Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
:18::18::18::18:nerelerdesinnnnnnnnnn??ya sizleri çok merak ediyorum çokkkkkkkkkkkkkkk:18::18::18::18:
canım yaaa gelemedim ki çok feci başağrısı çektim ki öyle böyle değil tüh be ben seni online olarak neden göremedim :26: ama cevap bekleyen özel mesajlarım vardı onlarla ilgilendim birde tüp bebekle ilgili topiğimde hamile müjdesi aldım kutlama mesajlarımı ekleyip ancak geldim ama bende kaldım bu saate ama hemen çıkıcamm uyku akıyor artık gözlerdenHAMİLELELR BU SAATTE UYUR DİMİ??YA BEN NİE UYUYAAMIYORUM NİYEEEEEEEEEEEEEEEEE???İYİ GECELER DOSTLAR BEBİŞLER.....YARIN GÜZEL HABERLER İNŞŞŞŞ
yapıp yiyelim elimizden geliyor nede olsaBen Ankara dayım. Batı ben de bilirim. Canımı çektirdiniz :26:
yani 1 tüp kan verince tam kan tahlilinde tam sayfa bisürü test çıkıyor..cnm bı kaç çeşit grupta test yapılıyo mesela tsh testlerı kansızlık testelrı falan dıe oldugundan ayrı tuplerde ayrılıyo
inşallah bişey çıkmaz :18:canım gebelik öncesi bende test yaptırmıştım.bendende 4 tüp kan alındı.tiroid,kızamıkçık,sarılık,hepatit b testi için.tabi bununla beraber kolestrol şeker gibi değerlere bakılıyo.
1-2 tüpten bile birçok değerlere birden bakabiliyorlar.
hg cnm maşallah araları çok yakın olmuşiyi akşamlar arkadaşlar gruba benide ekleyin biraz hızlıyım ben 8 aylık bebişim var ama 6 haftalık tekrar hamileyim 31 mayıs sat bugun gittik dr ama bebiş daha görünmedi keseyi gördük 2 hafta sonra tekrar gidicez o zamn görücez bebegimi
ben varım canım sivasdayım:)
HAMİLELELR BU SAATTE UYUR DİMİ??YA BEN NİE UYUYAAMIYORUM NİYEEEEEEEEEEEEEEEEE???İYİ GECELER DOSTLAR BEBİŞLER.....YARIN GÜZEL HABERLER İNŞŞŞŞ
Folik asit (B9) içerir
Hurmanın besleyici oranının gücü, içerdiği uygun mineral dengesinden kaynaklanmaktadır. Hurmada, hamilelikte kadınların alması gereken bir B vitamini olan folik asit de bulunmaktadır. Folik asit (B9), vücutta yeni kan hücresi yapımında, vücudun yapı taşı olan amino asitlerin yapımında ve hücrelerin yenilenmesinde önemli görevler üstlenen bir vitamindir. Bu yüzden hamilelikte folik asit ihtiyacı belirgin şekilde artar ve günlük ihtiyaç iki katına çıkar. Folik asit seviyesi yetersiz olduğunda yapısal olarak normalden büyük, ancak işlevleri düşük alyuvar hücreleri meydana gelir ve kansızlık belirtileri ortaya çıkar. Özellikle hücre bölünmesinde ve hücrenin genetik yapısının oluşmasında önemli rol oynayan folik asit, hamilelik sırasında gereksinimi iki katına çıkan tek maddedir. Hurma da, folik asit açısından çok zengin bir besin türüdür.Lohusa gıdası - Bebek maması
Resûlûllah (s.a.v.) Efendimiz - "Kadınlarınıza loğusa döneVİRÜSminde hurma yediriniz. Kim loğusalığında hurma yerse onun çocuğu AKILLI ve AĞIRVİRÜSBAŞLI olur. Çünkü hurma Hz. Meryem'in loğusalığındaki yiyeceği idi. (Hz. Meryem valiVİRÜSdemize Allah (c.c.) kuru bir hurma ağacından onu vermişti). Şayet (loğusa için) hurmadan daha iyi bir yiyecek olsa idi Allah (c.c.) Onu Meryeme ikram ederdi." buyurarak hurmanın önemini belirtmişlerdir.
Tabibler de yaptıktan araştırmalarda hurmanın antiseptik olduğunu, loğusalık yaralarını çabuk iyileştiren bir ilaç olduğunu, süt arttırdığını, bebeği beslediğini, içindeki potasyumun çocukların büyümesini sağlayan ideal besin olduğunu belirtmişlerdir.
Bebek ilk doğduğunda damağına dünya gıdası olarak hurma ezip ovuşturmak, hurma ezmesi tattırmak, sünnettir ve bebeğin zeki olmasını sağlayan ilaçtır.
Loğusa, hurmayı sade olarak yer, süte ıslayıp yer, bebeğe de hurma şıralı sütten yedirir. Polenli hurma macunu yapıp yer ve bebeğe de yedirir.
"250 gr. hurma, 100 gr. polen, 50 gr. badem içi, 50 gr. ceviz içi, 100 gr. zeytinyağı, 150 gr. halis bal, 50 gr. hıyar çekirdeği, 500 gr. süt kaynatılıp macun kıvamına getirilir." Soğutulup ömür boVİRÜSyu yenebilir.
Ayrıca doğum sırasında meydana gelen kan kaybı, vücut şekerinin düşmesine sebep olur. Hurma vücuda tekrar şeker girişinin sağlanması açısından önemlidir ve tansiyon düşmesini de engeller. Kalori değerinin çok yüksek olması sebebiyle hastalıktan güçsüz düşmüş ya da yorgun olan kimseler için özellikle çok faydalıdır. Bu bilgiler, Allah'ın Hz. Meryem'e, hem kendisine enerji ve canlılık verecek hem de bebeğin tek gıdası olan sütün meydana gelmesini sağlayacak "hurma"dan yemesini bildirmesindeki hikmetleri ortaya koymaktadır. Örneğin hurma, insan vücudunun sağlıklı ve zinde kalabilmesi için hayati önem taşıyan 10'dan fazla element içermektedir. Bu nedenle günümüzde bilim adamları, insanın sadece hurma ve suyla yıllarca yaşayabileceğini belirtmektedirler.1 Bu konuda tanınmış uzmanlardan biri olan V. H. W. Dowson ise, bir hurma ve bir bardak sütün bir insanın günlük besin ihtiyacını karşılamaya yeteceğini söylemektedir.
Doğumu Kolaylaştırıcı
Rahim adalesini kuvvetlendirir. Bu özellik doğumu kolaylaştırır. Hurmada bulunan oksitosin maddesi de, modern tıpta doğumu kolaylaştırıcı bir ilaç olarak kullanılmaktadır. Oksitosin, doğumu kolaylaştırıcı etkisi nedeniyle pek çok kaynakta "rapid birth" yani "hızlı doğum" ifadesiyle tanımlanmaktadır. Doğum sonrasında ise anne sütünü artırıcı etkisiyle bilinmektedir.Oksitosin esas olarak beyinde salgılanan, doğum sancılarını başlatan bir hormondur. Doğum öncesi vücudun tüm hazırlıkları bu hormon sayesinde başlar. Hormonun etkisi, ana rahmini oluşturan kaslarda ve anne sütünün salgılanmasını sağlayan kas yapısındaki hücrelerde görülür. Doğum esnasında ana rahminin etkili olarak kasılması doğumun gerçekleşebilmesi için son derece önemlidir. Oksitosin de, rahmi oluşturan kasların çok güçlü bir şekilde kasılmasını sağlar. Ayrıca oksitosin, yeni doğmuş olan bebeğin beslenmesi için anne sütünün salgılanmasını başlatır. Hurmanın tek başına bu özelliği -oksitosin içermesi- bile Kuran'ın Allah'ın vahyi olduğunun önemli bir delilidir. Hurmanın tıbbi olarak faydalarının tespit edilmesi ancak yakın tarihlerde mümkün olmuştur. Halbuki Kuran'da yaklaşık 1400 sene evvel Allah'ın Hz. Meryem'e hamilelik döneminde hurma ile beslenmesini vahyettiği bildirilmektedir.
waowww muhteşemem bilgiler Allah razı olsun canım benim... eşim bana hurma ye çok faydalı diyordu da bir kısmet olmadı yemek, inşallah eve gider gitmez yemeğe başlıcam....
36.haftaya kadar hurma yemeyin arkadaşlar hurma rahim kaslarını rahatlatıyor hamile iken yenmesinin sebebi doğumu kolaylaştırmak bu zamanlarda yenen hurma düşüğe sebep olabilir 36.haftadan sonra yenmesini uygun görüyorlar....
36.haftaya kadar hurma yemeyin arkadaşlar hurma rahim kaslarını rahatlatıyor hamile iken yenmesinin sebebi doğumu kolaylaştırmak bu zamanlarda yenen hurma düşüğe sebep olabilir 36.haftadan sonra yenmesini uygun görüyorlar....
Selam,
Bana da gün içinde acıktıkça hurma ye dedi doktorum. Yanında fındık ve ceviz ye ama fındıkla cevizi kendin kır dedi. Kırılmışlardan satın alma dedi. Bende o yüzden hurmanın faydalarını okurken sizinde faydalanmanız için yazdım. Bence abartmamak kaydıyla bi zararı olmaz diye düşünüyorum.
Selam,
Bana da gün içinde acıktıkça hurma ye dedi doktorum. Yanında fındık ve ceviz ye ama fındıkla cevizi kendin kır dedi. Kırılmışlardan satın alma dedi. Bende o yüzden hurmanın faydalarını okurken sizinde faydalanmanız için yazdım. Bence abartmamak kaydıyla bi zararı olmaz diye düşünüyorum.
canım doktor kaç haftalık dedi ?
ben 7 temmuzda giitim 5-5,5 haftalık dedi 7mm di kese 10 gün sonraya gel dedi dün sabah gittim kese 17mm olmuş ama kalp atışlarını duymadı cuma günü gel dedi kafam karıştı 3 gün sonraya hemen duyarmı dün duymadıysa :44::44:
olumsuz bişey söylemedi iyi büyümüş dedi.
Kızlar Günaydın...
Şu hurma konusunu netleştirmek lazım Ben de yemeğe başlamıştım ..Ama eğer düşüğe sebep oluyosua yemeyelim..Doktoruma sorucam..
Bu arada ben çikolatadan tiksindim..Dün akşam ufak bi parça atayım ağzıma dedim ilk defa midem bulandı bnm giib çikolata hastası biri için inanılmaz...
Gerçi tüm tatlılardan tiksindim,yiyemiyorum..
anladım canım rabbim sabırlar versin..Tesellilerimiz şefaatleri.inş orda buluşmak nasip olsun.Allahım oğluna ve kardeşine uzun uzun ömürler versin ... sen kaç yaşındasın ?
inş salı gününde bebeğini görürsün canım.. bulantın ne zman başladı ?
ooo maşallah allah daim etsin inş canım.
canım önce bi kendini üzme, bilmiyoruz ki hiç ne olduğunu.bulantıların kesildiğine aldırış etme bebeğin seninledir inş.dua edelim bırakmamış olsun seni.olur ki inş olmasın rabbim esirgesin ama bişey için uyarmak istiyorum seni, bebeğinin kalbi atmazsa nolur pıhtılaşma testi yaptır, bu sebepten ötürü atış olmuyo ve gelişim geriliği olabiliyor.tedavisi var iğneyle.inş bebeğin senledir canım..
ben hiç bişey yiyemiyorum yaa (( canım istiyoda yiyemiyorum bulantımda yok.sebebim şu pıhtılaşmam ileri düzeyde sanırım protein dietim var.et balık tavuk köfte süt yoğurt bakliyat hepsi yasak.yani bakliyatlar için günlük 3 kaşık etler için 30 gr köfte için 1 adet vermiş.bebek nasıl beslenecek sebze meyceyle bilmiyorum artık ama öğle arası kaytarıyorum mecburen.nerden bulayım ben sebze yemeğini birde soğanı asla yiyemem.onu koyuyor içine bu yiyecekleri yersemde bebeğin hayatınıda bazı konularda tehlikeye atabilirm
hurmayı doğuma yakın yememiz gerektiğini anladık sanırsam... çikolata hastasıydım bende sürekli tuzlu ve ekşi yiyorum neden böyle oldu bilmiorum. bizimkiler kız olcak galiba canım