2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Hahaa, dr.a deseydin artik dis hediyesi senden diye :KK66: benim annemlerde yaklasik 1 aydir yok ust disi gelio kizin yok alt sol disi , benide basio bi heyecan ay cikti mi diye, bugun yarin diye diye beklioruz. Sanirim cadi bi kizim oldugunu kabullensem ii olacak :KK66:)

haha mantıklı bencede dr almalı hedıyeyı:KK1: esım soyleme kımseye kım görurse o dıyo:KK1:ama ben dayanamayıp anneme soyledım:KK1:

merhaba hanımlar benimde 6 eylül doğumlu bir oğlum var.doğum yaptığımdan beri sizi takip ediyorum.telefondan takip ettiğim için yazamamıştım.şimdi işe başladım.kaydolup yazma fırsatı buldum.
size minnettarım nedeni ise bir ara bebeğim anne sütünü istemedi biberona alıştı ben ne yapacağımı şaşırmıştım.sizin emdikçe gelen biberon tavsiyenizi okudum hemen aldım allah sizden razı olsun.
son günlerde sizi takip edemedim bebeğini örümceğe oturtan var mı benim bebeğim oturmak istiyor ama daha tam oturamıyor alsam mı

mrb aynı sorunu bizde yaşadık ben hastanede yattım rahatsızlandım o arada oğluma biberon verdikleri için anne sütününü istemiyor çok üzülüyorum emdikçe gelen biberon nedir açıklayabilirmisiniz ben kaçırmışım

Ikea mama sandalyesini tek geçerim canım hem küçük hem de çok rahat etti benim kuzum.bunlar çok yer kaplıyor birde bebek oyun oynatarak yemek yemeye alışıyor mama sandalyesi amacından çıkıyor oyun sandalyesi oluyor. Ikea antilop mama sandalyesi bir araştır istersen.

Mama sandalyesinde yemek yiyen cocuk hayal gibi benim icin, aaa kus gecti , bak pisi pisi diye yiyo ablamin kizlari :) mutfakta is yaparken ve biz yemek yerken yanimizda otursun diye istiyorum aslinda. Belki bize bakarak yemeyi ogrenirde yaniltir beni :) ikea mama sandalyesinide inceledim ama hareketleri arttikca hani saga sola sarkmaya baslayinca guvenli olur mu ki ? ne kararsiz hatunum ben ya :KK43: bu baktigim mama sandalyeside dogumdan itibaren kullanilabilio ana kucagi gibi . Artik kizim icin cok gerekli ozellik diil ama 2. bebege hazirlik olsun :KK66:)

Kızlar bebeğine sütlü pirinç unu veren var mı? Biz 5.5 aylığız sadece anne sütü alıyor.gece uykumuz pek iyi değil sürekli uyanıyor ama gazdan anladığım kadarıyla çünkü uyanıyor arada gaz çıkartıp uyumaya devam ediyor çıkmıyosa ayakta sallıyorum. Pirinç ununu denemek istiyorum sizce ne yapmalıyım.

Kızlar bebeğim grip oldu burnu tıkalı öksürüyor 15-20 gün önce bronsiolit olmuştu istemeye istemeye antibiyotik kullandık geçti şimdi de grip ateş falan yok doktora da gittik burun spreyi öksürük şurubu serum fizyolojik verdi kendim otri bebe de kullanıyorum ama burnu hiç açılmıyor tekrar bronsiolite çevirecek diye Ödüm kopuyor onu zor nefes alırken görmek beni mahvediyor iki gözüm iki Çeşme nolur etkili bir çözümü olan varsa yardım etsin dayanamıyorum artık:'(

Offf canim gecmis olsun. 2 hafta oncede benim kizim grip olmustu, maalesef bizde antibiyotik kullandik. sık sık burnunu temizlioduk. Evi devamli havalandirdik bebegi odadan odaya tasiyarak.peteklerin uzerinde devamli su kaplari var zaten icerinin havasi kurumasin diye. Hatta hava guzel bu ara sıkı giydirerek 5 dk balkona falan cikarsan , temiz hava nefes almasina yardimci olacaktir. Yatagini egimli yapip yastik kullandim, geniz akintisina uyanmasin diye. Maalesef bikac gun suruo ama, sumkurdukleri gunleride gorelim insallah , cok zor seni anlayabiliyorum. Allah caresiz hastalik vermesin , gececek uzulme olur mu

Offf canim gecmis olsun. 2 hafta oncede benim kizim grip olmustu, maalesef bizde antibiyotik kullandik. sık sık burnunu temizlioduk. Evi devamli havalandirdik bebegi odadan odaya tasiyarak.peteklerin uzerinde devamli su kaplari var zaten icerinin havasi kurumasin diye. Hatta hava guzel bu ara sıkı giydirerek 5 dk balkona falan cikarsan , temiz hava nefes almasina yardimci olacaktir. Yatagini egimli yapip yastik kullandim, geniz akintisina uyanmasin diye. Maalesef bikac gun suruo ama, sumkurdukleri gunleride gorelim insallah , cok zor seni anlayabiliyorum. Allah caresiz hastalik vermesin , gececek uzulme olur mu

Allaha sükür benim başıma gelmedi ama bu yakasına ya da yastığına damlatılan zararsız nefes acıcılar varmış viks gibi istersen doktoruna bir danıs bunu

Evet Allahın izniyle bitecek ama beni de bitiriyor ya bu hastalık geçmezse çarşamba tekrar Götürcez doktora

Kızlar bebeğine sütlü pirinç unu veren var mı? Biz 5.5 aylığız sadece anne sütü alıyor.gece uykumuz pek iyi değil sürekli uyanıyor ama gazdan anladığım kadarıyla çünkü uyanıyor arada gaz çıkartıp uyumaya devam ediyor çıkmıyosa ayakta sallıyorum. Pirinç ununu denemek istiyorum sizce ne yapmalıyım.

kendım yapmadım ama hero babyın numunelerı geldı evıme.orda vardı verdım kızıma bayıldı.ama benımkı mama alıyo cnm

kendım yapmadım ama hero babyın numunelerı geldı evıme.orda vardı verdım kızıma bayıldı.ama benımkı mama alıyo cnm
Anladım cnm cevabın için sağol ben elma havuç armut denedim çay kaşığı kadar ama hep dışarı itti belki çok az yutmuştur.öğürüyor hep böyle olacak diye korkuyorum.yarında allah nasip ederse yoğurt verecem bakalım ona tepkisi nasıl olacak merak ediyorum:)

Anladım cnm cevabın için sağol ben elma havuç armut denedim çay kaşığı kadar ama hep dışarı itti belki çok az yutmuştur.öğürüyor hep böyle olacak diye korkuyorum.yarında allah nasip ederse yoğurt verecem bakalım ona tepkisi nasıl olacak merak ediyorum:)

Benim oğlumda 5,5 aylık ben 20 gündür kaşık mamalarından be kavanoz mamalarından veiyorm özellikle sütlü pirinçli ve sütlü tahıllıyı severek yiyio,hipp markasnın ve bebelac ın kavanoz mamalrını da seviyo havuç elma muz pürelerini hep yiyiyo,sadece yoğurt yemiyo içine bu muz- şeftali püresini katıyorum severek yiyiyo, bence çeşitli tatlarda geç kalınmamalı azdan başlanmalı

Benim oğlumda 5,5 aylık ben 20 gündür kaşık mamalarından be kavanoz mamalarından veiyorm özellikle sütlü pirinçli ve sütlü tahıllıyı severek yiyio,hipp markasnın ve bebelac ın kavanoz mamalrını da seviyo havuç elma muz pürelerini hep yiyiyo,sadece yoğurt yemiyo içine bu muz- şeftali püresini katıyorum severek yiyiyo, bence çeşitli tatlarda geç kalınmamalı azdan başlanmalı
Canım nasıl ne miktarlar da veriyorsun yutamıyor itiyor genelde püre hiç vermedim cam rendede verdim püre mi denesem bir de.bende geç kalmak istemediğim için başlamak istiyorum ama korkuyorum da sütlü pirinç unu günde bi kere versem diyorum yatarken gündüzleri de meyve püresi yoğurt falan emzirdikten 1.5 saat sonra versem olurmu ki acaba nasıl olacak bilmem ya bi panikim:)))sütlü arı mama pirinç unu gaz yapıyomu acaba gece gaz sancısına çok uyanıyor yavrum

Kızlar bebeklerinize gün içinde ne kadar ek gıda veriyorsunuz birbirimizi bilgilendirelim mesela; bebegim 5.5 aylık anne sütü alıyor sabah kalkınca emzirip iki saat sonra bir yemek kaşığı püre sonra şu kadar saat sonra anne sütü ondan sonra yoğurt vb. Şeklinde yazar misiniz özellikle tecrübeli anneler benim gibi ilk bebegi olan ve ek gıda konusunda kararsız annelere çok yardımınız olur bence

Kızlar bebeklerinize gün içinde ne kadar ek gıda veriyorsunuz birbirimizi bilgilendirelim mesela; bebegim 5.5 aylık anne sütü alıyor sabah kalkınca emzirip iki saat sonra bir yemek kaşığı püre sonra şu kadar saat sonra anne sütü ondan sonra yoğurt vb. Şeklinde yazar misiniz özellikle tecrübeli anneler benim gibi ilk bebegi olan ve ek gıda konusunda kararsız annelere çok yardımınız olur bence

kız 1 yemek kaşığı püre asla tok tutmaz tadımlık olur hemencik emer sütün varsa 6 yoksa 5. ayda bi bebek kahvaltıda yumurta ceviz pekmez peynir yer yemeli artık sadece devam sütü anne sütü gereksinimlerini karşılamaz 2 yaşında bi kuzum daha var çok araştırdım ilkinde asla yutamaz zararı olur filan derdim yedi o yedikçe ben şok oldum heleki doktorun listesini görünce bu ne bulamaç derdim iştahı olmaz tek tek yemeli dedim ama bebek yermiş yedide şuan damak tadı bizimkinden bile güzel zaten minikken ne yedirirsen kar büyüdükçe reddetme zorla yeme aç durma oyunla gezdirerek yeme başlıyo ablamız küçükken bol ciger enginar yedi şuan asla yemez en azından minikken aldı vitaminini diye teselli buluyorum bi süre sütüm azdı mama veriyordum ablamız kıskanıyordu emziremediğim süreçte sürekli sağdım şükür sütüm max 120 cıkıyor emiyor lakin az kilo aldı ek gıdaya geçtik bizde 5.5 aylığız kahvaltı meyve çorba yoğurt muhallebi 5 öğün veriyorum meyve ve yogurt ara öğün oluyor tadımlık değil doyurucu emdiği zaman uzun süre emmek istemiyor aç duruyor 4 saat hiçbi anne sütü tok tutmaz zaten çogu su ve istemiyor kilo alımından bellide ama yemek yediği zaman yarım kaseden fazla yiyor ve 3 saat arayla istiyor doktorumuzun listesinde 5 öğün ek gida gece kalktığı zaman ve sabah anne sütü yemeği az yer emmek isterse yine anne sütü sağdığım sütleri az olursada devam sütünü kahvaltıya muhallebiye meyveye koyuyorum gerektiği kadar süt içsin diye maşallah kilo alımıda ii artık büyüdü sütün azsa ek gida miktarını ben yedirirken başta iştahlı yiyor yedikçe az yemeye iştahsız olmaya başlıyor bırakıyorum doymazsa mızırdanıyor isterse emiyor bazende bi öğ yapıyo hemen bırakıyorum istediği kadar yedir zararı yok dün ablamıza yogurt çorbası yaptım princli eşim ısrar etti bakıyo onada ver diye blendrdan geçirdim ama yinede prinçler ezilmemişti verdim ama kusacak tıkanacak korkusuyla maşallah yedi hatta çigniyordu hala korkarım tecrübem olsada 3 hafta sonra anneannemiz gelcek ablamız 7 aylık veya daha ufaktı şehriye çorbası içerdi benim cesaretim yok ama annem yedirirdi bakalım denicez ve sürekli ezmediğimiz için ilk kızım çignedi tıkanmadı katı gıdada zorluk yaşamadık 8 aylık bi bebekken çubuk kraker yerdi çevremdekiler elleme yiyor ne güzel deselerde ben bogulacak diye korkardım şükür hiç sorun yaşamadık pilav dolma kaşar çok erkenden yedi çogu kişide şaşırırdı umarım kardeşide ablasına çeker yegenim 2.5 yaşında babası doktor malesef hala blendrdan geçirmeden yiyemez benim kızım herşeyi yer miktarı o belirlesin yediği kadar yedir sonra isteyince acıkınca yıkar ortalığı o zamanda süt ver o kendi düzenini kurar emin ol :)

Son düzenleme:
Biz sabah 9-9:30 gibi anne sütü verdiriyorum öğlen emzirmeye gidiyorum saat 1 buçuk iki gibi birfincan yoğurt 3 buçukda 100 cc mama dört buçukta eve gidince beni emmiyo acıkmıyo acaba yoğurdu ara öğün değilde ana öğün olarak mı versem? akşamları biz sofradayken bişeyler beklediği için pirinçli sütlü mama yapıyorum hemen iki kaşık 70ml suyla pek severek yiyo onuda :)

mrb aynı sorunu bizde yaşadık ben hastanede yattım rahatsızlandım o arada oğluma biberon verdikleri için anne sütününü istemiyor çok üzülüyorum emdikçe gelen biberon nedir açıklayabilirmisiniz ben kaçırmışım

Awentin anne göğsüne benzeyen biberonu var ters durduğunda dökülmüyo bebek çekince geliyo.

Biz sabah 9-9:30 gibi anne sütü verdiriyorum öğlen emzirmeye gidiyorum saat 1 buçuk iki gibi birfincan yoğurt 3 buçukda 100 cc mama dört buçukta eve gidince beni emmiyo acıkmıyo acaba yoğurdu ara öğün değilde ana öğün olarak mı versem? akşamları biz sofradayken bişeyler beklediği için pirinçli sütlü mama yapıyorum hemen iki kaşık 70ml suyla pek severek yiyo onuda :)

canım ben şuan evdeyim işe başlayınca bizim düzenimiz ister 5 aylık ister 9 aylık olsun şöyle sabah emzirdim ilk kızımı işe giderken sütümü bıraktım 9 gibi bıraktığım sütü içti sonra mutlaka kahvaltı sonra az miktar meyve sonra devam sütü sonra çorba doktorumuz yogurt yicene emsin mama içsin meyve ve yoğurttan çok vitamin bekleme ara öğün demişti kaç aylık bebeğin bakıyolarsa bence bi öğün çorba ver benim kızım 5.5 aylık ve hergün çorbada et yiyor haftada birde çorbada ciger

bu arada ek gidadan cok kilo beklemeyin belli bi zamandan sonra ihtiyaç sütle karşılanmıyor sırf vitamin için başlatıyolar ek gıdaya en vitaminli meyve muz ve kivi demişti doktorum günlük muz mutlaka yediriyorum genelde muz ve havuç suyu karıştırıyorum

canım ben şuan evdeyim işe başlayınca bizim düzenimiz ister 5 aylık ister 9 aylık olsun şöyle sabah emzirdim ilk kızımı işe giderken sütümü bıraktım 9 gibi bıraktığım sütü içti sonra mutlaka kahvaltı sonra az miktar meyve sonra devam sütü sonra çorba doktorumuz yogurt yicene emsin mama içsin meyve ve yoğurttan çok vitamin bekleme ara öğün demişti kaç aylık bebeğin bakıyolarsa bence bi öğün çorba ver benim kızım 5.5 aylık ve hergün çorbada et yiyor haftada birde çorbada ciger

4 eylül doğumlu canım aynı 5 buçuk aylık yani ama maşallah size ya neler neler yiyo öyle,elma armut meyve püreleri ve yoğurt başladık sadece bide sofradaki çorbalardan bi kaç kaşık yiyo kilosu nasıl canım bebeğinin?

4 eylül doğumlu canım aynı 5 buçuk aylık yani ama maşallah size ya neler neler yiyo öyle,elma armut meyve püreleri ve yoğurt başladık sadece bide sofradaki çorbalardan bi kaç kaşık yiyo kilosu nasıl canım bebeğinin?

benim kizimda 4 eylul canim ilk kizim 5 aylikken herseyi yerdi emmeyi birakmisti cunku uykuda emdi uyanikken hep ek gida yedi yani 1 2 cay bard gerisi sut olayimz yoktu kucukte en son 7500 civariydi ilcedeyz tarti bozuk olabiliyor

canım medela nın biberonu var anne memesi gibi emdikçe geliyor süt diğer biberonlardan süt kolay aktığı için bebek rahata alışıp anne memesini bırakabiliyomuş

X