• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
doktordan gelmedin daha gülüm...annem bekliyor beni bende seni bekliyorum hayırlı haberlerini....müjdeni ver bakalım bekliyoruz...

haklı olabilirsin ama ama mesleğin gereği çalışma saatlerin ve şartların uygun olabilir...dediğim gibi sabah erken kalkıp kendi aracımla işe gelmeme rağmen zaman geçiyor akşamları ona keza 10 saat en gergin işi bankanın borçlu müşterilerinden kavga dövüş tahsilat yoluna gitmeye çalışıyorum düşünün borçlu psikolojisi küfür hakaret herşey var hemde hergün....bu şartlarda bebeğime ne kadar faydalı olabilirim şimdi bile eve barut gibi geliyorum o zaman nasıl olurum tahammülsüzlük var mesleğimden dolayı eve gelince patlıyorum...şanlısınızki öğretmensiniz saatleriniz ve çalışma şartlarınız yaz tatilleriniz ve kış tatilleriniz çocuklarınızla bolca vakit geçirmeye yeter bbenim 1 yılda kullanacağım izin max.15 gün o da ara ara sürekli değil....

hemen hemen aynı şartlardayız cnm ..Ben de yılda 15 gün max iznim var ve c.tesi de yarım gün olsa yine işe geliyorum..
Banka şartları biraz daha ağır ama ben de özel sektördeyim hergün gerginlik stres oluyosun..Biraz önce 2 saat süren bi toplantıda çıktım mesela..
Eşimin işleri yolunda giderse ben de çalışmayı bırakabilirim..

kızlarrrr ramazanda oruç tutacak olan var mıı aranızda ?

Ben 10 yaşımdan beri hiç bırakmadım ama bu sene çok geç açılıyor..Eğer kışa gelse 5 gibi açsaydık yine tutardım ama işe geldiğimden sabahta erken kalıyorum ve oruçlu kaldığım süre çok uzun olacak ..Rabbim bi esneklik vermiş ne yapalım borcumuz olsun...Ben tutmayacağım.

ayyyyy zıplamak üzereyimm doğrumu okuduklarımm lütfen bizide etkilesinn yürürlülüğe girmiş mi ?

evet canım girmiş sadee onaydan geçecek oda %100 dedi .bakanlıkta arkadaşım çalışıyor o mail atmış bana...bende yazayım dedim.en geç aralıkta doğum yapanlara vuracakmış e bizde mart olduğumuza göre hayli hayli etkiler bizi...

evet canım girmiş sadee onaydan geçecek oda %100 dedi .bakanlıkta arkadaşım çalışıyor o mail atmış bana...bende yazayım dedim.en geç aralıkta doğum yapanlara vuracakmış e bizde mart olduğumuza göre hayli hayli etkiler bizi...

yaa bugunün en güzel haberi inanamıyorumm, üzülüyordum bende ya nasıl ayrı kalıcam diye ... doğum haklarımız neler çalışanların bilenler var mı? şu dört ay doğum izninde para alıyor muyuz biz ve ne kadar ?

kızlarr çalışanların doğum haklarını bilen varmı 4 ay doğum izninde maaşımızın ne kadarını devletten alacağız?

Selam kizlar izindeyim bu dogum izni olayi umarim dogrudur acaip heyecanlandim simdiii:27:

Cnm ben de senin gibi akşam 18.00 e kadar çalışıcam.Şimdiden nasıl bırakıcam diye düşünüyorum..Benim de kayınvalidem bakıcak..Biz eve geldiğimizde 1 2 saat sonra uyuyacak o bezli emzikli hallerini çok göremicez sanki..:(((

Beni şimdiden hüzün bastıı...

bakalım Allah büyüktür, baksana 4 aydı doğum izni 6 ay olacakmış, ee süt iznide 2 saat erken çıkma olsa saat 4te çıkarız işimizden gerisi Allah kerim :8::8::8:

Son düzenleme:
Selam kizlar izindeyim bu dogum izni olayi umarim dogrudur acaip heyecanlandim simdiii:27:

doğru doğru..nettende bakabilirsin dedi arkadaşım:)))hatta kürtaj olayı 10 hafta ve heyet karar verecek ve doktor istemezse yapmayacak 10 haftayı geçipte aldıran annelere 3 yıla kadar hapis ve para cezası varmış:)))

kayra42 arkadaşım bu haeri nerden okudun?? inanki o kadar sevindm ki...ben öğretmenim. doğum iznim haziranın ilk haftası bitecek gibi görünüyor ama çok sevindim bu habere.... insaşllah olur...ingiltere doğun yapan kadına 2 yıl ücretli izin verliyor. biz de ise doğum öncesi-sonrası toplamı 16 hafta... bir çok müüdr süt izninde bile problem çıkarıyo. eğer bana da çıkarılırsa dava açarım. bu biizm anayasl hakkımız... kimsenin keyine bırakılamaz...

kızlarr çalışanların doğum haklarını bilen varmı 4 ay doğum izninde maaşımızın ne kadarını devletten alacağız?

canım ben öğretmenim daha öncede ayrıldım maaşımın aynısını aldım diğer kurumlarda nasılsır bilemiyorum.

doğru doğru..nettende bakabilirsin dedi arkadaşım:)))hatta kürtaj olayı 10 hafta ve heyet karar verecek ve doktor istemezse yapmayacak 10 haftayı geçipte aldıran annelere 3 yıla kadar hapis ve para cezası varmış:)))

peki bu sezeryan- normal doğum karmaşası ne olacak. geçenlerde doktorr normal doğuma zorladığı için 2 tane bebek öldü. biz sezeryan istersek olamayacakmıyız???

canım ben öğretmenim daha öncede ayrıldım maaşımın aynısını aldım diğer kurumlarda nasılsır bilemiyorum.

eğer memursan normaldir, ben özel şirketteyim inşallah bizimde haklarımız öyledir. biraz araştırayım ben.. peki toplu para alıyor muyuz hiç onu biliyor musun

doğum ve süt izni artacak

Çalışan annelere doğum sonrası verilen 8 haftalık ücretli izin 6 aya çıkarılacak ve süt izninin 2’nci 6 aylık döneminde verilen süt izni süresi 1.5 saatten 2 saate çıkarılacak. Çalışan ve çocuk sahibi olan annelere kreş yardımı yapılacak, çocuk yardımı artırılacak. Kadının iş ve aileye uyumunun sağlanması için evden çalışması da önerilecek. Anne Dostu Hastane Programı yaygınlaştırılarak mahremiyet beklentileri karşılanacak, hijyen ve konfor standartları yükseltilecek.

peki bu sezeryan- normal doğum karmaşası ne olacak. geçenlerde doktorr normal doğuma zorladığı için 2 tane bebek öldü. biz sezeryan istersek olamayacakmıyız???

kimse seni zorlayamaz olurmu öle saçmalık ya...gelinimizin tanıdığı normal doğum yaptı bebeğin kafası ezilmi yavrum yoğun bakımda ve kız daha bilmiyor zayıf doğdu falan demişler ha ben normal doğum taraftarıyım hep normal yaptım ama asla bebeğimi riske etmem aslaaaa.doktorum alalım derse sorun yok...

eğer memursan normaldir, ben özel şirketteyim inşallah bizimde haklarımız öyledir. biraz araştırayım ben.. peki toplu para alıyor muyuz hiç onu biliyor musun

gülüm toplu para olayını hiç bilmiyorum canım ya bizde yokta...

bakalım Allah büyüktür, baksana 4 aydı doğum izni 6 ay olacakmış, ee süt iznide 2 saat erken çıkma olsa saat 4te çıkarız işimizden gerisi Allah kerim :8::8::8:

bu 6 ay haberi gerçekten süperrr oldu.. inşallahh uygulanır...Ben özeldeyim ama yararlanabilirim sanırım..
bnm bildiğim kadarıyla 8 hafta izninde maaşını aynı şekilde alıyorsun , 6 aya kadar da ücretsiz izne çıkabiliyordun..

Eğer şimdi 6 aya çıkartıldıysa süper hem de ücretli olur..

Ay bebişlerimiz ne şanslı çok sevindimmmmmmmmm...

kızlar yeşil yeşil damarlar varya vücudumda o kadar belliki iğrenç görünüyorlar.göğüslerimde kapkara oldu bu ne ya çok kötü hissediyorum ben:(((yürüyen damarlı canavar gibi oldum:14::14::14::14:

Peki diyelim benim işyerim 6 ay doğum izni vermemek için tazminatımı verip işten çıkarttı. yapabileceğim bi şey var mı?
Ben mahkemeye bile versem adam zaten tazminatımı vermiş ne talep edebilirim ki?

bu 6 ay haberi gerçekten süperrr oldu.. inşallahh uygulanır...Ben özeldeyim ama yararlanabilirim sanırım..
bnm bildiğim kadarıyla 8 hafta izninde maaşını aynı şekilde alıyorsun , 6 aya kadar da ücretsiz izne çıkabiliyordun..

Eğer şimdi 6 aya çıkartıldıysa süper hem de ücretli olur..

Ay bebişlerimiz ne şanslı çok sevindimmmmmmmmm...

şu an %95 onaylanmış canım.yarıyı geçse yeter dedi arkadaşım.evet bebeklerimiz maşallah nasipli gelecekler inşallah.birde size bir tavsiye bebeğinize ilk don alın..ben öyle yaptım yavrum bir nasipli doğdu anlatamam.don al donansın derler ya...aklınızda olsun sadece bir teklif..banada ilk doktorum demişti...:34::34:

Peki diyelim benim işyerim 6 ay doğum izni vermemek için tazminatımı verip işten çıkarttı. yapabileceğim bi şey var mı?
Ben mahkemeye bile versem adam zaten tazminatımı vermiş ne talep edebilirim ki?

:44::44:özelleri bilmiyorum gülüm ya:50::50::50:

benim bildiğim onlarda da aynı izin süresi. ama kimi yer belki geri istemez. çalıştığın yere bağlı.. bu arada midebulantısı çeken arkadaşlar t mevsimi olan siyah üzüm tavsiye ederim. geen gün gazetede okumuştum. hem kansızlık için hem mide bulantısı için birebir. şimdi aldım elime 1 kase:))) yemek canım istemiyo. iştahım yok. ekmek, şekerli şeyler aman uzak dursun benden... zaten şeker kullanmıyordum. sonuçta kilolr bize miras kalabilir.

Back