2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bende cicibebeyi devam sütüyle ıslatımp içine yarım yumurta sarısın labne peyniri karıştırıp veriyorum babamız görünce ıyy nasıl yiyo diyo ama oğlum yalana yalana yiyo :)

canım gecmıs olsun aynı sorun benım kızımdada var bısey sorcam cıldıye bolumunune mı goturdun yoksa cocuk doktoruna mı bende goturmek ıstıyorum bebegımı ya

Size de geçmiş olsun, nedir bu hassasiyet bebeklerimizde ya. Aylık kontrolümüz esnasında çocuk doktorumuz farketti. Ama bepanteni günde 3-4 kere sürmek işe yarıcak gibi kızarıklık şu anda yok, bazen oluyor sadece. Pütürlülüğe gelince o da artık cildinin diğer yerleri gibi olmaya başladı, yumuşacık.

İnşallah alışırlar. 3 gündür elle armut püresi yedirmeye çalışıyorum şeker gibi tatlı sulu, düşün artık parmaklarımdan sular süzülüyor :) Kaşık alerjisi oluştu galiba oğlumda, ağzını bir kilitliyor açtıramıyorum ne şaklabanlıklar yapıyoruz karşısında anneannesi dedesi. Bu sabah peynir verdim ağzına çıkardı. Denicez artık farklı şeyler. Az önce elma dilimi verdim eline ben yerken istedi baya kemirdi hem de severek. muzu pek önermiyor doktorumuz ama oğlum sevdi, ince bir dilim elimle veriyorum yiyor.

ii geceler kızlar işe başladım bebekler ev iş derken bi yazayım dedim her doktor farklı öneriyor sanırım patlican çilek dışında çoğu şeyi yiyor bebeğim dönüşümlü çorbaya kuzu kıyma ciger tavuk ekliyorum bakliyatların her çeşiti sebzeler erişte mantı şehriye herşey enginar ve brokoli sık yiyoruz yogurt domates arabaş çorbalarını bizim içtigimiz gibi az baharatlı karıştırmadan yapıyoruz seviyor 7 aylığız 8 aylıkken balığa geçicez pilav kek patates gibi ufak şeyleri çigneyebiliyoruz havuç ve salatalık kemiriyor kahvaltı tahıllı ballı milupa içinde peynir tam yumurta sarısı pekmez tahine başlıcam ceviz fındık arada içine portakal suyu yada muz koyuyorum bayılıyor ufak kasemiz var beslenme tabagımız yediğimiz belli oluyor o kase bitiyor ek gida ve anne sütü alıyor gündüz önce ek gida doymazsa anne sütü veriliyor ben evdeykende sadece anne sütü alıyor 5 dişimiz var desteksiz oturuyoruz emekliyoruz kısa bi sürede tutunup kalkmayada başlıcaz ama bizim durum tamamen genetik ablamızda aynıydı ve 10 aylıkken yürüdü darısı bıcırıga örümcekle evi dagıtmaya bayılıyor en çokta bulaşık makinası ve 10 kiloyuz

Nerde var canım kızarıklığı?Bende tam onunla ilgili bişey soracaktım,haftasonu dışarda biraz fazla mı durduk ne o günden beri oğlumun yanakları kızarık kızarık çok az da pütürlübişeyde sürmedim acama bepanyem alıp sürebilirmiyim diye geçiyordu aklımdan?

Bende cicibebeyi devam sütüyle ıslatımp içine yarım yumurta sarısın labne peyniri karıştırıp veriyorum babamız görünce ıyy nasıl yiyo diyo ama oğlum yalana yalana yiyo :)

Ben üzüm pekmezide koyuyorum sanada tavsiye ederim kan ilacı kullanmamiza hic gerek kalmadı

kızlar selam artık çok takılan yok buraya ( iş yerindeyim az önce bir arkadaş önümden geçerken hamilemisin kız yine dedi çok moralim bozuldu :26:

Kızlar merhaba nasıl bebişler,

biz 2 nisanda 7 aylık olduk, ama benim kız hala emeklemiyor, dönmüyor, arada bir yürütece koyuyorum onunla geziyor ama o da çok sağlıklı dğeil diye pek koymuyorum, doktora gittik geçen gün emeklemiyormu hala dedi moralimi bozdu kadın nerdeyse 1 yaş çocuk kilosu olmuş dedi üzüldüm ya... 9,500 kiloyuz boyumu 69 cm.. ama kızım çok iştahlı emzirmiyorum mama veriyoruz sebze ve meyve yiyor ama herşeyi yemek istiyor sabah kahvaltıda yaptırıyoruz artık maaşallah benim kızıma yemeden yana hiç bir sıkıntımız yok ama böyle hareketsiz olması beni çok üzüyor... benim gibi olan varmı morale ihtiyacım var doktor böyle giderse çocuğu obez yaparsın dedi ama yiyen çocuğun boğazından kesilir mi ki ??? 2 tane de dişimiz var artık bu arada, diş buğdayımızı da yaptık sizinkiler ne durumda ???

Moral bozacak bir durum yok bence benim oglumda 3 nisanda 7 ayını bitirdi emeklemiyor hala üstelik kilosuda 8 civarında her çocuk aynı anda emekleyecek diye birseyx yok ama sana tavziyem calistir onu mesela desteksiz oturamiyordu 1hafta desteksiz oturttum birkac saniye duruyodu dusecekken hemen tutuyordum oyle oyle 1 hafta icinde tamamen desteksiz oturmaya başladı 2 gundurde emeklemesi icin calistiriryorum yüzüstü koyup önünede bisey koyuyorum ayaklarinin arkasindanda bastiriyorum hafif hafif emeklemeye basladi 1 hafta sonunda emekleriz gibi geliyo bol bol yere koy bizimki yerde agliyodu battaniye serdim ustune oyuncaklarini attim hatta ilgisini cekti diye tahta kasik tel cirpici cam rende legen falanda var orda oynuyo artik bende yaninda oturuyorum yerde veye o yuzustu takilirken yanina uzaniyorum birsure alisana kadar oyle yap yeteri kadar yere koymazsan emeklememesi ve hareketsiz olmasi normal

koyuyorum yere canım ama hemen ağlıyor oyuncakları bile dikkatini çekmiyor yerdeyken hemen kucak istiyor kucak delisi benim kız ama artık kollarım kopuyor kucağımdayken zaten ben işteyim akşama kadar akşamları çalıştırayım dşyorum ağlayınca dayanamıyorum.. koltukta destkeli oturttuğum zaman oyuncaklarıyla oynuyor desteksiz de uzun süre oturamıyor 1-2 saniye sonra devriliyor, hiç zorlamıyor kendini hemen basıyor yaygarayı

Benim bebeğim 7.5 aylık 26 ağustosta doğdu bir kaç gündür emekliyor maşallah ama hiç öyle etli butlu bir bebek olmadı, hareketi seviyor, uğraşmayı seviyor ama benimkininde iştahı kötü

Son düzenleme:

Kucağa alistiysa ondandir hareketsiz olması ozaman mumkun oldugu kadar yere koymaya calisacaksin baska care yok bende desteksiz oturtmayi denedigimde ilkinde 2-3 sn zor duruyodu iste biraz biraz calistirmaya calis

Canım hiç canını sıkma bu doktorlar bi alem..sana biri benim oğlum biri abimin kızı olmak üzere 2 örnek vereyim
1- oğlum 15 nisanda 7 aylık olcak 9.700 civarı abimin kızıyla aaramız 1 ay prensesimiz 10.500 gr civarı bu iki bebek de anne sütü aldı ek gıdaya yeni yeni başladı dokrotrlarımız da çok memnunlar çok güzel bakıyosunuz aynen devam diyorlar
2- abimin kızı sadece desteksiz oturuyo bizden 1 ay büyük olduğu halde ama benim oğlan bugün yarın emeklemeye başlıcak
Anlıcan her bebekten bebeğe değişir hareket kilo senin bebeğinin her şeyi normal bence. Ama bi arkadaşımzıın dediği gibi yerde oynamaya alıştırman lazım çabalasın hareketlensin diye..biz oğlanı hiç atıp tutup hoplatmıyoduk tüp bebek olunca biraz kıymetliydi annemler görünce aa olmaz hareketlenmesi için hoplatıp zıplatın eliyle koluyla oynayın dedi..ben çok yere koydum kilolu olunca belim kollarım çok ağrıyodu..inşallah için rahatlamıştır azcık

kızlar selam artık çok takılan yok buraya ( iş yerindeyim az önce bir arkadaş önümden geçerken hamilemisin kız yine dedi çok moralim bozuldu :26:

Canım hiç moralini bozma yeni doğum yapmış bi annesin...doğumdan sonra vücudun eski haline dönmesi 2 yılı bulurmuş..onlara inat emzirmiyosan diyet ve sporla her şey hollolur hiç merak etme

hadı cnm sende bence hıçte çok kılolu degıl.gayet ıyı maşallah.benımkı çok hareketlı hıç durmuyo ama iş emeklemeye geldımı aglıyo yere yatırıyom emekler pozısyona getırıyom onune oyuncak koyuyom bazen gayret edıyo bazen ıstemıyo aglıyo zilli.emeklememesıde normal nıye takıyorsunkı cnm.her cocuk bır degıl.bende emeklememışım daha dogrusu 11 aylıkken azar azar ters emeklemiş hemen yürümüşüm normal yanı.takma...doktorunuda hıç sevmedım ne oyle o cumleler....

canım yaa benim kızımda seninkiyle aynı kiloda sayılır gitmedim kontrole daha 12 eylül doğumluyuz ama 9600 falan bizim doktorda biraz kilolu dedi ama obez falan gibi bişey demedi sadece çok fazla kilo yapacak ek gıda vermiyoruz örnek:muhallebi :) benimkide emeklemiyo ayakta falan duruyo kendi kalkıyo hoppala yapıyo ama emeklemiyo yapcak bişey yok. bizimde dişimiz yok henüz çıkmadı . üzülme canım her çocuk bir değil gördüğün gibi 1 yaşına kadar istediği zamanda ibtediğini yapsınlar bırak boşver :):)

Canım hiç moralini bozma yeni doğum yapmış bi annesin...doğumdan sonra vücudun eski haline dönmesi 2 yılı bulurmuş..onlara inat emzirmiyosan diyet ve sporla her şey hollolur hiç merak etme

emziriyorum ve iştahım öyle arttıki doğumdan sonra yemek yemenin keyfine vardım :) kilom yok ama göbeğim çokk eşimde aynısını dedi geçen gün hamilemisin kız sen diye ayyyy cinlerim tepeme geldi spora başlamam lazım

boşver densiz çok bu hayatta.....benımde kılolar duruyo

kilolara elveda demenin vakti geldi :):)

bu arada kızın o kadar güzelki maşallah süphaallah hiçbişeye üzülme böyle bir güzelliğin annesisin

Arkadaslar zaten yazmis ama bende yazam dedim.seninle benzer durumdayiz.kizim babamizin yurutec sevdasi onun ardindan benim tasinma telasi arasinda yurutec de cok oyalandi ya uyudu ya yurutec yada benin kucagimda bundan dolayidir ki halen emeklmez.donme işi ise azcik gune var.yurutec ile mubarek evi dolasir o denli..bende emeklesin diye yere battaniye onun ustune de ince bisey koyuyom oturtuyom bende yanuna uzaniyom oyuncak koyuyom emekleme pozisyon alinca en fazla 2 dk ugrasiy sonra ya oturacak yada kucak sen calisiyorsan kim bakiyorsa o yapsın ne kadar dururusa dursun gun geçtikçe durdugu zaman artar cunku yeni bisey kesfetmek onlar icin cok onemli heyecanlandırir onlarida.ben mesela yurutec de iken buzdolabini açıyorum basliyo gulmeye dikkatini buzdolabina topluyor.yere battaniye serersen tek basina birakmayin mutlaka yaninda sizde uzanin onunla konusun ..yere serdiginiz battaniye mutlaka kalin olsun devrilince kafasi aciyor.ben ilk serdigimde kendi battaniyesini sermistim kotu bir tecrube oldu malesef.cenem dustu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…