2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

hadı cnm sende bence hıçte çok kılolu degıl.gayet ıyı maşallah.benımkı çok hareketlı hıç durmuyo ama iş emeklemeye geldımı aglıyo:KK1: yere yatırıyom emekler pozısyona getırıyom onune oyuncak koyuyom bazen gayret edıyo bazen ıstemıyo aglıyo zilli.emeklememesıde normal nıye takıyorsunkı cnm.her cocuk bır degıl.bende emeklememışım daha dogrusu 11 aylıkken azar azar ters emeklemiş hemen yürümüşüm normal yanı.takma...doktorunuda hıç sevmedım ne oyle o cumleler....

evet aynen öyle canım değiştireceğim galiba doktoru :) hatta İstanbul Anadolu yakası Maltepe civarı doktor önerileniz varsa o kadar işime yarar ki :)

Arkadaslar zaten yazmis ama bende yazam dedim.seninle benzer durumdayiz.kizim babamizin yurutec sevdasi onun ardindan benim tasinma telasi arasinda yurutec de cok oyalandi ya uyudu ya yurutec yada benin kucagimda bundan dolayidir ki halen emeklmez.donme işi ise azcik gune var.yurutec ile mubarek evi dolasir o denli..bende emeklesin diye yere battaniye onun ustune de ince bisey koyuyom oturtuyom bende yanuna uzaniyom oyuncak koyuyom emekleme pozisyon alinca en fazla 2 dk ugrasiy sonra ya oturacak yada kucak :KK16: sen calisiyorsan kim bakiyorsa o yapsın ne kadar dururusa dursun gun geçtikçe durdugu zaman artar cunku yeni bisey kesfetmek onlar icin cok onemli heyecanlandırir onlarida.ben mesela yurutec de iken buzdolabini açıyorum basliyo gulmeye dikkatini buzdolabina topluyor.yere battaniye serersen tek basina birakmayin mutlaka yaninda sizde uzanin onunla konusun ..yere serdiginiz battaniye mutlaka kalin olsun devrilince kafasi aciyor.ben ilk serdigimde kendi battaniyesini sermistim kotu bir tecrube oldu malesef.cenem dustu :KK1:

Sağolasın canım senin yorumları okuyunca biraz daha moralim düzeldi, doktoruda değiştireceğim galiba ilk kez gittik bu doktora zaten doğumdan beri gittiğiğimiz doktor o kadar iyiydiki ama gitmiş :KK43:

biraz uğraşmamız gerekecek galiba emekletmek için , kızıma annem bakıyor kadıncağız da elinden geldiğince uğraşıyor gel gel yapmayı öğretmiş o kadar tatlıki görsen dede nerde diyorum kapıya bakıp gel gel yapıyor :) :) bende akşamları yere kalın battaniye seriyorum mutlaka çünkü seninle aynı şeyi ben de tecrübe ettim :KK70: kocam da öyle düşkün ki kızımıza az daha kavga edecektik vallaha :KK70: :KK70: :KK70: :KK47:

Canım hiç canını sıkma bu doktorlar bi alem..sana biri benim oğlum biri abimin kızı olmak üzere 2 örnek vereyim
1- oğlum 15 nisanda 7 aylık olcak 9.700 civarı abimin kızıyla aaramız 1 ay prensesimiz 10.500 gr civarı bu iki bebek de anne sütü aldı ek gıdaya yeni yeni başladı dokrotrlarımız da çok memnunlar çok güzel bakıyosunuz aynen devam diyorlar
2- abimin kızı sadece desteksiz oturuyo bizden 1 ay büyük olduğu halde ama benim oğlan bugün yarın emeklemeye başlıcak
Anlıcan her bebekten bebeğe değişir hareket kilo senin bebeğinin her şeyi normal bence. Ama bi arkadaşımzıın dediği gibi yerde oynamaya alıştırman lazım çabalasın hareketlensin diye..biz oğlanı hiç atıp tutup hoplatmıyoduk tüp bebek olunca biraz kıymetliydi annemler görünce aa olmaz hareketlenmesi için hoplatıp zıplatın eliyle koluyla oynayın dedi..ben çok yere koydum kilolu olunca belim kollarım çok ağrıyodu..inşallah için rahatlamıştır azcık

Benim kizimda 18 eylul doğumlu ve sadece anne sutu aliyor kilomuz 8 kilo.ebemiz kilosunun beklenenden yukarda oldugunu soyledi.ek gidaya halen tam olarak gecmedik tadimlik halindeyiz halen

Sağolasın canım senin yorumları okuyunca biraz daha moralim düzeldi, doktoruda değiştireceğim galiba ilk kez gittik bu doktora zaten doğumdan beri gittiğiğimiz doktor o kadar iyiydiki ama gitmiş :KK43:

biraz uğraşmamız gerekecek galiba emekletmek için elinden geldiğince uğraşıyor gel gel yapmayı öğretmiş o kadar tatlıki görsen dede nerde diyorum kapıya bakıp gel gel yapıyor :) :) bende akşamları yere kalın battaniye seriyorum mutlaka çünkü seninle aynı şeyi ben de tecrübe ettim :KK70: kocam da öyle düşkün ki kızımıza az daha kavga edecektik vallaha :KK70: :KK70: :KK70: :KK47:

Oluruna birakmak diyelim annesi..bir hastalik yoksa bebeginin kendi vakti geldiğinde zaten emekleyecek yuruyecek.herkesin bebeği ayni bunyeye ayni sartlara sahip olmuyor.her ne kadar baska bebeklerle kiyaslamamak lazim desekte pek yapamiyoruz.hele bide etrfimizda kiyaslama yapan kisiler varsa..anneye annelik yapma imkani verilmeli.anneye destek olunmali annenin yerine karar verilmemeli :KK1: bunlari niye yazdim bende bilmim

Bizim de yanağımızda egzama var, bize de dr atopik egzama dedi, biraz hassas cildi varmış. Küçük bir yer bazen kızarıyor bazen sönüyor ama yanağının diğer yerlerine göre hafif pütürlü kuru. Doktorumuz bepanten sürmemi söyledi günde 3-4 kere, eğer geçmezse egzama ilaçlarını sürecekmişiz. Eski pütürlülüğü gitti devam ediyoruz kreme. Biz antibiyotik de kullanmadık hiç, d vitaminini ilk 2 ay ben de çok düzenli kullanmadım, sonrasında hergün kullandım. İnşallah geçer biran önce, size ilaç verdi mi?

geçmiş olsun canım sizede. bizim öyle ufak değildi Allahım beterinden saklasın bacakları hariç tüm vücudundaydı :KK43: bizimki çok ilerlemişti yani. çok direnmeme rağmen mecburen kortizonlu losyon kullandık da öyle geçti. ondan öncede bir sürü ilaç kullanmıştım kaşıntısını gidermek için ama hiçbiri fayda etmedi. losyonu kullandık bitti geçti çok şükür. sen bepanteni sür ihmal etme Allah korusunda ilerlemesin. çok zor zormuş canım insanın içi parçalanıyor çocuğunu öyle görünce:KK14:

mrh kızlar ben kasım annesiyim lakin konuşmalarınızı gördüm yazmadan gecemeyecegim benim kızımda da atopik dermatit var ne kullandıysam geçmiyo yarın yine götürecegim boynu geçmiyo bi türlü sizlere doktor ne önerdi ne kullnıyorsunuz bizim yediğimiz içtigimizden de azar mı acaba bilgi lütfen

mrh kızlar ben kasım annesiyim lakin konuşmalarınızı gördüm yazmadan gecemeyecegim benim kızımda da atopik dermatit var ne kullandıysam geçmiyo yarın yine götürecegim boynu geçmiyo bi türlü sizlere doktor ne önerdi ne kullnıyorsunuz bizim yediğimiz içtigimizden de azar mı acaba bilgi lütfen

Geçenlerde zahide ile yetis hayata programinda.çocuk doktoru vardi yanlos hatirlamiyorsam öncelik olarak bebeginize yedirdiginiz seylere dikkat edin demisti son care olarak kortizonlu merhem kullanin demisti.pazartesi yada cuma gunku programindaydi sanirsam bi bakin derim

Nerde bir kilolu bebek var onda hareket yok, benimkisi hareketli maşallah ama normal kiloda ...Hiç yürütece bindirmem nerdeyse günlük 15 dk ı geçmez onda geçirdiği zmn, böyle oluncada meraklı ve birşeye ulşamya çalışıyor böyle oluncada iyi hareketleri, Çocuğunuz otursun kalksın apalasın istiyorsanız yürütece bindirmeyin kucağınızda gezdirmeyin hazıra alıştırmayın

Nerde bir kilolu bebek var onda hareket yok, benimkisi hareketli maşallah ama normal kiloda ...Hiç yürütece bindirmem nerdeyse günlük 15 dk ı geçmez onda geçirdiği zmn, böyle oluncada meraklı ve birşeye ulşamya çalışıyor böyle oluncada iyi hareketleri, Çocuğunuz otursun kalksın apalasın istiyorsanız yürütece bindirmeyin kucağınızda gezdirmeyin hazıra alıştırmayın

kilosu fazla değil demişsin kendi bebeğin için, senin bebişin kaç kilo? benimki zayıfta üzülüyorum:KK43:

Son düzenleme:
Merhaba Kızlar artık ben de buralardayım kızım Ela'yı büyüttüm bugün işe başladım ama aklım hep onda nasıl akşam olacak bilemiyorum:KK50:

geçmiş olsun canım sizede. bizim öyle ufak değildi Allahım beterinden saklasın bacakları hariç tüm vücudundaydı :KK43: bizimki çok ilerlemişti yani. çok direnmeme rağmen mecburen kortizonlu losyon kullandık da öyle geçti. ondan öncede bir sürü ilaç kullanmıştım kaşıntısını gidermek için ama hiçbiri fayda etmedi. losyonu kullandık bitti geçti çok şükür. sen bepanteni sür ihmal etme Allah korusunda ilerlemesin. çok zor zormuş canım insanın içi parçalanıyor çocuğunu öyle görünce:KK14:

selam arkadasim.oglun iyilesmis cok sukur saglikla buyutursunuz insaallah.

benim oglumun karin bolgesi gogsude dahil kizariyor ve cok kasiyordu oyleki banyo sirasinda kanatiyordu
.ben antibiyotik kullanmistim dr a soylemistim bebegim anne sutu aliyor diye.
o zamanlarda baslamisti ben dr a goturmemistim gececek diye.2 ay civari oluyor.hala hafif de olsa iyilesmedi.
sizin yazdiklarinizi okuyunca cok uzuldum, benim yavrumda bahsettiginiz hastalik mi allah korusun.hangi losyon kullandiniz? yarin saglik ocagina gotureyim. bakalim ne diyecek

merhaba kızlar ne zamandır Yazamadım işe başlayınca zor oluyormuş. Emekleme ve hareket etme konusuna takıldım benim Oğlum da kilolu 12 eylül doğumlu nerdeyse 10.5 kg ama topaç gibi maşallah her yere yuvarlanarak gidiyo :) bugün yarın emekler çok azimli bebekten bebeğe değişir Bencede bi kaç arkadaş bebeklerinin konuşmaya başladığını yazmıştı benim tosunda da o yok :) çok nadir biz yemek yerken isterse mam diyo arada da meme görünce emme diyo :) yani aklı fikri yemekte dananın :) Tek bi şey var çok hızlı büyüyorlar :) kocaman insan oldular. Allah hepsini korusun...

kilosu fazla değil demişsin kendi bebeğin için, senin bebişin kaç kilo? benimki zayıfta üzülüyorum:KK43:

8.500 kg boyuda 71 cm seninki ne kadar?, tek yaptığı mama içmek diğer gıdaları yemiyor ancak kandırarak yedirebiliyorum, aklı fikri yaramazlıkta yemek yemek umrunda değil

Son düzenleme:
ya benım kızım sureklı kulagını kanatıyo yolmaktan,saçını yoluyo, koparıyo ,kaşıyo:KK53: uykusundan uyanıp saç yoluyo:KK14: dr normal dedı arada kaşınıyodur dedı.kaşıyom gene yapıyo gene yapıyo:44:

8.500 kg boyuda 71 cm seninki ne kadar?, tek yaptığı mama içmek diğer gıdaları yemiyor ancak kandırarak yedirebiliyorum, aklı fikri yaramazlıkta yemek yemek umrunda değil

70cm 7kilo olmuş.17eylülde doğdu ama 8gün yoğun bakımda kaldı.zaten 38.haftasında doğdu,eşim onu kendi ayından olan bebeklerle kıyaslama diyor ama elimde değil.sen ne zamandır mama veriyorsun?ben hiç vermedim sadece anne sütü aldı, 6.ayına girince ek gıdaya başladı o da günde 1 çay bardağı bile olmuyor,zorla yiyor

70cm 7kilo olmuş.17eylülde doğdu ama 8gün yoğun bakımda kaldı.zaten 38.haftasında doğdu,eşim onu kendi ayından olan bebeklerle kıyaslama diyor ama elimde değil.sen ne zamandır mama veriyorsun?ben hiç vermedim sadece anne sütü aldı, 6.ayına girince ek gıdaya başladı o da günde 1 çay bardağı bile olmuyor,zorla yiyor

Merhaba hezyaa seninle ayni durumdayiz. Benim kizimda 38 haftalikti dogdugunda 4 eylül dogumlu. 50 cm 2.850 gr doğdu. 7 aylik kontrolde 6 kilo 69 cm di. Doktorumuz gastroenteroloji ye gitmemiz gerektiğini soyledi. 5 aya kadar sadece anne sutu aldi zorla devam sutune baslattim. Kasiga asla agzini acmiyor. 45 dk da 3 kasik anca yedırıyorum :KK43: nasıl uzuluyorum anlatamam. Yarin gastroenteroloji ye gidecegiz sonuctan haber veririm cnm.

X