• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
candas yok cnm bgir önceki hamileliğim çok istenen çok beklenen olduğu için anlamadım korkyla kaygıyla biten 9 ay..bir allah bilir birde ben çektiklerimi....

kayra senmi tahmin ediyodun cinssiyetini ?
yanlışmı hatırlıyorum

bu çok güzel bir bilgi oldu sağol

bu arada kızlar bol su içmemiz gerekiyor biliyorum ama benim su içince midem bulanıyo işte napcam ben ya?

bak canım sürekli yazdım ama kaçırmışsın..ilk 3 ay bebek senden bişey almıyor sen tiksindiğin şeyler için kendini zorlaqma.su evet çok önemli hem iltihap hem amniyon sıvısı için..yemeklerden sonra iç sık yemek ye bir bardak iç...aç karna içme...

kayra senmi tahmin ediyodun cinssiyetini ?
yanlışmı hatırlıyorum

ya canım oyun oynuyoruz canımız sıkılınca.bazı arkadaşlarla çok sık sohbetteyiz çok konuşuyoruz çok yakın tanık olunca tahmin ediyorum.hislerime güvenirim ama dediğim gibi çok tanımam lazım...diğerleri oyun..hesap rus kan falan...

arkadaşlar bide semizotu zararlı dediniz ama omega 3 içeriyor ve hamilelikte balık yenmesi gerek dimi ee balık la semizoyu ikisi de omega 3 içeriyor nasıl zamarlı anlamadım :44:

çoooookkk öğrenmem şey lazm daha benim ya

bende bugün gidicem canım.aceba neleri söylemeleri gerekiyor ? ne yapmaları gerekiyor tecrübeli arkadaslar anlatırlarsda sevinirim.kan tahlilini verdim ama doktorun yüzünü görmedim burdaki arkadaslar yorumlamıslardı.bugün gidicem inş. ultrason fotosunu da istiycem.benim doktor biraz tuhaf.basından savar gibi iş yapıyor.kontrole gittiğimde alttan muayene etmişti.sormasam söylemiycek kistim filan var mı dedim ufak kistler var birde sağ tarafta yumurtan görünüyor demişti halbuki o bebişin kesesiymiş sanırım çünkü gittiğimde 4.haftam bitiyordu.
neler istemeli benden nelere bakmalı ilaç filan yazılıyor mu.notumu alıp öyle gidicem.

ARKADAŞLAR SORUMA LÜTFEN CVP VERİR MİSİNİZ ? acemiyim hiç bişey bilmiyorum saolsun doktorum da basından savıyor, ben bişey sormazsam söylemiyor.neler yapılıyor neler isteniyor.eksik bişey olsun istemiyorum.not alıcam kontrol edicem.diğer doktorlar izinden dönsün gştmiycem daha buna zaten.

hurma yı kayra anlatmıştı uzun uzun aslında çok faydalı fakat son zamanlarda yemek gerekiyormuş canım. Allah tarafından kadını doğuma hazırlayan bir yiyecek rahim kasılmalarına neden oluyormuş o yüzden ilk aylarda yemek düşüğe sebep olabilir. semizotunu bende bilmiyordum inş bir şeycik olmaz sıkıntı yapma

çörek otu gibi desene canım.çörek otu da cok faydalı ama hamilelikte tüketilmemesi gerekiyor.doğuma yakın tüketince doğumu kolaylaştırıyormuş

kızlar bişey sorucam uyurken rahat rahat uyuyabiliyor musunuz ? ben bir türlü uyuyamaz oldum öğrendikten sonra.yüz üstü yatmaya alısık oldugumdan şimdi karnıma ağırlık olmasın diye sırt üstü yatmayı denedim olmuyor yan yatınca rahat edemiyorum.off ya dönüp duruyorum yatakta şimdiden böyleyse biraz büyüyünce ne yapıcam hiç bilmiyorum

aynı ben maalesef bendede böyle bir sorun var saatlerce dönüp duruyorum yatakta.tam böle uyuyacak gibi oluyorum o zamanda alarm çalıyor işe gitme zamanı:(

Kayra benim bebegimin cinsiyetini de tahmin eder misin?

canım hesaplama yap dersen yaparım tutabilir tutmayabilirde.hisset dersen yapamam zaman geçmesi lazım sık sohbet etmemiz ve benim senin hamileliğini bilmem lazım..ama hesap ve kan yenilemeye göre bakarım istersen...

arkadaşlar ben yemeğe gidiyorum cok acıktım gelince burdayım öptümmm

tsemavi canım neden bu kadar panikleyip zehir ediyorsun kendine hamileliğini.bak canım yavrun en güvenilir yerde ve şu anda daha melek rabbimin yanında henüz doğana kadar.ilk 3 ay zorlama bebek katiyen senden almıyor.14.haftadan sonra ne yersen onu yiyecek,
-uzanma sakın kordon kopabilir.
-1 bardak süt iç.mide bulantın varsa tiksinme zorlama.
-1 yumurta ye çok önemli.
-sola yatmaya ayarla kendini alışmaya çalış bebeğine kan gidecek çünkü.
-hurma maydanoz yeme.
-düşük riskin yoksa yarım saat yürü.
-çok uyuyup kendini halsizleştirme..
-sıcak suyla duş alma.
-ilk 3 ay çok kilo alma
-5 bardak su tüket en az
-sık ye 5 öğün en az
ben asla görmeye dayanamıyorum ama yiyebilirsen meyve ye
-yoğurt peynir tüket
en önemlisi allah sığınıp dua et.....

ya ben hiç yumurta yiyemiyorum zorlayınca da midem bulanıyor ilk günler az da olsa yiyordum ama şimdi hiç tüketemiyorum şimdi yemememin bebeğe zararı var mı illa yemem mi lazım :18: :18:

ARKADAŞLAR SORUMA LÜTFEN CVP VERİR MİSİNİZ ? acemiyim hiç bişey bilmiyorum saolsun doktorum da basından savıyor, ben bişey sormazsam söylemiyor.neler yapılıyor neler isteniyor.eksik bişey olsun istemiyorum.not alıcam kontrol edicem.diğer doktorlar izinden dönsün gştmiycem daha buna zaten.

çörek otu gibi desene canım.çörek otu da cok faydalı ama hamilelikte tüketilmemesi gerekiyor.doğuma yakın tüketince doğumu kolaylaştırıyormuş

aynen canım... nane maydonoz ilk aylarda yemiceksin dikkat ediceksin, balık çok faydalı hatta haftada bir tüketilebilir diye biliyordum. bak her sabah mutlaka süt iç peynir vs. öğlenleri sebze ve mutlaka yoğurt yada ayran bulunsun. süt ürünlerini bol bol tüketmeye çalış..

asitli içeçek içme, soda iyi geliyor bol bol meyve ye ve su iç susuz kalma... çay içme kahvede çok tiryakiysen günde bir bardak ama içmezsen oda daha iyi. birde bana sakatat yeme dokunma dediler bu konu biraz ihtilaflı biraz araştırabilirsin..

şimdilik aklıma gelenler bunlar şekerim:54:

Son düzenleme:
ya ben hiç yumurta yiyemiyorum zorlayınca da midem bulanıyor ilk günler az da olsa yiyordum ama şimdi hiç tüketemiyorum şimdi yemememin bebeğe zararı var mı illa yemem mi lazım :18: :18:

yok be gülüm ne zararı olacak allah aşkına.yersen iyi olur yiyemezsen yerine et balık yada kurubakliyattan tüketirsin olur biter...

aslında yesen çok iyi olacak yalnız yumurtayı çok iyi pişmiş emeniz gerekiyor. hatta yumurtayı ellediğinizde mutlaka elinizi yıkayın onların üzerinde bir virüs oluyormuş normalde insan vucudunda çok zararı olmuyormuş fakat hamile olunca o virüs çok kolay bebeğe geçebiliyormuş. bu yüzden çiğ ya da az pişmiş yumurtada yemeyin

canım rahatlıkla uyuyabilrsin.ben tüp bebekle hamile kaldım ve yüzüstü yatarım hep.sordum yatamam değil mi diye ? hayır istediğin gbii yatabilrsin yan, yüzüstü sırtüstü hiç farketmez dedi.ben yatıyorum.zaten minicikler ya ilerde büyüdüklerinde yatamayacğız şimdiden zorlama.hani sakıncası olsaydı tüp bebekle hamile kalan kadına yat demezlerdi.

sakincasi oldugundan degil ben zaten yuzuzt sirtustu hic yatamam:))yoksa zaten minnacik ne tehlikesi olacak ona

uyku da tutmuyor hic aliskanlik oldu 8 de ayaktayim

rahat olun arkadaşlar bu kadar irdelemeyin.valla 3 hamilelik geçirdim hiçbirinde bu kadar ince eleyip sık dokumadım.yumurtayada elledim canım çekti abartmadım ama maydanozda yedim ben çaysız asla duramam çayımıda içerim kahve istersem onuda.yemem gerekenleri yer tiksindiklerimi asla yemem.ve rahat geçiririm.ha bendeki tek takıntı çiğ ete dokunmam kediye köpeğe dokunmam o kadar.tesbihimi çeker rabbime sığınırım....yoksa zehir olur yaa çekilmez valla...sakınan göze çöp batar misali.doktorlarımda çok sever bu huyumu.tevekkülün harika derler rabbimde hep gönlümdekini veriri çok şükür.o zararlı bu zararlı o öyle dedi bu böyle dedi boşverin ya.kimse yavrusuna bişey olsun istemez ve anneliktir bu hiçbir şeyle asla kıyaslanamaz...çok bilmek çok araştırmak her zaman üzer..doktorunuzla el ele verin gerisi rabbime kalmış...

sakincasi oldugundan degil ben zaten yuzuzt sirtustu hic yatamam:))yoksa zaten minnacik ne tehlikesi olacak ona

uyku da tutmuyor hic aliskanlik oldu 8 de ayaktayim

şimdilik sorun yok.14.haftadan itibaren asla yatmaman lazım kordon dolanması bebeğin oksijensiz kalması vs bi dünya sıkıntı olur.siz şimdiden alışın bence.solunuza yatmaya.

şimdilik sorun yok.14.haftadan itibaren asla yatmaman lazım kordon dolanması bebeğin oksijensiz kalması vs bi dünya sıkıntı olur.siz şimdiden alışın bence.solunuza yatmaya.

neye yatmamam lazim ben zaten yuz ustu ve sirtustu yatamam ki genelde saga yatarim ki zaten sunnettir/

neye yatmamam lazim ben zaten yuz ustu ve sirtustu yatamam ki genelde saga yatarim ki zaten sunnettir/

sağada değil canım sola yatman lazım...yüzüstü yatan arkadaşlar için sorun olmaz denilmiş onlara yazdım..çok ciddi sorundur bu 14 haftadan itibaren....bende yatamama sağımdan başka.ama hamileliği öğrendiğim andan itibaren kurulmuş saat gibi sola yataım

Back