LİNEA NİGRA (KARINDA KOYU RENK ÇİZGİ)
Linea Nigra veya Linea Negra denilen çizgi bazı hamile bayanlarda oluşan göbek altından başlayarak aşağıya doğru uzanan dikey koyu çizgidir. Genellikle gebeliğin 4. - 5. aylarında sonra oluşur ve koyu tenli hamilelerde daha sık görülür. Gebelikte meydana gelen hormonal değişiklikler nedeniyle ciltte melanin pigmentinin artmasından dolayı oluşur. Gebelik bittikten sonra çoğunlukla bu çizgi kaybolur fakat bazı bayanlarda tamamen geçmeyebilir. Bu çizginin bebeğin kız veya erkek olmasıyla hiçbir ilgisi yoktur, halk arasındaki bu tür söylentiler asılsızdır.
Yüzde oluşan diğer lekeler ve koyulaşmalar (melazma, gebelik maskesi), çiller, meme uçlarında koyulaşma gibi diğer renk değişiklikleri de eşlik edebilir.
Gebelikte yetersiz folik asit vitamini alanlarda daha sık görüldüğüne dair bildirimler vardır ayrıca güneşe fazla maruz kalmamak da alınabilecek önlemlerdendir.
LİNEA NİGRA (KARINDA KOYU RENK ÇİZGİ)
benim cuma günü randevum canım cuma gidicez işte iç alltan muayene olmadıım henüz olmakta istemyrumda o bakımdan sordum şartmı die
varya siz maşallah iyi yaklaşıyonuz birbirinize he
bizim düşük riskimiz yok allaha şükür ama biz cık daha hiç olmadı yani tam anlamıyla olmadı
uctan bucaktan tatmin olduk işte :)
peki memnunmusun bio oil den
mide bulantısından oluyor bence nasıl sevdiğimiz yemekleri yiyemiyosak, sevdiğimiz dudakları da opemiyoruz
evet onu bende ablamdan yeni öğrendim kasılmam oolunca.artık daha temkinli olmak lazım.
ben ilk bebeğimde 34 haftalıktım biz normal cinsel hayata devamdı.o gece meğer kasılmalarım başlamış tabi ben anlamıyorum.ertesi gün kontrole gittiğimde çıktı ve 3 cm açıklığım vardı.hemen hastaneye yattım falan.15 gün tutabildiler bebişimi içerde sonra çıktı hanım efendi.işte onunda erken olmasının sebebini ilişkiye bağlıyorum.son aylarda da perhize girmeyi düşünüyorum
günaydın herkese
ben bugün üzgünüm aslında
bi arkadaşım vardı rahmi perdeli
tüp bebek yaptırmışlardı
tutmuştu çok sevinmiştik
ama düşürmüş
çok üzülmüşler tabi biz de çok üzüldük çok yakın bir arkadaşımız
kızcağız kaç kere ameliyat oldu bi türlü düzelmedi
vucut tekrar o perdeli halini alıyormuş amelyatı kabul etmiyormuş bi türlü
şimdi doğal deneyeceklermiş
RABBİM inş. onların da yüzünü güldürür
onlar da çok sıkıntı çektiler
inş. sıkıntıların ardı güzel olur herkes için
hepinizin duasını istiyorum
RABBİM isteyen herkesin kucağını boş bırakmasın
birde sizin göbeğinizde kahverengi çizgi oluştumu.benimki daha oluşmadı.ne zaman oluşur gebelik çizgisi acaba?
ay valla kıskanmadım desem yalan olur sizi kızlar bizde yasak masak yok ama uykudan bulantıdan gözümü açamıyorum ki adamcağızı göreyim işten çıktıktan sonra bi yerlerde uyuyakalıyorum sonra sabah olmuş bile.Sizde durumlar iyi galiba zindesiniz maşallah:)
Bi arkadaş sormuş çatlaklar için bebe yağı kullanmaya başladım. Varisler için ayaklarımı havaya kaldırıp uzanıyorum.Topikten bi arkadaş yazmıştı. Ama ayaklarımı indirdiğimde çok yorulmuş oluyorum dinlenmiş olmam gerekmez miydi? Sizde de mi aynısı oluyo?
Bir de kızlar artık kilo almam lazım ama ben hiç yemek yiyemiyorum.Napıcam bilemiyorum kendimi kötü hissediyorum.Hayatım boyunca böyle b, sorunum olucağı aklıma gelmezdi valla hayatta en çok sevdiğim şeylerden biriydi yemek yemek. Sizde durumlar nasıl?
çok teşekkür ederim canım.
bu arada yetersiz folik asit dedin de aklıma geldi.ben gebe kalmadan önce kendim gidip folik plus almıştım.arada içiyordum bir tane.doktor hamile kalınca sordu.folik asit kullanıyormusun diye bende arada dedim hergün al dedi.bende hergün bir tane aldım.fakat o ilaç günde üçkere içiliyormuş.daha dün öğrendim ve artık çok geç(
az kaldı inş. bitecek yakında bulantılarınGünaydın kızlar
mide bulantımın bugun gene maşallahı var aman azalmasın
bulantım olmadıgı sürece yaklaşıyoruzz :) :) :) bulantım varsa ıı metre uzagında dolasıyorum
ehehehe dimi ama
analdım canım kımısınde erken açılma olabılıyo ya demekkıs enın dıkkat etmen gerekıyo
pek çok kişi içinde doğuma yakın ilişki kolay doğum sağladıgı ıcın tavsıey edılıyo cunku :)
canım çok üzüldümRabbım ınsallah tekrar nasib eder....Allah yardımcısı olsun
canım daha var çziginin olusmaısna yaa benım sanıyorum 6. ay flndı olustugunda
bı ara bız de öyleydık eşimin yuzunu dahı goremıyrodum uyyumaktan sorna uykumu duzene koydum da rahataldım :)
hayır canım şimdi bu yazdıgını baskası okur yanlış anlar açıklama yapayım
gunluk alınamsı gereken folik dozu 5 mlg ama folik plus gibi ekstra baska vıtamınelrde içeren
bazı folikelrde bir adedınde 1,5-2 mlg folik oluyo o zaman 5 mlg tamamlamak için gunde 3 tane alman lazım
ama folbiol veya folidoce gibi bir adedınce 5 mlg folik bulunduran folik asitler günde bırkez alınmalı
topikten veya dısardan baska arkadaslar okuyup yanlış anlamasın....
günaydın kızlar merhabalar uzun zamandır giremiyorum nasılsınız. ben daha ikili teste girmedim kafam karışıyor. bu arada doktora sürekli annem ve kızkardeşimle gittiğimden soramadım seks yasakmıdır değilmidir diye. sizde bi sıkıntı varmı kaç aya kadar cinsellik serbest
az kaldı inş. bitecek yakında bulantıların
sağolasın ALLAH RAZI OLSUN
amin inş.
ben 3 -6 ay arası serbest bırakacağım
ikizya benimki 6.aydan sonra yasaklayacağım erken doğumu tetikleyebilir
zaten erken doğum olacak iice erken olur ALLAH KORUSUN
evet benim folik plus olduğu için 3 gerekliymiş ben hep bir aldım.umarım yetmiştir bebişime
ben geçen gün doktora gittim ya bizim doktor amcamız arabayla 1,5 saat mesafede gittik randevu saatimiz gelene kadar azcık gezdik döndük. dünde ikili test için kan vermeye gitmem gerekiyordu kociş işten kalmasın diye trenle gittim öyle olunca 2 saat sonra kan verince kendimi kaptırmış baya yürümüşüm ben tren saatini beklerken dolaşayım dedim sonra tekrar trenle döndüm geldiğim gibi yattım yemeği falan eşim hazırladı ama kasıklarım ağrıdı bugünde belim ve bacaklarım acıyor gece boyu dua ettim inş. bebişe bişe olmamıştır diye. olmamıştır dimi yavruma bişe
ben geçen gün doktora gittim ya bizim doktor amcamız arabayla 1,5 saat mesafede gittik randevu saatimiz gelene kadar azcık gezdik döndük. dünde ikili test için kan vermeye gitmem gerekiyordu kociş işten kalmasın diye trenle gittim öyle olunca 2 saat sonra kan verince kendimi kaptırmış baya yürümüşüm ben tren saatini beklerken dolaşayım dedim sonra tekrar trenle döndüm geldiğim gibi yattım yemeği falan eşim hazırladı ama kasıklarım ağrıdı bugünde belim ve bacaklarım acıyor gece boyu dua ettim inş. bebişe bişe olmamıştır diye. olmamıştır dimi yavruma bişe
canım benim.yok olmamıştır.zaten ilk 3 aylık dönemi atlatmışsın.bu saatten sonra Allah izin verirse kolay kolay bişey olmaz canım.ayrıca rahim 13.haftada yukarı doğru çıkıyormuş daha rahat genişlesin diye ondan ağrıların vardır.sen spor yapınca belki kaslarının çalışmasından dolayı yukarı doğru çıkışı başlamıştır:)) hiç merak etme Rabbim korusun
saol cnm ya ne bileyim korktum daha öncede kaybı olunca insanın korkuyor. inş. dediğin gibidir evde olduğumdan çok fazla yürümüyorum ben böylede olunca stres yaptım işte
saol cnm ya ne bileyim korktum daha öncede kaybı olunca insanın korkuyor. inş. dediğin gibidir evde olduğumdan çok fazla yürümüyorum ben böylede olunca stres yaptım işte
çok teşekkür ederim canım.
bu arada yetersiz folik asit dedin de aklıma geldi.ben gebe kalmadan önce kendim gidip folik plus almıştım.arada içiyordum bir tane.doktor hamile kalınca sordu.folik asit kullanıyormusun diye bende arada dedim hergün al dedi.bende hergün bir tane aldım.fakat o ilaç günde üçkere içiliyormuş.daha dün öğrendim ve artık çok geç(
ilişkiden bahsedilmiş.ben öğrendiğim günden beri bişe yapmadık.yasak yoktu ama korktuk.geçen hafta 1 gün arayla kutlama yaptık:)ama o gece rahmim çok kasıldı ilişkidenmi bilmiyorum ama ben korktum .bellllkkkkiii haftada bir.bebeğimden önemli değilya napiiimm
doktoruna gore degisiyo..ilk hamileligimde de bunda da gunde 1 tane dedi bana folik plus ı..hatta bazen unutuyorum almıyorum bile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?