2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim de yanağımızda egzama var, bize de dr atopik egzama dedi, biraz hassas cildi varmış. Küçük bir yer bazen kızarıyor bazen sönüyor ama yanağının diğer yerlerine göre hafif pütürlü kuru. Doktorumuz bepanten sürmemi söyledi günde 3-4 kere, eğer geçmezse egzama ilaçlarını sürecekmişiz. Eski pütürlülüğü gitti devam ediyoruz kreme. Biz antibiyotik de kullanmadık hiç, d vitaminini ilk 2 ay ben de çok düzenli kullanmadım, sonrasında hergün kullandım. İnşallah geçer biran önce, size ilaç verdi mi?

Kızlar benim oğlum da ek gıda konusunda çok isteksiz. Şu an sadece meyve ve sebze püresi verdim dr listesine göre. Ama diliyle itiyor, ağzını kilitliyor (
Bugün elma ve muzu karıştırarak denedim kaşıkla almayı reddetti, ben de parmakla verdim bu defa yedi :) Yarın armut denicem, ona daha kolay alışıyorlarmış. Sebze püreleri için yağsız etten kıyma çektirip bir kaşıklık porsiyonlar halinde dondurdum bile bir hevesle ama nafile. Önce patates havuç pirinç püresiyle başladık biz, sevmedi. Nasıl sevdiricem ben bu sebzeleri? Sebzeye ara verip yoğurt mu denesem diyorum? Daha kahvalyıya başlamadık bile o en sonda.

Canım alışacaklar bi şekilde..benim de oğlum bazı şeyleri çok severek yiyo bazılarını dediğin gibi diliyle itiyo..ben çok ısrarcı olmıcama dair kendime söz vermiştim öyle de yapıyorum..yemiyo mu tamam yeme diyorum..ya da yoğurdu çok sevdiği için bi kaşık yoğurttan bi kaşık ne hazırladıysam ondan veriyorum kanıyo yiyo (her türlü numarayı deniyorum yani ☺&#65039 bence ebemizin dediği gibi bize her seferinde farklı bişey ver..ben sabah kahvaltısı yaptırıyorum yumurta peynir pekmezle..ama karıştırmıyorum tek tek elimle veriyorum ağzına..sonra gün içinde aklıma ne gelirse bi öğün yoğurt, sonra açlık durumuna göre çorba, muhallebi, meyve..diyorum ya doğru mudur bilmem ama ben illa sebze püresi yiyecek bu çocuk diye tutturmuyorum..yemiyo mu diğer öğün yoğurt veriyorum☺️

cnm daha kuçuk alışır bırkac gun mızmızlar sadece.yataga alıştırmak kötu.devam etme sakın

canım yok ya yataga gecınce ustunu tepınıyor acıyor e ınsan halıyle dalıyor gece usur dıye yatıramıyorumyatırsam bıle 2 saatte uyanıyor bızım yanımızda gece bı yatıyor aynı bızım gıbı sabah uyanıyor nasıl alıştırcam bılmıyorum ya

Cvp veren arkadaslarim cok tesekkur ederim dra gittik oksurugu dahada siddetlendi cunku.bronsiolit baslangici dedi zamaninda getirmissin iyiki 5 gun sonra agirlasir atesi cikar nefesi daralirdi o zmn hawa vermek zorunda kalirdik dedi..simdi iki surupla atlaticas korkma %90 bebek hafifce geciriyo bunu dedi.bi antibiyotik bi nefes cici sprey burundan bitane daha surup verdi bol bol sivi tuketsin dedi.kicuk oksurukleri bile onemseyelim.arkadaslar

tatlım hıc uzulme dökülen sacların yenısı geliyor.yaza bakımlı anneler olarak gırecegız anlaşılan.sacında eskı röfle yoksa daha güzel olur ve sacında cok yıpranmaz ne güzel ben röfle ıcın bayağı bekleyecegım....buarada kızıma lcw yenı sezon arılı kolsuz zıbın aldım ve sonra onu yedım...yazın bunlara nasıl dayanacağız kısa kollularla bılmıyorum..

ÇOK UZULDUM ÇOK ÇOK GEÇMİŞ OLSUN...kıyamam ya uzulme annesı ınsallah çabuk atlatır

Yanlis anlamdiysam bebisinle beraber yatiyosun bende beraber yatiyorum ve beraber uyudugumuzda daha uzun uyuyor.uzman bir Pedagog dan dinledim 2 yasina kadar beraber uyuyan anne bebek arasinda güvenli baglanma olur cocuk 2 yasina geldiğinde yatagini ayirmakda zorlanmassiniz diyor.bu sekilde buyuyen bebek anneye bagli ama bağımlı olmaz diyor.eşim ben ve bebek aynı yatakta uyumak biraz beni zorluyor ama olsun bebeğim bana doysun yeterince zamani geldiginde zorlanmadan kendi yatagina gecsin.

ohooo bızımkıde hep tepınıyo battanıye o açıyo ben örtuyom savasıyoz sırayla gece

Selam hanımlar bebegini 8. Ay kontrolüne götüren varmı aranizda farklı olarak neler söylüyor özellikle yemek konusunda eklememiz gereken neler var bilgi verebilirmisiniz benim oglum 7 ayını bitirdi ama kontrole goturesim yok bu ay aşı falanda yokya

kızım 2 eylul doğumlu dolu dolu 7.aydayız yanı.gıttım dra gecen gun kontrol ettı çok şukur ıyıyız.yemek hususundada tavuk baslıyoruz corbalara dedı.ben 2 haftadır kıyma baslamıştım kendı kendıme dedım.hayır kıyma için erken, tavuk koyup blnederdan gecırebılırsınız suyunu corbalara ekleyebılırsınız dedı

canım gecmıs olsun aynı sorun benım kızımdada var bısey sorcam cıldıye bolumunune mı goturdun yoksa cocuk doktoruna mı bende goturmek ıstıyorum bebegımı ya

evet canım yatagında uyumuyor babası bırgun ben uyuturum dedı bızım yatagımızda uyutmus hastalandı aşısı var derken kaldı yanımızda sonrada yatagına yatırdıgımda uyumadı bızım yanımızda evet dedıgın gıbı daha cok uyuyor benımde korkum hanı bu donemın hep boyle gıtmesı bana gore daha ıyı besıgınde sureklı uyanıyor benıde uyutmuyor en azından yanımda oda bende uyuyoruz bakalım artık uykudada donmeye basladı bıraz daha zor oluyor tabı

Herkese günaydınlar hayırlı haftalar napıyo bebişler,bizimki dudurak bilmiyor artık ya emeklemiyor geri geri gidiyo ama benden tutunup kalkıp yürümek istiyo sürekli bide iki gündür de de de diyo oğlum ilk dede dedi dedesi mest oluyo :)akşam olsada yatsa da dinlensem diye bakıyorum küçükken dahmı iyiyidi ne

bızımkıde 2 haftadır şakıyo de de da da a a sureklı konuşuyo gurban oldugum arada anne de cıkıyo ağzından ama bılınçlı degıl ben onu saymıyorum hatta ben nınnı soylerken bıle oda baslıyo soylemeye ...çok tatlı oluyolar buyudukçe....bu arada bızımkıde anası gıbı emeklemeden yurucek galıba sureklı kalkayım dıye uğraşıyo.ben emeklesın ıstıyorum

Maşallah senin kızınada insanın çok hoşuna gidiyo ne zaman büyüdüler hiç anlamadım

Teşekkür ederim canım peki kahvaltıda neler veriyosun ben hepsini karistirip veriyorum acaba ne zaman ayirip tek tek vermeye baslamak gerekirki ben pekmez findik ceviz yumurta sarisi labne peynir ve cici bebe karistiriyorum farkli birseyler veren varmi aranizda tereyagi falan?

cnm genelde bulamac yapıyorum ama bazen agzına labne peynır ve yumurta verıyorum tadına alışsın bılsın dıye.kahvaltımız aynı ama ben bır kaşık tereyagıda koyuyorum dr dedı.( haftada 3-4 gun koyuyorum )fındık cevız vermedım henuz cevıze baslayacağın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…