2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

canım benim doktorun önerisini yazıyorum . sabah anne sütü kuşluk meyve püresi öğlen sebze püresi ikindi anne sütü akşam muhallebi yada kaşık maması gece anne sütü . ama ben çalışıyorum hafta içi annem bakıyo saatlimi veriyo bilmiyorum . sabah çıkmadan emziriyorum . meyve püresi veriyomuş ben 5 te gidiyorum eve 300-350 arası süt bırakıyorum onu bitiriyolar ben gidene kadar :) yani yine ağırlık anne sütünde ama artık geçmemiz lazım. isterseniz muhallebnin tarifini veriyim. meyve püresi cam rendeyle yapılıyo. sebze püresi az suyla haşlayıp içine bir çay kaşığı zeytinyağı yada haşlama suyundan koyuyoruz.

Kızlar doktorumuz bize de yavaş yavaş başlayabilirsin ek gıdaya dedi ama benim oğlanın sünneti öksürüğü olunca biraz daha erteledim yoğurt bile yapmıştım kuzuma ama vermedim:18:düzelsin hemen başlıcam sizleri takip ediyorum ben de..birde biliyorum daha erken almak gerekiyodu ama hava nemlendiricisi hangi marka kullanıyosunuz

Son düzenleme:

canım ben nemlendırıcı kullanmıyorum dr gerek yok eger hastalanırsa gerek duyulursa o zaman dusunuruz demıştı

Canım ben aslında hiç vermicektm ama doktor 4. Ay kontrolmüzde 700 gr almasına rağmen az dedi ve kaşık maması verebilirsin dedi,ben yine de 5. Ayı bekledim önce sadece gece yatmadan önce saat 8-9 gibi aptamilin sütlü tahıllı gece. Kaşık mamasını muhallebi kıvamında verdim,daha sonraları baktım gündüz de emiyor ama saat başı emmek istiyor artık acıkıyor demek dedim ve gündüz de biraz vermeye başladım,15 gündür de birgün elmasuyu birgün az yoğurt bir gün tarhana çorbası,birgün havuç elma püresi kavanoz mamalarından( çok severek yediği için) veriyorum, emmeyi de hiç bırakmadı çok şükür mama yese bile uyurken hep emdiği için sorun olmadı gece de emiyor,bu ay sonunda bakalım doktordan bi liste isticem,bu arada ben hep gece aptamilin kaşık mamasından yedirdim bazen bebelacın gece irmikli mamasından da veriyorum hiç gaz yapmadı çok şükür,siz de yavaş yavaş deneyin bebeğe göre değişir tabi tadlar,

bu drların neden bılgılerı aynı olmuyor benım kızım 20 gunde 100gr aldı ısrarla tekrar sormama ragmen mamaya gerek duymadılar bi 20 gun sonra kendım sağlık ocagına kontrole goturdum 200 gr almıs yanı 40 gunde 300 gr az dedıler bebelaka baslıcaz bugun bende karar veremedım bebelacın hangı mamasını verelım dıye

odadakı nem oranı ne olmalı peki benım bu konuda bı bılgım yok canım

Uyurken sıcaklık 19-21 arası nem de 50 civarıymış ama şimdi havalar sıcak olduğu için kaloriferler çok yanmıyo o yüzden böyle çok yandığında nem oranı düşüyo havlu işe yaramıyo

uyurken sıcaklık 19-21 arası nem de 50 civarıymış ama şimdi havalar sıcak olduğu için kaloriferler çok yanmıyo o yüzden böyle çok yandığında nem oranı düşüyo havlu işe yaramıyo

bız uyurken klımayı kapatıyoruz bazı arkadaslarım acık bırakıyorlarmıs dogal olarak odadakı nem oranı sıfır oluyor

canım biz sadece ilk doğduğu ay benim sütüm gelene kadar kullandık mama sonra kullanmadık oda aptamil değildi

canım bizde senın gıbı sut yokken mama kullandık aptamıl kullandık sut gelınce kestık suan baslamamız gerkıyormus ama gecen haberlerde toplatılıyor denıldı kafam karıstı gene

canım bizde senın gıbı sut yokken mama kullandık aptamıl kullandık sut gelınce kestık suan baslamamız gerkıyormus ama gecen haberlerde toplatılıyor denıldı kafam karıstı gene

canım aptamilin toplatılan maması prematüre bebekler için olar özel bir mama ve sadece belli birgün ve saatte üretilenler toplatılıyor okuduğum kadarıyla . ama dersenizki o zaman olmuş bi problem diğerlerindede vardır bişey diyemem.

kızlar benım eczacı bı arkadasım var ben bebegım dogdugundan berı aptmıl mama verıyorum toplatılan mamalar premature dogan kuvezde kalan bebekler ıçinmiş bana senın vrdıgın mamayla ılgılı bı sorun yok dedı zate oyle bısey olsa ortalık bu kadar sakın olmaz dedı su anda hemen hemen herkes anne sutunun yanında mamada verıyor APTAMIL PDF mamamlarda sorun varmıs zaten bızonu ıstesekte alamayız cunku recete ıle satılan bır mama yanı ıllakı bı doktorun yazması lazım onu bızım verdıgımız mamalarda bır sorun yok yanı ıcınız rahat olsun

Slm kizlar.
Biz dun gece ateslendik 38.1i gördük. Bugün doktora gittik grip olmuş yavrum burnu da akiyor.hic keyfi yok.kulaginda da kizariklik oluşmuş. Antiboyotik verdi.birde ateş düşürücü. Şu sağlık ocaklarindan verilen demis ilacini gösterdim daha kullanmamistim.iyiki de kullanmamisim.kan ölçümü yaptık gayet iyi dedi kani için kullanmamiza gerek yokmuş birde sağlık ocağında direkt 7damla kullan dediler

Bebekleri oturtmak konusunu konuşmuşsunuz benim oğlum oturuyor destekli ayaklarına uzanıp emiyor nerdeyse zararlı mı ki biyeri ağırsa yapamazki acaba gelişimini etkiledi mi doktorum 3 aylıkken oturtabilirsin demişti kendi yapamayağı şeyleri yaptırmaz dedi moralim bozuldu şimdi (

Eklentiler

• $IMG_20140218_141438.jpg
    43,7 KB · Görüntüleme: 39

Oğlum 2eylul dogumlu.bugun sordum doktora artik kucagimda oturuyor bu benim dedim doktorda kucakta oturt ama kendini birakma dedi bir ay sonra kendi otursun dedi.

çok gecmış olsun canım ya
anladım canım bende haberın cıktıgı gun aptamılın gece mamasını aldıracaktım esıme haberlerde çıkınca korktum almadım..şimdide bebelacmı aptamılmı hala dusunuyorum....
ıste bu kusku olustu ya o yuzden dusunuyorum

masallah ne guzel oturmus oyle ben hıc oturtmuyorum kızımı

Oğlum 2eylul dogumlu.bugun sordum doktora artik kucagimda oturuyor bu benim dedim doktorda kucakta oturt ama kendini birakma dedi bir ay sonra kendi otursun dedi.
benim bebeğim de 2 eylül doğumlu canım ama
Kucakta bunalıyor bazen yattımı ağlıyor böyle oturdu mu keyif alıyo gibi ne biliyim bilemedim şimdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…