- 22 Eylül 2011
- 490
- 159
kızlar, başka başlığa yazdım ama cevap alamadım. asıl yardımlaşma burda sanırım :)
ocak-mart arası diyet yapıp 65ten, eski kilom olan 55e düşmüştüm. daha 1-1,5 aydır koruma diyetindeydim ki, hamile kaldım. ve diyetten bir anda çıkınca -tabi ben de biraz hızlı çıktım, şımardım sanırım- bir anda kilo aldım ve hala da alıyorum. 3 haftadır 3-4 kilo aldım, 59'u gördüm geçenlerde bu şekilde devam etmesinden çok korkuyorum. ama elimde değil, hamur işi ve tatlıya sardım. gündüz dikkat etsem, akşam duramıyorum. 1 gün dikkat etsem, sonraki 2 gün duramıyorum ve her geçen gün kilo alıyorum, ne olucak halim, bilmiyorum. Mesela 1-2 gündür hamur işi tatlıyı kestim, hemen 58,2'ye indim. Ama aklım hala tatlıda hamurişinde. Bir de inadına apartmanda hamur kızartıyorlar, buram buram kokuyor ya :)
var mı benim gibi, kilo verip, yeni kilosu oturmadan hemen hamile kalan? yada ilk haftalarda iştahı çok açılıp kilo alan? hamurişi tatlı yeme diyeceksiniz ama aslında yediğim de öyle aşırı abartı değil, nasıl diyeyim, 2-3 hafta hemen hemen her gün bu tarz birşeyler yedim ama kalkıp yarım kilo baklava da yemedim yani! benim asıl sorunum, daha yeni kilo oturmadan, yani vücut kilo almaya müsaitken hamile kalmış olmam. kızlar, birşey söyleyin, birşeyler önerin lütfen. bir yerde sabitler mi dersiniz?
canım ben de diyetteydim spor yapıyordum derken hamile olduğumu öğrendim daha zayıflayamadan doktor beni diyetisyene yönlendirdi kilo kontrolü için sana tavsiyem diyetisyenle görüş çok yardımcı oluyorlar hamilelikte bile diyet uygulayabiliyorsun ben 9. haftadayım ve sadece 1 kilo aldım bir de ille birşeyler yemek istiyorsan cacık süt meyve tercih et hamurişi çok zararlı şimdi önüne geçmezsen ileride senin için çok zor olur