2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar oğluşum bugün sünnet oldu teyzeleri..çok cesurdu sadece iğne vurulurken ağladı sonra sustu doktorumuz bile maaşallah dedi..şimdi uyuyo kuzucuğum Allahım onları bize bağışlasınnn..

geçmiş olsun rabbim damat olduğu günüde göstersin... iki üç gün biraz zor olabilir...en iyisi küçükken yaptırmak

canım geçmiş olsun :) küçük erkeğini öp benim için. 3 4 güne hiç bişey kalmaz küçük tavsiye gece hariç 2 saatte bir bezini değiştir ve mutlaka kremleri düzenli rus birde Pipiyi dışarı çıkarmaktan sakın korkma kremleri ucuna diil Pipiyi dışarı çıkardıktan sonra dikiş yerlerine çok çok sür

Canım çok saol..benim kuzucuğun da senin paşan gibi pipisi gömülüyormuş içine..sünnetten sonra dışarı çıkarma masajı yapmanız lazım yoksa tekrar sünnet gerektirir dedi..

Kızlar sünnetten önce dr. Muayenemiz vardı bizim de oğluşum tam 5 aylık 8kg 500 gr olmuş boyu da67,5 cm..ek gıdaya yavaş yavaş başla dedi ve balık yağına başlayalım normalde 6 aylıkta başlanıyor ama zaten 6 aylık gelişiminde başlayın dedi..kucakta destekli oturtabilirsiniz kanepe köşelerine gözetim altında olmak kaydıyla dedi..odasını da 9 aylıktan önce ayırma kendini kurtaracak duruma bi gelsin dedi..özene bezene hazırladığımız odada yatması için daha zamanımız var biz de park yataklardan alıp 2 yaşına kadar yatsın odamızda madem dedik..bizeen haberler bu kadar..

canım sana bişey sorcam şuan odanızda neyde yatıyo küçük beşiktemi yatıyo bizimkide ana dizinde yatıyo odamız var ayrı geçemedik tabi bizde :KK43:

Canım çok saol..benim kuzucuğun da senin paşan gibi pipisi gömülüyormuş içine..sünnetten sonra dışarı çıkarma masajı yapmanız lazım yoksa tekrar sünnet gerektirir dedi..

canım bizimki 3 günlükken olmuştu başta dışardaydı kilo aldıkça içeri kaçıyo 9 kilo sıpa her alt açtığımızda dışarı çıkartıyoruz bu sefer kızarıyo orası kremliyorum bende her açtığımda hameltan diye pişik kremiye,tekrar sünnetlik kesilecek bişey kalmadı yani :KK9:

Kızlar oğluşum bugün sünnet oldu teyzeleri..çok cesurdu sadece iğne vurulurken ağladı sonra sustu doktorumuz bile maaşallah dedi..şimdi uyuyo kuzucuğum Allahım onları bize bağışlasınnn..

masaallah,cesur yurekli oglusunaa.annesi yerimize de op onu.:KK54:
sunneti nasil oldu, genel anestezi oluyomu, biraz anlatsana bizde yaptiracaz ama daha dr gitmedik,

canım hepimiz ek gıdaya geçtik 5.ayda hemde
Neler yediriyorsun seb
günaydın anneler bugün nasılsınız bakim .kızlar aranızda bebegine kaşık maması veren varmı kızım 16 sında 5.ayını dolduruyor sizce erkenmi

Biz bugün doktora gittik başlayabilirsin ek gıdaya dedi hatta yavaş yavaş oturtabilirsin de dedi

masaallah,cesur yurekli oglusunaa.annesi yerimize de op onu.:KK54:
sunneti nasil oldu, genel anestezi oluyomu, biraz anlatsana bizde yaptiracaz ama daha dr gitmedik,

Herkese çok teşekkür ederiz tekrardannn...
Canım aslında bizim 20 sinde devlet hstanesinde randevumuz vardı çocuk üroloğunda..çarşamba çocuk dr. Ben olsam çocuk cerrahına yaptırırım dedi..yaptırdığımız dr. Methini de çok duymuştukk..o yüzden özel hastanede yaptırdık..devlette lazerle yapıyolarmış hem..bize önce bi oda verdiler sonra hemşiremiz gelip bacağından ağrı kesici iğne yaptı..sonra aşağı indirdik oğluşumuzu ben babaannesi babası..iki hemşire ve dr. Bizi bekliyorlardı ister uyursa emzir dediler yok dedim benim paşa değişik yerde bakıncam diye uyumaz ama emzireyim..doktorumuz üç iğne yaptı pipisinden sanırım ben bakamadım bilniyorum kaç tane yaptığını 5 dk. Beklicez dedi uyuşması için sonra da sünnete başladı toplamda 12 dk. Sürmüş..biz zaten genel anestezi istememiştik..iğne sırasında ağladı sonrasında sıkıntı olmadı çok şükür..inşalla sizinki de öyle olur ama aceke edin 6 aydan sonra genel anestezi veriyorlarmış..

Herkese çok teşekkür ederiz tekrardannn...
Canım aslında bizim 20 sinde devlet hstanesinde randevumuz vardı çocuk üroloğunda..çarşamba çocuk dr. Ben olsam çocuk cerrahına yaptırırım dedi..yaptırdığımız dr. Methini de çok duymuştukk..o yüzden özel hastanede yaptırdık..devlette lazerle yapıyolarmış hem..bize önce bi oda verdiler sonra hemşiremiz gelip bacağından ağrı kesici iğne yaptı..sonra aşağı indirdik oğluşumuzu ben babaannesi babası..iki hemşire ve dr. Bizi bekliyorlardı ister uyursa emzir dediler yok dedim benim paşa değişik yerde bakıncam diye uyumaz ama emzireyim..doktorumuz üç iğne yaptı pipisinden sanırım ben bakamadım bilniyorum kaç tane yaptığını 5 dk. Beklicez dedi uyuşması için sonra da sünnete başladı toplamda 12 dk. Sürmüş..biz zaten genel anestezi istememiştik..iğne sırasında ağladı sonrasında sıkıntı olmadı çok şükür..inşalla sizinki de öyle olur ama aceke edin 6 aydan sonra genel anestezi veriyorlarmış..
gözün aydın canım maşallah oğluna :nazar::nazar: daha güzel günlerini görün inşallah :KK16: biz de yaptıracağız bakalım benim oğlumda seninki gibi cesur olur umarım..

kızlar bebekleriniz dönmeye başladımı. benim kızım sağ yanına dönüyor sol yanınada dönüyor sonra geri sırt üstü dönüyor.
sizin bebekleriniz tamamn yüzüstü dönebiliyormu tek başına bu birrrrrrrrrrrrrrrr

ikinciiiiiii olarak bebekleriniz oturuyor mu ben daha oturtmaya başlamadım. kucağımdayken, azıcık oturur gibi yapıyorum ana kucağında ve pusetteykende yarım oturuyor

Sol yanına dönmeye başladı 10 gündür, altını zor alıyorum eski bezi kıvırırken yüzüstü dönüveriyor hemen :)) 2 gündür de sağa dönme ve yüzüstü yatarken ayağından destek alarak sırtüstü dönme çalışmaları yapıyor. Yatırdığım yerde yön değiştirmeyi de yapıyor.
4.ay kontrolünde doktorumuz kontrol etti ve kucakta oturtmaya başlayabilirsiniz dedi. Anakucağını yarım oturur pozisyona getirdim doktor böyle söyleyince, kucağımızda da oturtuyoruz ama tam dik değil yine de.

Kızlar acil yardımmm..oğluşum dün hastanede üşüttü sanırım hafif öksürüyo ne önerirsinizz:18:
Geçmiş olsun oğluna. Sünnetiniz de hayırlı olsun, Allah damatlıklarını da göstersin inş.
Çok değil 7-8 sayfa yada 10 öne gidersen songl arkadaşın kızı için öksürüğe iyi gelen şeylerin tarifi vardı.
Yanlış hatırlamıyorsam ıhlamur ve elma kabuğu kaynatmaktan bahsediliyordu.

Son düzenleme:
Çok saol canımm..hatırlıyorum konuşulduğunu hatta elma kabuğuydu sanırım dedim kaynattım pek içmedi ama zorla da olsa verdimm. Sayfaları bulamadım ki

Çok saol canımm..acele edin ama dediğim gibi 6 ay sonrasında genel anestezi yapıyorlarmış
okudum canım ama bizimki malesef 6 aydan sonraya kalacak. ne yapalım hayırlısı :KK31:

Çok saol canımm..hatırlıyorum konuşulduğunu hatta elma kabuğuydu sanırım dedim kaynattım pek içmedi ama zorla da olsa verdimm. Sayfaları bulamadım ki
çok geçmiş olsun canım inşallah atlatırsınız hemen. sayfalar 3593-3594 oralarda var konuşulanlar canım..

gunaydin kizlar kizlarim masallah 11 yattilar suan misil misil uyuyolar biz daha yatamadik esimle ve esim goreve gitti kizlar uyuyunca 1 2 saat esimle kahve keyfi yapip sohbet ediyoruz tabi ben sut yapici malt kahve iciyorum gece 1 gibi tam uyuyalim dedik esimle apartmanda bi kadin cigligi ve bebek aglayisi duyduk meslekten dolayi heralde yataktan uctuk ayni katta komsumun 20 eylul dogumlu bebegi var normalde donmemis hic gece annesi bezini acmis cope atayim bezi demis tabi bebek karyolada arkads mutfaga girdigi an zim diye ses gelmis kuzu dusmus kafasi sismis yatak yuksek yerde hali yok parke esi gorevde oldugu icin ben doktora goturdum yavrum cok agladi rontgen filan cekildi ii ama 6 saat takip var siz siz olun eger bebeginiz duserse ilk dususte aglarsa ii ama direk kudarsa kan gelirse hemen doktora kosun basta aglar sonra kusarsa normal ama direk kusarsa beyin kanamasi tehdidi var ve uyutmamaya calismayin cok uyumak isterse ilk yarim saat uyanik kalsin sonra uyusun 6 saat takip edin yarim saatta bi uyandirip tepkisini takip edin aman aman yerde olsunlar artik saniyede donerler buyuduler bu arada 2. disimiz cikti tavsan gibi cok tatli oldu kizim gulerken tam yemelik oluyor

gunaydin kizlar kizlarim masallah 11 yattilar suan misil misil uyuyolar biz daha yatamadik esimle ve esim goreve gitti kizlar uyuyunca 1 2 saat esimle kahve keyfi yapip sohbet ediyoruz tabi ben sut yapici malt kahve iciyorum gece 1 gibi tam uyuyalim dedik esimle apartmanda bi kadin cigligi ve bebek aglayisi duyduk meslekten dolayi heralde yataktan uctuk ayni katta komsumun 20 eylul dogumlu bebegi var normalde donmemis hic gece annesi bezini acmis cope atayim bezi demis tabi bebek karyolada arkads mutfaga girdigi an zim diye ses gelmis kuzu dusmus kafasi sismis yatak yuksek yerde hali yok parke esi gorevde oldugu icin ben doktora goturdum yavrum cok agladi rontgen filan cekildi ii ama 6 saat takip var siz siz olun eger bebeginiz duserse ilk dususte aglarsa ii ama direk kudarsa kan gelirse hemen doktora kosun basta aglar sonra kusarsa normal ama direk kusarsa beyin kanamasi tehdidi var ve uyutmamaya calismayin cok uyumak isterse ilk yarim saat uyanik kalsin sonra uyusun 6 saat takip edin yarim saatta bi uyandirip tepkisini takip edin aman aman yerde olsunlar artik saniyede donerler buyuduler bu arada 2. disimiz cikti tavsan gibi cok tatli oldu kizim gulerken tam yemelik oluyor

masallah ikinci dismi bizim daha etlerimiz bile sismedi kac aylik bebeqiniz

ay kıyamam ya benımde ençok korktugum konu.ALLAH beterınden korusun
kızlar benım kız gcelerı yarım saatte bır uyanmaya basladı delırcem:KK43:

Maşallah 2.dişinize. Biz de daha tık yok. 1,5 aydır eller sürekli ağızda salyalı yerleri baya aşağıda olsa da dişlerin yeri belli.
Ben de çok korkuyorum bu tip kazalardan, emeklemeye yürümeye başladığında ne yapıcam bilmiyorum.

X