2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

ilk bebeğim 7 aylık filandı sürekli yerde emekliyordu ve beni dik tutun diye çıldırıyordu iş yapamıyordum akşamı eşim iş çıkışı düzgün kaliteli bi mağaza bulamamış ucuz bi örümcek alıp gelmişti içine koyduk hanfendi bayıldı başta adım atmadı tabi ama iş yaparken çok faydalı oldu şuan ufaklar kızım 5.5 aylık düşünmüyorum ama 7 ay civarı alıcam hiçte sorunu olmadı kardeşide umarım ablası gibi olur 10 aylıkken yürüdü

ben uzmanların görüşünü dikkate alıyorum bebeğimi büyütürken her şeyi araştırıp yapmak istiyorum zaten birçok anne kullanıyor ama ben özellikle ortopediste sordum bir bebekte bile zararı görülmüşse ben kullanmam herkesin kendi tercihi

Bugün demir damlasını ilk defa verdim, ilk tepkisi fena değildi. Ağzından taşanları mendiliyle sildim ve yarım saat sonra mendili yıkadığımda leke çıktı kalmadı.

Kizlar oglumu ayagimda sallamaya basladim.var mi aramizda sallayan.onda bile zor uyuyor.evde besik tarzi yatağı var kayrolasi da sallaniyor onlarda rahat uyuyor ama baska bir yere gittigimizde uyutmasi zor oluyor. Kaynanama geldik bu aksam ayagimda uyutuyorum ne yapayim uyumuyor baska türlü.

ben uzmanların görüşünü dikkate alıyorum bebeğimi büyütürken her şeyi araştırıp yapmak istiyorum zaten birçok anne kullanıyor ama ben özellikle ortopediste sordum bir bebekte bile zararı görülmüşse ben kullanmam herkesin kendi tercihi

tabikide herkezin kendi tercihi kimse kimsenin bebeğine karışamaz anneliğinide sorgulayamaz herkez en ii annedir ve zarar gelmesini hiçç istemez miniğim şuan 5.5 aylık daha cansız kullanamaz oturma işini bile nadir yapıyoruz bende ilk bebeğimi doktoruma sormadan hiç bi şekilde ilkleri yaşatmadım doktorum artık otursun dedi desteksiz korumasız oturdu binsin yürütece dedi bindi yazlıktaydık 7 aylıkken emekliyordu yerde böcek olur ısırır bişey bulur ham yapar diye ödüm kopuyordu sıcakta sürekli kucakta istemedi bize çok faydası oldu kızım sevdi yürümedi ama hopladı belki bende bunalmasam almazdım belli bi aydan sonra sadece yatmak oturmak sürünmek istemicek büyüsün çok şaşırıcaksın asla dediğin çok şeyi yapıyosun normalde evimde işimde ailemde oteriter bi kadınım anne şu bu aklı asla almam severim sayarım o kadar benim doğrum benim çağım farklıdır ama bebekler büyüdükçe kendi isteklerini zaten belli ediyolar çikolata yedirmem dersin dedesi alır yedirir minik tanışır sever çok kızardım ama eskiden biz nasıl büyüdük. kendi kafama göre doktorum mikrop kapar desede çok sıcak bi gün kızım 6 aylıktı steril havuza girdik beraber oynadık tuttum bıraktım derken 6 aylık kızım bi kaç haftada yüzmeyi öğrendi ay mikrop kapacak ay üşütecek derken 2 yaşında su aşığı kardeşimiz için biraz geç olacak ama yazı bekliyoruz 2 çocuktan sonra tek cesaretim eğer onlar mutluysa sorun yok demek oldu sakınıyorum ama mahrum etmiyorum herşeyi yediriyorum oynatıyorum -7 gündüz sıcaklığında bile hergün dışarda hava aldırıyorum tadını çıkarıyorum sonuçta doktorlarda eğitim alıyor hiç kimse annenin bilgisi kadar kitap yazıpta bilgi edinemez ne diyelim yaşayıp görcez rahat olmak her anı yaşamak en güzeli...

Kizlar oglumu ayagimda sallamaya basladim.var mi aramizda sallayan.onda bile zor uyuyor.evde besik tarzi yatağı var kayrolasi da sallaniyor onlarda rahat uyuyor ama baska bir yere gittigimizde uyutmasi zor oluyor. Kaynanama geldik bu aksam ayagimda uyutuyorum ne yapayim uyumuyor baska türlü.

bende arada kendi uyur arada sallarım çokta uygulamadık emzikle uyur ama bilir zorlanıyosan alıştır ilerde sorun olur ilk kızımı 9 ay elde hamakta salldım ayağa alıştı rahatlıktı sonrada kendi kendine yatağına girdi uyur

Son düzenleme:
Maşallah 2.dişinize. Biz de daha tık yok. 1,5 aydır eller sürekli ağızda salyalı yerleri baya aşağıda olsa da dişlerin yeri belli.
Ben de çok korkuyorum bu tip kazalardan, emeklemeye yürümeye başladığında ne yapıcam bilmiyorum.

ay kıyamam ya benımde ençok korktugum konu.ALLAH beterınden korusun
kızlar benım kız gcelerı yarım saatte bır uyanmaya basladı delırcem:KK43:

arkadaşımın bebeği evde çok ağladı ayrıntılı ultrason çekilde kafada kırık varmış şuan hastanede 24 saat takibi var keyfi yerindeymiş ameliyata gerek yokmuş küçük olduğu için kaynar demiş doktor arada kontrolü olacak düştü ağladı sustu hiç bişey yok gibi ama kırık var ihmale gelmez rabbim korusun..
valla kızım sürünmeye başladı yerdeki kırılacak ona zarar verecek eşyalar kalktı alan açıldı herşeyi kaldırmaya karşıyım ne bilim mutfak çekmecesini filan açmasın diye bağlamaya zarar verenleri kaldırdım şuan dolaba girer evcilik oynar plastik kaplarla ve alıştı göre göre esirgesem belkide saldırgan olacaktı benimle bulaşık makinesi boşaltır anne bunu oraya koy der ve aşağıda yukarıda herşeyin yerini bilir benim makyaj eşyamı özel eşyamı kurcalamaz ki çocuklar çok sever bu annenin bu babanın kardeşin benim düzenimiz vardır duşa girsem bi bakarım alt üst herşeyim hazır bilir çok yardımcı annesine fazlalıkları kaldırmak yeterli benim tek derdim hergün evi süpürüp silmekti nokta gibi bişeyi bile bulup ham yapabiliyolar parkeleri siliyordum sürünüyor heryeri kapatamıyosun her deliğe giriyolar arkadaşımın oğlunu parke yalarken gördüm ve haftada bir sirkeli suyla yer siliyodum ama kızım 3 ay süründü sonra yürüdü kurtuldum yürümeye alışırkende şükür hiç kazamız olmadı sürekli oyuncak kaynatırıdm doktorum bağışıklığı sıfır olacak mikropta lazım dedi şuan haftada bi kaynatırım şükür büyük hiç denecek kadar hasta oldu sağlıklılar..
evet iki dişli bi tavşanım var çok şebek ya ısırmak istiyorum altta iki süt dişi sürekli sırıtıyo ablamız önce ilk alt dişi çıkardı sonra üst dişleri değilde yan kesicileri çıkardı minik vampirdi :)) jel soğan filan kullanmadım doğala bıraktık azılar dışında hiç ağrı sızı ateş olmadı geçen bi kontrol edeyim dedim tüm dişler çıkmış :)

Resmini ekleneye calistim ama oldu mu bilmiorum

Eklentiler

• $IMG_20140216_104345.jpg
    $IMG_20140216_104345.jpg
    37 KB · Görüntüleme: 22
Resmini ekleneye calistim ama oldu mu bilmiorum

Ikea mama sandalyesini tek geçerim canım hem küçük hem de çok rahat etti benim kuzum.bunlar çok yer kaplıyor birde bebek oyun oynatarak yemek yemeye alışıyor mama sandalyesi amacından çıkıyor oyun sandalyesi oluyor. Ikea antilop mama sandalyesi bir araştır istersen.

Valla benimki de bia ara beşiğine koyup bide ninni açıp yada fön makinası sesi açıp öyle uyuyodu zoraki şimdi onu da istemiyo emerek uyuyor o da zorla yarım saat uğraşıyoruz,dışarda biz de zorlanıyoruz, kendi kendine nasıl uyur bebekler bilmem ben hiç yaşamadım da:)

Ikea mama sandalyesini tek geçerim canım hem küçük hem de çok rahat etti benim kuzum.bunlar çok yer kaplıyor birde bebek oyun oynatarak yemek yemeye alışıyor mama sandalyesi amacından çıkıyor oyun sandalyesi oluyor. Ikea antilop mama sandalyesi bir araştır istersen.

Önceleri biz yemek yerken anakucağında bizi seyrederdi, son 1 haftadır kucak istiyor elleri uzatıp mmmmm diye ses çıkararak beni alın diyor resmen. Kucağa alıncaka elleri sürekli masada örtüyü çekiştiriyor, tabaklara uzanıyor :) Galiba bizim de almamız gerekecek.

bende arada kendi uyur arada sallarım çokta uygulamadık emzikle uyur ama bilir zorlanıyosan alıştır ilerde sorun olur ilk kızımı 9 ay elde hamakta salldım ayağa alıştı rahatlıktı sonrada kendi kendine yatağına girdi uyur

Ben sallamayı denedim de çok başarılı olamadım şu ana kadar sadece 2 kere uyudu. Memede emerek uyuyor şu anda. Bazen zor oluyor, yerine yatırırken uyanınca bazen pişpişliyorum uyuyor bazen tekrar uyutmaya çalışıyorum tabi tekrar emzirerek. Kucağımda da salladım öyle de uyumadı. Bir uyutma şekli bulmam lazım da nasıl olacak bilmiyorum ben de. Emzik de almıyor, belki öyle daha kolay olacak, ilk bir ay aldı sonra bıraktı.

Son düzenleme:
Kızlar bebeğim grip oldu burnu tıkalı öksürüyor 15-20 gün önce bronsiolit olmuştu istemeye istemeye antibiyotik kullandık geçti şimdi de grip ateş falan yok doktora da gittik burun spreyi öksürük şurubu serum fizyolojik verdi kendim otri bebe de kullanıyorum ama burnu hiç açılmıyor tekrar bronsiolite çevirecek diye Ödüm kopuyor onu zor nefes alırken görmek beni mahvediyor iki gözüm iki Çeşme nolur etkili bir çözümü olan varsa yardım etsin dayanamıyorum artık:'(

Kızlar bebeğim grip oldu burnu tıkalı öksürüyor 15-20 gün önce bronsiolit olmuştu istemeye istemeye antibiyotik kullandık geçti şimdi de grip ateş falan yok doktora da gittik burun spreyi öksürük şurubu serum fizyolojik verdi kendim otri bebe de kullanıyorum ama burnu hiç açılmıyor tekrar bronsiolite çevirecek diye Ödüm kopuyor onu zor nefes alırken görmek beni mahvediyor iki gözüm iki Çeşme nolur etkili bir çözümü olan varsa yardım etsin dayanamıyorum artık:'(

canım biz ailece grip olduk fakat benim oğlum evde 4 kişi grip olmasına rağmen şükür ki hiç etkilenmedi.
ben grip olduğumda bol bol ıhlamur adacayı falan içmiştim sanırım sütümden ona geçti ben öyle düşünüyorum.bebeğine veremeyeceğine göre sen kendin iç eğer emziriyorsan faydası olur bebişinede..ayrıca ellerinizi falan da sık yıkayın sen ve bebekle ilgilenenler ve bebeğini banyo yaptırma bu süreçte..

çok geçmiş olsun bebişine...

Önceleri biz yemek yerken anakucağında bizi seyrederdi, son 1 haftadır kucak istiyor elleri uzatıp mmmmm diye ses çıkararak beni alın diyor resmen. Kucağa alıncaka elleri sürekli masada örtüyü çekiştiriyor, tabaklara uzanıyor :) Galiba bizim de almamız gerekecek.

Ben sallamayı denedim de çok başarılı olamadım şu ana kadar sadece 2 kere uyudu. Memede emerek uyuyor şu anda. Bazen zor oluyor, yerine yatırırken uyanınca bazen pişpişliyorum uyuyor bazen tekrar uyutmaya çalışıyorum tabi tekrar emzirerek. Kucağımda da salladım öyle de uyumadı. Bir uyutma şekli bulmam lazım da nasıl olacak bilmiyorum ben de. Emzik de almıyor, belki öyle daha kolay olacak, ilk bir ay aldı sonra bıraktı.

mama sandelyesi cok ihtiyac duyulurmu dersen bebege gore degisiyor ilk kizimdan chicco vardi hantal diye ikeadan aldim biz henuz oturmuyoruz 5.5 ayligiz ama ihtiyacta duymadik biraz daha buyusun dedi doktor bende oyle dusundum ablasina 7 aylikken almistik minik suan oturamiyo bile destekle olur durmazsa ama kizim halinden memnun 7 aylikken cigneme basliyo o zaman bizimle atistirir artik
buyudugu icin basta alismadiysa zor alisir ama ugras emin ol sallanmiyosa kendi uyumuyosa buyuyo emerek uyumayi istemez bi zaman sonra ark memede uyuttu hep 2 yasinda hala zor uyur arabada bi ileri bi geri ugrasir ufakken israrla dene derim sallamayin derler ama doktorum bazi bebekler uyumaz yapcan zararsiz derdi

aynı sorun bendede var kızım memede uyuyor. bi yere gittiğimizde çok zorlanıyorum. emzirirken uyudu uyudu yoksa ayvayı yiyoruz uyumuyor . ayağıma koyduğum anda basıyo yaygarayı. çok uykusu oluyo bazen çok ağlıyo uyumaya çalışıyo kendide ama olmuyo . bi çare bulmamız lazım buna .

merhaba hanımlar benimde 6 eylül doğumlu bir oğlum var.doğum yaptığımdan beri sizi takip ediyorum.telefondan takip ettiğim için yazamamıştım.şimdi işe başladım.kaydolup yazma fırsatı buldum.
size minnettarım nedeni ise bir ara bebeğim anne sütünü istemedi biberona alıştı ben ne yapacağımı şaşırmıştım.sizin emdikçe gelen biberon tavsiyenizi okudum hemen aldım allah sizden razı olsun.
son günlerde sizi takip edemedim bebeğini örümceğe oturtan var mı benim bebeğim oturmak istiyor ama daha tam oturamıyor alsam mı

merhaba hanımlar benimde 6 eylül doğumlu bir oğlum var.doğum yaptığımdan beri sizi takip ediyorum.telefondan takip ettiğim için yazamamıştım.şimdi işe başladım.kaydolup yazma fırsatı buldum.
size minnettarım nedeni ise bir ara bebeğim anne sütünü istemedi biberona alıştı ben ne yapacağımı şaşırmıştım.sizin emdikçe gelen biberon tavsiyenizi okudum hemen aldım allah sizden razı olsun.
son günlerde sizi takip edemedim bebeğini örümceğe oturtan var mı benim bebeğim oturmak istiyor ama daha tam oturamıyor alsam mı

canım selam hoşgeldinn :):) doktora soramadığımız birçok soruyu burdan birbirimizden doğru yada yanlış tecrübelerimizle cevaplıyoruz :) bana sorarsan örümcek için henüz çok erken bebeğin desteksiz oturuyomu şuanda . benim kızım oturuyo ama ben hala endişeliyim oturtmamaya çalışıyorum kendisi oturuyor yapacak bişeyim kalmıyor. bide seninki erkek örümcek erkek bebeklerin testislerine zarar verebiliyomuş sıkıştırdığı için

canım selam hoşgeldinn :):) doktora soramadığımız birçok soruyu burdan birbirimizden doğru yada yanlış tecrübelerimizle cevaplıyoruz :) bana sorarsan örümcek için henüz çok erken bebeğin desteksiz oturuyomu şuanda . benim kızım oturuyo ama ben hala endişeliyim oturtmamaya çalışıyorum kendisi oturuyor yapacak bişeyim kalmıyor. bide seninki erkek örümcek erkek bebeklerin testislerine zarar verebiliyomuş sıkıştırdığı için

hımmm tamam canım o zaman almayayım.bebeğim oturamıyor şimdi desteksiz yanlarına kırlent koyuyorum biraz öyle oturabiliyor.desteksiz oturabilmesi için yardımcı olur düşüncesi ile almak istedim.

slm kızlar bugun kontrolumuz vardı. kızlar bızım dişimiz çıkmışda haberimiz yokmuş:KK1: dr gösterdı çok mınık annemler bıle anlamamışlardı.huysuzlugun sebebı buymuş demekkı

slm kızlar bugun kontrolumuz vardı. kızlar bızım dişimiz çıkmışda haberimiz yokmuş:KK1: dr gösterdı çok mınık annemler bıle anlamamışlardı.huysuzlugun sebebı buymuş demekkı

Hahaa, dr.a deseydin artik dis hediyesi senden diye :KK66: benim annemlerde yaklasik 1 aydir yok ust disi gelio kizin yok alt sol disi , benide basio bi heyecan ay cikti mi diye, bugun yarin diye diye beklioruz. Sanirim cadi bi kizim oldugunu kabullensem ii olacak :KK66:)

X