ilk 10 haftada düşük çok olduğundan uğraşmaya gerek görmüyolar galiba.
ultrason en erken 11. hafta. benim ultrasonum 11 hafta 6 günlükken olacak. ve ilk testler ise 10 haftalıkken. çok yırtındım ama, kanama vs olmadıkça erkene almıyorlar.
bizde birde sezeryan bazı dr.ların işine geliyor gibi
yurtdışında belki yasak belkide en son çare olarak görüyorlardır
ben doğumdan korktuğum için dr.uma sezeryan dedim sezeryan yaptı bu kadar kolay burda bu işler
bu arada ay_she arkadaşa yazdım ama çıkmak durumunda kaldı sanırım
diğer topiklere baktımda facedede grup kurmuşlar bilen biriisi bizim topiğimiz içinde'' 2013 ocak anneleri ''topiği açsa
o yüzden folik asidi bebek denemeye başladığın andan itibaren tavsiye ediyolar.
diğer ülkeleri bilmem ama türkiyedeki sağlık sistemi buradan çok daha iyi.
Reputable bu duruma sen ne diyorsun? Yurtdışında sezaryen yerine normal doğuma teşvik etme sebepleri gerçekten sağlık açısından mı yoksa sağlık sigortası şirketleri sezaryen maliyetli olduğu için karşılamaya mı yanaşmıyor da normal doğum daha iyi diye yönlendiriyor??
Pembetokacım bence henüz erken facebookta grup kurmak için yahu, hele bir 12 haftalık olsun bebekcikler, bak adamlar 10 haftadan önce ultrasona bile bakmıyormuş düşük olabilir dye, biz neden önce üye olup sonra da Allah korusun bebekler bizi bırakırsa bi de ona üzülelim?Ben çizelge bile yapmıyorum valla :18:
Evet yurt dışında sgk sisteminin çok zayıf olduğunu, kapsamının dar olduğunu, birçok şeyi hastaların kendilerinin karşılaması gerektiğini breastcancer.org'ta paylaşımda bulunanlardan da okumuştum. Ama ben yine de Almanya'nın bu anne bebek politikasının hayranıyım. 2 yıl izin, aylarca eve gelen yenidoğan hemşireleri, babaların da eğitilmesi vs, resmen çocuk yapmaya teşvik ediyor ve arkanda gerçekten bir devlet olduğunun güvencesini yaşıyorsun. Burada da slogan: 3 çocuk, doğum izni: 3 ay
arkadaşım bi de şöyle düşün, ben ingilterede olduğumdan dolayı ilk kan testini 10. haftaya verdiler. daha değerim var mı yok mu onu bile bilmiyorum. içini ferah tut. herşey yoluna girer.
Canım benim ya. Anlıyorum seni. Lütfen daha sakin ol... Dua edelim bu akşam... Bizi de haberdar et.
Ben şöyledir böyledir diyemiyorum. Çünkü bilgim yok bu konuda...
kızlar grip oldum fenaaaaaa , ne yemeli ne içmeli ,ilaç alamıyoruz dimi , böyle sürekli hapşırıyoum , çocuga bi zarar vermez inş. Rabbim e emanetler ya..
ilk 10 haftada düşük çok olduğundan uğraşmaya gerek görmüyolar galiba.
ultrason en erken 11. hafta. benim ultrasonum 11 hafta 6 günlükken olacak. ve ilk testler ise 10 haftalıkken. çok yırtındım ama, kanama vs olmadıkça erkene almıyorlar.
Burada da sezeryan yapabiliyorsun, ama direk evde ebeyle doğuma teşvik ediyorlar. ben epidural normal doğum yapmak istiyorum bakalım nasıl olacak.
almanyanın sağlık sisteminin iyi olduğunu ben de duydum.
burada 56 hafta gebelik izni, gebeliğin 29. haftasından itibaren başlar, 39 haftası ücretlidir.
babalara da işyerine göre 2-4 haftası ücretli izin var. ama bunun sağlık sistemiyle alakası yok, bu çalışma ile alakalı bi durum ve ben buranın çalışma sistemini seviyorum.
sağlık sistemi gerçekten çok zayıf, bakın sistem diyorum, sağlık hizmetlerinden ya da doktor kalitesinden bahsetmiyorum.
geçen ingiliz forumunda bir kız yazmış,
cumartesi aşırı kanamayla acile gittim, dayanılmaz ağrın var mı diye sordular, ağrım az diye, pazartesi gel dediler. çok korkuyorum.
yani haftasonu ölmedikçe bakmıyorlar
doktora şu şekilde bi ağrım var bu normal mi diyorum, bugün görüşmemiz yeterli haftaya konuşuruz bunları diyor. yani haftaya kadar ağrı kötüler mi, ben meraklanır mıyım umurunda değil.
sezeryan Türkiye'de ve birçok doğu ülkesinde bence de çok yaygın, insanlar istiyor, hastaneler de kazanacağı paraya bakıyor.
benim bir sinuzit vakam oldu gecen hafta, en cok rahatlatan sey bol limonlu tavuklu sehriye corbasi oldu, onu tavsiye ederim. acik cay icine bol limon da iyi gelebilir. nane icme. burada tylenol diye satilan acetaminophen hamilelikte abartmadan alinabiliniyormus (turkiye'de ismi ne bilmiyorum). atesini kontrol et, ara ara olc, yukselmesini engellemeye calis. nezlenin kendisi bebege zarar vermez, ama atesin yukselirse bebege sorun olabilir. o zaman bu acetaminopheni ates dusurmek icin alirsin. gecmis olsun.
kızlar grip oldum fenaaaaaa , ne yemeli ne içmeli ,ilaç alamıyoruz dimi , böyle sürekli hapşırıyoum , çocuga bi zarar vermez inş. Rabbim e emanetler ya..
kuppe ne zaman belli olacak senin durumun ? benim de hcg dusuktu korkmuyo da degilim
canım daha öncede yazmıştım bendede sinüzit var ve bugün çok şükür daha iyiyim
bende o kadar garip yöntemler denedim kiii
bugün başımı fularımla bile sıkıca sardım ama iyide geldi
tavuklu şehriye çorbasını yazdığın iyi oldu eğer başka yöntemlerin olursa muhakkak yaz canım
benim normal ağrı kesiciyle bile geçmez sinüzitim apra....kullanıyordum
mide bulantısı göz ağrısı off allahım migreni olanalara yazrdım etsinn
bende de biraz ateş oldu titreme oldu , ölçmedim ateşimi , parasatemol alabilir miyiz acaba , çocuğun caprol ilacı var ondan mı içsem diye düşünmedim değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?