günün 10 saati çalışıp akşam 19.00 da eve gelip (trafik azsa)ve c.tesi günleri öğlen 13.00 kadar çalıştığım için bebeğime ayıracağım süre çok kısıtlı olacak ayrıca anneme ve kayınvalidemin bebekten kendilerine ayıracakları zamanları kısıtlı olacak kimseyi saatlerce eve bağlamak istemem...en baştada onlara söyledi.çok acil işim olur birkaç gün hafta sonu bırakabilirim ama sürekli onları eve bağlamak istemiyorum ayrıca kendi bebeğime kendim bakmak istiyorum....
İşten ayrılmayı düşünen arkadaşlar... Ben öğretmenim. 6.5 aylık hamileyken yaz tatiline girdik ve Şubata kadar evde oturdum. Kendi adıma söyleyeyim, çalışan biri olarak evde oturmak çok sıkıcı. Çok sıkıldım, her gün eşimle tartışmaya başladık. Kızıma ben bakacam deyip duruyordum, eşim de bana eğer işe başlamazsan bu işe sonu ayrılık dedi. haklıydı. çalışan kadın, evde oturamıyor. sıkılıyor. yaşayın, görün... umarım ben haklı çıkmam...
İşten ayrılmayı düşünen arkadaşlar... Ben öğretmenim. 6.5 aylık hamileyken yaz tatiline girdik ve Şubata kadar evde oturdum. Kendi adıma söyleyeyim, çalışan biri olarak evde oturmak çok sıkıcı. Çok sıkıldım, her gün eşimle tartışmaya başladık. Kızıma ben bakacam deyip duruyordum, eşim de bana eğer işe başlamazsan bu işe sonu ayrılık dedi. haklıydı. çalışan kadın, evde oturamıyor. sıkılıyor. yaşayın, görün... umarım ben haklı çıkmam...
haklı olabilirsin ama ama mesleğin gereği çalışma saatlerin ve şartların uygun olabilir...dediğim gibi sabah erken kalkıp kendi aracımla işe gelmeme rağmen zaman geçiyor akşamları ona keza 10 saat en gergin işi bankanın borçlu müşterilerinden kavga dövüş tahsilat yoluna gitmeye çalışıyorum düşünün borçlu psikolojisi küfür hakaret herşey var hemde hergün....bu şartlarda bebeğime ne kadar faydalı olabilirim şimdi bile eve barut gibi geliyorum o zaman nasıl olurum tahammülsüzlük var mesleğimden dolayı eve gelince patlıyorum...şanlısınızki öğretmensiniz saatleriniz ve çalışma şartlarınız yaz tatilleriniz ve kış tatilleriniz çocuklarınızla bolca vakit geçirmeye yeter bbenim 1 yılda kullanacağım izin max.15 gün o da ara ara sürekli değil....
of yaaa işin bu ihtimalide var. ben haftasonu evdeyken cumartesileri resmen eşime sarıyorum sıkıntıdan niye aramıyosun napıyosun evde olunca beni merak etmiyo musun vs vs diye adamın başını yiyorum oda diyor keşke cumartesi de çalışsan.. artık diğer türlü nasıl olur bilmem çocugu alır iş yerini basarım sürekli
Canım, özür dilerim... bankada çalıştığını bilmiyordum. ben de 9 ay bankada çalıştım ve öğretmenliğe kaçtım resmen. ne desen haklısın.. şimdi de bankada çalışan arkadaşım var, 9 gibi işten çıkıyor ve sadece telde görüşebiliyoruz. arada da şubeye uğruyorum ve 5 dakka ayak üstü konuşuyoruz.. Allah yardım etsin canım...
allah hepimizin yardımcısı olsun...yeni doğum yapan arkadaşım var izinden geldi bayram sonunda işi bırakmayı düşünüyor eşi ile görüştü olmuyor böyle diyor,belki yapan yapabiliyordur ama arkadaşım çok titiz biri bebeğin tüm çorbalarını pürelerini gece 02.00 kadar hazırlayıp bakıcıya bırakıyor bebeğimle ilgilenme zamanım yok diyor,o bile bırakıyorsa ki tam bir iş kolikti ben kesin bırakabilirim diyorum...allah nasip ederse zaten 1 çocuk planlıyoruz zaten eşimin 1 oğlu var.1 tane olacaksa doya doya ben bakayım istiyorum 2.çocuğa bakarım ihtimali olmadan....çok zor bebecikler için nelerden vazgeçiyoruz....
kızlar dün size arı sütünü yazdım ama pek kimse ilgilenmedi tekrar söylüyorum en kısa zamanda temin edip için mutlaka, gebelikte çok faydası var çocuk gelişimine direnç arttırıyormuş google arı sütü faydaları yazıp bir bakın derim
kızlarrrr ramazanda oruç tutacak olan var mıı aranızda ?
haklısın canım.. şimdi okudum. eve dönünce almayı düşünrüm... ama gebe kalmaya daha çok yardımcıymış...
benim doktorum izin vermedi. bebek susuz kalabilirmiş. malum havalar çok sıcak....
kızlarrrr ramazanda oruç tutacak olan var mıı aranızda ?
aynen bende kız erkek hiç farketmez hayırlısıyla gelsinde inşallah.. sürekli hayal kuruyorum evinn için poposunda bez ağzında emzik koşuyooo oy annesinin kuzusu.. ben onu bırakıp nasıl çalışcam bilmiyorum
oda geliyo aklıma aslında ama benden soğur beni unutur diye korkuyorum başka birşey değil. öğretmensin sanırım senin işin güzelmiş öğlene kadar benimki özel şirket akşam 6ya kadar çalışıcam kayınvalidem bakıcak. hayırlısı bakalım..
canım yaaa gelemedim ki çok feci başağrısı çektim ki öyle böyle değiltüh be ben seni online olarak neden göremedim :26: ama cevap bekleyen özel mesajlarım vardı onlarla ilgilendim birde tüp bebekle ilgili topiğimde hamile müjdesi aldım kutlama mesajlarımı ekleyip ancak geldim ama bende kaldım bu saate ama hemen çıkıcamm uyku akıyor artık gözlerden
sen nasılsın nasıl gidiyor ? özledim ama çokkk
Çalışan annelere doğum sonrası verilen 8 haftalık ücretli izin 6 aya çıkarılacak ve süt izninin 2nci 6 aylık döneminde verilen süt izni süresi 1.5 saatten 2 saate çıkarılacak. Çalışan ve çocuk sahibi olan annelere kreş yardımı yapılacak, çocuk yardımı artırılacak. kadının iş ve aileye uyumunun sağlanması için evden çalışması da önerilecek. anne Dostu Hastane Programı yaygınlaştırılarak mahremiyet beklentileri karşılanacak, hijyen ve konfor standartları yükseltilecek.
sanırım bize yetişecek devlet memuru arkadaşlar.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?