2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

  • Kızımız Olucak

    OY: 169 48,0%
  • Oğlumuz Olucak

    OY: 185 52,6%

  • Ankete Katılan
    352

annelerimizin zamanları dahada zormuş aslında
ne ultrason var son ana kadar cinsiyeti bile kendi taktikleriyle tutturmaya çalışıyorlarmış:))))
allahım hepimizin yardımcısı olsun ve bu güzel duygunun tamamını sürdürmeyi nasip etsin inş....
 

Reputable bu duruma sen ne diyorsun? Yurtdışında sezaryen yerine normal doğuma teşvik etme sebepleri gerçekten sağlık açısından mı yoksa sağlık sigortası şirketleri sezaryen maliyetli olduğu için karşılamaya mı yanaşmıyor da normal doğum daha iyi diye yönlendiriyor??

Pembetokacım bence henüz erken facebookta grup kurmak için yahu, hele bir 12 haftalık olsun bebekcikler, bak adamlar 10 haftadan önce ultrasona bile bakmıyormuş düşük olabilir dye, biz neden önce üye olup sonra da Allah korusun bebekler bizi bırakırsa bi de ona üzülelim? Ben çizelge bile yapmıyorum valla :18:

o yüzden folik asidi bebek denemeye başladığın andan itibaren tavsiye ediyolar.

diğer ülkeleri bilmem ama türkiyedeki sağlık sistemi buradan çok daha iyi.

Evet yurt dışında sgk sisteminin çok zayıf olduğunu, kapsamının dar olduğunu, birçok şeyi hastaların kendilerinin karşılaması gerektiğini breastcancer.org'ta paylaşımda bulunanlardan da okumuştum. Ama ben yine de Almanya'nın bu anne bebek politikasının hayranıyım. 2 yıl izin, aylarca eve gelen yenidoğan hemşireleri, babaların da eğitilmesi vs, resmen çocuk yapmaya teşvik ediyor ve arkanda gerçekten bir devlet olduğunun güvencesini yaşıyorsun. Burada da slogan: 3 çocuk, doğum izni: 3 ay
 

Burada da sezeryan yapabiliyorsun, ama direk evde ebeyle doğuma teşvik ediyorlar. ben epidural normal doğum yapmak istiyorum bakalım nasıl olacak.

almanyanın sağlık sisteminin iyi olduğunu ben de duydum.
burada 56 hafta gebelik izni, gebeliğin 29. haftasından itibaren başlar, 39 haftası ücretlidir.
babalara da işyerine göre 2-4 haftası ücretli izin var. ama bunun sağlık sistemiyle alakası yok, bu çalışma ile alakalı bi durum ve ben buranın çalışma sistemini seviyorum.

sağlık sistemi gerçekten çok zayıf, bakın sistem diyorum, sağlık hizmetlerinden ya da doktor kalitesinden bahsetmiyorum.

geçen ingiliz forumunda bir kız yazmış,

cumartesi aşırı kanamayla acile gittim, dayanılmaz ağrın var mı diye sordular, ağrım az diye, pazartesi gel dediler. çok korkuyorum.

yani haftasonu ölmedikçe bakmıyorlar

doktora şu şekilde bi ağrım var bu normal mi diyorum, bugün görüşmemiz yeterli haftaya konuşuruz bunları diyor. yani haftaya kadar ağrı kötüler mi, ben meraklanır mıyım umurunda değil.

sezeryan Türkiye'de ve birçok doğu ülkesinde bence de çok yaygın, insanlar istiyor, hastaneler de kazanacağı paraya bakıyor.
 
Son düzenleme:
Mesai biter, fesleğen bebişini de alır gider....:)
Hepinize iyi akşamlar diler,
Dualarda unutulmamayı ister,
Hepinizi çokça öper... :)))
 
Canlarim hepinizin kandili mubarek olsun.. Bu gece bende benim gibi korku ile bi umut bekleyenlere dua edecegim..Allahim dualarimizi kabul etsin.. Dualarinizda beni de unutmayinn..Allahim bebislerimizi korusun.Amin..
 
Son düzenleme:
arkadaşım bi de şöyle düşün, ben ingilterede olduğumdan dolayı ilk kan testini 10. haftaya verdiler. daha değerim var mı yok mu onu bile bilmiyorum. içini ferah tut. herşey yoluna girer.

Canım benim ya. Anlıyorum seni. Lütfen daha sakin ol... Dua edelim bu akşam... Bizi de haberdar et.
Ben şöyledir böyledir diyemiyorum. Çünkü bilgim yok bu konuda...

sağolun kızlar umarım dediğiniz gibi olur ve değerim yavaş yavaş artar benim derdim bitmez yaaaa :26::26::26::26::26:
 
kızlar grip oldum fenaaaaaa , ne yemeli ne içmeli ,ilaç alamıyoruz dimi , böyle sürekli hapşırıyoum , çocuga bi zarar vermez inş. Rabbim e emanetler ya..
 
Bu sabah erkenden ilk randevumuza gittik, ultrasonda bebegi gorduk (1 taneymis :)) doktor olctu bicti, boyu olmasi gerektigi gibi dedi. Kalp atislarini da olctu, gosterdi, dinletti. Ne muhtesem bir duyguydu, tasvir etmek mumkun degil. Sukurler olsun her sey yolunda ve umarim boyle devam eder. Insallah henuz ultrasona girmemis olanlariniz da vakti gelince bebegini gorur, kalp atislarini duyar, bu mutlulugu yasar.

becerebildim mi bilmiyorum ama 7+1lik usg goruntusunu ekledim. solundaki hava kabarcigi gibi sey de yolk sac denen seymis.

Her sey yolunda olduguna gore beni de listeye ekleyebilir misiniz? (ozel mesaj atamiyorum henuz): ilk bebek, yasim 37, kilom 63, sat 5 nisan, tahmini dogum 9 Ocak.
 

Eklentiler

  • $photo (29).jpg
    54,9 KB · Görüntüleme: 39
kızlar grip oldum fenaaaaaa , ne yemeli ne içmeli ,ilaç alamıyoruz dimi , böyle sürekli hapşırıyoum , çocuga bi zarar vermez inş. Rabbim e emanetler ya..

benim bir sinuzit vakam oldu gecen hafta, en cok rahatlatan sey bol limonlu tavuklu sehriye corbasi oldu, onu tavsiye ederim. acik cay icine bol limon da iyi gelebilir. nane icme. burada tylenol diye satilan acetaminophen hamilelikte abartmadan alinabiliniyormus (turkiye'de ismi ne bilmiyorum). atesini kontrol et, ara ara olc, yukselmesini engellemeye calis. nezlenin kendisi bebege zarar vermez, ama atesin yukselirse bebege sorun olabilir. o zaman bu acetaminopheni ates dusurmek icin alirsin. gecmis olsun.
 

burada da en erken 8. haftaya randevu veriyorlar. ben tedavi gordugum icin reproductive endocrinology'e gidiyordum, onlar hamileligin saglikli devam ettigini teyid edip oyle kadin dogum'a sevkediyorlar. o sayede erkenden kan testleri ve bugun de ultrason yapildi. simdi normal kadin dogum bolumunu arayacagim kim bilir ne zamana verecekler randevuyu!!! aynen dusen dussun kalan saglar bizimdir mentalitesi, bana cok acimasizca geliyor. hep diyorum, turkiye'deki arkadaslar oturup kalkip sukretsinler testler ultrasonlar cok kolay ve cogunlukla cok ucuz.
 

canım kesinlikle hem hastane hemde dr.kazanacağı paraya bakıyor
dr.unda el hakkı var biz vermiştik ve gayet iyi miktar almıştıD
epidural doğum yapan arkadaşlarım çevremde oldukça var ve sonuçtan memnunlar
bende ilk doğumumda spinal oldum ve çok memnun kaldım.2.bebeğimide allahım nasip ederse spinal olmayı düşünüyorum
babalara bile izin mi veriyorlar harikaa.şartlar bize göre daha iyi anlaşılan

bu arada kızlar sürekli bir üşüme hali var bende.aynı durumu yaşayan var mı?
 

canım daha öncede yazmıştım bendede sinüzit var ve bugün çok şükür daha iyiyim
bende o kadar garip yöntemler denedim kiii
bugün başımı fularımla bile sıkıca sardım ama iyide geldi
tavuklu şehriye çorbasını yazdığın iyi oldu eğer başka yöntemlerin olursa muhakkak yaz canım
benim normal ağrı kesiciyle bile geçmez sinüzitim apra....kullanıyordum
mide bulantısı göz ağrısı off allahım migreni olanalara yazrdım etsinn
 
kızlar grip oldum fenaaaaaa , ne yemeli ne içmeli ,ilaç alamıyoruz dimi , böyle sürekli hapşırıyoum , çocuga bi zarar vermez inş. Rabbim e emanetler ya..

ah canım kader arkadaşım benim...
ben de öğlene kadar iyiydim ama şimdi gözlerim sulanıyor burnum tamamen tıkalı hapşırık yanaklarım sinüzitten şişmiş baş ağrısı kuru öksürük daha ne olsun...

eşim tavuk suyuna çorba yapıyor onu içip uyurum malesef bu mübarek günde erken yatmak zorundayım dualarınızdan beni de eksik etmeyin ne olur, hastalık ilk haftalarda tehlikeliymiş hele ateş varsa bende ara ara yükseliyor ama gece ne olur bilmiyorum yanlız bu durumda dünya yansa yarın işe gidemem inşallah sorun olmaz hala hamiş olduğumu bilmiyorlar ama anlayışlı olurlar umarım çünkü uzman tv de bol istirahat şart diyor...:94:
 
bende de biraz ateş oldu titreme oldu , ölçmedim ateşimi , parasatemol alabilir miyiz acaba , çocuğun caprol ilacı var ondan mı içsem diye düşünmedim değil
 
ne var ne yokkk kizlarrrrr yiyip bitirmeyin kendinizi lutfen olacagi varsa oluyor caresi yokkkkk..........................
sizlerin su an yapmasi gereken sakin olmak ve hamileligin tadini cikarmak...............................
ben ultrason icin yattigim yatakta icimden bebegimin öldugunu soleycek dr dedim ve
aynen de ole olduu kalbi durmus 10 haftalik bebegimin
nasipte ne varsa O olacak
bebeginiz dunyaya gelecekse gelir......
neler gorduk neler kanama bile gecirip sapasaglam dogan cocuklar duydummm
yureginizi ferah tutunn vesselam...........
 
Son düzenleme:

yanlis hatirlamiyorsam tuzlu gargara yaptigini da yazmistin, o bana da iyi geldi. bir de burada sinusleri "yikamak" icin bir aparat satiyorlar, tuz paketlerini kaynamis sogumus suya karistiriyorsun, bu aparatla burun deliginden sikiyorsun diger delikten cikiyor ama verdigin basincla bu sinusleri biraz "yikiyor" temizliyor. o da biraz rahatlatiyor. turkiye'de eczanede buna benzer bir seyler eminim ki vardir (ama burun spreyi falan degil ha, onlar zararli, sadece tuzlu su.) ben iki saatlik dersimden once ve sonra bogaz pastili kullanmak zorunda kalmistim, doktor sorun degil dese de bir daha kullanmadim. ha bir de buguseptil burada bulamadim, bulsam sicak suya dokup kafama da havluyu ortup onu soluyup genizleri acardim, onun da bir zarari yok, onu deneyebilirsin!
 
bende de biraz ateş oldu titreme oldu , ölçmedim ateşimi , parasatemol alabilir miyiz acaba , çocuğun caprol ilacı var ondan mı içsem diye düşünmedim değil

Ben baktim burada kullanilabilir denilen tylenol'un icindeki etkin madde de parasetamol'mus (acetaminophen ile ayni seymis). Kullanilabilir gibi gorunuyor. Bir de soyle bir haber buldum: Gebelikte ila almnda riske dikkat! Diyor ki:
"Gebelikte ağrı kesici ya da ateş düşürücüye ihtiyaç duyulduğunda ne yapmalı?

İlk tercih Parasetamol. Gebelikte en sık kullanılan, en güvenli ağrı kesici ve ateş düşürücü ilaçtır. Aspirin ise klasik 500 mg dozda sakıncalıdır. Özellikle gebeliğin son döneminde kullanımı bebekte dolaşım bozukluğuna yol açabilir. 80-100 mg.lık düşük doz aspirin ise kullanılabilir. Naproksen ve ibuprofen gibi romatizma ilaçlarının 34. gebelik haftasından sonra kullanılmamaları önerilir."

ek: eger ilac almak istemiyorsan ilik dus al, o da guzel ates dusurur. agrilara care olmaz ama
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…