Hahaa, dr.a deseydin artik dis hediyesi senden diyebenim annemlerde yaklasik 1 aydir yok ust disi gelio kizin yok alt sol disi , benide basio bi heyecan ay cikti mi diye, bugun yarin diye diye beklioruz. Sanirim cadi bi kizim oldugunu kabullensem ii olacak )
merhaba hanımlar benimde 6 eylül doğumlu bir oğlum var.doğum yaptığımdan beri sizi takip ediyorum.telefondan takip ettiğim için yazamamıştım.şimdi işe başladım.kaydolup yazma fırsatı buldum.
size minnettarım nedeni ise bir ara bebeğim anne sütünü istemedi biberona alıştı ben ne yapacağımı şaşırmıştım.sizin emdikçe gelen biberon tavsiyenizi okudum hemen aldım allah sizden razı olsun.
son günlerde sizi takip edemedim bebeğini örümceğe oturtan var mı benim bebeğim oturmak istiyor ama daha tam oturamıyor alsam mı
Ikea mama sandalyesini tek geçerim canım hem küçük hem de çok rahat etti benim kuzum.bunlar çok yer kaplıyor birde bebek oyun oynatarak yemek yemeye alışıyor mama sandalyesi amacından çıkıyor oyun sandalyesi oluyor. Ikea antilop mama sandalyesi bir araştır istersen.
Kızlar bebeğim grip oldu burnu tıkalı öksürüyor 15-20 gün önce bronsiolit olmuştu istemeye istemeye antibiyotik kullandık geçti şimdi de grip ateş falan yok doktora da gittik burun spreyi öksürük şurubu serum fizyolojik verdi kendim otri bebe de kullanıyorum ama burnu hiç açılmıyor tekrar bronsiolite çevirecek diye Ödüm kopuyor onu zor nefes alırken görmek beni mahvediyor iki gözüm iki Çeşme nolur etkili bir çözümü olan varsa yardım etsin dayanamıyorum artık:'(
Offf canim gecmis olsun. 2 hafta oncede benim kizim grip olmustu, maalesef bizde antibiyotik kullandik. sık sık burnunu temizlioduk. Evi devamli havalandirdik bebegi odadan odaya tasiyarak.peteklerin uzerinde devamli su kaplari var zaten icerinin havasi kurumasin diye. Hatta hava guzel bu ara sıkı giydirerek 5 dk balkona falan cikarsan , temiz hava nefes almasina yardimci olacaktir. Yatagini egimli yapip yastik kullandim, geniz akintisina uyanmasin diye. Maalesef bikac gun suruo ama, sumkurdukleri gunleride gorelim insallah , cok zor seni anlayabiliyorum. Allah caresiz hastalik vermesin , gececek uzulme olur mu
Offf canim gecmis olsun. 2 hafta oncede benim kizim grip olmustu, maalesef bizde antibiyotik kullandik. sık sık burnunu temizlioduk. Evi devamli havalandirdik bebegi odadan odaya tasiyarak.peteklerin uzerinde devamli su kaplari var zaten icerinin havasi kurumasin diye. Hatta hava guzel bu ara sıkı giydirerek 5 dk balkona falan cikarsan , temiz hava nefes almasina yardimci olacaktir. Yatagini egimli yapip yastik kullandim, geniz akintisina uyanmasin diye. Maalesef bikac gun suruo ama, sumkurdukleri gunleride gorelim insallah , cok zor seni anlayabiliyorum. Allah caresiz hastalik vermesin , gececek uzulme olur mu
Kızlar bebeğine sütlü pirinç unu veren var mı? Biz 5.5 aylığız sadece anne sütü alıyor.gece uykumuz pek iyi değil sürekli uyanıyor ama gazdan anladığım kadarıyla çünkü uyanıyor arada gaz çıkartıp uyumaya devam ediyor çıkmıyosa ayakta sallıyorum. Pirinç ununu denemek istiyorum sizce ne yapmalıyım.
Anladım cnm cevabın için sağol ben elma havuç armut denedim çay kaşığı kadar ama hep dışarı itti belki çok az yutmuştur.öğürüyor hep böyle olacak diye korkuyorum.yarında allah nasip ederse yoğurt verecem bakalım ona tepkisi nasıl olacak merak ediyorum:)kendım yapmadım ama hero babyın numunelerı geldı evıme.orda vardı verdım kızıma bayıldı.ama benımkı mama alıyo cnm
Anladım cnm cevabın için sağol ben elma havuç armut denedim çay kaşığı kadar ama hep dışarı itti belki çok az yutmuştur.öğürüyor hep böyle olacak diye korkuyorum.yarında allah nasip ederse yoğurt verecem bakalım ona tepkisi nasıl olacak merak ediyorum:)
Canım nasıl ne miktarlar da veriyorsun yutamıyor itiyor genelde püre hiç vermedim cam rendede verdim püre mi denesem bir de.bende geç kalmak istemediğim için başlamak istiyorum ama korkuyorum da sütlü pirinç unu günde bi kere versem diyorum yatarken gündüzleri de meyve püresi yoğurt falan emzirdikten 1.5 saat sonra versem olurmu ki acaba nasıl olacak bilmem ya bi panikim:)))sütlü arı mama pirinç unu gaz yapıyomu acaba gece gaz sancısına çok uyanıyor yavrumBenim oğlumda 5,5 aylık ben 20 gündür kaşık mamalarından be kavanoz mamalarından veiyorm özellikle sütlü pirinçli ve sütlü tahıllıyı severek yiyio,hipp markasnın ve bebelac ın kavanoz mamalrını da seviyo havuç elma muz pürelerini hep yiyiyo,sadece yoğurt yemiyo içine bu muz- şeftali püresini katıyorum severek yiyiyo, bence çeşitli tatlarda geç kalınmamalı azdan başlanmalı
Kızlar bebeklerinize gün içinde ne kadar ek gıda veriyorsunuz birbirimizi bilgilendirelim mesela; bebegim 5.5 aylık anne sütü alıyor sabah kalkınca emzirip iki saat sonra bir yemek kaşığı püre sonra şu kadar saat sonra anne sütü ondan sonra yoğurt vb. Şeklinde yazar misiniz özellikle tecrübeli anneler benim gibi ilk bebegi olan ve ek gıda konusunda kararsız annelere çok yardımınız olur bence
mrb aynı sorunu bizde yaşadık ben hastanede yattım rahatsızlandım o arada oğluma biberon verdikleri için anne sütününü istemiyor çok üzülüyorum emdikçe gelen biberon nedir açıklayabilirmisiniz ben kaçırmışım
Biz sabah 9-9:30 gibi anne sütü verdiriyorum öğlen emzirmeye gidiyorum saat 1 buçuk iki gibi birfincan yoğurt 3 buçukda 100 cc mama dört buçukta eve gidince beni emmiyo acıkmıyo acaba yoğurdu ara öğün değilde ana öğün olarak mı versem? akşamları biz sofradayken bişeyler beklediği için pirinçli sütlü mama yapıyorum hemen iki kaşık 70ml suyla pek severek yiyo onuda :)
canım ben şuan evdeyim işe başlayınca bizim düzenimiz ister 5 aylık ister 9 aylık olsun şöyle sabah emzirdim ilk kızımı işe giderken sütümü bıraktım 9 gibi bıraktığım sütü içti sonra mutlaka kahvaltı sonra az miktar meyve sonra devam sütü sonra çorba doktorumuz yogurt yicene emsin mama içsin meyve ve yoğurttan çok vitamin bekleme ara öğün demişti kaç aylık bebeğin bakıyolarsa bence bi öğün çorba ver benim kızım 5.5 aylık ve hergün çorbada et yiyor haftada birde çorbada ciger
4 eylül doğumlu canım aynı 5 buçuk aylık yani ama maşallah size ya neler neler yiyo öyle,elma armut meyve püreleri ve yoğurt başladık sadece bide sofradaki çorbalardan bi kaç kaşık yiyo kilosu nasıl canım bebeğinin?
mrb aynı sorunu bizde yaşadık ben hastanede yattım rahatsızlandım o arada oğluma biberon verdikleri için anne sütününü istemiyor çok üzülüyorum emdikçe gelen biberon nedir açıklayabilirmisiniz ben kaçırmışım