• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
geldimmmm geldiiiimmmm bebişimin güzel hatırnaz teyzesiii,
ve teyzeleriiiiii.....:16::16::16::16:

Rabbime yarattıkları adedince şükürler olsun ki,çokk sağlıklı ve herşey yolunda dedi Ayişe hanım...:16:
kalbini dinlettirdi havalara uçtum resmen...:52:
küçücük bir insan olmuş kafası kolları bacakları...:30:
nasıl bu kadar şekilli anlayamadım:53:

vee adet tarihine göre 7+6 olması gerekirken 8+3 günlük görünüyor yavru kuşummm..:nazar::nazar::nazar:

sadece kanamamı tehlikeli gördü ve bebeğin plesantası rahim ağzına çok yaklaşmış dedi,fazla ayakta kalma çokk çokk dikkat et kendine dedi,
etmezmiyimmm hiççç ederim tabi yavrum sağ olsun yeter banaa...
çok mutluyum çokkk
Yüce Allah ım herkese nasip etsin böyle güzel duygular..
kimsenin kucağını boş koymasın inşallahhh...

vallaa bu mutluluğa büyük bi çikolatalı yaş pasta gider,ağzımın suyu akıyor tatlılara:56::56:

hehhh bir erkek anası daha...neyse gülüm sana karşı içim çok rahat ama ağzından duyunca dahada bir anlam kazanıyor.çok sevindim güzel haberlerin dahada olur biiznillah.rabbim gören duyan bilmiyor mu yüreğinden geçeni.ben yüce yaradanıma nasıl tevekkül etmişsem elhamdülillah bir rahatım bir huzurluyum anlatamam.ondan gelene itiraz etmek gibi bir lüksümüz yok kuzum.hani bir hadis varya kul rabbim derse rabbi yettim dermiş yeterki istemesini bilelim.senin için güzel şeyler hissediyorum ve allahın izniyle güzel olacak inşallahh.

Bize yetişir mi dersiniz ? Doğum öncesi iznimi de doğum sonrasına aktarıp,ikinci dönemi kapatmayı düşünüyordum.Böyle olursa hem ilk dönem doğum öncesi kısmını hem de ikinci dönemi kapatacak biçimde doğum sonrası iznimizi kullanabilir sanırım.Böylelikle heyet raporuna vs gerek kalmadan seneyi kapaTmış oluyoruz,yanılıyor muyum ?

evet canım bize yetişiyor çok şükür.milli eğitime gittim bugün il içi tayin isteyeceğimde gitmişken sorayım dedim evet doğrudur dediler 6 aya çıkacak ve ücretli:))))çok mutlu oldum...

arkadaşlar benim çalıştığım yerin bi sgk danışmanı var bu işlerle ilgilenen ben ona sordum bu konuyu oda 8 haftadan 10 haftaya çıktığını 6 ayıda ücretsiz işverene bağlı olarak kullanabileceğimizi söyledi... yıkıldım yaaa :43:

ilginçç....işveen mi???özeldemisin sen??canım yasalaşan birşeyi nasıl insiyatife bırakıyormuş çok şaşırdım olur mu öle şey.haklarınızı bilin ve asla kabullenmeyin...

selam kızlar nasılsınız ?

benim 3 günden beri üzerimde acayip bi halsizlik var gözlerim yanıyo.canım birşey yemek istemiyor biraz önce zorla kocaman bi tabak meyva yedim.

aleyküm selam gülüm.bende aynı sen gibiyim sadece nutellalı ekmek ve kaymak yiyebiliyorum:(((düzelir inşallah.ve meyveden çok tiksindim çokkkkkkkkkkkkkkkkk.asla görmek istemiyorum aslaaa...

kızlar ben de varım..yeni evliyim.yeni öğrendik daha hamile olduğumu :)son adet tarihim 14 haziran.doktorun dediğine göre muhtemel doğum tarihi 21 mart.listeye eklerseniz sevinirim

hoşgeldin cnm hayırlı olsun.

benim bi kzım var,:16:
eğer dedikleri gibi çıkarsa,karnımdaki bu bebiş bi hakkıysa yani süper olur...:1::55:
değilse de kızıma yoldaş gelir,öyle süper olur:49:

hakkı hakkı....demişti dersin..rabbim salih sağlıklı evlatlar versin ama herkesinde gönlündekini versin inşallah....

kızlae selam aranıza sadece anneleri alıyorsunuz değil mi :(

benim bat yarın belki ben de yakın zamanda aranıza katılırım olmaz mı :(

hoşgeldin canım.hayır başımızın üzerinde yerin var her halükarda katılabilirsin aramıza canım benim ama inşallah hamilesindir inşallahhhhhhhhhh..

herkese merhaba
öncelikle herkes bebeklerini sağlıkla kucağına alsın inaşllah :))
bugün çok silik bi 2. çizgi gördüm kızlar ama haftasonu ya da yarın tekrar yapıcam(ne zaman yapayım :) ?
sizlere bişey sormak istiyorum geçen ay 25-26 haziranda az az kahverengi akıntım geldi 27 de de kanama oldu adetim geldi
şimdi benim sat ım 25 i mi 27 si mi?
doğum zamanı hesaplamak istiyorum da..

27 sini alacaksın canım.hamilesin hayırlı olsun.hemen test yaptır bence...27 mayıs mı yani??eğer öyleyse iyi dayanmışsın valla...

kızlar o güzel sohbetlerinize devam etmeyi çok ama çok isterim fakat acayip uykum var dayanamıyorum artık :37::37::37::37::37: kusuruma bakmayın ben uzanacağım biraz :31::29::29::29: siz kalan arkadaşlarıma hoş , güzel ,keyifli ,neşeli sohbetler :16::16::16::16::16::16::10::10::10::10:

uykucuuu hamiş senii..canımsın iyi olmana sevindim..özletme kendini...

canımmmm bitanemmm .....çokk sağol yoldaşımm...
evet inşallahh bundan sonra daha sakin olmaya çalışacağımm..
dr un odasına girerken bile ağlıyordum eşim de korktuğumdan ağladığımı söyleyiverdi dr a..:17:
o da bana :20: yaptı.....
az daha :22: yapacaktı ama...
sonra anlaştık:29: böyle olduk
:9::9::9::9::9::9::9:

şaka bi yana bazen engel olamıyorum kendime sonrada çok pişman oluyorumm
Allah gönlümüze selamet versinn.
bi de himmet inşalllaaaaaahh:34::54:

üzülmek stres etmek yasak sana valla kızarım.kötüyü çağırmak yok...herşey güzel olacak inşallahhh..

ayyy sudecim bende çikolataya bayılırdım zaten ve ona olan aşkım kat kat arttı vallaaa..:56::16:
nerde tatlı var yalayıp yutasım gelior:27::27:
:9::9::9::9::9:

yavrum bu ikinci bebeğin.kıyaslama yapıp cinsiyeti anlayabilirsin aslında.karşılaştırma yapsana....

hurmadan bahsedilmiş.bir topikten aldığım güzel bir bilgiyi paylaşayım ama kesin bir bilgi vereyim hamileyken hurma yemek yasak allah korusun rahimi açıp doğumu başlatıyor.bana 36.hafta serbest olarak yeki rahmin açılsın demişti doktorum nacizane önerim..
doğuma yakın 3 hurmaya 1er yasin okunur
* 1.hurmayı anne doğum sancısı başlayınca yer
* 2.hurmayı anne doğumdan sonra yer
* 3.hurmayı ise,bebeğe tahnik eder.yani hurmayı ağızda çiğnedikten sonra çocuğun damağını onunla ovmak demektir.taa ki çocuğun karnına o hurmadan 1şeyler gidene dek.bu sünnettir.Peygamber efendimiz s.a.v acve denen ii cins hurmayla tahnik yaparmış.bu işi alime yaptırmak daha iidir ( alim kimse yoksa etrafınızda ağzı kuranlı göğsü imanlı bildiğiniz allahın sevdiği kulu olarak nitelendirebildiğiniz kişiye de yaptırabilirsiniz)
hurma lohusa kadınada çok faydalıdır,süte geçer o çocukta aklı-selim ağırbaşlı olur.çörekotu ve zemzemde faydalıdır..
ayrıca
çocuk doğunca ilk görüldüğünde kelime-i tevhid okuyup yüzüne üflemelidir..
çocuğun zeki olması için;40ı çıkana dek 1 fetih suresi okunmalıdır
ahlakının güzel olması için; 40ı çıkana dek hergün kulağına 1 yusuf suresi okunmalıdır..
:9::9::9::9::9::42::54::54:

kızlarrrr ramazanda oruç tutacak olan var mıı aranızda ?

ben niyete girdim yarın deniycem iyi olursam tutucam bebek zaten şuanda benden beslenmiyor çok küçük bulantım da çok olmazsa deniycem evet Allah izin vermiş bu dönemde ama tutabilirsin de demiş O'nun rızası için olunca içim sonuna kadar rahat..........

canım ben de mthfr a1298c homozigot mutasyon var... kan pıhtılaşması yani..
dr kendisi ileri boyutta olduğunu bizzat söyledi.
ben hergün kan sulandırıcı iğne vuruyorum kendime..artı kan sulandırıcı hap..
plesantam aşağıda olduğu için haftada 3 gün düşük önleyici iğne ve hergün fitil...
bunun yanında folikasit vitamin mide bulantı hapı vs vs....
yani hayatım bebeğe göre düzenli şu anda..(herkes gibi...)
ben bu kadar titizlenip dikkat ederken adam 1 ay sonra gel diyor..
bebeğime oksijen-besin gitmdeiği takdirde kalbi durabilir,ki 2 kez başıma geldi...
bebek hareket edip yaşadığını anlayana kadar benim sık sık dr a gitmem lazım kalp kontrolu için....
bu dokatorları anlamak imkansız...
Allahtan şimdiki dr um iyi...
bi anlaşmazlık yaşamazsak,inşallah...

Cnm aynı mutasyon bendede var hatta 2 mutasyon daha var bende. Öyle olunca bebeğin kalbi mı dürüyor? Ay Allah korusun bebeklerimizi.. Hiç bilmiyorum. Bende kan sulandirici oluyorum.

uykucuuu hamiş senii..canımsın iyi olmana sevindim..özletme kendini...
evet tatlım nasıl içim geçiyor ki anlatamam :17::37::37::37::37: ve uyansam bile hiç uyumamış gibiyim :19: bakalım cumartesi kontrolümüz nasıl geçecek :46::28::52: Rabbim hepimize sağlık nasip etsin , yok yok özletme gelirim fırsat buldukça :48::29::38:

ayrıca ben günde 1 adet hurma yemeye başlamıştım bu günlerde :39: ama gebeliğe iyi gelir mantığıyla değil :26: markette görünce canım çekmişti ayıptır söylemesi içi cevizli hurmaydı :56: şimdi ben cevizi tek başına yiyemediğim için bu şekilde yerim rahatlığıyla almıştım :39: napıyım şimdi :26::18::18::18: yesem mi yemesem mi :5:

:30::30::30::30::30::30::30::30:
sakkıınnn haaaaa siz üzülmeyin yeter bak bizde bebişimle gayet sakiniz artık..:16::51:
bi daha ki atağa kadar:1:
seni çok seviyorum ben yhaaaa canım benimmm
inşallah o minik elleri avucuna aldığındaki sevincin ömür boyu devam etsinnn:nazar::nazar::nazar::16::16:
canım benim tamam anlaştık üzülmek yok hiç birimize :13::31: ALLAH korusun bir dahaki atak diye bişi olmayacak :38: bende seviyorum canım iyi ki tanışmışız :38::48: amin tatlım o güzel duan hepimiz için nasip olsun inşallah :31::49::emir_bebek::nazar::nazar::nazar::38:

Slm kızlar nasilsiniz ben çok halsizim. Yarın tahlil sonuclarımı alıcım ve ins bebeğimin kalp atışlarını duyucam.

Slm kızlar nasilsiniz ben çok halsizim. Yarın tahlil sonuclarımı alıcım ve ins bebeğimin kalp atışlarını duyucam.
selam canım bende de var ya uyku halimden midir nedir canım hiç bişey yapmak istemiyor :25::37: hadi bakalım yarın büyük buluşma var desene maşallah :52::49::38::38::38::nazar:

yanlışmı anladım hamile olanlaramı kahve- kola mı öneriyo hamilelikte zararlı değilmi gülüş bunlar:44:

aynen öyle. ben de çok şaşırdım ve bunu 2 doktordan duydum. biri babam. hatta ilaç kitapları var, ordan baktık. kafein b kategorisinde. günde 2-3 fincan kahveye izin var...

Sabahları hiç uyanmak istemiyorum. Çok acıkırım da yerimden kalkamam midem de bulanır diye sabahtan kalkıyorum. Sonra zoraki bişeyler yiyip tv basına geciyorum. Tabi tv de bı şey yok, al bilgisayarı yanına.
Arada bulantım oluyor aciktigimi o zaman anlıyorum. Canım bazı seyleri çekiyor ama halim olmuyor yapmaya.
Günlerim çok sıkıcı geçiyor. Hep evdeyim. Spor yapmayı planlıyordum yapamıyorum. Hasta gibiyim, neşem yok.
Sizlerin gunü nasıl geçiyor?

selam canım bende de var ya uyku halimden midir nedir canım hiç bişey yapmak istemiyor :25::37: hadi bakalım yarın büyük buluşma var desene maşallah :52::49::38::38::38::nazar:

Evet heyecanlıyım herkes de olduğu kadar korku var bende de. Hamile oldugumu öğrenmeden söylemesi ayıp çığkofte yemiştim. İcim icimi yiyor. Toxoplazma mıdır nedir ondan kapmisimdir diye:43:

ben anneye hamilelikte uyku yapan bebeğin doyunca da sorunsuz uyuyacağına inanıyorum o yüzden bol bol uyuyun uyuyan bebekleriniz olsun kızlar..
ben ilk hamileliğimde uyumadım kızımda uyumadı :53:

evet tatlım nasıl içim geçiyor ki anlatamam :17::37::37::37::37: ve uyansam bile hiç uyumamış gibiyim :19: bakalım cumartesi kontrolümüz nasıl geçecek :46::28::52: Rabbim hepimize sağlık nasip etsin , yok yok özletme gelirim fırsat buldukça :48::29::38:

ayrıca ben günde 1 adet hurma yemeye başlamıştım bu günlerde :39: ama gebeliğe iyi gelir mantığıyla değil :26: markette görünce canım çekmişti ayıptır söylemesi içi cevizli hurmaydı :56: şimdi ben cevizi tek başına yiyemediğim için bu şekilde yerim rahatlığıyla almıştım :39: napıyım şimdi :26::18::18::18: yesem mi yemesem mi :5:

yeme be gülüm sen ne olur yeme....incirle ye kayısıyla ye ama hurmayla yeme....

hayırlı haberlerle dön canım

ben anneye hamilelikte uyku yapan bebeğin doyunca da sorunsuz uyuyacağına inanıyorum o yüzden bol bol uyuyun uyuyan bebekleriniz olsun kızlar..

canım bir öncekinde gözümü açamazdım sağolsun oğlum hiç ama hiçççççççç uyumadı halada uyumaz.benim ters oldu galiba...

Sabahları hiç uyanmak istemiyorum. Çok acıkırım da yerimden kalkamam midem de bulanır diye sabahtan kalkıyorum. Sonra zoraki bişeyler yiyip tv basına geciyorum. Tabi tv de bı şey yok, al bilgisayarı yanına.
Arada bulantım oluyor aciktigimi o zaman anlıyorum. Canım bazı seyleri çekiyor ama halim olmuyor yapmaya.
Günlerim çok sıkıcı geçiyor. Hep evdeyim. Spor yapmayı planlıyordum yapamıyorum. Hasta gibiyim, neşem yok.

ayne beni anlatmışsın nasıl olacak bilmiyorum.uyumuyorum yemiyorum içmiyorum keyifsizim suratsızım hasta gibiyim ama yorgun hissetmiyorum.canım bişey çekmiyor aynen bulantım var aklıma geliyor ama yiyemiyorum...4

aynen öyle. ben de çok şaşırdım ve bunu 2 doktordan duydum. biri babam. hatta ilaç kitapları var, ordan baktık. kafein b kategorisinde. günde 2-3 fincan kahveye izin var...

ben kola değilde kahve içerim ilkindede içmiştim.ben canımın çektiği herşeyi abartmamak koşuluyla yerim....

hamilelikte ya hep ya hiç kuralı vardır.bebeği öğrenmeden önce yapılan hiçbir şey bebeğe zarar vermez.zarar vermiş olsa düşükle sonuçlanır.içini rahat tuttt...

aynen hep evde olmak çok sıkıcı oluyor :37: ama benim başağrımda oldukça fazla rahatsız ediyor :5: mesela uykucu olduğuma şikayetçi değilim sanki ne kadar uyursam o kadar az başağrım oluyor :31:

Evet heyecanlıyım herkes de olduğu kadar korku var bende de. Hamile oldugumu öğrenmeden söylemesi ayıp çığkofte yemiştim. İcim icimi yiyor. Toxoplazma mıdır nedir ondan kapmisimdir diye:43:
maşallah tatlım bu tatlı heyecanı Yüce Rabbim dileyen isteyen özleyen herkese de nasip etsin canım bence endişe etme bilmeden yaptıklarımızla bebeğimize zarar vermiş olmuyoruz :20::38: Rabbime emanetiz hepimiz :49::emir_bebek::nazar::38:

hadi yaa keşke gerçek olsa :31::29:

yeme be gülüm sen ne olur yeme....incirle ye kayısıyla ye ama hurmayla yeme....
tamam canım benim yemeyim dediğin gibi alternatifler var nasılsa :13::56::16:

canım bir öncekinde gözümü açamazdım sağolsun oğlum hiç ama hiçççççççç uyumadı halada uyumaz.benim ters oldu galiba...

ayne beni anlatmışsın nasıl olacak bilmiyorum.uyumuyorum yemiyorum içmiyorum keyifsizim suratsızım hasta gibiyim ama yorgun hissetmiyorum.canım bişey çekmiyor aynen bulantım var aklıma geliyor ama yiyemiyorum...4

ben kola değilde kahve içerim ilkindede içmiştim.ben canımın çektiği herşeyi abartmamak koşuluyla yerim....
bende de kaçamak kahve keyfim var :7: aynen kahve tiryakisiyim :8: dediğin gibi abartmazsak inşallah bişi olmaz :nazar:

Back