedim . Bu arada oğlum 1 hafta sonra 4 ayını dolduruyor sadece anne sütü verdim şimdiye kadar , her ay 1 kg alıyorama sağınca 2 göğüsten toplam 100 ml en fazla çıkıyor. Ben anlamadım bu pompa olayını yani.
canım bende sağamıyorum makinayla ilk ay sağıyordum sonra göğüslerim çok yumuşadı. elimle sıkınca geliyor ama makinada tam oturtamadım sağamadım. ama oğlum 2 ay aldı iyi bi şekilde kilo. seninde yumuşak olabilir mi o yüzden sağamamış olabilir misin
Bugün rüyamda kk olarak buluşmusuz hem de Afyon da gece olunca da dolmuşÃ bindik hep beraber Acenu uvardı en arkada
Sabah da Ãvm ye gitmisim kızımla pijama ve dağınık saçlarla yarimle karşılaşmışizhayırdır inşallah Toto açıktı ondan mi oldu acep
Canımbenimde avent pompam şimdiye kadar çok güzel sağıyordu ama iki gündür tüm uğraşlarıma rağmen tek damla gelmiyo garip olan elimle sıkınca geliyo ama makinada yok. Eğer sütüm olmasaydı sıkıncada gelmezdi diyorum. Amannnnnn bu ne ya sütüm aktı yok bitti yok taştı pöfffffff.
Canım sen ilk aldığındada pompa çekmiyo diyemi değiştin?olmadı bende değişirim nede olsa garantisi var.
Kızlar ben yeni yeni su vermeye başladım ama her defasında kaynatıp soğutuyorum öyle veriyorum. Acaba bir bardak kadar kaynatıp onu soğutsam ve gün içerisnde onu versem olurmu ?birde soğukmu vereyim ılıkmı şimdiye kadar ılık verdim. Siz nasıl yapıyosunuz?
çok sağol canım.canım allah yardımcın olsun
biz de konyaya 50 km uzaklıkta bir ilçedeyiz.ailelerimiz konyada.annemler de gelip böyle kalcaklar bir hafta arayla.şanslıyız gerçekten yakınlar.babalar da biraz zorlanabilir ama ne yapalım.gelin diyoruz gelmiyorlar.Benim de bittti iznim perşembe heyet raporu almaya çalışacağım bir aylık. benim kızımda biberon almıyor çalışmaya başladığımda ne yapacağım bilmiyorum. annem kayınvalidem de uzakta sen ne kadar sanslısın:)maşallah
Evet canım göğüslerim son bir aydır baya bi yumuşak bunun için zaten bikaç gün arayla sağıp bakıyorum sütün durumuna. Birde antalyadayken beslenmeme dikkat etmedim düzenim bozuldu ondanda olabilir diyorum. Artık aklamaları mutlaka mama vericem bebeğim açlıktan yatamıyoupmuş öğeler
Canım demek başladın işe Allah kolaylık versin bizlerinde az kaldı nasıl özlüyomusun duyguların nasıl paylaşsana bizde bilelim
kabız degıl hep sarı ıshal modunda vee sabah 6.5 sularında 1,5 gunun sonunda bayagı yaptıı sırtmırt kLMdı tum degıstım bu ka mı olur cok sukur rahatladı ama kabıslık yok ıshal halı geneecanım pompadan olabılıyor ben avent aldım bır turlu sağamadık sonra tekrar avent ıle degısım yaptık ve sağdım.
kol asısı 2 ay sonra kabuklanıp yara oluyormuş normalmıs
ben hala nurse harveys kullanıyorum canım sab sımplex mıde gazını çıkarıyor ama sancı yapıyor bırde amerıkada yasaklandı dedıler onun ıcın ben kullanmadım nurse harveys uzun surelı kullanabılırsın dedı doktor zıncoda bızde kabızlık yaptı. bırde rezene kımyon cayı var onuda ıcırebılırsın demıstı doktor
ıznımın son gunu rapor aldım
canım yarım lıtre suya kuru ıncır ve havuç koy kaynat ıc hergun sutu arttıtrırmıs
her gun yıkayamıyorsan eger bezı ıslat sıl hava almıyor henüz boyunlarını kaldıramadıkları ıcın bırde terliyor ve koku oluyor hatta bazen pişik bile oluyor
kabızlık varsa zeytınyagı ıcır ve mutlaka su ver benımkı oyle gectı sımdı duzenlı su verıyorum artık burun tıkanıklığı varsa sureklı damlat saat bası 3er damla dedı doktorumuz burnu dışında nefes alamıyor bebekler onun ıcın tıkanıklığın gecmesı lazım.sonra da cek
ben 3 ogun 20 kes yapıyorum canımm ı olmaya basladı ınslllllldamlasıda 3 ogun 1 er damlaaçok sağol ne bileyim ilaç antibiyotik kullanmaktansa bir de çayı deneyeyim dedim sütümü de denemedim değil ama geçmedi. masajı günde kaç defa yapayım?
Bebeğim ilk iki ay birer kilo aldı,,üçüncü ay 400 gr almış(
canımm hoşgeldiinn. senide güzellll kızınıda cokkk özledik oğlumlaaaMerhaba güzel anneler ve onların tosbaaları..Ayy ne çok özlemişim topiği ve sizleri.. İnternetimin zamanı doldu, değişim yapalım falan derken neredeyse 1 ay oldu yahu. Hepiniz ve iyisinizdir inş. nasıl da büyümüştür melekleriniz. geçmişe bakacağım birazdan fotolar vardır oradan görürüm genelini. biz çok iyiyiz şükürler olsun. Dün 4.ay aşımızı olduk. malum benim cimcime 4 aylık oldu :) aşıdan dolayı biraz huysuzluk var ama genel olarak çok iyiyiz. dönmeye başladık, benim sütüm kesildiği için dünden itibaren doktor önerisiyle ek gıdaya başladık. iyi gidiyor şimdilik. Neyse bundan sonra bol bol konuşuruz benim cimcime uyanmadan geçmişe de bakayım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?